Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.01.2018., 17:37   #1471
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Nisi naveo koju verziju imaš ?
Jesi gledao logove, šta kažu ?
Treba viditi jeli puca konekcija ili zeza DNS ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 17:44   #1472
all_or_nothing
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: osijek
Postovi: 16
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nije loše ... nekome rade bez problema a nekome se znaju zblesirat tu i tamo ... jedno od rješenja oba ištekaš > sačekaš 5 sec. > uštekaš ...

EDIT: Mada si opet napravio krivo, imaš sreće da ti istovremeno radi jedno i drugo.
gdje je greška?
all_or_nothing je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 17:48   #1473
stifmeister
Premium
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: *
Postovi: 64
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nisi naveo koju verziju imaš ?
Jesi gledao logove, šta kažu ?
Treba viditi jeli puca konekcija ili zeza DNS ...
V1.0.0

Konekcija ne puca kad na moj.telekom imam sve redom 24h spajanja. Budem probao pobrisat sve iz DNS postavki, al ne znam kako onda riješit problem s mobitelima? Na kojem log levelu da gledam?
stifmeister je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 17:52   #1474
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
@all_or_nothing
Ako je PowerLine na strani routera spojen na Lan3 / 4 onda taj link preko njega služi samo za MaxTv i njegov Set-Top Box.
Ako na drugom kraju radi MaxTv i internet (Lan), to je zapravo greška routera ...

@stifmeister
To je najstarija verzija, aktualni V4 ima dosta toga ispravljeno.
Trebao bi probati / dobiti zamjenu i vjerojatno ćeš se riješiti problema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 18:12   #1475
all_or_nothing
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: osijek
Postovi: 16
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@all_or_nothing
Ako je PowerLine na strani routera spojen na Lan3 / 4 onda taj link preko njega služi samo za MaxTv i njegov Set-Top Box.
Ako na drugom kraju radi MaxTv i internet (Lan), to je zapravo greška routera ...
ma ne, to je i bio problem zbog kojeg sam ovo radio, maxtv-u sam ostavio lan4 ulaz i čist utp kabal koji sam imao, powerline je provučen strujom i kroz lan1.

evo prvi problemčić - svi sa powerline wifi-a su na ruteru vidljivi pod lan sekcijom. nije problem, ne boli.
all_or_nothing je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 18:17   #1476
all_or_nothing
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: osijek
Postovi: 16
a i gdje bi drugdje bili, baš sam glup.
all_or_nothing je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2018., 18:21   #1477
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Onda si gore krivo / nespretno opisao kako si spojio.
Ovo za problemčić ne kužim, prikazao ti je pod Lan jer su tim putem spojeni

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 18.01.2018. u 20:14.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 22:51   #1478
truant
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Krk
Postovi: 3
Pozdrav, interesira me da li mi može tko reći ako uredjaj ZXDSL 931VII stavim u bridge mode, da li će na njemu raditi maxTV i telefon koji su u njega ukopčani?

Ideja je da na njega imam ukopčan Mikrotik hAP koji će isporučivati internet kome treba.

THX!
truant je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 15:35   #1479
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Da, može se, da budemo precizni samo se Internet konekcija prekonfigurira u Bridge mode a ostalo (VoIp, IpTv) ostaje kako je bilo.
Mada možeš odraditi sam, poželjno je da ti SZK to odradi ili ona varijanta preko portala kako bi se promjena zapisala u ACS,
u suprotnom će ga svako x vremena ACS vraćati kako je sada.
Zgodno je usput ugasiti WiFi na ZTE jer ti tada ne treba / samo smeta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 18:30   #1480
truant
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Krk
Postovi: 3
Naravno wifi gasim, ZTE bi bio samo za IpTv i VoIP.
Dakle treba zvati službu i zatražiti da stave konekciju u BM.
Thx!
truant je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 20:32   #1481
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Gore zaboravio napomenuti, trebaš user / pass za PPPoE konekciju,
ako ne znaš / nemaš onda i to pitaj szk.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2018., 22:14   #1482
truant
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Krk
Postovi: 3
Nikky svaka čast na trudu, pokrivaš detalje za korisnika na svakoj razini.
Imam podatke i dokumentaciju kako to izvest, no do sada nisam bio siguran hoće li mi to skršit IpTv i VoIP a te dvije stvari ne koristim ja pa nisam htio experimentirati
Hvala još jednom.
truant je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2018., 11:34   #1483
Chiron
Premium
 
Chiron's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 363
jel taj version 4 išta bolji po pitanju wifija ili moram kupiti svoj router?
__________________
Destiny isn't already Forged!!!

