Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.03.2025., 13:26   #12181
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor >>>KUKY<<< Pregled postova
Kako me pljujete a ja nisam dosao traziti savjet STO DA KUPIM nego kako da pospajam sve sto zelim kupiti!!!
Calypso mi prica fantazije kako cu u buducnosti "pocet brijat na planare ili elektrostatike" wow kakve gluposti.
Opet ponavljam savrseno sam sretan sa 200e slujama i netrebaju mi bozji planari od milje eura.
Zeli mi prodati polovne sluske sa njuskala i da zamjenim svoje, a ja sa svojima 100% zadovoljan i nezelim ih prodavati...
no dobro
Ajmo ovako, recimo da nezelim aktivne zvucnike nego pasivne plus pojacalo plus slusalice tako neki kombo, dali postoji mali zvucnik a da je kolko tolko dobar? Recimo wharfedale 12.1 mi je prevelik nesto jos manje od toga dali uopce postoji na trzistu jer ja sam trazio prije i nisam pronasao?
Ne postoji

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2025., 16:53   #12182
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor >>>KUKY<<< Pregled postova
Ajmo ovako, recimo da nezelim aktivne zvucnike nego pasivne plus pojacalo plus slusalice tako neki kombo, dali postoji mali zvucnik a da je kolko tolko dobar? Recimo wharfedale 12.1 mi je prevelik nesto jos manje od toga dali uopce postoji na trzistu jer ja sam trazio prije i nisam pronasao?
Postoje...

No, da bi ih upogonio, trebat ce ti RTjac... Sad se pitas sta je to RTjac... E pa, ako ne znas sta je RTjac niti kako se leme kabeli za njega, jbg, sta onda pricamo? Al da ti otkrijem malu tajnu - sa stroncijem... Bez stroncija ga nemoj niti pomisljat lemit... Kad budes imao RTjca i kad kabele polemis sa stroncijem onda ces imat zvuk kakav zelis... Nikakvi aktivni, pasivni, kakvigod monitori ne mogu primirisati prostornosti zvuka kakvu daje RTjac spojen sa tim prokletim kabelima... Zadnji put kad sam si to slagao sam se namucio tolko da sam moro u Chipoteci zicat da mi naruce kolut od 1m stroncija da bih to fakin mogo zalemit... I to sam jos cekao fakin mjesec dana da mi dobave, a nije ni tolko skupo... No zato sada ti kabeli napokon zvuce kako spada...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2025., 17:00   #12183
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Zar nije za to bolji obogaćeni uranij?

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro 11.03.2025., 17:01   #12184
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Zar nije za to bolji obogaćeni uranij?

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
Jok, stroncij-89...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2025., 20:01   #12185
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Pozz,
imam Eversolo DMP-A6 streamer/network player i trenutno mi je spojen na neki trashy Marantz receiver. Planiram upgrade sistema, a jedna kombinacija mi je i swap za DMP-A6 Master Edition, koji bi onda koristio i kao preamp, pa onda spojeno na neki power amp, npr. Primare A30.2 ili sl.
Ima li netko iskustva, isplati li se takvo sto, u usporedbi sa npr. A6 i nekim boljim integrircem za slicnu cijenu?
Staro 12.03.2025., 22:07   #12186
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Lord_Calidor Pregled postova
Pozz,
imam Eversolo DMP-A6 streamer/network player i trenutno mi je spojen na neki trashy Marantz receiver. Planiram upgrade sistema, a jedna kombinacija mi je i swap za DMP-A6 Master Edition, koji bi onda koristio i kao preamp, pa onda spojeno na neki power amp, npr. Primare A30.2 ili sl.
Ima li netko iskustva, isplati li se takvo sto, u usporedbi sa npr. A6 i nekim boljim integrircem za slicnu cijenu?

Definiraj "trashy Marantz receiver". I koje zvucnike naravno imas trenutno i dali ih planiras mijenjat i ako da - za sto?
Staro 12.03.2025., 23:05   #12187
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Definiraj "trashy Marantz receiver". I koje zvucnike naravno imas trenutno i dali ih planiras mijenjat i ako da - za sto?
SR5600, fali mu dinamike i cistoce, slusam malo zescu mjuzu, hard rock, metal, ska, punk i cim se mjuza razmase ovaj gubi i definiciju i dinamiku.

