Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.11.2010., 10:52   #61
limun
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 11
koliko je kratak kratak beep, odnosno dug dugački?

na matičnoj Abit NF7-s se čuje svaku sekundu recimo beep za koji bi rekla da je kratak. kad zamjenim ram ne mijenja se, tako da vjerojatno nije u njima stvar.

Zadnje izmijenjeno od: limun. 19.11.2010. u 13:27. Razlog: rješeno
limun je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2011., 22:47   #62
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 972
ABIT FATALITY an9 32x
dugi bip i 2 kratka

biiiiiiiiiiiiiiipbibi ...

probao zamjeniti graficku i rame i stalno isto...

bez rama imam dugi ponavljajuci biiiip

ima netko ideju?

p.s. sve bilo raskopano, ispuhano i vraceno u kuciste.... i opet isto

p.s. zapne na 7f na displeyu na ploci..
__________________
C I C E.... TRGOVAC 1 , 2 ,

Zadnje izmijenjeno od: walbandon. 11.01.2011. u 23:23.
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2011., 09:31   #63
miki1981
Registered User
Moj komp
 
miki1981's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 103
Ako si zamijenio i grafu i rame, onda ti ostaje jedino matična...
možeš probat izvuć sve sa matične osim 1 pločice rama, proca i grafe. znači makni višak rama, iskopčaj sve sata kablove i sve kartice osim grafe. pa probaj onda...to je onako samo da budeš siguran, ali čini se kao da je matična skiknula
miki1981 je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2011., 10:03   #64
GetRight
Premium
Moj komp
 
GetRight's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Frkjevci
Postovi: 344
Ako imaš Award bios to ti je problem u grafičkoj kartici ili monitoru.Provjeri kablove i monitor,očisti pci-e slot,očisti gumicom kontakte na grafičkoj...
__________________

CPU: Phenom II x4 960T@Phenom II x6 1605T
MBO: ASRock 880G Extreme 3
RAM: 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance Red
HDD: Hitachi 320GB
VGA: VTX3D Radeon HD 6850
PSU: Coolermaster 600w Silent Pro
Monitor: Samsung SM 2233BW
OS: Windows 7 Ultimate
Ostalo: CM 690 II Advanced,ROCCAT Kone[+]

CPU: Phenom II X2 555 BE@Phenom II X4 B55
MBO: ASRock M3N78D
RAM: 2x2GB DDR3 Corsair XMS3-1600
HDD: WD 320GB,Hitachi 160GB SATA
VGA: Sapphire Radeon 5670 512MB DDR5
PSU: XFX Core Edition 450W
Monitor: 17 "Dell E173FP
OS: XP Pro SP3
Ostalo: Thermaltake VC3000BWS
GetRight je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2011., 10:12   #65
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,314
Jesi čitao appendix u manualu s kodovima?
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Pentium G4600
Asus H110
16GB G.Skill Aegis
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU


Pentium D Presler 940 3.2GHz
Asus P5WD2 Premium
4GB Kingmax DDR2 667MHz
XFX GeForce 8800GTS
Kingmax 240GB SSD
LC Power 550W PSU


Pentium G620
Gigabyte H61
8GB Kingmax DDR3
Radeon HD6670
Kingmax 240GB SSD
MS 550W PSU



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2011., 14:30   #66
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 972
vakoc, probao sam iskopcat bas sve s ploce i redom dodavat rame, isprobao 2 razlicite plocice rama i isporbao sva 4 utora... 2 graficke isporbane..probano i bez graficke ....

