|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Corsair vodena hlađenja
Dal ima netko tko je kupio jedan od ovih novih modela Corsair vodenih hlađenja? Radi se o modelima H60, H80 i H100 Ako ima jel može par iskustava? Inače, nije mi jasno da su ti modeli već odavno na tržištu a kod nas ih se gotovo upće ne može naći u trgovinama i to usred jednog od najvrućijih ljeta u zadnjih par godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Najveći problem svih Corsair vodenih hlađenja je buka, ako imate clockani proc nema šanse da će to držati više nego je potrebno zbog buke. Svi review-ovi kažu isto, previše su bučni za tu cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
To je dodatan trošak... a koje bi stavio od Noctue pretpostavljam ![]() ako ima nešto jeftinije a dobro reci. a H80(koji sam mislio prije kupit) košta samo 60-tak kuna manje, bolje onda kupit h100. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja bi uzeo h100 da mi paše na Cosmos, ali što mogu kada Cosmos nema standardne rupe za 240 mm radijatore... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
Ako trazis povoljnije onda pogledaj Sychte S-Flex i Minebea. Mozes i Sychte Gentleetyphon. Noctuini ventilatori imaju garanciju na 6 godina i duzi MTFB. Nece prdnuti kao Slipstream i Coolermaster koju imaju trostruko manji MTFB za 50 kuna.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Znao sam da ce mi netko ubacit reverse psihologiju, i sad si me navukao na noctu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() Kupis tih vent i mirna Bosna. Imam H50 od kako je dostupan za sve am2+ ploce tj. dobio sam bracket iz Corsaira za onu prvu reviziju H50 (tih adaptera na zalost nema kod nas i sretan sam sto ga imam jer default bracker je imho smece dok je ovaj vrhunski i koristen je samo od strane Corsaira) i mogu reci samo sve pohvale. Imao sam more hladnjaka....od jefinjaka kao npr. AC Freezer Pro (odlican za tu cijenu) pa do npr. TRUE Black Rev C. i od kako sam uzeo H50 ostao sam na njemu. To ocito govori da sam zadovoljan sa njim + zamjenio sam njegov original 120 mm vent sa Nanoxiom i totalno sam zadovoljan. ![]() P.S. H100 je u Njemackoj 666 kn (da, 666...hehehe) sa dostavom i isplati se narucit za te ovce, a ne dati cca 500 kn vise kod nas za istu stvar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
Corsair H100 kod nas krece od 742 kn, tako da mislim da se ipak vise isplati uzet kod nas, nego se bakcat s cekanjem i eventualnom carinom... LINK NA NABAVU |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Al majko mila, 100evra za vodeno koje to i nije zapravo
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
742 kn je opet neisplativo u usporedbi sa zracnim hladnjacima. H100 postaje bolji tek na max brzini venta ali po cijenu buke. Na srednjim ili niskim okretjaima je tu negdje ili losji ali je 200njak + kn skuplji. Narocito je neisplativ ekipi sa slabijim procevima jer je onda prakticki isti kao i svi drugi cooleri. Vidim po recenzijama da je tek na 4.2GHZ Bloomfieldu nastala neka razlika u odnosu na DH-14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Sa kojim bi ventom zamijenio Corsairov koji se na maximumu vrti na 2600rpm, 7.7 mm/h20? Jako je malo takvih a pogotovo onih koji nisu glasni a ako se i nadu kostaju poprilicno. Ne mozes stavit bilo kakav vent na takav radiator sto vjerojatno znas i ako ga nemas to vrlo lako moze bit jos 200kn + troska.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
kakav je antec kuhler 920??u odnosu na corsaire,isto bučan naravno http://www.legitreviews.com/article/1590/8/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Nije to ništa glupost za te novce su trebali staviti dobar vent, a ne da se kupuju dodatna rješenja. Uostalom taj dio rasprave smo već riješili što si i mogao pročitati gore a ne ponovo pisati o tome.... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Magarac pozitivno razmišlja.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Radijator ne stoji nad samim procom dakle sve oko proca uključujući i RAM ima puno više zraka za disanje. Uostalom u mom big tower kućištu biti će mjesta za sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Nema baš puno više zraka ram jer preko njega i regulacije necirkulira zrak uopće kada se koristi vodeno hlađenje!
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Šta je sa ostalim ventovima u kućištu, šta oni samo tamo glume kipove i sve unutra je zbog vodenog čisti vakum ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Nisam rekao da nevalja, ja sam imao vodeno, i opet ću ga imati jednog dana. Samo je žalosno kako ljudi bacaju pare za polurješenja...
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Usteda prostora oko socketa je dobra samo ako je u kucistu savrsen protok zraka jer zracni hladnjaci, pogotovo mrcine sa dva venta isl.jednim djelom hlade i komponente oko socketa pa cak i dio straznje strane grafe. U biti po meni ta usteda ni nema nekog smisla ili mi nist ne pada na pamet. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|