|
![]() |
#12181 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12182 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
No, da bi ih upogonio, trebat ce ti RTjac... Sad se pitas sta je to RTjac... E pa, ako ne znas sta je RTjac niti kako se leme kabeli za njega, jbg, sta onda pricamo? Al da ti otkrijem malu tajnu - sa stroncijem... Bez stroncija ga nemoj niti pomisljat lemit... Kad budes imao RTjca i kad kabele polemis sa stroncijem onda ces imat zvuk kakav zelis... Nikakvi aktivni, pasivni, kakvigod monitori ne mogu primirisati prostornosti zvuka kakvu daje RTjac spojen sa tim prokletim kabelima... Zadnji put kad sam si to slagao sam se namucio tolko da sam moro u Chipoteci zicat da mi naruce kolut od 1m stroncija da bih to fakin mogo zalemit... I to sam jos cekao fakin mjesec dana da mi dobave, a nije ni tolko skupo... No zato sada ti kabeli napokon zvuce kako spada... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12185 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Pozz, imam Eversolo DMP-A6 streamer/network player i trenutno mi je spojen na neki trashy Marantz receiver. Planiram upgrade sistema, a jedna kombinacija mi je i swap za DMP-A6 Master Edition, koji bi onda koristio i kao preamp, pa onda spojeno na neki power amp, npr. Primare A30.2 ili sl. Ima li netko iskustva, isplati li se takvo sto, u usporedbi sa npr. A6 i nekim boljim integrircem za slicnu cijenu?
![]() |
#12186 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Definiraj "trashy Marantz receiver". I koje zvucnike naravno imas trenutno i dali ih planiras mijenjat i ako da - za sto?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12187 | |
Extreme Air Cooler
|
Citiraj:
Zvucnici su Wharfedale Diamonds 9.5, super zadovoljan s njima, ne planiram mijenjati.
![]() |
![]() |
#12188 |
Premium
|
Hm...kak spajas Eversolo na Marantz? Optika/Coax ili RCA (jesi probao oba, ako nisi probaj mozda ima razlike) ? Sto koristis kao izvor zvuka (lokalni FLAC ili Tidal/Qobuz?). Po mom osobnom misljenju mislim da nebih dirao Streamera osim ako novi nema neki extra Feature koji zelis (hint: cekiraj WIIM Pro/Pro Plus - nema kaj nemaju za sicu love). Streamer treba samo cupati mjuzu sa neta ili lokalno i predavat ga pojacalu (optika najbolje pa predajes infnformacije direktno DAC-u u pojacalu). Ako zvucnici ne dolaze do svog punog potencijala sa postojecim recieverom osobno bih najprije gledao investirati u pojacalo na kojem ce zvucnici razviti puni potencijal. Jesi li ih imao prilike cuti sa nekim drugim , snaznijim pojacalom? Da nebi bilo da investiras u novo pojacalo a da su zvucnici zapravo problematicni...
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#12189 | |
Extreme Air Cooler
|
Citiraj:
Tako da sam ih povezao sa RCA kabelom Van den Hul The Name (analog out na Eversolu na analog in na Marantzu). Takodjer koristim Eversolo kao DAC za PC Audio izlaz, i to planiram upgradeat sa optickog kabela na USB. Slusam iskljucivo vlastitu bazu FLACova sa internog SSDa, pretezno 24bit 48-96 Khz. Prvi korak bi mi bio zamjena pojacala, e sad, za istu lovu se generalno moze nac bolji power amp nego integrirac, a posto Eversolo ima solidan preamp, i o tome sam razmisljao. Neki doduse kazu da Master Ed. ima jos bolji preamp i da dosta pegla grubost "obicnog" Eversolo preampa. Bilo bi idealno da imam veliko trziste novih i polovnih ampova u blizini, pa da mogu uzimat i probavat, ali jbg, zivimo di zivimo. Zvucnike sam probavao sa jos nekim Marantz integrircima, PM8006, PM-17mk2 i to je bila milina, ludilo od napretka u skoro svakom aspektu zvuka, pogotovo kad se slusa nesto zesce. Zato su mi takvi i slicni nekako na vrhu popisa, ali eto, uvijek me interesira i korak vise za ne tako velik $$$ odmak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12190 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
