|
11.02.2010., 23:42 | #1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Trajnost optickih uredaja
Evo samo da pitam kolko dugo vama recimo traju dvd przilice. Bas mi frend dao dvd s mp3-cama i opce ga uredaj neprepoznaje. Na oko povrsina DVD-a izgleda ko nova. Odmah mi je bilo jasno o cem se radi ali sam za svaki slusaj isprobaj jos par dvd-a i CD-a isto nula bodova U zadnjih 5 godina krepala su mi 2 DVD-roma 3 DVD prže i upravo je cetvrta prža prikraju. Nešto od njih je bilo sata nesto obican IDE i fakat nekužim dal ja uvijek naletim na neki šrot ili ih na neki neobjasnjiv nacin ja skaram? Od svih tih koji su mi krepali nijedan nisam puno koristio znaci u prosjeku mi dvd prža traje godinu dana a u tom periodu sprzim mozda 20-ak dvd-a i isto tolko puta nesto citam s njih. Znaci fakat ih nekoristim puno. Zna proc po 2 mjeseca da ga ni nepoglam a on se sjebe. Marke su bile pioner, plextor, nec, LG. Nisu bile bas top modeli ali sve su bile od nekih 200 do 300 kn. Dal to i vama tak odlazi ili samo meni? Koji je razlog da tak brzo odlaze? Neke sam i otvarao i brisao laser štapićem za uši ali nepomaže tj. ne sami laser nego onu gornju leću na koju se skuplja prašina. |
12.02.2010., 00:54 | #2 |
množitelj
Datum registracije: Apr 2009
|
ja sam uvijek imao lg jeftinjake i polovnu lite-on dv pržu, isto tako sam koristio jeftine medije. sve mi jos uvijek uredno radi iako je stotine cd/dvd-a prženo tim uređajima
Oglas
|
|
12.02.2010., 09:19 | #3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Naletio na šrot? Meni je krepala jedna jedina prža. I to još cd pržilica pred ohoho godina. Onda najbrža dostupna sa 40x. Još imam IDE dvd-rom koji radi. I stoji tu za problematične instalacije (manjak sata konektora na ploči, a čitač s kojim je komp došao ne radi). Isto kupljen pred masu godina. I da, valjda mi ni jedna nije prošla kroz ruke da nisam barem isprobao sve moguće firmware kombinacije, i službene i neslužbene. Jesi se potrudio sve te pržilice isprobati na drugom kompu?
12.02.2010., 09:48 | #4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
U potpunosti suosjećam s autorom teme. Meni optika u prosjeku traje garancija + mjesec, dva. Imam doduše, jednu Lite-on cdrw pržu koja radi besprijekorno već sedam godina. Kupljena je u retailu, možda to ima neke veze. S druge strane, imao sam i jedan cd-rom drive koji je krepao unutar garancije. I to kako je krepao. CD koji je u tom trenutku bio unutra (plavi cd od Red alert 2) se uz veliki prasak razletio unutar uređaja. Na servisu nisu mogli vjerovat.
12.02.2010., 15:41 | #5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma probavao sam svasta jer ni sam nisam mogao vjerovat da tako brzo odlaze. Takoder osobno znam ljude koji imaju romove i prže po 3-4 godine i intenzivno ih koriste a one jos uvjek rade. Jednostavno nemogu si objasnit zasto moje tak odlaze. |
12.02.2010., 18:44 | #8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dan danas koristim Pioneer DVR-108 star barem 5g. koji je naživio i firmu u kojoj je kupljen. Davno mi je riknuo Ricoh cd-rw (zamijenjen još boljim Teacom), a prije 6 mj. i Pioneer DVR-111. Trenutno koristim Pioneer DVR-112 i LG H42L stare 3g. I oni su preživjeli firmu u kojoj su kupljeni (Bing). Svaki je do sada spržio debelo preko 3.000 medija.
26.02.2010., 19:09 | #9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
početkom studenog 2005. kupio svoju zasad prve dvd gradele pioneer 110D u prvih 2-3 miseca spržila oko 300 komada,od tada još možda 300 komada i dosad radi za PET. S tim da najesen moram kupiti BD-ROM
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
08.06.2011., 08:52 | #10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Od kada sam počeo koristiti LG nikada niti jedna nije riknula a sve su bile jeftinjak. Jednu sam morao prodat samo zato kaj je bila IDE a na ploči sami SATA utori |
|
|
Oglas
|
|
08.06.2011., 12:47 | #11 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sad sam na LG-u i niti jedan mi uredaj nije crknuo i jos je plus sto daju dvije godine garancije.
08.06.2011., 12:50 | #12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Za klasične optike u kućnim računalima nisam kompetentan, jer ih ne koristim. Što se tiče ovih u laptopima - ako su bile ispravne kada sam ih dobio, takve su i ostale dugo vremena, čak i po 3 godine poslije. Znači, prosjek im je po meni preko 4-5 godina, što nije loše s obzirom koliko koštaju.
15.12.2011., 05:17 | #13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Iz ere PCa koju pamtim (od 96'e) 1996-2001 CD citac,ne sjecam se marke, do kraja ispravan 2001-2005 CD RW,TEAC poklonjen potpuno ispravan 2005e 2005-2010 Pioneer 109, poklonjen potpuno ispravan 2006-danas Pioneer 110 Od 2006-2010e je bio u eksternom kucistu. Kako sad planiram kupnju BR przilice, svi su izgledi da ce se u ext.kuciste i vratiti. Sto se laptopa tice, dosad sam ih imao 6 sa optikom, i problem, tj potrebu zamjene sam imao samo jednom. Onda, 2003e, to nije bilo tako jeftino kao danas. OT : od kucnih AV DVD playera, crkla su mi samo 2 (i to losiji brandovi- Smartvision, Quadro, neposredno po isteku garancije). SVI brandirani dan danas rade, pa tako jos imam : Aiwu iz 2000e - poluispravna (cita samo CDe, nece DVDe) Toshibu iz 2002e Panasonica iz 2005/6e Sony iz 2008e Philipsa iz 2009e Pioneer, Sony, LG iz 2010/2011e Tako su moja iskustva s optikom pozitivna. *** Ako sam neku godinu krivo upisao, nisam puno pogrijesio.
Force 12 Zadnje izmijenjeno od: Offshore. 15.12.2011. u 05:24. |
23.02.2012., 20:32 | #14 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Ja pak imam problema sa otvaranjem vratiju/ladice DVD/RW-ROM-a, otvorim "na silu" zatvorim na silu, i zatim otvorim komotno pritiskom na gumb, sve radi, ubacim dvd, zatvorim ladicu pritiskom na gumb, snimim i sad program kad snimi izbaci, pokušava ali ne može, moram ja opet spajalicom otvarati. Isti problem je na LG prži , LG i samsung čitaču. Bratić također ima iste simptome, ali on ima više sreće ponekad mu otvori ladicu. Rastavio sam ga dva puta, očistio, usisao, i isprobao na stolu, ko novi je bio, ali čim ga vratim u kučište opet ništa. |
04.07.2012., 23:38 | #15 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
kod mene je Pioneer DVR-112 i do sada sam njome zadovoljan imam je vec neko vrijeme i nemam problema s njom... |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|