|
![]() |
#79022 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa ne gubi struju, izgubio je struju s slabim akumulatorom, auto je 2019., originalni akumulator je bio gore do prije 3 mjeseca. Sad, nakon izmjene, problem je ostao, nije do gubitka struje, već do pada voltaže kod slabog (originalnog) akumulatora. Probat ću vidjeti s nekim, jer živcira. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#79023 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nakon valjda godine dana kaj mi leži u ladici napokon sam reko ajd idem ugradit i spojit rearview kameru na E39. Mada mi je iskreno suvišna u kombinaciji s PDC-om al eto, nek se nađe. Uzeo sam verziju gdje je integrirana u ručicu za otvaranje prtljažnika jer mi je zgodnija a i origigi se ručica već počela raspadat pa bi je ionako trebao mjenjat. Druga verzija je da je integrirana u jedan od elemenata osvjetljenja tablice što nisam ni htio jer onda moram imat LED rasvjetu tablica što je meni osobno grdo jer svjetli ko betlehem a i odu u vražju mater nakon par mjeseci tj počnu treperit. Ovo je verzija koju sam uzeo. Integracija je sasvim foolproof, imaš dva konektora, Video + trigger i napajanje. Jedino je trebalo malo vremena da provučem kabel kroz već ionako pretrpan bužir sa poklopca prtljažnika u kabinu no prošlo je. ![]() ![]() Bio sam znatiželjan jesu li kinezi fulali dimenzije kućišta ručice no sve je sjelo kako treba, ![]() ![]() Na kraju sve provučeš do jedinice, spojiš Video ulaz i to je to. Stvar radi. Mada me prvo dobro scimalo jer nikak nije htio upalit kameru i gledam wtf, zakaj ne radi, signal ima, struje ima ![]() Onda skužim da mi je u sistem izborniku samog head unita opcija reverse camera bila zgašena ![]() Glupost ali te fino scima. Errrr, have you tried turning it off and on again? ![]() ![]() Da, trebam izbacit gomilu smeća iz garaže bikoz lazy AF ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#79024 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
U ovlaštenima nekada gube živce jer tvornica nekada neće priznati da postoji globalni problem s nekim komadom opreme na autu pogotovo kada nemaju riješenje za to. Primjerice kada je propadao kuplung na skoro cijelom VAG koncernu na TSI motorima tamo negdje 2015-2018 zbog problema s gornjim i donjim cilindrom. A moderni auti unatrag 6-7-8 godina imaju po 30-40-50 mikrokontrolera ispod lima od kojih neki stalno rade i imaju svoj mozak pa sad ti nađi što zeza… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79025 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nisam fan BMW-a al....daaamn! Otkad sam pred nekoliko godina vidio uzivo jednog sanjam ga ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#79026 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Jučer otišao kod mehe da mi promjeni oba ramena sa selen blokovima. Jbg, Rapidka ima 270k km. Dva ramena 80 eura. Promjena ulja, ulja u kočnicama i svih filtera. 4 sata posla s pražnjenjem frižidera od HaJnikena. ![]() Nikad ne servisirajte auto kod majstora s kojim niste pivo popili. ![]()
![]() |
![]() |
#79027 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Meni bi bio dosta i redni šetak benzinac naravno. Ima nešto u tom autu, izvana, iznutra što mi sve sviđa. Jedini BMW koji bi kupio da naletim na neku priliku. Samo šteta da ta linija nije imala pogon na sve kotače
![]() |
![]() |
#79028 | |
Moderator
|
Citiraj:
Fora video, ali pričat o stražnjem ovjesu na E39 a ne spomenut Integral link dizajn? Umjesto toga priča kak ima masivnu vilicu i gluposti o dizajnu amortizera i opruge. Al ok. BTW ak nekog zanima o čemu pričam evo jedan zgodan video vezan za dizajn ovjesa.
![]() |
![]() |
#79029 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Slikopis, Shitbox na zadatku ![]() Zadatak je bio snimiti jednu parcelu na južnoj strani Hvara. Odlična prilika za Vitaru da vrati poljuljano povjerenje (nakon nedača sa kvačilom). Polazak iz splitske luke u 8:30, ja se nacrtao u 7:30 ![]() Došao sam ranije sa računicom, tko prije uđe, prije i izađe. Jok, strpalo me u podrum ![]() Praktički pod morem ![]() ![]() Na otoku lijepo, lijep dan, cesta uska, zavojita, sa malo prometa. Znao sam da za doći na južnu stranu moram proći kroz neki tunel ali ovo nisam očekivao, nešto za Top gear ili horor film ![]() Razmišljao sam o potresima, požarima, kvačilu, karburatoru, itd, pa je prolazak trajao duže nego šta stvarno je. Zadatak odrađen lagano, na pameti mi samo da moram i natrag kroz tunel ![]() Ulaz u tunel sa južne strane. Ide se desno ![]() ![]() ![]() Drugi put je ipak bilo lakše ali svejedno, ne ide mi se opet kroz njega Pošto sam imao dosta vremena za ubiti do trajekta, skrenio sam malo sa ceste, u prirodu na piknik ![]() ![]() Put do trajekta je prošao u ležernijem tonu ali me opet strpalo u podpalublje ![]() ![]() ![]() Za kraj jedan arlekin ![]() Pozdrav sa trajekta ✌️ Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#79030 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Sestra i šogi ovo ljeto bili na Hvaru, i čekali zeleno pred tunelom i izlazi lik iz tunela, njemačke tablice, a auto zgreban sa obje strane. Nije nit njima baš bilo svejedno proći kroz tunel |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#79031 |
Premium
|
kratki video tunela https://youtube.com/shorts/6AkHQHLKp...i-9lRcW5IQ0P0H zvukovi makadama https://youtube.com/shorts/UxcGMrfo3...qwwwT0m1uh5QQS Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#79032 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Aj jedan dobronamjerni savjet, kad voziš po terenu - palčevi nikad nisu unutar volana. Znam da možda zvuči neprirodno jer sa palčevima unutar volana imaš bolji/jači hvat, ali kad te podloga scima i okrene ti kotače, a posredno i volan, prečke volana ti neće polomiti palčeve. Inače dobar radni izlet ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 21.03.2025. u 18:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79033 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Nemojte mi taj tunel dirat. Bio sam proslo ljeto 10 dana na Hvaru u Zavali i kad nam je god nesto falilo iz trgovine (a i kad nije) fino bi sjeo u auto, spustio krov i full send kroz taj tunel i do Plodina kod Jelse. Jednom dnevno minimalno, a bilo je dana kad sam 3 puta prosao kroz tunel ![]() Zelim ponovo tamo na ljeto samo zbog tunela, jos ak si prvi na semaforu pa mozes malo stisnut... tuu tuu tuu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#79034 | |
Premium
|
Automobili
Citiraj:
👍 Znam to, ovo je bilo jednom rukom na 10kmh, iznenadio me grublji dio 😁 Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 20.03.2025. u 23:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79035 |
Moderator
|
Zakon tunel ![]() Te Vitare su mi i danas fora za vidit, šteta što ih nema više po cestama.
