Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Optički uređaji
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.01.2007., 23:30   #1
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,385
Upgrade LiteOn 1213S na LiteOn 1653s

Upgrade stare prže LiteOn 1213S na LiteOn 1653S.

Kad malo bolje pogledate ove dvije pržilice primjetit će te da se radi o istom hardwareu, a razlika je samo u firmwareu.
Događat će se da ovu pržilicu sa novim firmwareom prepoznaju kao i Sony DW-D24A CS0T.
Nije ovo jedina prža koja ima isti hardware. Moguće su još i sljedeće kombinacije upgradea: 1213S@1653S, 1213S@1633S, 1213S@1613S, 1613S@1653S, 1613S@1633S, 1633S@1653S.
Na fleshanje pržilice natjerala me je sila jer sam danas kupio Imation DVD-R 16x brzinski i nisam mogao snimati brže od 4x iako Imation DVD+R 16x snima na 12x.
Napravio sam upgrade sa originalnim firmwareom sa TS09 na TS0J, ali nije pomoglo.
Zato sam krenuo u bespuća neta i otkrio ovu radost.
Sada Imation DVD-R 16x prži na 12x, a Imation DVD+R 16x snima na 16x.
Pržilica je stara nekih godinu i pol i bila je jedna od najjeftinijih na tržištu, a ovo me je ugodno iznenadilo.

Za početak trebate skinuti Firmwware CS0T za LiteOn 1653s.
Pošto će program za fleshanje prepoznati da se ne radi o toj pržilici neće vam dopustiti daljnji postupak pa ćete morati pribjeći maloj varki.
Potreban vam je EEPROM_Utility-3.5.0 koji će LiteOn 1231S prikazati kao LiteOn 1653s. Upute za korištenje utilitya.
Tada pokrenete flash utility CS0T.
Nakon obavljenog posla tražit će restart, a nakon restarta imate novu pržilicu.

Isprobao sam prženje na maximalnim brzinama, a sa Nero CD/DVD ver. 4.7.0.0 testirao sam kvalitetu snimaka. Žao mi je da nisam napravio test prije flashanja za usporedbu.

Imation DVD-R 16x:
Nero CD-DVD Speed: Disc Info
Basic Information
Disc type: : DVD-R
Book Type : DVD-R
Manufacturer: : unknown
MID : MBI 01RG40
Write speeds: : 1 X - 2 X - 4 X - 6 X - 8 X - 12 X
Recorder information : recorded with SONY DW-D24A CS0T




Imation DVD+R 16x:
Nero CD-DVD Speed: Disc Info
Basic Information
Disc type: : DVD+R
Book Type : DVD+R
Manufacturer: : Verbatim
MID : MCC 004 000 (00)
Write speeds: : 4 X - 6 X - 8 X - 12 X - 14 X - 16 X


__________________


Asus N750JK 2014 godina (Upgrade 2023)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2 Gb VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh (nova 2023)
OS: Windows 8.1
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer


CPU: Intel® Core™ i3-12100F, 4 Cores, 12M Cache, up to 4.10 GHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair DDR4, 3000 MHz
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
OS: Windows 11 Pro


CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
OS: Windows 11 Pro

Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 21.01.2007. u 11:35.
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2007., 23:59   #2
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,817
Kod DVD-R medija kvaliteta ti je lošija na početku, što odaje možda malo slabije pogođenu strategiju snimanja snimača (previsoka brzina za taj dosta loš Moser Baer medij na početku?), a kod ovog DVD+R medija (koji ima Verbatimov MCC MID, što sam dosad osim na Verbatimu viđao samo na Infiniti 8x printabilnim medijima) stvar je prilično jasna - visoka razina grešaka javlja se na brzinama blizu maksimalne. Jednostavno ga snimi na 12x i trebala bi biti dosta bolja kvaliteta. Čestitke na novoj prži
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.01.2007., 00:03   #3
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,385
Ovo sam samo za test pržio na maximalnim brzinama. Inače pržim na 8x i to mi je čisto dovoljno.
Mediji su takvi kakvi jesu i ne očekujem od njih kvalitetu kad im je cijena za 25 komada 49 kn. Vjerojatno bi sa kvalitetnijim medijima i rezultat bio bolji. Ali već je i prža dala svoje.
__________________


Asus N750JK 2014 godina (Upgrade 2023)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2 Gb VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh (nova 2023)
OS: Windows 8.1
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer


CPU: Intel® Core™ i3-12100F, 4 Cores, 12M Cache, up to 4.10 GHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair DDR4, 3000 MHz
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
OS: Windows 11 Pro


CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
OS: Windows 11 Pro
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 00:04   #4
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,128
Zamalo da nedavno ulovim taj Lite-On 1213S vrlo povoljno...sad mi jos vise zao.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2007., 00:40   #5
igorba
Moderator
Moj komp
 
igorba's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Đakovo
Postovi: 1,817
Ma za te novce su stvarno dosta dobri mediji ovi DVD+R, a ove -R bih izbjegavao bez obzira na cijenu. Još ako snimač ima booktype setting (ne znam sad napamet za njega) - mašala! Naravno, ako ćeš svaki put nabasati na te Imation medije s MCC premazom. U svakom slučaju, super.
__________________



KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 09:31   #6
miro76
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Usa
Postovi: 13
postovani trebam pomoc pokusavam vratit tvornicki firmer na lite-on ihas 124 ali neprihvaca jel netko zna kalo vratiti firmer
miro76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 10:28   #7
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,385
Jel to XBOX 360?
__________________


Asus N750JK 2014 godina (Upgrade 2023)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2 Gb VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh (nova 2023)
OS: Windows 8.1
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer


CPU: Intel® Core™ i3-12100F, 4 Cores, 12M Cache, up to 4.10 GHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair DDR4, 3000 MHz
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
OS: Windows 11 Pro


CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
OS: Windows 11 Pro
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 11:48   #8
miro76
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Usa
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Jel to XBOX 360?
NIJE DVD PRZILICA IHAS124 E
miro76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 14:54   #9
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,385
__________________


Asus N750JK 2014 godina (Upgrade 2023)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2 Gb VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh (nova 2023)
OS: Windows 8.1
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer


CPU: Intel® Core™ i3-12100F, 4 Cores, 12M Cache, up to 4.10 GHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair DDR4, 3000 MHz
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
OS: Windows 11 Pro


CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
OS: Windows 11 Pro
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 15:06   #10
spawn
Premium
Moj komp
 
spawn's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Istra
Postovi: 7,947
Kolega amdejac,covjek zeli vratiti pc przilicu ihas 124 na stock firmware koju je prethodno fleshao s modificiranim firmwareom. Ne radi se o xbox drive-u nego u pc drive-u.

Moje pitanje Miru je zasto bi to radio. Modificirani IHAS radi normalno kao i stock i nema nikakve potrebe vracati stock firmware osim zbog silne zelje da imas stock
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.12.2014., 15:22   #11
Amdejac
PCEkspert Agent
Moj komp
 
Amdejac's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2003
Lokacija: Monitoring Room
Postovi: 5,385
Ma skužio sam da nije XBOX iako su identične ugrađivali u njih tako da je postupak isti.
I meni nije jasno zašto povratak na staro.
Uglavnom to je malo problematično jer će prvo morati zavarati firmware EPROM utilityem da on misli kako samo nadograđuje stari tvornički firmware na novi tvornički firmware.
Kad se flesha to uvijek treba imati na umu jer je firmware teško vratiti na staro. Mislim nije, ako imaš znanje i software.
__________________


Asus N750JK 2014 godina (Upgrade 2023)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2 Gb VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh (nova 2023)
OS: Windows 8.1
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer


CPU: Intel® Core™ i3-12100F, 4 Cores, 12M Cache, up to 4.10 GHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair DDR4, 3000 MHz
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
OS: Windows 11 Pro


CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
OS: Windows 11 Pro
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 15:45   #12
miro76
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Usa
Postovi: 13
[QUOTE=Amdejac;2710798]Ma skužio sam da nije XBOX iako su identične ugrađivali u njih tako da je postupak isti.
I meni nije jasno zašto povratak na staro.
Uglavnom to je malo problematično jer će prvo morati zavarati firmware EPROM utilityem da on misli kako samo nadograđuje stari tvornički firmware na novi tvornički firmware.
Kad se flesha to uvijek treba imati na umu jer je firmware teško vratiti na staro. Mislim nije, ako imaš znanje i software.[/QUOT

imao sam neki softver od lite-on pa mi je ubdato firmer na zadnji pa sad nemogu snimat xbox igrice

pa sam probao s Flash_Utility i nehvata a ovaj firewire nepostoji na sluzbenoj stranici L4OA



jel se isplati na servis slat

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 28.12.2014. u 23:48.
miro76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 21:51   #13
spawn
Premium
Moj komp
 
spawn's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Istra
Postovi: 7,947
Tko je updejtao firmware? Ako si imao vec modificirani kako ti se mogao updejtati na najzadnji sam od sebe? za uspjesan mod trebas znati tocno sto i kako. Tvoj opis jenskroz nejasan.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 22:00   #14
miro76
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Usa
Postovi: 13
Nije modificirana bila kad se ubdate napravio
miro76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 22:04   #15
miro76
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Usa
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Tko je updejtao firmware? Ako si imao vec modificirani kako ti se mogao updejtati na najzadnji sam od sebe? za uspjesan mod trebas znati tocno sto i kako. Tvoj opis jenskroz nejasan.
Jel ima rjesenja za moj problem
miro76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 22:09   #16
spawn
Premium
Moj komp
 
spawn's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Istra
Postovi: 7,947
Koliko ja znam 124E ne mozes modificirati za snimanje xbox backupova. Treba ti B revizija a njih nema vec dugo.
Ne znam kako si ti snimao novije backupove ako nisi imao modificiran ihas 124
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 22:19   #17
miro76
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Usa
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Koliko ja znam 124E ne mozes modificirati za snimanje xbox backupova. Treba ti B revizija a njih nema vec dugo.
Ne znam kako si ti snimao novije backupove ako nisi imao modificiran ihas 124
miro76 je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2014., 22:21   #18
spawn
Premium
Moj komp
 
spawn's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Istra
Postovi: 7,947
To je payload tool. Aplikacija koja pokrece tvoj ihas. To nije firmware drive-a
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na