Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 15.03.2017., 14:19   #1
SetH
Premium
Moj komp
 
SetH's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: ZG/Borongaj
Postovi: 3,283
gtx960 malo daje sliku, malo ne

Gigabyte itx 960gtx. Dok radi sve je kako treba biti. temperature, svi testovi. al kad se pali kanta, neda sliku od prve svaki put i potrebno je iskljucivati/ukljucivati kantu dok ne "uhvati" signal. Mjenjao sam bios i opet isto. 99% da je hardverski problem. Neka ideja što bi još moglo biti?
SetH je offline  
Staro 15.03.2017., 14:38   #2
Frung
Premium
Moj komp
 
Frung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: zg westside
Postovi: 445
Drugo napajanje? Radi li isti stroj istu stvar na integriranoj grafici sa/bez uštekane diskretne?
__________________
~Fury of the dwarves runs deep.
Frung je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.03.2017., 14:49   #3
SetH
Premium
Moj komp
 
SetH's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: ZG/Borongaj
Postovi: 3,283
kad uštekam na integriranu onda se slika naravno pojavi ali 960 nema u device manageru. Mogao bi probati utrnuti integriranu i da samo 960 ostavim. Nisam probao drugo ali teško da je do njega.
SetH je offline  
Staro 15.03.2017., 14:49   #4
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,430
Eh, ja sam to isto imao iskreno, i na kraju sam skužio da mi je bilo do apple tipkovnice, nešto s previše struje itd. Kad sam nju zamjenio više nikad nisam imao sličan problem.

Probaj usb-ove ištekati pa onda probati.
Mommistake je offline  
Staro 15.03.2017., 14:52   #5
SetH
Premium
Moj komp
 
SetH's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: ZG/Borongaj
Postovi: 3,283
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Eh, ja sam to isto imao iskreno, i na kraju sam skužio da mi je bilo do apple tipkovnice, nešto s previše struje itd. Kad sam nju zamjenio više nikad nisam imao sličan problem.

Probaj usb-ove ištekati pa onda probati.
dafak

budem probao
SetH je offline  
Staro 15.03.2017., 16:15   #6
Marco
Premium
Moj komp
 
Marco's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Kotoriba
Postovi: 34
Citiraj:
Autor SetH Pregled postova
Gigabyte itx 960gtx. Dok radi sve je kako treba biti. temperature, svi testovi. al kad se pali kanta, neda sliku od prve svaki put i potrebno je iskljucivati/ukljucivati kantu dok ne "uhvati" signal. Mjenjao sam bios i opet isto. 99% da je hardverski problem. Neka ideja što bi još moglo biti?
isto se desavalo meni s asus gtx770, isprobana u 3 racunala, na kraju reklamirana grafa i dobivena nova u zamjenu.
Marco je online  
Staro 15.03.2017., 17:51   #7
SetH
Premium
Moj komp
 
SetH's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: ZG/Borongaj
Postovi: 3,283
nije do usba, vjerovatno ide u prodaju nekome sa više vremena
SetH je offline  
Staro 18.03.2017., 11:40   #8
Full Throttle
Premium
Moj komp
 
Full Throttle's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 651
Meni se slična stvar događa. Isto je u pitanju gigabyte gtx960. Samo nisam siguran da li je baš do grafičke. Ponekad mi se zna dogoditi da mi pc ne daje sliku od prve. Kolko sam skuzil onda ni ne buta. Ugasim ga, malo ostavim, opet ga pokrenem pa se upali. Sad mi se dogodilo da mi se učitaval bf4 i taman kad je trebal ući u igru nestalo slike. Komp je i dalje radil. Onda sam ga restartal i butal je i ušel u windowse. Međutim slike opet nije bilo. Tek sam s naknadnim gašenjem i paljenjem uspel dobiti sliku.

Jel ima neki način da istestiram napajanje i grafičku?
Full Throttle je offline  
Staro 18.03.2017., 12:33   #9
SetH
Premium
Moj komp
 
SetH's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: ZG/Borongaj
Postovi: 3,283
nije psu sigurno. Imam seasonic x650 a grafa ima samo jedan 6 pinski tako da do njega nije.
SetH je offline  
Staro 18.03.2017., 14:35   #10
fran123456
Premija
 
fran123456's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,523
Mozda da probas drugi PCIe slot na ploci?
__________________
K: 7950GX2, 8800 Ultra, GTX295
fran123456 je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.03.2017., 14:52   #11
Full Throttle
Premium
Moj komp
 
Full Throttle's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zagorje
Postovi: 651
Ovak, pokrenul OCCT. Cpu, grafa, power supply prošli bez problema u okviru od 1 sat. Jedino nisam probal onaj CPU: Linpack.

Par stvari kad sam isprobaval power supply:
Cpu kad je dosegel 79 stupnjeva prvo je smanjil utilization na 50%, a onda na 35%. Nakon nekog vremena se vrati na 100% i tak u krug. Primjetil sam i da kad padne utilization procu, poboljša se avg fps kartici. Inace se vrti od 185 - 210 fpsa, a kad padne cpu iskoristenost grafa daje 205-210 fps-a.
Još jedna stvar. U tijeku testa isključil mi se eksterni disk, odnosno winsi su dali zvučni signal kao da je ištekan. Nakon prestanka testa opet su ga prepoznali.
Full Throttle je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na