u manualu za 7f
kaze:
Switch back to text mode if full screen logo is supported
-If errors occur, report errors & wait for keys
-If no errors occur or F1 key is pressed to continue: Clear EPA or customization logo
al meni bas nis ne dize...
plocu sam propuhao s kompresorom , probat cu jos ocistiit pcie utor nekako ...
__________________
C I C E.... TRGOVAC 1 , 2 ,
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2011., 17:48   #67
miki1981
Registered User
Moj komp
 
miki1981's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 103
Pa ako si sve isprobao, i rekao si i da si probao sa drugom grafom i ramom ako se ne varam, onda imaš: ili proc, ili napajanje ili matična.
E sad, kad je proc u pitanju, po mom iskustvu, matična mi nikad nije davala baš nkakve zvukove.
Napajanje moćeš probat zamijenit sa nekim drugim ako hoćeš.
Ali kako sam rekao u onom prvom postu: "my money is on MB"
miki1981 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2011., 13:28   #68
walbandon
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Valbandon-blizu Pule
Postovi: 972
ma i napajanje sam bio probao prije... sad sam ukopcao graficku u slave pcie utor i dobio sam sliku, no kaze mi da nije SLI da ukopcam grafu u master utor... znaci nesto je sa glavnim pcie utorom, probat cu kasnije izvaditi plocu i pogledat ispod vodove, mozda malo zagrijati fenom .... procistio sam malo papirom i limicem, no nije pomoglo... kako oziviti pcie utor , ili mogu otpisati tu maticnu? ...

ili, dal se moze na toj ploci namjesitti da slave bude master...tj, da mi grafa radi u slave utoru, a da ne trazi sli ?

thnx
__________________
C I C E.... TRGOVAC 1 , 2 ,
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 17:10   #69
sony_ericsson
Premium
Moj komp
 
sony_ericsson's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Đakovo
Postovi: 51
palim komp; vrte se ventilatori i na grafi i na procu, ali komp se ne pokrece...
ne cuje se ni onaj prvi bip, nece ni do biosa doci.. u cemu je problem??? samo crni ekran
sony_ericsson je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 17:14   #70
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 33,356
Ošla matična
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2011., 10:02   #71
Trilithon
Požuri polako
 
Trilithon's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 30
Imam award bios. Kod paljenja kompa cujem jedan kratak beep i onda seo ponavljaju dugi beepovi. U cemu je problem? Komp niie bio paljen 5 dana i bile su izvadene one memorijeske kartice (dram?). Sto nevalja? I dal moze
netlo poslikat te kartice da vidim dali sam ih uopce dobro usteko?
__________________
1=2
Trilithon je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2011., 17:01   #72
gtolle
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: RS
Postovi: 2
Hvala puno.
gtolle je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2012., 18:27   #73
splendidus
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
5 beepova Asrock 870

Evo, nije problem ali mozda nekome pomogne ako se susretne s istim problemom. Naime, radi se o tome da mi je komp (iz sig-a) pusta 5 beep-ova pri paljenju, što bi kao trebalo značiti CPU error. Ne dešava se uvijek i nakon što "odsvira" normalno ulazi u Win. Naravno sam sam bio posuđivao drugi proc, promijenio ploču, posumnjao u napajanje - kupio novo, posumnjao u grafičku - kupio novu, stavio novi bios, isprobao drugu memu.. ništa - sporadično beepkanje!
I tako, nakon xy čupanja kose problem je ispao prilično trivijalan - na nekom forumu sam pročitao da čovjek ima slične probleme prilikom podizanja jer mu komp ne zna koji mu je primarni monitor... (!?) A meni je u HDMI izlaz uključen receiver i na njega telka. I ispada da kad je receiver uključen - komp beep-a, a kad je isključen - ne. As simple as that. )
Eto, ako neko slučajno nabasa na takvu egzotiku, nek isproba iskopčat drugi monitor.


