|
![]() |
#14581 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
SDMC NE6307 (debeljko) specs > https://en.sdmctech.com/product/DOCSIS_234.html Ima još razlika, WiFi na oba banda je 4x4 ..... Neki su sa njim zadovoljni a neki bi radije stari Ubee ![]() Sad se ne mogu sjetiti kako stoji sa PortForward - om, ako ga trebaš ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14582 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
u zadnje vrijeme opet primjecujem da na kratko (cca 30 sekundi) crkava internet, vise puta dnevno. dogadalo se krajem prosle godine i jedno vrijeme je bilo ok, sad je opet pocelo. Zgb, Crnomerec, kabelski interent. ima jos sretnika poput mene? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14583 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo vam problem na Fritz!Box i 5GHz mrežom: https://en.fritz.com/service/knowled...hannels-36-48/ https://en.fritz.com/service/knowled...-radar-signal/ Dok nisam stavio na 36 kanal, malo malo je pucao 5GHz. Sad na 36 kanalu je manje vise ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14584 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Zanimljivo. Hvala na info. Kad smo kod Fritza, sto A1 ceka s novim firmwareom? Zadnji na mom 6660 Cableu je FRITZ!OS 7.57 a vidim da je AVM već upgradeo taj model na FRITZ!OS 8.03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14585 |
Moderator
|
Bit ću malo prepotentan pa reći: Rekao sam vam (davno) ![]() Obrazloženje: Davno sam preporučao korištenje nižih kanala na 5 Ghz, nađeš slobodan kao i na 2.4 Ghz bandu. Razlog je upravo taj igrokaz oko radar detektor rutine i sa tim vezano gašenje - paljenje 5 Ghz WiFi. Svaki moderni Ap / Router sa 5 Ghz bandom to mora imati, e sad, jeli Fritz - u ta rutina "malo lijena" ili ima neku grešku .... Za FW, operateri u pravilu kasne sa masovnim guranjem novije verzije, prvo trebaju odraditi testiranje na xy usera i ako sve radi (šta je operatoru bitno) onda tek ide u produkciju tj. prema svim ostalim userima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14586 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Dal je tko smanjivao s 2 gige na manju brzinu, da li mu ostave fritza il uzmu i stave onaj trokut? Smanjio bi brzinu, ali bi da mi ostane fritz zbog wireguarda ![]()
![]() |
![]() |
#14587 |
Moderator
|
Vjerojatno bi ti tada oteli Fritz - a jer njega "čuvaju" za te 2 GB pakete / ugovore, a i ovako imaju pravilo novi ugovor = novi router (koje je bedasto al tako). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14588 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
uzeli su Fritz-a kad sam promjenio paket zbog kombinacije, mozaik bla bla, A1 kokosari jedva cekam da im uvalim ciglu i predjem kod konkurencije (optika)
![]() |
#14589 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Ista stvar ... Meni su prisilno nagurali novi SDMC i sad mi ne stane u instalacijsku kutiju. Prije sam imao Ubee-a koji mi je stao i radio normalno. A oni mi ovak iz vedra neba poslali novi ruter i proveli ga ... sad čekam istek ugovora da prijeđem na optiku a do tada mi stoji na ormaru. ![]() Uređaji su im ogromni i svaki novi je sve veći i veći. ![]() Ja nisam ništa mijenjalo sami mi poslali novi ruter ugovor mi traje još godinu dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14590 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Niti sam išta tržio niti ugovor istječe. Sami od sebe su poslali. Prije nego sam otvorio paket odmah zvao službu za korisnike da provjerim o čemu se radi. Kažem im kako nisam ništa naručivao i ovaj sadašnji (Ubee) radi bez problema. Kaže žena da moram promijeniti. Taj SDMC NE6307 sam imao već kratko vrijeme prije. To kratko vrijeme što je bio kod mene samo je radio probleme (pisao o tome u ovoj temi par postova ranije), zbog čega su mi i dali novi router Ubee s kojim više nemam nikakvih problema. Ovo me tako jutros naživciralo, jer mi daju opremu koju nisam tražio i daju mi opet smeće od opreme. Sumnjam da su popravili to smeće u međuvremenu. Tako da mislim da neću ništa dirati. Ostavit ću Ubee koji imam i dalje kod sebe, a ovaj "novi" SDMC NE6307 im hladnokrvno vratiti natrag. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14591 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14592 |
