Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.03.2025., 22:19   #14581
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
SDMC NE6307 (debeljko) specs > https://en.sdmctech.com/product/DOCSIS_234.html
Ima još razlika, WiFi na oba banda je 4x4 .....
Neki su sa njim zadovoljni a neki bi radije stari Ubee
Sad se ne mogu sjetiti kako stoji sa PortForward - om, ako ga trebaš ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 12:36   #14582
Mr. X
Registered User
Moj komp

Mr. X's Avatar

Datum registracije: Aug 2012
u zadnje vrijeme opet primjecujem da na kratko (cca 30 sekundi) crkava internet, vise puta dnevno. dogadalo se krajem prosle godine i jedno vrijeme je bilo ok, sad je opet pocelo.
Zgb, Crnomerec, kabelski interent.

ima jos sretnika poput mene?
Mr. X je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 21:11   #14583
tomios
Premium
Moj komp

tomios's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Evo vam problem na Fritz!Box i 5GHz mrežom:

https://en.fritz.com/service/knowled...hannels-36-48/

https://en.fritz.com/service/knowled...-radar-signal/

Dok nisam stavio na 36 kanal, malo malo je pucao 5GHz. Sad na 36 kanalu je manje vise ok.
tomios je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 22:20   #14584
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor tomios Pregled postova
Evo vam problem na Fritz!Box i 5GHz mrežom:

https://en.fritz.com/service/knowled...hannels-36-48/

https://en.fritz.com/service/knowled...-radar-signal/

Dok nisam stavio na 36 kanal, malo malo je pucao 5GHz. Sad na 36 kanalu je manje vise ok.
Hmmm.
Zanimljivo.
Hvala na info.

Kad smo kod Fritza, sto A1 ceka s novim firmwareom?

Zadnji na mom 6660 Cableu je FRITZ!OS 7.57 a vidim da je AVM već upgradeo taj model na FRITZ!OS 8.03
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 23:01   #14585
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Bit ću malo prepotentan pa reći: Rekao sam vam (davno)

Obrazloženje: Davno sam preporučao korištenje nižih kanala na 5 Ghz,
nađeš slobodan kao i na 2.4 Ghz bandu.
Razlog je upravo taj igrokaz oko radar detektor rutine i sa tim vezano gašenje - paljenje 5 Ghz WiFi.
Svaki moderni Ap / Router sa 5 Ghz bandom to mora imati,
e sad, jeli Fritz - u ta rutina "malo lijena" ili ima neku grešku ....

Za FW, operateri u pravilu kasne sa masovnim guranjem novije verzije,
prvo trebaju odraditi testiranje na xy usera i ako sve radi (šta je operatoru bitno) onda tek ide u produkciju tj. prema svim ostalim userima.
Staro 08.04.2025., 13:18   #14586
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor sNNooPY Pregled postova
Hmmm.
Zanimljivo.
Hvala na info.

Kad smo kod Fritza, sto A1 ceka s novim firmwareom?

Zadnji na mom 6660 Cableu je FRITZ!OS 7.57 a vidim da je AVM već upgradeo taj model na FRITZ!OS 8.03
Nebi dobili ni ovaj trenutni da nije bilo onog sigurnosnog buga, pa su ga morali implementirati. Otkad je wireguard implementiran, ne treba mi novi FW

Dal je tko smanjivao s 2 gige na manju brzinu, da li mu ostave fritza il uzmu i stave onaj trokut?
Smanjio bi brzinu, ali bi da mi ostane fritz zbog wireguarda
Staro 08.04.2025., 14:49   #14587
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vjerojatno bi ti tada oteli Fritz - a jer njega "čuvaju" za te 2 GB pakete / ugovore, a i ovako imaju pravilo novi ugovor = novi router (koje je bedasto al tako).
Staro 17.04.2025., 14:04   #14588
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
uzeli su Fritz-a kad sam promjenio paket zbog kombinacije, mozaik bla bla, A1 kokosari

jedva cekam da im uvalim ciglu i predjem kod konkurencije (optika)
Staro 18.04.2025., 12:11   #14589
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Ista stvar ...
Meni su prisilno nagurali novi SDMC i sad mi ne stane u instalacijsku kutiju. Prije sam imao Ubee-a koji mi je stao i radio normalno. A oni mi ovak iz vedra neba poslali novi ruter i proveli ga ... sad čekam istek ugovora da prijeđem na optiku a do tada mi stoji na ormaru.
Uređaji su im ogromni i svaki novi je sve veći i veći.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vjerojatno bi ti tada oteli Fritz - a jer njega "čuvaju" za te 2 GB pakete / ugovore, a i ovako imaju pravilo novi ugovor = novi router (koje je bedasto al tako).
Ja nisam ništa mijenjalo sami mi poslali novi ruter ugovor mi traje još godinu dana.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2025., 11:51   #14590
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Tualatin Pregled postova
Ja nisam ništa mijenjalo sami mi poslali novi ruter ugovor mi traje još godinu dana.
Upravo mi jutros poštar donio paket od A1 s novim-starim routerom SDMC NE6307.
Niti sam išta tržio niti ugovor istječe. Sami od sebe su poslali.
Prije nego sam otvorio paket odmah zvao službu za korisnike da provjerim o čemu se radi. Kažem im kako nisam ništa naručivao i ovaj sadašnji (Ubee) radi bez problema. Kaže žena da moram promijeniti.

