|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Intel Vintage Old School Info Thread
Evo konkretno me zanima koji od ova dva proca je brži , u vrijeme njihovog izlaska na tržište imao sam AMD proc i nisam baš pratio pentiume u to doba . Znam da je razlika u Cache memoriji na strani P3 Coppermine proca ali je celer brži za 300 Mhz . I jedan i drugi su Socket 370 procesori , nigdje nisam uspio pronaći neki usporedni test ta dva proca pa vas zato pitam . Posjedujem ih oba i imam adekvatnu ploču za njih ali neznam kojeg da odaberem pa bi vas molio za savjet ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
moj savjet je na strani p3 600 + oc ![]() so su ova 2 ? http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentiu...600256%29.html http://www.cpu-world.com/CPUs/Celero...0RY900256.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
|
daj ti lijepo napiši što misliš s tim raditi. ovak napamet se ni nemre bog zna kaj reći osim da će celer na većem taktu biti brži u aplikacijama koje ne koriste puno cache-a,dok će p3 biti brži u ostalom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ulozi jos 20 kn i kupi 933 Mhz P3 cooperminea... hehe
![]() |
#7 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne pricajte napamet ![]() Tualatin core u svakom pogledu. Isto kesa, manji napon, pasiva vrlo moguca. O tome mogu prepredati danima jer sam ih se u zadnjih 15-ak godina namijenjao cijelo krdo.
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo recimo da će konfiguracija u kojem bi trebao biti jedan od ova dva procesora služiti za surfanje netom , rad u wordu , slušanje mp3 mjuze , pregledavanje slika sa digitalca . Primjetio sam i da za otvaranje nekih internet stranica je vrlo važna snaga procesora pogotovo bi muke mogli imati ovi stariji procesori pa je i to recimo bitno za odabir jednog od ova dva proca ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
3.14zda ®
|
Puno vise muke bi ti mogao zadavati cipset na ploci nego sam procesor, ovisno koju plocu imas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ako imaš iole bolji digitalac, na (ugodno) pregledavanje slika zaboravi!
![]() |
![]() |
#12 |
3.14zda ®
|
Ovo ne razumijem. Otvorim Irfana i tupkam next-next-next...razlike izmedju superduper Core2 izraelske masine i nekadasnjeg PIII 1.4-S gotovo da i nisam primjetio u otvaranju slika. Sasvim je drugi par opanaka Photoshop i druga preseravanja. Za nekakav vulgaris home rad, trollanja po forumima, gledanje slikica i divx-a, odigrati pokoji level CMR2 i slicno je PIII konfa premija za lovu se moze sloziti. Kao sto rekoh, najveci problem moze biti los cipset(tu mislim na raznorazne Aladdine i sl.) i ploca(tu mislim na Bobi Flipse i Lucky Star kauboje) kojih je u ono vrijeme bilo kao u prici.
![]() |
#13 |
Banned
|
kak ne kužiš pod bolji digitalac se računaju slike od 12mpx,a takve slike se otvaraju na takvoj mašini ko slika od 1mb na 56k modemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
Off topic znači stari digitalac furaš :S što si time htio reči ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Otvarao sam slike od 3 megabajta sa P3 600Mhz procom 128 mb pc133 rama i win xp sp3 OS-om ( grafa 8 mb intel ) . Sporije ali ne i nemoguće ! Ubacit ću 512 mb rama , samo dok ga nabavim pa ću onda vidjeti kako ide . BTW nisam znao da XP može raditi sa samo 128 mb rama ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo ja jednu paralelicu povežem samo sa konficom: p4 1.7 cele(128c), 512 ram. Cisto solidno za laganicu, kada covijek nije zivcan, lagano po netu, muzikicu jednom upalit i više ne mijenjat, paziti da se radi jedna po jedna stvar i bok. Slikice cisto solidno otvara evo pregledavao sam 30mb slika sa max kvalitetom sa canon ixslus ![]() Nemogu slusat mjuzu, istaliravat, pržit, halat PES, surfat i skidat u isto vrijeme a kamoli hibernirat komp u tom stanju, ali zadovoljavajuće. Eto...neznam kako je sa tulcima i to... ![]()
![]() |
#20 |
3.14zda ®
|
Najbolje da Kristijan1 kaze tocan model ploce pa mozemo na daljnje razglabanje ![]() Pentium III-EB 933MHz + modded stock cooler w. Sharkoon 60mm "S" Asus CUV4X-M 2x256MB Micron SDRAM PC-133 Gainward GeForce 3 Ti200 "GoldenSample" 64MB DDR Maxtor 15 + 20GB MLN 350W vulgaris DTK šrotex kuciste DTK 15" vulgaris CRT kristalna kugla
![]() |
#21 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
osobno imam celerona tulca na 1ghz. i sta god tu pojedini pricali, ogromna vecina posla pod XPom odraduje bez ikakve muke. ovo sto se tice slike od par i vise MB, koji ce ti klinac tolika slika? meni jednako ona izgleda kad ju puknem na full screen preko irfanam, jedino sto osjetim i na ovoj kanti iz moj komp da netko ne zna uslikati u ogromnoj rezoluciji, pa smanjiti na normalnu i sejvati tako sliku. nhf onima koje je uvrijedilo ovo.............. i da, osobno bi definitivno isao na celerona 900mhz. ovaj celeron 1ghz sto imam je debelo zivlji od celerona 1.7ghz p4 sa ddr-om, isto kantu koju sam imao prilike koristiti par tjedana.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Radi se o mitacu, u njega idu desktop procesori. Strah me flashati jer ima užasno puto loših iskustava na netu, a i nema neki normalni support gdje bi se našao noviji bios (iako, google is our friend) I da, 128mb je minimum za xp i sve radi ok ak ne instaliraš antivirus ili nekaj drugo rezidentno kaj pojede slobodnu memoriju, čista instalacija jede oko 80mb rama
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Moguće da tvoj proc dobiva previše napona . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Evo da se i ja malo uključim- ovo pišem sa PIII 733 + 512MB RAM-a + neka nVidia mx(nešto) sve na pasivi osim napajanja- za dl dušu dalo (što i čini upravo ![]() Senzor javlja temp. proca oko 40C, chipset 31 (VIA neka tamo na DFI-jki)...ovaj wattmetar vulgaris javlja potrošnju od cca 40-ak Watt-a (skakuće to tu-i-tamo ![]() U računicu dodaj još i tri diska, i to je to. Sve ide poprilično glatko, kenjao bih da tvrdim da ne zatetura povremeno kada otvorim par stranica paralelno u browseru i sl.; zakuca se na 100% u tili čas, no stvarno, nemam se što žaliti... Kanta je "gore" 24/7 već šesti dan, tako da... |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Definitivno slušaj Dizela, postaj model ploče da vidimo podržava li tualatin jezgre, samo novije s370 ploče su ga podržavale. I provjeri da li je to stvarno tualatin celeron, jer 900 mhz tualatin ne postoji, naj sporiji je bio na 1 ghz. Prije mislim da se kod tebe radi o coppermine celeronu, a oni su imali 128 kila l2 cashea i P3 600 je onda bolja varijanta.
![]() |
#29 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Tog procesora nema na Intelovim stranicama. http://processorfinder.intel.com/Def...KayValue=SL68V |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|