![]() |
#79037 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79038 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Podsjeti me ovo na jedan jos uzi i strasniji tunel kod nas u Hercegovini, doduse u jednom selu. Osim sto je uzak da jedva jedan auto prodje, na sredini ima krivinu pod 90 stupnjeva i tu se mora biti bas oprezan. Isto je ovako iznutra neosvijetljen i u pecina stilu. Prije par godina su ga asfaltirali, ali prije toga je i asfalt bio katastrofa. Rupa na rupi i izbocine od pola metra. Kad prodjes nekoliko puta kroz njega i steknes rutinu, mozes cak i malo brze, ali kad prvi put ides unutra, imas osjecaj da ne moze i bicikl kroz njega proci. Srecom je kratak ![]() https://www.youtube.com/watch?v=wEzhMDERkNQ |
![]() |
![]() |
![]() |
#79040 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I on je vjerojatno krenuo žmirečki kroz njega. Rezultat je bio.. https://www.index.hr/vijesti/clanak/...r/2650241.aspx
![]() |
#79041 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() I naravno da nisam slušao i da sam ulovio brazdu na poljskom putu. Srećom, pa me klepnulo "prema van", pa je bila samo oteklina. Da je bilo obrnuto, vjerojatno bi naj.. i zglob ruke.
![]() |
![]() |
#79042 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79043 | |
Premium
|
Automobili
Citiraj:
![]() Tebao sam se bolje pripremiti, postoji alternativni makadamski put preko brda https://hr.wikipedia.org/wiki/Tunel_Pitve-Zavala na povratku bi sigurno istražio i tu varijantu edit: sad sam pogledao opet video, kad je postalo grubo, palac je otišao vani bez razmišljanja, vidi se na 31. sekundi ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 21.03.2025. u 09:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79044 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovaj u Miramarskoj me uvijek iznenadi, ne idem često, ali kad naletim nakon 2-3 godine, većinom s drugim autom, uvijek me malo stegne u grlu, pogotovo pošto su novi auto sve širi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79045 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79046 | |
Premium
|
Citiraj:
Zanimljivo, dobio sam volju na Hvar ići. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79047 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
Ja imam taktiku tam da pazim samo na jednu stranu, ak mi je ta strana OK onda znam da neću zapet ne drugoj ![]() Problem miramarske je kaj stup nije ravan, u podnožju je širi i tu se isto ekipa zajebe Vidio dam kak je neki dedek iščupo zadnji kotač na autu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79048 |
Premium
|
Automobili
Dan poslije, i meni se opet ide ![]() Vjerojatno je bolje iskustvo zimi, pretpostavljam da je ljeti gužva na cijelom otoku https://youtu.be/us5vVMjysJY?si=8_HzgyQgz2_iE56n Alternativni makadam izgleda privlačno https://youtu.be/r6BZc0KqX-U?si=cP-AVutxh6WhlgU- ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 21.03.2025. u 10:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79049 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jebote, ovaj tunel je kao iz onih apokalipticnih filmova. ![]() Ajde dobro pa Rvacka nije turisticka zemlja pa nema veze kakav se dojam ostavlja... Ja nema sanse da bih sa novih autom prosao kroz taj faking tunel, ako naravno imam izbora. Ako nemam, samo bih se okrenuo i otisao negdje drugdje.... Mogu si zamislit jadnog turista sa nekom pilom dodje od 100k i sad mora proci kroz taj krs....Plus cijene po ljeti, odlican recept za otjerati ljude, kao sto smo mogli vidjeti proslo ljeto. ALi bitno da je Ajdukov grb gore. #majkoIsusova #kruvTiJebem, #babeTeNeserconZvale ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79050 | |
Moderator
|
Švapski kramp opet na ljetnom setupu ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() Tunel ko tunel. Mislim da bi bilo fora proći s nečim što ima malo otvoreniji ispuh ![]() Nije mi jasno kak ekipa razbije auto na takvom mjestu, al ok, meni nije jeasno puno toga kad su u pitanju vozači ![]() Kao npr ekipa koja ne može proći Miramarskom ili još bolje kad su radovi na obilaznicama pa imaš onu traku za pretjecanje od 2,2m i onda se ekipa vuče iza ili šlepera i gazi pola te trake i pola svoje ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|