|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2016
|
![]() Molim za pomoć jer nikako da riješim problem sa prženjem CD/DVD RW medija od kada sam prešao na Windows 10. Naime, CD/DVD pržilica normalno se pokazuje u Device Manageru i normalno čita sve vrste optičkih medija. Međutim, kada trebam obrisati RW medij ili na njega nešto zapržiti niti s jednim programom ne ide. Ako hoću obrisati RW disk iz win 10 isto "normalno" prođe, ali disk nije obrisan. Pregledao sam po netu masu postova, od uninstall u DM, brisanja LowerFilters odnosno UpperFilters u registriju, ali ništa ne pomaže. Ako pak na istom računalu podignem neku distribuciju Linuxa (s istog optičkog pogona) onda isti pogon normalno sve radi: briše, formatira, prži. Jednostavno, nisam pametan što je uzrok ovakvog ponašanja. Pozz... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jura iz II gala. 10.07.2016. u 11:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koje si sve programe probao? Imaš instaliran neki program za virtualizaciju DVD uređaja?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Terohhj Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije problem u pržilici nego u W10 smetju, e sad kako riješiti problem ... nebi me iznenadilo da ima nekakvu "blokadu" pisanja ... Kažeš da imaš dignut VMWare, probaj barem za test, u njemu dignit W7 i unutar njega "aktivirat" pržilicu i probat prženje i brisanje. Inače nije pametno imati istovremeno xy programa te namjene, baš iz razloga kakav ti imaš i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2016
|
Da, isti rezultat. Citiraj:
Međutim, palo mi je na pamet da pokušam zamijeniti sata port. I nakon pomnog iščitavanja MBO manuala otkrio sam da su jedni portovi sata3, a drugi sata (iako na priloženoj slici lijepo na svima piše sata3!?). I da obične uređaje treba uštekati u sata, a sdd, hdd u sata3. Kad sam to napravio sve proradilo kako treba. Prilažem sliku da nekome ubuduće pripomogne. Hvala svima na savjetima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|