Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.03.2017., 21:20   #1
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
Problem s novom grafičkom(rx470)

Dakle, upiknuo sam detetu novu grafiku na staru ploču, i ne radi.
matičana je asrock ALiveXFire-eSATA2, do sad radila sa gt740,

danas dodano napajanje fortron hexa 400, hladnjak za cpu i msi rx470 armor.
nakon rezanja vrpce i puštanja u pogon nema slike, ali se ne pali ni periferije( usb). Ok probao na hdmi i telku jer sam mislio da monitor zeza(AOC22119).
NAda,
Bios je p4.00 zadnji za tu matičnu.
Jel to nebude radilo ili sam nešto propustio.
imam još opciju sa nekom MSI G41MP28(ms7592) i core2duo e7500 matičnom ako voa moja ne želi surađivati jer bih želio izbjeci trošak za sad :

Zadnje izmijenjeno od: ralf. 11.03.2017. u 21:46.
ralf je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2017., 21:41   #2
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,297
Ni prvi ni zadnji. Nekompatibilnost.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.03.2017., 21:43   #3
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
Dakle ipak jos malo troška, a ova druga bi išla?
ralf je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2017., 21:47   #4
nino
PizzoZder
Moj komp
 
nino's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Umag
Postovi: 11,297
Nes znat dok ne probas.
__________________
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla.....
Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad
NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2017., 21:54   #5
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
a ništa ne košta barem
uvijek stignem šopingirat.
ralf je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2017., 18:38   #6
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
Sve složeno na drugu plocu MSI.
Sve radi sad. Ipak je do ploce bilo.
Hvala svima koji su me podržali😀😀

Iako nije mi jasno zakaj je zezala asrock ploča. Bas cudno

Zadnje izmijenjeno od: nino. 12.03.2017. u 22:39.
ralf je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2017., 22:34   #7
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,305
Ništa čudno, ja recimo na Asus P5LD2 nisam uspio pokrenuti RX470/480
Hoće to zezati na tim starijim pločama
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2017., 00:58   #8
Igneos Eructid
običan user
Moj komp
 
Igneos Eructid's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Phuket, Thailand
Postovi: 844
vrlo lako je moguce i da stara ploca radi, ali hladnjak nije bio dobro sjeo (reko si da si stavljao novi)
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2017., 07:22   #9
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 867
Citiraj:
Autor Igneos Eructid Pregled postova
vrlo lako je moguce i da stara ploca radi, ali hladnjak nije bio dobro sjeo (reko si da si stavljao novi)
Pa zato što hladnjak nije sjeo,nema slike i ne pali komp.Kakve to veze ima??????
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2017., 08:10   #10
ralf
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: sk
Postovi: 24
Niste pazili, komp radi kad piknem staru grafu, ne radi sa novom!
uglavnom sve presloženo i sve radi, dakle obadvije konfe rade, jedino je rx470 u ploci 2, MSI, a gt740 u ploci jedan, Asrock.
ralf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.03.2017., 11:38   #11
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Jednostavno pojedine stare matčne ploče ne žele raditi s najnovijim karticama. Obično se dešava kod novih kartica koje traže full UEFI matične.
U glavnom ništa strano, kako je i Nino rekao, nisi ni prvi ni zadnji.
Imao sam par takvih iskustava, zanimljivo uvijek s AMD baziranim karticama
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2017., 16:47   #12
darkijas
Premium
Moj komp
 
darkijas's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,358
meni takodjer amd stvao takve probleme. konkretno sapphire hd5770 nije htjela raditi na ploči n-force 4 soc 939. Sa nvidia karticama nisam imao takvih problema
darkijas je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na