Pozz,
I
splendidus je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2012., 19:51   #74
trpi
Guest
 
Postovi: n/a
evo moj od danas, snimio sam : http://www.youtube.com/watch?v=TqS7_...ature=youtu.be

izbrojao sam 8 beepova, dakle graficka? probao sam clearati cmos i pritom upalio komp bez graficke, isto 8 beepa.

graficka je kupljena prije 3mj, od tad mi se 1 mjesecno dogadja da se zblesira slika na 2-3sek puno artefakta i vrati se u normalu.
takodjer mi se bonus znalo dogadjati (komp mi radi 0-24/7) 1-2 mjesecno; dodjem doma ono nema slike na monitoru, restartam komp ista prica kao na videu, no nakon par restartova proradio je. ali danas vise nije.

kako komp zna sjebati u super vrijeme, taman zavrsim seminar koji trebam predati prekosutra na roku i krepa

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 19.02.2012. u 19:58.
  Reply With Quote
Staro 09.04.2014., 21:49   #75
esc
Lynnfield
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: HR
Postovi: 1,023
još neću otvarat novu temu,izgleda da mi je otišla ili memorija ili grafička ili neznam šta bi bilo treće
zezao se oko majnanja,dobio overhiting,užasne artefakte,usporavanja...sad ih nema,nisam još ništa testirao
drugo memoriju mi spušta sa oc-a 1600MHz na 1333Mhz,komp se sam pali i gasi po nekoliko puta,nemam beepova sa matične,nekako sumnjam da je memorija otišla dočim je spušta na 1333MHz
sad sam je vratio opet na 1600Mhz i radi

EDIT:1 dugi i 1 kratak se zna pojavit,znači ram bi trebao bit,malo sam testirao sa memtest i nije izbacilo greško na default 1333MHz
I sa aero teme mi je prebacilo samo na običan basic...i još me zeza to da mi se više neće monitor/komp probudit iz sleepa tj. kad monitor uspavam preko njegovih postavki pomicanjem miša se više neće probudit

Zadnje izmijenjeno od: esc. 15.04.2014. u 07:24.
esc je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2015., 20:02   #76
Remixer
Premium
Moj komp
 
Remixer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Irska
Postovi: 1,143
Citiraj:
Autor tj1 Pregled postova
upit- kaj znači beep koji zvuči kao milicijska sirena. tuli dok god ne isključim šalter na napajanju. počinje poslije boota,, kad ulazi u
windovse... ???? čim počne tulit , zgasi se i tuli li tuli. nema šanse podić win ,, probao sa win cd napravit kakav repair windovsa, al čim i s cda
diže win ,, ista priča... komp iz siga.
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
kod abita to znači da ti ili vent nije spojen ili radi presporo, ili su naponi previsoki/preniski

pogedaj si kak si namjestio napone i brzine ventilatora
Ja isto imam ovaj problem sa ABIT AN7, bilo sve OK dok nisam išao mjenjat vent. u napajanju (jer je rondao) i nakon toga komp. pri uključenju javi jedan normalni beep, zatim radi 2-3 sekunde - isključi se sam i tuli kao policijska sirena oko 1 sekundu... Stavio drugo napajanje, pa treće i opet isto... Zamjenio vent na NB i za CPU... opet neće, vadio bateriju i resetirao CMOS, nemam više ideja... HELP
__________________
http://img845.imageshack.us/img845/7167/croatia240animatedflagg.gif
Remixer je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2015., 20:00   #77
salko
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: f/bih sarajevo
Postovi: 1
fatal1ty an9 32x

Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
ma i napajanje sam bio probao prije... sad sam ukopcao graficku u slave pcie utor i dobio sam sliku, no kaze mi da nije SLI da ukopcam grafu u master utor... znaci nesto je sa glavnim pcie utorom, probat cu kasnije izvaditi plocu i pogledat ispod vodove, mozda malo zagrijati fenom .... procistio sam malo papirom i limicem, no nije pomoglo... kako oziviti pcie utor , ili mogu otpisati tu maticnu? ...

ili, dal se moze na toj ploci namjesitti da slave bude master...tj, da mi grafa radi u slave utoru, a da ne trazi sli ?

thnx
Ja neznam kako da rijesim takav isti problem pa te molim javi mi ako dodjes do rješenja,ma nekako mi se neide na servis jer oni po kratkom postupku,samo zamjena maticne ploće,a gdje naci takvu plocu jer imam sve za nju i hladnjak i procesor i grafu nVidia 9400 512 mb 128 bita i ama bas sve.

