|
![]() |
#2461 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jeli ja to dobro vidim, interface = eth0 ? Sa ethX obično budu Lan portovi a ne WiFi. EDIT: Evo ti step by step > https://openwrt.org/docs/guide-user/...n_webinterface Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 29.05.2023. u 18:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
To dokle sam svašta probavao. Inače mi tu bude br-lan Edit: Očito u nečem fulam, vidio sam to već. Nema veze googlam pa probam nać još primjera. Zadnje izmijenjeno od: MKmarino. 29.05.2023. u 18:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Reset na default pa probaj po gornjoj uputi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Registered User
|
Napravio reset i spoji sa na wifi i ide na net. Ali opet ne dodjeljuje ip adrese i ne blokira pristup router stranici pa pretpostavljam ni glavnoj mreži. Pošto mi je ode na routeru zadnji OpenWrt 22.03.5 dosta je drugčiji nego na onoj stranici i primjerima što vidim na netu jer nešto ne ide. Sa aplikacijom fing na mobitelu nadjem sve ip adrese uredjaja u mreži i sve su sa glavnog routera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Edit: zaboravi sve, sad mi je sinulo da radimo krivo jer to ne može tako raditi. Guest mreži je glavna LAN mreža zapravo kao WAN, a njemu ne možeš blokirati pristup jer ne bi radio niti internet... Najbolje bi bilo složiti novu mrežu/VLAN na glavnom ruteru i poslati ga na AP. Zadnje izmijenjeno od: Blagus. 01.06.2023. u 07:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Registered User
|
Da to sam i napisao. Većina primjera vodi do toga da treba napravit novi vlan na glavnom routeru ali meni je on t-com, a ovi openwrt su samo access point. Zato sam rekao postoji li neka ŝansa napravit ovako. I bilo mi čudno kako će oni dodijelit nove ip adrese kad to radi isp router. Ne mogu ga maknit jer je od nedavno max5g i telefon je bitan. Ništa onda tražim neko drugo riješenje. Mislio riješit ove iot stvari sa glavne mreže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Jedino što mi još pada na pamet je da se na AP-u poigraš s traffic ruleovima: - prvi iz zone LAN u Guest s akcijom allow - drugi iz zone Guest na destination IP 192.168.1.1 (ili koji je već IP glavnog rutera) s akcijom allow - treći iz zone Guest na destination zone LAN s akcijom drop ili reject Dodaš ih tim redom. Prije nego se počneš igrati s tim provjeri da iz guest mreže možeš doći do sučelja AP-a da ti ne bi neki od ruleova blokirao pristup iz LAN-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Meni nikako ne prolazi namještanje da se openwrt ponaša da se spoji na wifi i da dijeli vezu na lan bez promjene dnsova i da svi uređaji vide sve uređaje s obje mreže. Iza openwrta imam internet, ali dns nije dobar i ne vide se uređaji. Instalirao luci relay s popisa po nekom youtube tutorialu. Maknuo DHCP s lana ali i dalje ništa. Imam pristup internetu. Prva mreža je na 192.168.1.1, DNS server na toj mreži je postavljen na 1.2 i 1.3. Unesem te postavke u LAN postavku openwrta, još podesim da on ima sučelje na 2.1 ali nikako ne otvara isti dns. Firewall je u svim smjerovima Allow, masqarade na wan to lan. Ali nikako ne radi kako želim. Na DNS u koji je podešen na routeru prije je recimo dns od tnt posta.hr podešen na drugačiji zapis koji otvara, ali iza openwrta ne otvara. Uz to s mreže prvog routera ne mogu otvoriti Luci kada otvorim 2.1 ili ip koji vidim iz routera da je dodijeljen
![]() |
Uređivanje | |
|
|