|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
![]() Eh ovako izmjerio sam temperaure u Real Temp 3.00, postavio sam TJ MAX na 74 stepena, kako sam pročitao na Intelovoj stranici da je maksimalna temperatura 74 stepena za IHS. Evo postavki i temperatura: ![]() A ovo su temperature za jezgre u Everestu: ![]() I je li ovo ok? I da ne zaboravim u pitanju je E5200 hlađen sa AC freezer xtreme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Da li komp drzis u hladnjaci ili zivis na sjevernom polu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ali zašto se razlikuju temperature u Everestu i u Real Tempu? I je li tačno to što očitava Real Temp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() Da li je uopće moguće klokati s ovolikim temperaturama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
nije, ac freezer xtreme je |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Je li šala neka u pitanju ili ti to ozbiljno????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Ja sam svoj E5200 mislio dignuti na 4ghz, pa ne znam baš da li je to sigurno s ovim temperaturama, bojim se da ću ga spaliti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
sad kad ga testiram sa prime95 temperature se kreću oko 55 i 53 stepena, šta li bi tek bilo na 4ghz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Jack of all, master of none
|
A imaš kakve ventove u kućištu iza hladnjaka npr. da bacaju topli zrak van? I to može pomoći u smanjenju temperature. I nema šanse da ćeš ''spaliti'' proc, komp će se ugasiti ako se bude pregrijao proc i ovisi naravno o voltaži koliko ćeš mu dizati, pa probaj nema tu neke filozofije.
![]() |
#14 |
Registered User
|
nemam, ali mi je zato otvoreno kućište, prije dok je bilo zatvoreno temp. su bile više za oko 4-6 stepeni, a šta mislite da promjenim cooler? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Jack of all, master of none
|
Citiraj:
![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 25.07.2009. u 13:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() Temperature u Everestu u idle: Matična ploča: 42°C 1. CPU / 1. jezgra 45 °C (113 °F) 1. CPU / 2. jezgra 47 °C (117 °F) GPU dioda 58 °C (136 °F) Seagate ST3500320AS 38 °C (100 °F) dal su te temperature u redu i dali bi si trebao uzeti neki hladnjak ili ventilator pošto u kućište nije ništa stavljano. EDIT: sorry vidimo da sam pogriješio podforum pa ako netko može premjestiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
RAKIJA
Datum registracije: Aug 2008
|
Tvoje temp od 45-50 te ne trebaju brinit na 2.5 gHz. Hladnjak je odličan što drži proc na toj temp... Samo ti rokaj sa klokanjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() |
#25 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Probaj nekad skinuti bilokoji PIII-EB s ploce nakon rada i znat ces o cemu govorim, a procesor nema ni HS, vec samo golu jezgru. Hladan kao smrt. Da ne spominjem na koliko vecem naponu rade PIII procesori. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
e8500 stock cooler na 3.16 ,dakle tvornicki ... skinem si ja intel burn test ... pokrenem radi 2-3 minute i evo ga na 70 ... temp u sobi je oko 20 c ... mjereno sa speedfan i real temp ... eh sad stvar je sto nisam sam sastavljao komp ... pa neznam jel ima previse paste ,premalo i ima li je uopce ... ili su to ipak normal temp?(sto sumnjam)
![]() |
#27 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Pod stock coolerom to su i dobre temperature. 70 stupnjeva nije temperatura za brinuti se ![]() Makar je lijepo imati aftermarket cooler koji će ti i smanjiti temp procesora, i smanjiti buku turbine stock coolera
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
hmm znam da znas vise od mene ali ... kolko znam 74 c je max preporuceno ... a meni vec kuha na 70 bez klokanja ... u hladnoj sobi sa otvorenim kucistem edit : evo sad ga drzim 5 min na intel burn ... i sad je trenutno na 74 temp sobe je oko 21
![]() |
#29 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovako ide. Znači trenutno imam vodeno u kompu, ono thermaltake LCS-ovo. Uglavnom, zabrinjavaju me neke stvari, ali nisam ziher , jer mada je vodeno, proc je dosta navrljen. ![]() Znaci, pod vodenim, radijator je 120x240, sa jendim ventom standard. Proc na 4.3ghz na 1.5v. Znam da je to dobra voltaža, i da bi bilo smijesno da je proc na 3dmark06 opterecenju ispod 40 stupnjeva, ali 60ak stupnjeva...hm. ja koliko sam dobro gledao blok je izvsno sjeo i mislim da nemože bolje. Znaci 61 stupanj na nekakvom 90% opterecenju u 3dm06, je solidno? Pitam eto, nisam se prije sa vodenim susretao pa sad sumiram neke činjenice, u idleu je temp 13 stupnjeva niža ngo sa cm hiper TX2 na 800rpm-a, tako da mi se cini dobro. ![]() edit: Ma kakav, to sve trebam ![]() ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 03.11.2009. u 09:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Makni 90% ikona s desktopa pa ce se manje grijati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|