Zvucnici su Wharfedale Diamonds 9.5, super zadovoljan s njima, ne planiram mijenjati.
Staro 13.03.2025., 06:17   #12188
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Hm...kak spajas Eversolo na Marantz? Optika/Coax ili RCA (jesi probao oba, ako nisi probaj mozda ima razlike) ? Sto koristis kao izvor zvuka (lokalni FLAC ili Tidal/Qobuz?). Po mom osobnom misljenju mislim da nebih dirao Streamera osim ako novi nema neki extra Feature koji zelis (hint: cekiraj WIIM Pro/Pro Plus - nema kaj nemaju za sicu love). Streamer treba samo cupati mjuzu sa neta ili lokalno i predavat ga pojacalu (optika najbolje pa predajes infnformacije direktno DAC-u u pojacalu). Ako zvucnici ne dolaze do svog punog potencijala sa postojecim recieverom osobno bih najprije gledao investirati u pojacalo na kojem ce zvucnici razviti puni potencijal. Jesi li ih imao prilike cuti sa nekim drugim , snaznijim pojacalom? Da nebi bilo da investiras u novo pojacalo a da su zvucnici zapravo problematicni...
Staro 13.03.2025., 20:10   #12189
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Hm...kak spajas Eversolo na Marantz? Optika/Coax ili RCA (jesi probao oba, ako nisi probaj mozda ima razlike) ? Sto koristis kao izvor zvuka (lokalni FLAC ili Tidal/Qobuz?). Po mom osobnom misljenju mislim da nebih dirao Streamera osim ako novi nema neki extra Feature koji zelis (hint: cekiraj WIIM Pro/Pro Plus - nema kaj nemaju za sicu love). Streamer treba samo cupati mjuzu sa neta ili lokalno i predavat ga pojacalu (optika najbolje pa predajes infnformacije direktno DAC-u u pojacalu). Ako zvucnici ne dolaze do svog punog potencijala sa postojecim recieverom osobno bih najprije gledao investirati u pojacalo na kojem ce zvucnici razviti puni potencijal. Jesi li ih imao prilike cuti sa nekim drugim , snaznijim pojacalom? Da nebi bilo da investiras u novo pojacalo a da su zvucnici zapravo problematicni...
Probao sam povezat optikom, da koristi interni DAC od Marantza, bilo je dosta losije nego preko DACa u Eversolu (sto i nije neko iznenadjenje, s obzirom na podrsku formata, noviji chipset, a i svjetski priznatu reputaciju).
Tako da sam ih povezao sa RCA kabelom Van den Hul The Name (analog out na Eversolu na analog in na Marantzu).
Takodjer koristim Eversolo kao DAC za PC Audio izlaz, i to planiram upgradeat sa optickog kabela na USB.

Slusam iskljucivo vlastitu bazu FLACova sa internog SSDa, pretezno 24bit 48-96 Khz.

Prvi korak bi mi bio zamjena pojacala, e sad, za istu lovu se generalno moze nac bolji power amp nego integrirac, a posto Eversolo ima solidan preamp, i o tome sam razmisljao. Neki doduse kazu da Master Ed. ima jos bolji preamp i da dosta pegla grubost "obicnog" Eversolo preampa.
Bilo bi idealno da imam veliko trziste novih i polovnih ampova u blizini, pa da mogu uzimat i probavat, ali jbg, zivimo di zivimo.

Zvucnike sam probavao sa jos nekim Marantz integrircima, PM8006, PM-17mk2 i to je bila milina, ludilo od napretka u skoro svakom aspektu zvuka, pogotovo kad se slusa nesto zesce. Zato su mi takvi i slicni nekako na vrhu popisa, ali eto, uvijek me interesira i korak vise za ne tako velik $$$ odmak
Staro 13.03.2025., 21:21   #12190
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Probao sam povezat optikom, da koristi interni DAC od Marantza, bilo je dosta losije nego preko DACa u Eversolu (sto i nije neko iznenadjenje, s obzirom na podrsku formata, noviji chipset, a i svjetski priznatu reputaciju).
Tako da sam ih povezao sa RCA kabelom Van den Hul The Name (analog out na Eversolu na analog in na Marantzu).
Takodjer koristim Eversolo kao DAC za PC Audio izlaz, i to planiram upgradeat sa optickog kabela na USB.