Zadnje izmijenjeno od: salko. 06.05.2015. u 20:01. Razlog: za pomoc ostalima
salko je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2015., 12:11   #78
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 2,728
Citiraj:
Autor sony_ericsson Pregled postova
palim komp; vrte se ventilatori i na grafi i na procu, ali komp se ne pokrece...
ne cuje se ni onaj prvi bip, nece ni do biosa doci.. u cemu je problem??? samo crni ekran
Coconut rekao osla maticna, pa mene zanima da sony ericson potvrdi dlai je popravio tu gresku ili ne. Jer ja imam 2 maticne i obje mi ne rade, a isti simptomi su kod tebe, pa kakve su sanse da su obje osle, pa od cega se rade te maticne.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2021., 19:35   #79
mandak
Premium
Moj komp
 
mandak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Livno
Postovi: 369
Asrock B550M Pro4, CPU Ryzen 5 Pro 4650G. TAM memoriju ću dobiti najvjerojatnije slijedeći tjedan. Znam da bez RAM memorije nema ništa od boota i sl. Probao sam pokrenuti PC, svi ventilatori rade, na monitoru se pojavi logo proizvođača monitora. Na matičnoj ploči od 4 led svjetla gore 2 svjetla. Svjetlo od CPU i RAM. Ne znam je li to normalno s obzirom da nema RAM memorije. Ako je netko nešto slično probao molio big za odgovor. Znam da će sve biti jasnije kad stigne RAM memorija. Zanima me je li imam razlog za zabrinutost.

https://i.postimg.cc/tgw60XKY/Screen...10-Gallery.jpg
mandak je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2021., 19:45   #80
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 2,643
Ajd ti stavi ram pa prati lampice ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2021., 11:28   #81
mandak
Premium
Moj komp
 
mandak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Livno
Postovi: 369
Ugradio RAM memoriju (2x8) GB u A2 i B2. Problem ostaje isti. S tipkom na kućištu upalim računalo, ali ga ne mogu ugasiti. Bojim se iščupati kabel iz napajanja, pa gasim prekidačem na napajanju. Na monitoru se pojavi logo monitora i piše: No signal. Nema beepova.

RAM memorija je:



Inače koristim adapter s DVI za HDMI na monitoru, a na matičnu spajam drugi kraj kabela na HDMI. Probao sam spojiti monitor i PC s VGA kabelom, ali problem ostaje isti.

Radio sam remove CMOS i ništa.

Probao jednu po jednu RAM memoriju po jedan slot u svaki slot naizmjenično i ništa.

Zadnje izmijenjeno od: mandak. 31.07.2021. u 14:35.
mandak je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2021., 16:19   #82
mandak
Premium
Moj komp
 
mandak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Livno
Postovi: 369
Riješio problem. Izvadio procesor, pronašao jednu iskrivljenu iglu, ispravio je, očistio procesor i hladnjak od stare termalne paste, sve instalirao i računalo radi.



Samo mi nije jasno s obzirom da je RAM memorija 3200 MHz, onda radi na 2133 MHz. BIOS sam nadogradio na najnoviju verziju 2.10.


mandak je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2022., 22:53   #83
Thommy
Premium
Moj komp
 
Thommy's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 467
Da ne otvaram novu temu konfiguracija u sig-a ... stisnem gumb na kučištu svi ventilatori se upale (i na grafičkoj) hardove čujem da vrte nema nikakvog beepa



druga situacija isti komp zna se desiti da kod paljenja sve krena pa se ugasi pa se sam opet pokrene pa vrti sve par sekundi pa se ugasi i tako u nedogled


treća situacija čuje se beep i komp upali normalno i sve savršeno radi evo i sad tipkam s njega ... vadio sam RAM vraćao jednu po jednu pločicu isto, grafičku hardove vadio pokušao uključiti bez njih nije bilo slike, s integriranom grafikom nekad upali nekad ne.

