|
![]() |
#4593 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4594 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Update prešel OK, iP11 Ne vidim razlike osim kaj sam si složil onaj screen za kontakt dok nekog zovem ![]() Defaultni wallpaper je drugačiji, i tema je crna umesto svijetle, to je sve kaj sam skužil
![]() |
#4596 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Korisnici 12 na dalje možda nešto primijete. Nas s 11 je vrijeme pregazilo. Scrollaj na dno, pa vidi fusnote. Skoro sve je za 12 na dalje https://www.apple.com/ios/ios-17/ Isto i za iPad https://www.apple.com/ipados/ipados-17/
![]() |
#4597 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Slozio na jedan ajped i dva ajfona, sve proslo bez problema. Nemam pojma kaj je novo, vidio da tip ima video od sat i pol di objašnjava sve promjene u iOS-u 17, drugi nesto kraci kaze da ima 200+ promjena... ko ce to sve čitat il gledat LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#4598 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Za većinu nema niš novog... Evo dan i nekaj da guram update na iP11, nema problema osim kaj mi se Raivo (MFA aplikacija) neki put zblesira i veli da ne vidi iCloud, ali restart appa pomogne. Ostalo sve dela kak spada, baterija je isto OK
![]() |
#4599 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
I vec ide prvi patch… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4601 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4602 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kako nadograđujete software na svojim ajfonetima? Kolega se kune da je bolje ići preko iTunesa kao fresh install nego preko OTA, veli da je iz tog razloga vrlo vjerojatno izbjegao moguće pojave bugova, problema općenito itd. Znam kako u teoriji funkcionira jedan ili drugi način i u jednu ruku čak i je okej to što govori. Ali koliko drži vodu ta teorija... Sumnjam. Pa me zanimaju vaša iskustva. Na androidu sam zadnjih par generacija uređaja (samsunga i oneplus) u nizu dvije godine za svaku generaciju radio veliki i mali update preko OTA i nikad nisam imao problema. Nikad niti tvornički reset uređaja nisam radio nakon velikog updatea kako to ljudi vole raditi. Pređem na iPhone i zastanem sa nazovi "brigama" kako ću nadograditi software i hoću preskočiti "beta testiranje" XX.0 verzijama ili da se ne zamaram. Čitam na netu, jedan nadogradio pa mu se degradirao battery health, ovom pale performanse drastično, počeli glitchevi u animacijama, dok drugima sve super, čak i još bolje radi nego prije npr. Jesu ti ajfoni zaista tako osjetljivi sa tim nadogradnjama? Glavno pitanje, OTA ili iTunes preko PC/Mac? Kakva su vaša iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4603 |
Fresh Juice
|
Lupim install kad mi dođe obavijest. Nikakav itunes. Nisam naišao na bug |
![]() |
![]() |
![]() |
#4605 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jako jednostavno, nikad ne skidaš novi ios, nego čekaš prvi ili drugi update koji je vrlo često jako brzo, baš zbog tih sitnih pizdarija. Naravno pod uvjetom da ti je telefon za posao, ako je za pozive i zajebanciju onda odma.
![]() |
#4606 |
The mighty pirate
|
Digao sam 17 sinoć na službenom 13 mini, čisto da vidim prije nego ga dignem na svom 11. I dalje čekam ponedjeljak i verziju 17.0.2. ili 17.0.3. ![]() Jedina novost koju sam vidio dolazi i uz prvu mušicu. ![]() Promijenjene su neke stvari koje se prikazuju tijekom poziva (dodana je mogućnost dodavanja sudionika...valjda u konferencijski... kako funkcionira nemam pojma, ali nemam ni potrebu za time) Enivej, spojen je s autom i kad nazovem ili primim poziv, otvori se automatski i popis zvučnika na koje mogu pustiti zvuk. Zašto, ne znam. Uvijek je opcija tu bila i menu bi se otvorio tek kad bih stisnuo na "audio". Po defaultu ide na carplay, a ako treba drugo, zna se gdje se ide.
![]() |
#4608 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pozdrav, Kako najlakse prebaciti sve slike, videa sa Iphone-a na PC? Koristite samo Itunes za to, ili nesto ima bolje (jednostavnije)? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#4610 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Explorer, ali ima jedna caka jer ako prebacuješ fotke i video zajedno, velike su šanse da neće ići glatko, ili će potrajat, ili će se zblokirat. Pa me je mislim kolega mamut prosvijetlio i caka je: Odeš u postavke od photos i kad prebacuješ samo slike, pod transfer to mac or pc odaberi automatic, a kad prebacuješ video, onda odaberi keep originals. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4612 |
laser
|
Mogu li kako u whatsappu iskljuciti da u backup ukljucuje i slike, kao sta ima opciju da disableas backup video? iCloud backup mi je 8 giga, od toga je 7 giga whatsapp sta je dosta suludo. Odnedavno san napokon iskljucia save to camera roll pa sta zelim saveam rucno al ne zelim da trpa sav media u backup bezveze. Kad odem u whatsapp storage -> manage storage mogu brisat 1 po 1 chat sve slike ali zelim sprijecit da ih backupira zapravo. Sad sam izbrisao stari backup, pobrisa tu gore sve whatsapp slike i backup je osjetno manji ali zelim izbjec ovo radit nekad ponovno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4613 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ja isto pričekam bar mj dana od izlaska nove veće verzije iOS-a i onda tek updateam. BTW izašao je OTA only 16.7. Updateao ipade(6th i 9th gen) i iphone(XR i 14) i sve 5. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4614 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Samo OTA upgradei od prvog iPhonea SE kad je izašao. Nemam iTunes. Nikad problema osim kada mi se prelaskom na iOS 16 (mislim) počela jače prazniti baterija. Potrajalo je 2-3 dana i prestalo. Vjerojatno je nešto pretumbavao (post-update). As always pričekat ću iOS 17.1 ili 17.2 Primjetili smo na poslu da ekipa obriše fotki i videa jedva toliko da naprave mjesta na telefonu za update iOSa. Onda se poslije čude kako mobitel ima glitcheve. Dobro da radi samo uz glitcheve sa 3-4% slobodnog storage spacea nakon major updatea operativnog sustava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4616 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#4617 | |
laser
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4618 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Mislim da ne. Al daj provjeri jednu stvar. Jer je defoltno meni bilo on. Da li ti je ukljucen backup u whatsapp i u device-icloud-backup details. Zato jer na taj nacina zauzima duplo bezveze, radi backup 2 puta na razlicit nacin. koji kod link |
![]() |
![]() |
![]() |
#4620 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Zasto? Kod mene na google uzimalo 3gb. Isti backup na icloud 6gb. Di god citam pise da je opcionalno na koji nacin oces. Jedino ako stvarno postoji neki razlog da ne radi ako nije na oba, nisam probao restore. Sto je onda stvarno debilno da je duplo, cisto razlog za placat icloud! |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|