Slusam iskljucivo vlastitu bazu FLACova sa internog SSDa, pretezno 24bit 48-96 Khz.

Prvi korak bi mi bio zamjena pojacala, e sad, za istu lovu se generalno moze nac bolji power amp nego integrirac, a posto Eversolo ima solidan preamp, i o tome sam razmisljao. Neki doduse kazu da Master Ed. ima jos bolji preamp i da dosta pegla grubost "obicnog" Eversolo preampa.
Bilo bi idealno da imam veliko trziste novih i polovnih ampova u blizini, pa da mogu uzimat i probavat, ali jbg, zivimo di zivimo.

Zvucnike sam probavao sa jos nekim Marantz integrircima, PM8006, PM-17mk2 i to je bila milina, ludilo od napretka u skoro svakom aspektu zvuka, pogotovo kad se slusa nesto zesce. Zato su mi takvi i slicni nekako na vrhu popisa, ali eto, uvijek me interesira i korak vise za ne tako velik $$$ odmak
Definitivno probaj sa nekim Hypex izlazom, imaš čak i našu hr firmu koja upakirava module:

https://neutrinoaudio.eu/shop/catego...-amplifiers-34

https://www.bug.hr/recenzije/neutrin...-kuhinje-43775
jean luc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2025., 05:20   #12191
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:

Ovo je jos najbitnije. Zasad mijenjaj samo reciever, PM8006 ili noviji Stereo 70s bi bio dobar izbor mogu se nac rabljeni za relativno normalnu lovu. Yamaha A-S801, je takoder dobra alternativa. Rotel A11 bi bio solidna alternativa ako bi imao prilike isprobat sa postojecim zvucnicima. Kolege ce ti preporuciti ako ima nesto bolje - kolko si mislio investirat, novo ili rabljeno?

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 14.03.2025. u 05:32.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2025., 08:23   #12192
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Hi-Fi

Citiraj:
Zvucnike sam probavao sa jos nekim Marantz integrircima, PM8006, PM-17mk2 i to je bila milina, ludilo od napretka u skoro svakom aspektu zvuka, pogotovo kad se slusa nesto zesce.
U Ronisu sam slušao baš tog Marantza spojenog na neke samostojeće Focale od 2.000€+

Zatim mi je čovjek te zvučnike prespojio na upola jeftiniji Onkyo A-9150. Izvadio sam novčanik i došao doma sa Onkyom. Bio je klasu bolji od tog Marantza.

PM8006 je zvučao stisnuto i tupo u odnosu na Onkyo koji je s takvom lakoćom tjerao te Focale da to nisu bile istine. Slušali smo hard rock s nekog streamera.

Želim reći da ti nije loše ići po HiFi dućanima i slušati. Mogao bi se iznenaditi koliko neke stvari dobro zvuče Ja već šest godina uživam u najboljem pojačalu koje sam ikada imao za jako dobre novce.
Staro 14.03.2025., 10:24   #12193
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Hi-Fi

Nekad se tako i radilo. Odes u ducan, najprije kazes prodavacu sta zelis, on ti prvo preporuci zvucnike, pa sa tim zvucnicima trazite pojacalo. Kad sam bio u tim vodama skoro svaki manji i veci grad su imali nekakav “hifi” audio shop u kojem si mogao poslusati svasta nesto. Ja sam isao u shop po onkyo i vratio se sa NAD pojacalom i tape deckom plus cd
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2025., 11:04   #12194
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Ima u tome dosta istine. Jer 2 su kljucna faktora u cijeloj toj prici uho onog koji slusa (i osobne preferencije prema karakteristikama zvuka) te kako odredena kombinacija zvucnika i pojacala zvuci. U teoriji ako je pojacalo dovoljno snazno za odredene zvucnike tu bi trebao biti kraj price al znamo da da u praksi to bas i nije tak. Svakako bi bilo idealno kad bi mogao okaciti zeljeno pojacalo prije kupnje na svoj sustav i vidjeti jel ti pase ili ne.
Staro 15.03.2025., 00:42   #12195
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Malo mi je tesko ukrcat 2 samostojeca od 15ak kila, pa se vozikat okolo i svugdje spajat stuff, podesavat... pogotovo iz Rijeke, jer ovdje bas i nema vise nekih hifi ducana, osim jednog vise entuzijastickog projekta vlasnika salona namjestaja
Ali da, bilo je nesto romanticno u tim cjelodnevnim odlascima do Zg, obilaska ducana, preslusavanja. Danas je zivot puno brzi, nitko nema vremena za nis i postala je prakticki rutina sve puno brze odradjivati.

