|
![]() |
#1291 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Ako ima neko voljan platit pivu, mogu se potrudit i dostavit neoboriv dokaz moje tvrdnje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Eto, meni na FS 4K Netflix aplikacija nikada nije nudila Dolby Atmos, neovisno o postavkama, dok na Disney+/HBO Max uredno radi. Službena verzija iz storea, stick je rootan, ali ima FireOS 6.2.8.1. Sjećam se da sam o tome čitao ovdje. Moguće da na Netflixu Atmos radi samo uz 4K, ja imam 1080p. Zadnje izmijenjeno od: franzD. 02.12.2022. u 20:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1293 | |
Premium
|
Citiraj:
Stigla piva, pa evo slika: ![]() ![]() Stick je opako debloat-an, a Netflix aplikacija je v.10.0.1. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovo sam i ja cuo, ali nisam nasao nikoga da to malo provjerimo, koje audio formate pakiraju u fhd format. To me ujedno i sprjecava od kupovine soundbara jer imam dummy fhd tv i shield pro, pa bi spajao shield u soundbar zbog dobivanja atmosa itd...
![]() |
![]() |
#1295 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne mogu sve kombinacije istestirati jer na 4K telki imam soundbar bez Dolby Atmosa, a na FHD telki je AVR koji podržava sve. Nemam ni 4K Max. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Premium
|
Od roota ništa ako nemaš neažurirani FS4K serijskog broja ispod VM190. Onda istestiraj i ostale kombinacije - limitiraj rezoluciju FS4K na 1080p pa provjeri što će Netflix napraviti u tom slučaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Premium
|
Nemam za Root jer me ne interesira, a za Debloat tool postoji vrlo dobar i pouzdan tool koji radi i na OS 6.x i na OS 7.x. Detaljne upute za instalaciju te verzije: https://troypoint.com/debloat-toolbox-on-firestick/ Upute za verziju 6.x i vrlo dobar popis svih pizdarija koje se mogu uredno maknut: https://www.techdoctoruk.com/firesti...-tool-v4-2021/ Sa popisa biras one koje su sigurne da ne ti ne naruse funkcionalnost. Ja sam si za svaki slucaj isprintao taj popis da nesto ne zeznem kod biranja sto maknut, a sto ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2021
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1301 |
49%winner
|
Vjerojatno instalacijom alternativne yt aplikacije koja nema reklama - smarttube https://smartyoutubetv.github.io/
![]() |
![]() |
#1302 |
Premium
|
Kao sto rece @xlr, sideload SmartTubeNext aplikacijom. Osim sto se riješiš reklama dobiješ i niz dodatnih podešavanja koja guglovo sranje zamete u govnima, sto i u potpunosti zaslužuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam Firestick 4K i kad otvorim google ili youtube izađe mi prozor da moram potvrditi uvjete korištenja ili se prijaviti na google račun. Problem je u tome što original daljinskim ne mogu taj skočni prozor "scrolati" do kraja i potvrditi okvir, Jedina solucija je da spojim mini tipkovnicu i onda klizačem spustim prozor do dna i kliknem potvrdu. Ima li kakav način da to učinim sa originalnim daljinskim jer sve što sam pokušao ne daje rezultata. Instalirat ću ovu predloženu apk u zamjenu ali bi isto želio ovo rješiti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Premium
|
Bas zbog takvih nedosljednosti u aplikacijama imam stalno (preko OTG-a) spojenu malu WiFi tastaturu sa touchpad-om (Rii mini i8+) koju redovno koristim umjesto njihovog rudimentarnog daljinca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
da,samo meni je draže OTG koristiti za USB stick pa mijenjam po potrebi mini tipkovnicu mislim da je isto Rii 8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1306 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
firetv app? sa njom mozes upravljati fire stickom pa ces s njom to mozda moci napraviti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
49%winner
|
Firetv app je must have. Ako nista drugo onda barem za onih 10 puta sto morate posezati za tipkovnicom radi kojekakvih loginova i tome slicno ![]()
![]() |
![]() |
#1308 | |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Bog te blagoslovio xlr, nakon 4 godine sam je instalirao i stalno se jebem sa youtubeom tako sto na mobu udjem u video pa onda udjem u history na firesticku da otvorim taj isti video ![]()
![]() |
![]() |
#1309 |
49%winner
|
Lol, same here! ![]()
![]() |
![]() |
#1312 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
49%winner
|
U mom slucaju castanje nije bila opcija jer ne koristim stock yt app pa je to radilo na jedvite jade. Dan danas mi to lose radi na shieldu. Ali stock yt app i castanje su dobar match! Castanje je predivno, godinama sam zivio s dummy chromecastom, castao sve zivo na njega... Mob je samo daljinski, nista ne tare bateriju, uredjaj preuzima sav teret na sebe. S mobom slobodno odes u trafiku, video se uredno nastavlja iako te nema. Zena na njeno. mobu moze pauzirati playback ako zeli. Kad se vratis doma automatski mob dobije nazad kontrolu itd.