Taj SDMC NE6307 sam imao već kratko vrijeme prije. To kratko vrijeme što je bio kod mene samo je radio probleme (pisao o tome u ovoj temi par postova ranije), zbog čega su mi i dali novi router Ubee s kojim više nemam nikakvih problema.

Ovo me tako jutros naživciralo, jer mi daju opremu koju nisam tražio i daju mi opet smeće od opreme. Sumnjam da su popravili to smeće u međuvremenu.

Tako da mislim da neću ništa dirati. Ostavit ću Ubee koji imam i dalje kod sebe, a ovaj "novi" SDMC NE6307 im hladnokrvno vratiti natrag.
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2025., 21:54   #14591
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Citiraj:
Autor ONeill Pregled postova
Upravo mi jutros poštar donio paket od A1 s novim-starim routerom SDMC NE6307.
Niti sam išta tržio niti ugovor istječe. Sami od sebe su poslali.
Prije nego sam otvorio paket odmah zvao službu za korisnike da provjerim o čemu se radi. Kažem im kako nisam ništa naručivao i ovaj sadašnji (Ubee) radi bez problema. Kaže žena da moram promijeniti.

Taj SDMC NE6307 sam imao već kratko vrijeme prije. To kratko vrijeme što je bio kod mene samo je radio probleme (pisao o tome u ovoj temi par postova ranije), zbog čega su mi i dali novi router Ubee s kojim više nemam nikakvih problema.

Ovo me tako jutros naživciralo, jer mi daju opremu koju nisam tražio i daju mi opet smeće od opreme. Sumnjam da su popravili to smeće u međuvremenu.

Tako da mislim da neću ništa dirati. Ostavit ću Ubee koji imam i dalje kod sebe, a ovaj "novi" SDMC NE6307 im hladnokrvno vratiti natrag.
Nemoj to radit jer ćeš ostat bez usluge. Ja sam ga vratio i napisao im email da mi ne stane da mi ostave stari i ništa. Razmijenio nekoliko mailova, zvali me (uspio sam saznat da nemaju više podršku za Ubee i zato ih mijenjaju) i na kraju ništa, rekli su da oni to kao ne mogu jer ti je već provisioning unaprijed određen. Dobiš sms poruku kad ti prebace na novi ruter ako ga nemaš onda nemaš ni usluge. Rezultat je 2 dana bez interneta i zvao ih da mi dođu donesu ponovo taj novi i 2 metra da ga stavim na ormar. Ispala cijela pomutnja jer su mutavi i glupi, tehničar prvi put nije došao, drugi put nija imao pojma o čem se radi. Iako sam sve sa njima 5 puta dogovorio i prošao šta sve treba. Na kraju svega sam sretan kaj imam net i jedva čekam da mi istekne ugovor i da ih otkantam. Inače ih imam od prvog dana u stanu 9ta godina i upravo zbog toga da ne mijenjam ruter i ne mrdam po kutiji nisam htio menjat operatera al sad sam eto primoren.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2025., 19:28   #14592
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Spojio taj novi SDMC NE6307, da vide.
Dobio SMS da je aktiviran.

Ali naravno da prebacivanje u bridge mode ne radi kad mu to napravim, kao ni prije cca godinu dana kada sam prvi put imao isti taj njihov router. Čim bih ga stavio u bridge mode, on bi počeo raditi nešto svoje i tu se zblesirao. Jedini način za oporavak je restart uređaja.

Odmah sam im poslao email kroz SZK. Neočekivano, brzo su mi odgovorili da su moj zahtjev za prebacivanjem u bridge mode proslijedili na rješavanje.
Čekam sad ishod tog za početak.
Staro 21.04.2025., 20:40   #14593
Nome
Registered User

Datum registracije: Sep 2016
Citiraj:
Spojio taj novi SDMC NE6307, da vide.
Dobio SMS da je aktiviran.

Ali naravno da prebacivanje u bridge mode ne radi kad mu to napravim, kao ni prije cca godinu dana kada sam prvi put imao isti taj njihov router. Čim bih ga stavio u bridge mode, on bi počeo raditi nešto svoje i tu se zblesirao. Jedini način za oporavak je restart uređaja.