Ima dana kad pali bez greške a onda ima kad se zareda da ga iz doslovno 50tog pokušaja upalim ... takva situacija je već dobrih pola godine samo se nisam stigao baviti s kompom ... mjenjati matičnu? (nemam drugu da isprobam dal je do nje)
Thommy je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2022., 23:16   #84
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,615
Na mobu sam pa mi se sad ne traži detalje,
ako mobo nema onaj debug display nabavi / posudi onu diagnostic debug karticu sa display - em,
tako ćeš otkriti u kojem momentu zapne boot a time indirektno razlog.

EDIT:

Mobo manual > https://download.asrock.com/Manual/H87%2520Pro4.pdf

Na mobo je AMI Bios pa bi trebalo odgovarati:

AMI BIOS Beep Codes:

1 short Memory refresh timer error.
2 short Parity error.
3 short Main memory read / write test error.
4 short System timer failure.
5 short Process error.
6 short Keyboard controller BAT test error.
7 short General exception error.
8 short Display memory error.
9 short ROM BIOS checksum error.
10 short CMOS shutdown Read/Write error.
11 short Cache Memory bad.

ili detaljnije vidi AMI sekciju > http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

Nisi naveo broj beep - ova pa da pogađamo šta se dešava.
Na netu sam našao da se sa sličnim opisom zna dešavati varijanta sa 5 kratkih beep - ova šta bi značilo ne detekcija / neispravnost procesora,
međutim iz x - tog pokušaja očito proradi.
Vidim da si ranije isto imao nekih veselja > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86684

Trebalo bi napraviti:

- rastavi, dobro ispuši, makni add-on grafu, makni ram, ištekaj sata kabele od diskova (zapamti gdje je koji bio), skini cpu hladnjak, skini cpu i dobro pregledaj kontakte i socket da nema iskrivljenih pinova

- vrati cpu, stavi novu pastu i cpu hladnjak

- nabavi novu CMOS bateriju i zamjeni postojeću, pazi da je dobro postaviš, kad sjedne u ležište malo je zarotiraš kako bi bio siguran da je ostvarila dobar kontakt

- vrati samo jednu pločicu ram - a na A2 poziciju, (kasnije ćeš dodavati drugu)

- spoji monitor na DVI od mobo, i5-4570 ima Intel HD Graphics 4600 i mora proraditi / dati sliku

- spoji PS2 tastaturu (poželjno) ili USB tastaturu na USB 2.0 port

- spoji napajanje i pali pilu, lupaj Del za otvoriti UEFI / Bios, kad vidiš da je primio lupi F9 (to je Load Defaults), nakon toga Save and Exit (obično je to F10)

Sada se komp mora svaki put upaliti bez problema, nebitno sad šta diskovi nisu spojeni pa nema os - a.

Vrati drugu pločicu rama na B2 poziciju, pali i vidi jeli uredno detektirana, Save and Reboot.
Pali, ako ram ima XMP profil probaj ga aktivirati, opet Save and Exit

Kad se uvjeriš da stabilno radi, ne buni se slijedi pregled Biosa i eventualno mijenjenje šta treba (pamti šta mijenjaš da se znaš vratiti) ...

Tek na kraju vrati sata kabele diskova pa proba ... zadnje je add-on grafa ...

That's it

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.06.2022. u 19:07.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2022., 22:28   #85
Thommy
Premium
Moj komp
 
Thommy's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 467
Hvala puno na ovako iscrpnom odgovoru, prvi dan godišnjeg idem sve rastaviti i isprobam sve edom navedeno.

U situaciji kad ne upali nema ni bipa, kad upali onda je samo jedan kratki.


Ona "veselja" od ranije su bila na drugom (starijem) kompu
Thommy je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na