![]() |
![]() |
#1314 |
Premium
|
ja sam samo radi tog castanja poceo placati yt pretplatu jer nikako nisam bio zadovoljan sa crackanim yt aplikacijama sada me to kosta 30kn mjesecno, ali ne razmisljam, na kojem god uredjaju sam sa svojim userom nema reklama ni niceg, divota ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1316 |
49%winner
|
Njega osobno i koristim iako placam yt premium. Meni je odlican za tv. Nista mu ne fali osim stabilnijeg casta. Taj dio mu nikako ne radi kako treba i izgubi se s cast liste nakon x dana.
![]() |
![]() |
#1317 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Jel uspio tko dobiti SkyShowtime da radi normalno (da nije slika zoomirana?) Probao staviti FHD rezu na 4k sticku (obični 4k stick koristim), ne pomaze. Toliko je zoomirano da se niti titlovi ne vide. Nije firestick screen scaling, bas je nesto do skyshowtime aplikacije izgleda, ver 1.8.37 prema videu https://www.youtube.com/watch?v=Gj-3j-nF3bU |
![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo jedne zanimljivosti, možda pomogne nekome "pametnom" kao ja. Kupio za oca Fire TV 4K, podesio kod sebe sve moguće, između ostalog isprobao color depth opciju, stavio na 12-bit. To sam smetnuo s uma i lijepo dođem kod starog - nema slike. Sjetim se što sam napravio i kontam morat ću to drugi put jer moram spojiti na tvoj TV i vratiti na 8-bit. Vidim onaj alexa gumb, ajd reko idem probati, kažem "alexa, change color to 8 bit" i pametna moja fino prebaci na 8-bit. Tko bi rekao. Inače fino radi taj Fire TV, jedino mi neće .mkv UHD DV u Kodiju - previše trza i zastajkuje na par sekundi. Taj .mkv je nekih 11MB/s, pretpostavljam da je problem u tome što vuče sadržaj sa rpi. To je 3B, kao oko 300Mbit mrežu ima ali izgleda samo na papiru. Nisam imao vremena ali probat ću podesiti da vuče sa laptopa preko SMB, vjerujem da će biti ok. E još nešto, bilo je priče oko uparivanja FireTV sa TV-om radi funkcija na daljinskom - ne mora se raditi factory reset kad se mijenja TV, postoji dio u postavkama gdje se može promijeniti proizvođač TV-a, može se ručno unijeti IR kod i svega još ima tamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Premium
Datum registracije: Oct 2016
|
Rpi 3b+ 100 mbps preko njegovog lana, 300 možda jedino preko dodatnog usb lan gigabit adaptera npr ugreen. Kod mene je tako, jedino ako nije izlazila kasnije neka verzija kojoj je ugrađen gigabit lan, to možda nisam upratio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ustvari 3B+ je taj, zaboravih na +
Za njega kaže spec: Gigabit Ethernet over USB 2.0 (maximum throughput 300 Mbps) Naravno taj USB 2.0 koristi istovremeno i za vanjski HDD, tako da ništa od 300Mbps |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|