https://neutrinoaudio.eu/shop/catego...-amplifiers-34 https://www.bug.hr/recenzije/neutrin...-kuhinje-43775 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12191 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo je jos najbitnije. Zasad mijenjaj samo reciever, PM8006 ili noviji Stereo 70s bi bio dobar izbor mogu se nac rabljeni za relativno normalnu lovu. Yamaha A-S801, je takoder dobra alternativa. Rotel A11 bi bio solidna alternativa ako bi imao prilike isprobat sa postojecim zvucnicima. Kolege ce ti preporuciti ako ima nesto bolje - kolko si mislio investirat, novo ili rabljeno?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Fedora Workstation | Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 14.03.2025. u 05:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12192 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Hi-Fi
Citiraj:
Zatim mi je čovjek te zvučnike prespojio na upola jeftiniji Onkyo A-9150. Izvadio sam novčanik i došao doma sa Onkyom. Bio je klasu bolji od tog Marantza. PM8006 je zvučao stisnuto i tupo u odnosu na Onkyo koji je s takvom lakoćom tjerao te Focale da to nisu bile istine. Slušali smo hard rock s nekog streamera. Želim reći da ti nije loše ići po HiFi dućanima i slušati. Mogao bi se iznenaditi koliko neke stvari dobro zvuče ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12193 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Hi-Fi
Nekad se tako i radilo. Odes u ducan, najprije kazes prodavacu sta zelis, on ti prvo preporuci zvucnike, pa sa tim zvucnicima trazite pojacalo. Kad sam bio u tim vodama skoro svaki manji i veci grad su imali nekakav “hifi” audio shop u kojem si mogao poslusati svasta nesto. Ja sam isao u shop po onkyo i vratio se sa NAD pojacalom i tape deckom plus cd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12194 |
Premium
|
Ima u tome dosta istine. Jer 2 su kljucna faktora u cijeloj toj prici uho onog koji slusa (i osobne preferencije prema karakteristikama zvuka) te kako odredena kombinacija zvucnika i pojacala zvuci. U teoriji ako je pojacalo dovoljno snazno za odredene zvucnike tu bi trebao biti kraj price al znamo da da u praksi to bas i nije tak. Svakako bi bilo idealno kad bi mogao okaciti zeljeno pojacalo prije kupnje na svoj sustav i vidjeti jel ti pase ili ne.
![]() |
![]() |
![]() |
#12195 |
Extreme Air Cooler
|
Malo mi je tesko ukrcat 2 samostojeca od 15ak kila, pa se vozikat okolo i svugdje spajat stuff, podesavat... pogotovo iz Rijeke, jer ovdje bas i nema vise nekih hifi ducana, osim jednog vise entuzijastickog projekta vlasnika salona namjestaja ![]() Ali da, bilo je nesto romanticno u tim cjelodnevnim odlascima do Zg, obilaska ducana, preslusavanja. Danas je zivot puno brzi, nitko nema vremena za nis i postala je prakticki rutina sve puno brze odradjivati. Za taj Onkyo mi je ful cudno, jer ga najcesce usporedjuju sa slabijim Marantzom, PM6006. Vjer. nesto nije pasalo 8006ici - kablovi, zvucnici, setup... Meni je po za sad pogledanom, zapeo Advance Paris BX-1, samo nisam siguran kako bi se Eversolov interni preamp nosio sa zadatkom, te da li mi se isplati dati oko 300 Eur ekstra za swap za DMP-A6 Master Ed.
![]() |
#12196 | |
Premium
|
Citiraj:
Online ga hvale al osobno nisam imao prilike isprobat tak da tesko komentirat. A gle ak uzimas novo - uzmes online i ionak vecinom imas pravo na povrat ak ti se ne svidi. Raspitaj se dobro u ducanu u kojem bi uzeo da nebi poslije bilo problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12197 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
A-9150 je dokaz kako je bitna konstrukcija pojačala a ne snaga. Taj ima samo 30W na 8ohma a puca puno dalje nego što je koštao. Ako je pojačalo izbirljivo sa zvučnicima onda nije dobro konstruirano jer nije u stanju kontrolirati zvučnike. Marantzi su poznati o tome da nisu baš dinamična pojačala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12198 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12200 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12202 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
pa imaš i DACova za 5000€ ![]() koja je njegova zadaćaza tu cijenu? daleko manja nego streamer
![]() |
#12203 |
Pink Floyd fan
|
Da iz chopavog digitalnog signala naprave super silk smooth anal(og)ni singal ![]() Najbolji mi je komentar, dok jos nisam ugasio video, obzirom da nema DAC, sve novce su moglu uloziti u bolje komponente tog streamera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|