Premium
|
Spojio taj novi SDMC NE6307, da vide. Dobio SMS da je aktiviran. Ali naravno da prebacivanje u bridge mode ne radi kad mu to napravim, kao ni prije cca godinu dana kada sam prvi put imao isti taj njihov router. Čim bih ga stavio u bridge mode, on bi počeo raditi nešto svoje i tu se zblesirao. Jedini način za oporavak je restart uređaja. Odmah sam im poslao email kroz SZK. Neočekivano, brzo su mi odgovorili da su moj zahtjev za prebacivanjem u bridge mode proslijedili na rješavanje. Čekam sad ishod tog za početak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14593 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14594 |
Moderator
|
Coax pristup je tu specifičan i kod njega ne možeš doči sa svojim router - om a i nema ih u slobodnoj prodaji. Možeš tražiti da ISP svoj router prebaci u Bridge mode za Internet + ugase WiFi na njemu, to manje - više svima tko zatraži odrade. Tada iza možeš staviti svoj custom router, nikakvi posebni podatci ne trebaju, tip konekcije Automatic IP / DHCP Client / Dynamic IP (kako tko zove). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14595 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ima ![]() https://fritzshop.hr/products/fritz-box-6670-cable |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14596 |
Moderator
|
Eto ima za kupiti ali da bi stvar proradila operater ga mora registrirati / prihvatiti u "svoju" mrežu, a to kod coax - a ide teško / rijetko / nikako, e sad, jeli se šta mijenjalo po tom pitanju kod A1 coax - a u zadnje vrijeme ... ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14597 | |
Premium
|
Citiraj:
Od ISP-ove opreme želim samo da imam pristup Internetu. Odnosno da bude u bridge modu bez ičeg drugo aktivnog na njemu. I naravno, da radi normalno. Taj SDMC NE6307 me najviše živcira zbog toga što zadnji put kad su mi ga dali se redovito zablesirao i morao sam ga ručno restartati. Zato sad pušem i na hladno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14598 |
Premium
|
Nakon 4 dana čekanja, prebacili me na bridge mode. Vidjet ćemo sad dalje kako će se ponašati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14600 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2025
|
puno, na 3 mjesta sam tražio u zadnjih mjesec dana, svaki put u istom danu bude, 2-3h.. preko whatsapp-a zatražim.. ☺ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14601 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja se vratio s poslovnog puta, i skužim da mi je to kinesko smeće, na 300/100. Moja oprema iza, bridge mode. Dva računala na 300 Mbita/100, moj AP Password za ulaz u to kinesko smeće mi je promjenjen. Sutra dolazi tehničar, sad ću tražit očitovanje od HAKOM jer je očigledno prije modema smanjena brzina (trenutno više ni ne nude moj paket 1000/100). I tražit da mi se vrati lova za plaćeno 1000/100. A to kinesko smeće ni nema 2.5 Gigabit port za bridge mode, tak da ni ne mogu imat najbrži paket da i oću. Kakvi cigani, fuj. Al koštat će ih to! Usput, ne radi FW ni PF na tom kineskom smeću, ja to ne bi stavio u privatnu mrežu nezahtjevnim korisnicima, a kamoli u poslovnu mrežu. Ko zna kakav je spyware na tom govnu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14603 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Napisah svoje iskustvo sa sada već bivšim klijentima, koje su mamlazi iz A1 uvjerili da je s njihovom mrežom sve u redu i da LAN oprema izaziva spomenute smetnje! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|