|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Preporuka laserskog printera
Trebam laserski printer u boji, koji ce printat iskljucivo text, tablice i grafikone. Bitno mi je da printa bez crta, fleka i ostalih nezeljenih stvari nakon mjesec dana stajanja tj nekoristenja. Ne trebaju mi stvari poput skenera, wi-fi itd..... Samo printer koji pouzdano printa. Sto preporucate kao optimum za tu namjenu a da je dobavljivo kod nas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2015
|
Citiraj:
Naime svi zamjenski kolor toneri su reciklirani. Znači uz ovaj tzahtjev si osuđen na originale. A onda ti je nebitno koji kolor laser uzmeš. Svi oni sviraju istu muziku na koju ti plešeš. Skup sport. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Originalni toneri mi nebi smjeli biti preskupi ukoliko nemaju problema s nekoristenjem dulje vrijeme i zubom vremena. Do sad nisam koristio doma laserske printere pa bas nemam iskustva s istima. Isprintam cca 50-ak stranica mjesecno, ponekad odjednom a ponekad u 2-3 navrata. Preko ljeta ga ne pipnem 2 mjeseca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2013
|
Evo i ja(mi u jednoj udruzi) se odlučili za laserski printer,samo crno-bijelo,ne treba skener ni ništa i odlučili se za ovaj(ili slično,može preporuka) : http://www8.hp.com/hr/hr/products/pr...ml?oid=4110395 Oko 700 kuna je,zamjenska tinta nije preskupa ali evo sad i mene kad sam pročitao ovu temu zanima hoću li imati problema sa tonerom ako se ne koristi recimo mjesec dana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2013
|
Već imamo skener i printer(pixma MP280) koji ne mislimo baciti nego koristiti u kancelariji kad zatreba skeniranje i eventualno printanje u boji. U prostorijama udruge gdje dolazi dosta članova i uvijek nekome nešto treba isprintati koristit ćemo ovaj laserski jer su toneri za pixmu preskupi. Nismo još ništa kupili,sljedeći tjedan ćemo,tako da je preporuka dobrodošla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Da, ok je taj HP i neće se ništa loše dogoditi ako ga ne koristite mjesecima. Njegov Canon blizanac (isti toner) je nešto sitno jeftiniji pa možete uzeti i njega. http://www.nabava.net/search.php?q=LBP6030+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Sušta suprotnost inkjet rješenjima dakle. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Thnx Pixma leti van brzinom svjetlosti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pozz, može preporuka laserskog color printera, da je neka realna, ne preskupa cijena..naravno, zamjenski toneri se budu stavljali..probao sam hp cp1025..ali mi se čini malo prebučan.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Iz mog iskustva, bježi glavom bez obzira od cp1025... Smeće neviđenih razmjera: - Spor u kolor ispisu (4 stranice/min deklarirano, u praksi sporiji) - Bučan, da - Driveri za onu stvar (na prijašnjem kompu mi nisu radili kako se spada od prvog dana) - Ako misliš printati na bilo čemu što nije obični 80 gramski papir, očekuj mrljave ispise - mjenjao printer na jamstvo i na drugome ista stvar. Uglavnom neupotrbljiv ako trebaš printati npr. naljepnice - itd...
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj si Canone. Već godinama u firmi koristim njihova All-in-One (printer/skener/kopirka) rješenja i stvarno nemam zamjerki. Ne koristim zamjenske tonere već nosim originale na reciklažu/ponovno punjenje. Boje jesu nešto drugačije, ali mi to nije otliko bitno koliko cijena takvog tonera (50% originala).
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Trebao bi preporuku za neki jeftiniji laserski color printer, koristio bi se za printanje u boji etiketa na A4 papir te nesto printanja na deblje papire ali sve skupa nebi bilo 100 listova godisnje. Sto gledati u ovom slucaju jeli igra rezolucija printa radi malih naljepnica? Cijena do nekih cca 1500kn a zamjenski toneri bi bili pozeljni Kakva su vam misljenja o Canon LBP7100CN? Zadnje izmijenjeno od: pero78. 20.02.2017. u 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnji put kad sam nesto ovdje fotokopirao cijena za crno bijelo je bilo 50lipa tako da za boju je 1.5-2 sigurno a za HP1102 vidim da radi samo s papirom do 163g volio bi ipak da idu i deblji papiri neznam nisam pametan jer ovo ne uzimam za sebe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Moj savjet vezano za print na naljepnice i deblji papir: Odi na ink jet. I izbjegavaj HP laserske općenito, bar ove jeftinije. ![]() Ja sam imao grdnih problema sa cp1025 laserskim printerom - kada sam printao na fotopapir ili naljepnice ispis je bio mrljav i općenito katastrofa i neupotrebljiv. Odnio printer na garanciju, dali mi novi, ista stvar. Znači, na običnom 80 gramskom papiru ispis je ok, ali bilo koji drugi papir ispis katastrofa (foto, naljepnice, neki veće gramaže).
![]() |
#19 |
Premium
|
Strah me je da ce se ink jet zacepiti jer se nece koristiti nego par puta godisnje |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
hvala svima na pomoci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za nekakvu "produkciju" je bolja varijanta via print studio, za "po doma" je nešto drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
brother |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Trebam laser, crno bijeli, što manjih dimenzija. za printanje poslovnih stvari po doma. WIFI obavezan! Nude mi neke inkjet color, jeftine tinte i te gluposti, za ono što ću ja printati, mi apsolutno netreba color, a ziher ne inkjet! Zar nema malih laserskih, jeftinih printera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
xerox 3020? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
Ima li netko iskustva sa hp M12w ili M102W. Ili neki drugi laserski printer do nekih 600 -700kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Društvo može preporuka laserskog pisača u boji, samo printanje ništa drugo. Mora imat opciju: mreža i usb Cijena što povoljnija, a za tonere ćemo već lako makar bilo bi poželjno da ima zamjenske/jeftinije originale, al nije presudno. Radi se o tome da firma mora odobriti kupnju printera. Printer nesmije bit preskup jer je problem hoće li uprava odobriti kupnju preskupi printer. A cijenu nisu ograničili tako da u principu ne znam kolika je novčana granica odobravanja cijene printera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
https://www.nabava.net/pisaci/hp-col...wi-fi-64556171 Imam isti taj samo sa skenerom i faksom. Jako brz i tih, ispis u boji odličan. Ako ne printate jako puno poslužiti će vas dosta dobro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|