Odmah sam im poslao email kroz SZK. Neočekivano, brzo su mi odgovorili da su moj zahtjev za prebacivanjem u bridge mode proslijedili na rješavanje.
Čekam sad ishod tog za početak.
Mene svako malo zovu da produljim ugovor na 24mj i ja radje platim vise da mi ne mijenjaju opremu, jer trenutno mi zele uvalit onu kištru od modema koja stoji vertikalno i ja to nemam gdje uglavit. Trenutno sam na Fritzu na 1GBps/100MBps. Što je sa onim zakonom EU regulacijom gdje se spominje da mi možemo sami stavit svoju opremu ako želimo, jel to stvarno moguce ili sam ja nekaj zabrijao?
Nome je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2025., 21:51   #14594
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Coax pristup je tu specifičan i kod njega ne možeš doči sa svojim router - om a i nema ih u slobodnoj prodaji.
Možeš tražiti da ISP svoj router prebaci u Bridge mode za Internet + ugase WiFi na njemu,
to manje - više svima tko zatraži odrade.
Tada iza možeš staviti svoj custom router, nikakvi posebni podatci ne trebaju, tip konekcije Automatic IP / DHCP Client / Dynamic IP (kako tko zove).
Staro 21.04.2025., 21:56   #14595
tomios
Premium
Moj komp

tomios's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Coax pristup je tu specifičan i kod njega ne možeš doči sa svojim router - om a i nema ih u slobodnoj prodaji.
Možeš tražiti da ISP svoj router prebaci u Bridge mode za Internet + ugase WiFi na njemu,
Tada iza možeš staviti svoj custom router, nikakvi posebni podatci ne trebaju, tip konekcije Automatic IP / DHCP Client / Dynamic IP (kako tko zove).

Ima

https://fritzshop.hr/products/fritz-box-6670-cable
tomios je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2025., 22:03   #14596
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Eto ima za kupiti ali da bi stvar proradila operater ga mora registrirati / prihvatiti u "svoju" mrežu, a to kod coax - a ide teško / rijetko / nikako,
e sad, jeli se šta mijenjalo po tom pitanju kod A1 coax - a u zadnje vrijeme ... ne znam.
Staro 22.04.2025., 09:19   #14597
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Citiraj:
Tako je, a i ne da mi se kupovati još i svoj coax uređaj.
Od ISP-ove opreme želim samo da imam pristup Internetu. Odnosno da bude u bridge modu bez ičeg drugo aktivnog na njemu.
I naravno, da radi normalno.

Taj SDMC NE6307 me najviše živcira zbog toga što zadnji put kad su mi ga dali se redovito zablesirao i morao sam ga ručno restartati.

Zato sad pušem i na hladno.
Staro 25.04.2025., 15:37   #14598
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Nakon 4 dana čekanja, prebacili me na bridge mode.
Vidjet ćemo sad dalje kako će se ponašati.
Staro 25.04.2025., 19:12   #14599
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Nakon 4 dana čekanja.

Jel to puno ili malo 😀

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 20:17   #14600
maverick13
Registered User

Datum registracije: Apr 2025
puno, na 3 mjesta sam tražio u zadnjih mjesec dana, svaki put u istom danu bude, 2-3h.. preko whatsapp-a zatražim.. ☺
maverick13 je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2025., 23:38   #14601
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Ja se vratio s poslovnog puta, i skužim da mi je to kinesko smeće, na 300/100.

Moja oprema iza, bridge mode. Dva računala na 300 Mbita/100, moj AP

Password za ulaz u to kinesko smeće mi je promjenjen.

Sutra dolazi tehničar, sad ću tražit očitovanje od HAKOM jer je očigledno prije modema smanjena brzina (trenutno više ni ne nude moj paket 1000/100).
I tražit da mi se vrati lova za plaćeno 1000/100.

A to kinesko smeće ni nema 2.5 Gigabit port za bridge mode, tak da ni ne mogu imat najbrži paket da i oću.

Kakvi cigani, fuj.

Al koštat će ih to!

Usput, ne radi FW ni PF na tom kineskom smeću, ja to ne bi stavio u privatnu mrežu nezahtjevnim korisnicima, a kamoli u poslovnu mrežu. Ko zna kakav je spyware na tom govnu.
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2025., 21:29   #14602
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Jel to puno ili malo 😀

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Malo. Ja sam čekao četiri i pol mjeseca da mi upišu alias @xnet.hr
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2025., 09:15   #14603
mladen_lucky
Registered User

mladen_lucky's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Mr. X Pregled postova
u zadnje vrijeme opet primjecujem da na kratko (cca 30 sekundi) crkava internet, vise puta dnevno. dogadalo se krajem prosle godine i jedno vrijeme je bilo ok, sad je opet pocelo.
Zgb, Crnomerec, kabelski interent.

ima jos sretnika poput mene?
Događa li se još uvijek?

Napisah svoje iskustvo sa sada već bivšim klijentima, koje su mamlazi iz A1 uvjerili da je s njihovom mrežom sve u redu i da LAN oprema izaziva spomenute smetnje!
mladen_lucky je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno