|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Koji hladnjak kupiti?
Pozz ekipa, Ovako htio bi si malo poboljšat hlađenje pa me zanima koji od ova 2 hladnjaka mi više preporučujete s time da slažem što tiše računalo al opet ne želim smanjit performanse hlađenja jer imam be quiet ventilatore već u kućištu i dosta mi je bitno da mi je računalo da se izrazim mrtav tišina ![]() ![]() be quiet! CPU Cooler Dark Rock Pro 3 http://www.aquatuning.de/air-cooling...ntel/amd?c=648 ili Enermax ELC 120 Liquid System http://www.edigital.hr/univerzalni-i...ns-p52653.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Nisi napisao koje komponente imas. Bez toga ce ti mtesko neko pomoc. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
I5 procesor MSI R9 270 gaming 2GB 256-bit GDDR5 grafička CORSAIR rm650 NAPAJANJE WD blue 1TB Kingston Hyper X 120gb SSD da prvenstveno najbitnija mi je tišina jer radim tihi komp i htio bi na što niže srozat glasnoču al narvno ne želim rušit performance hlađenja. Za sada mi je u planu stavit da imam 5 bequiet! ventilatora, trenutno imam 2 i onu zaštitnu pjenu ili kako se to već zove na stranice unutra da ubije zvuk pa me zato zanima koji hladnjak da uzmem ili tako nešto u tom rangu od vodenog hlađenja ili ovo zračno... neću OC niti išta takvo tako da mi gledde toga ne igra hlađenje da treba neki ekstrem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Kupi neki bolji zračni hladnjak (može i sa oglasnika) i stavi na njega što bolji ventilator i smanji mu brzinu na 500-600rpm s potenciometrom i tiše od toga ti ne treba. Isto napravi i sa ostalim ventilatorima ako želiš potpunu tišinu.
![]() |
![]() |
#7 |
Slučajni prolaznik
Datum registracije: Mar 2010
|
Gledam si neki hladnjak za uzet za konfu pod moj komp. Dvoumim se između Noctue NH-D14 i be quiet! Dark Rock 3. Koje preporučate od ova dva? koji bi bio bolji? Znam da neću fulat s nijednim, no pomognite da se riješim dileme ![]()
![]() |
#9 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Moj glas ide za Coolink (Noctua) Corator DS u Oprića. Jako stari zli deda ![]() http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
pozdrav, imam pitanje takoder vezano uz cpu cooler. naime nova grafa mi je toliko dubre da zauzima kompletan proctor od straznjeg djela kucista do floppy baya. trenutno imam katanu 3 I vidno se muci sa hladenjem kad pokrenem neku "zahtjevniju" igricu pa se proc vrti na 60ak+ stupnjeva. moje pitanje je, dali bi bolji air cooler ili mozda neki corsair water cooling (single fan) utjecao I popravio temperature na procu? ps. sve komponente su pod moj komp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Zanima me dal je netko od vas kupovao na tom aquatuning.de i kako je to prošlo i kolko se isplati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#13 | |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Dostava 20ak eura, stigne jako brzo; nikakvih dodatnih davanja nema (EU), platiš i čekaš paket.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Planiram uzimati nekoliko stvari pa me zanima, znaci najisplativije je uzeti sve odjednom, hvala na info. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Imam q9450 i digo sam ga na 3.4ghz sa arctic cooling freezerom 7. Trenutno je na 1.28v i sve radi ok no temp dolazi i do 70c pod loadom (prime95). Koji s775 cooler bi ga mogo drzat ispod 70c na recimo 1.4v max za 24/7? Za freq ne znam...kolko bi islo sa tom voltazom vjerojatno 3.8ghz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Ovisi za što koristiš komp i da li ti uopće treba tih 400MHz više. Realno za neke ozbiljnije stvari taj proc je pregazilo vrijeme i nećeš se baš usrećiti s tih 10-ak % više i pitanje je da li cijena novog hladnjaka (200-300-400Kn) opravdava uloženo.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Ovo? Mislis da bi izdrzo? Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Neće to biti u rangu noctue i ostalih hajendova, al za koji proc ti treba i više nego dovoljan, a i cijena je korektna. Zato sam ga i predložio. Na 775 socketu, neki best baj je bio freezer 7, a ovo je bolji hladnjak a i dođe manje od freezera.
![]() |
#22 |
Premium
|
Uzeo LC CC 120. Nekih 10-12c nize temp u high load. 63c umjesto 75c. U odnosu na freezera. Takodjer primjecujem da su temp jezgri puno ujednacenije, prije je i do 10c razlike bilo izmedju jezgri. Namontirano vise puta i probano i sa drugim coolerom. Tek sa Lc CC 120 sve sjeda na svoje mjesto. Cool, tnx na preporuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Ovo uzmi Deepcool Gamer Storm Lucifer V2 jako dobar hladnjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
Pozdrav ljudi Dali da uzmem Scythe Kotetsu zračni hladnjak ili Cooler Master Seidon vodeno, cijena im je ista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Scythe.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|