Za taj Onkyo mi je ful cudno, jer ga najcesce usporedjuju sa slabijim Marantzom, PM6006. Vjer. nesto nije pasalo 8006ici - kablovi, zvucnici, setup...

Meni je po za sad pogledanom, zapeo Advance Paris BX-1,
samo nisam siguran kako bi se Eversolov interni preamp nosio sa zadatkom, te da li mi se isplati dati oko 300 Eur ekstra za swap za DMP-A6 Master Ed.
Staro 15.03.2025., 06:07   #12196
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Meni je po za sad pogledanom, zapeo Advance Paris BX-1,
samo nisam siguran kako bi se Eversolov interni preamp nosio sa zadatkom, te da li mi se isplati dati oko 300 Eur ekstra za swap za DMP-A6 Master Ed.

Online ga hvale al osobno nisam imao prilike isprobat tak da tesko komentirat. A gle ak uzimas novo - uzmes online i ionak vecinom imas pravo na povrat ak ti se ne svidi. Raspitaj se dobro u ducanu u kojem bi uzeo da nebi poslije bilo problema.
Staro 15.03.2025., 08:01   #12197
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:

Za taj Onkyo mi je ful cudno, jer ga najcesce usporedjuju sa slabijim Marantzom, PM6006. Vjer. nesto nije pasalo 8006ici - kablovi, zvucnici, setup...
Onkyo je propao. Kupili su ga kitajci i to je samo sjena onoga što je nekad bio.

A-9150 je dokaz kako je bitna konstrukcija pojačala a ne snaga. Taj ima samo 30W na 8ohma a puca puno dalje nego što je koštao.

Ako je pojačalo izbirljivo sa zvučnicima onda nije dobro konstruirano jer nije u stanju kontrolirati zvučnike. Marantzi su poznati o tome da nisu baš dinamična pojačala.
Staro 15.03.2025., 11:18   #12198
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Onkyo je propao. Kupili su ga kitajci i to je samo sjena onoga što je nekad bio.

A-9150 je dokaz kako je bitna konstrukcija pojačala a ne snaga. Taj ima samo 30W na 8ohma a puca puno dalje nego što je koštao.
isto su posvuda govorili za NAD 315/316 - posvuda prštale rkelama kako je čudo u malom, muzikalnošću nadsvira višestriuko skuplja pojačala
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2025., 04:46   #12199
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Iskocilo mi na youtube pa rekoh ako nekog (ne) zanima. Ja sam ugasio kad je nakon cijene rekao da nema ni DAC

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 25.03.2025., 06:05   #12200
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Iskocilo mi na youtube pa rekoh ako nekog (ne) zanima. Ja sam ugasio kad je nakon cijene rekao da nema ni DAC

1299 Eura. Wow. Za uredaj koji samo salje podatke na pojacalo osoba se zbilja sa vlastitim mozgom pora posvaditi da tak nekaj kupi.
Staro 25.03.2025., 06:35   #12201
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Ne salje na pojacalo nego na vanjski dac

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 25.03.2025. u 06:43.
Staro 25.03.2025., 07:31   #12202
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
pa imaš i DACova za 5000€
koja je njegova zadaćaza tu cijenu? daleko manja nego streamer
Staro 25.03.2025., 18:12   #12203
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Da iz chopavog digitalnog signala naprave super silk smooth anal(og)ni singal

Najbolji mi je komentar, dok jos nisam ugasio video, obzirom da nema DAC, sve novce su moglu uloziti u bolje komponente tog streamera.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Oglasni prostor