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.02.2018. u 13:27.
Chiron je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2018., 13:41   #1484
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
V4 se do sada pokazao kao bolji / stabilniji po pitanju WiFi - ja,
zbog "moderne" konstrukcije sa internim lata antenama ostaje problem ako treba pokrivati veći prostor ... mada sam vidio primjera da daje upotrebljiv signal do na drugi kraj stana (cca 15 - 18 M).

Ako ne budeš zadovoljan rezultatom / mogućnostima / pokrivanjem uvijek možeš dodati svoj AP ili Router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 00:54   #1485
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 931
Citiraj:
Autor truant Pregled postova
Nikky svaka čast na trudu, pokrivaš detalje za korisnika na svakoj razini.
Imam podatke i dokumentaciju kako to izvest, no do sada nisam bio siguran hoće li mi to skršit IpTv i VoIP a te dvije stvari ne koristim ja pa nisam htio experimentirati
Hvala još jednom.
iptv i voip će ti uvijek raditi preko zte-a bez obzira dali je u bridgeu ili u router modu tu nemaš brige.
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 17:04   #1486
vranjba
Premium
Moj komp
 
vranjba's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 588
Jel se može podesiti da wan port radi kao lan
__________________


CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280
OS: Windows 7 x64


HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB
OS: Win XP SP3 x32


CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
OS: Win XP SP3 x32
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat


Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb
OS: win 95



CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"
OS: dos 6.22


Zadnje izmijenjeno od: vranjba. 12.02.2018. u 17:23.
vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 18:47   #1487
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Zašto nebi moglo ?
Pretpostavljam da znaš šta trebaš odraditi, ako ne pitaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 19:21   #1488
vranjba
Premium
Moj komp
 
vranjba's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 588
nemam pojma, malo sam gledao šta ima ali nisam nakljuko
__________________


CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280
OS: Windows 7 x64


HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB
OS: Win XP SP3 x32


CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
OS: Win XP SP3 x32
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat


Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb
OS: win 95



CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"
OS: dos 6.22

vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 20:29   #1489
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
A princip je uvijek isti:
- po mogućnosti ući kao administrator
- gasiš DHCP Server
- promijeniš ip adresu Lan strane da bude u istom nizu kao gl. router i da je slobodna
- manualno definiraš DNS - ove, DNS1=ip adresa gl. routera, DNS2=8.8.8.8

To je glavno a ostalo ovisno o mogućnostima pojedinog uređaja (npr. ovdje moźeš gasit / palit i def. WiFi AP).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 21:44   #1490
vranjba
Premium
Moj komp
 
vranjba's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 588
Ok, to sam napravio, na prvoj strani teme našao admin pas.
Htio sam ako se može osloboditi i onaj crveni wan port pa da imam 5 portni switch. Ako uspijem napraviti javim ovdje, možda nekom zatreba.
Hvala na trudu.
__________________


CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280
OS: Windows 7 x64


HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB
OS: Win XP SP3 x32


CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
OS: Win XP SP3 x32
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat


Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb
OS: win 95



CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"
OS: dos 6.22

vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2018., 22:05   #1491
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Hm, probaj mada sumnjam.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 04:16   #1492
vranjba
Premium
Moj komp
 
vranjba's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 588
Jedno pitanje,
jel bolje pružiti 20m telefonskog kabla ili 20 metara cat5e utp-a
__________________


CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280
OS: Windows 7 x64


HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB
OS: Win XP SP3 x32


CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
OS: Win XP SP3 x32
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat


Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb
OS: win 95



CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"
OS: dos 6.22

vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 08:20   #1493
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,067
utp, pa kroz njega guraj štagod hoćeš. ovi jeftini su koma, meni se sa 5 metara uopće modem nije htio spojit, toliko o telefonskom kabelu.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 10:36   #1494
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Svakako mreźni kabel nego źnj telefonski kabel.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 11:02   #1495
vranjba
Premium
Moj komp
 
vranjba's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 588
hvala dečki
možda čak i cat6/cat7 s/ftp pa sam miran, vidim da ima za 75kn od 20m na netu
__________________


CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280
OS: Windows 7 x64


HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB
OS: Win XP SP3 x32


CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
OS: Win XP SP3 x32
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat


Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb
OS: win 95



CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"
OS: dos 6.22

vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 12:12   #1496
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,771
Najbolje bi bilo da postojeci telefonski zamjenis krenuvsi bar iz one tocke koja ti je dostupna. Umjesto telefonskog stavis UTP CAT5e i mogu reci
da i na 30m nisam vidio razliku u brzini ili mjenjanju margina itd... u speckama routera naspram spajanja routera direktno na izvod parice.

Znaci ako umjesto telefonskog povuces 10/15/20m utp-a i onda stavis router na to neko mjesto nista neces izgubiti, u sustini
nadjes si mjesto u kuci/stanu gdje ti odgovara da ti bude router i odakle planiras dalje vec siriti mrezu ako zatreba jednom i do tog mjesta si povuces utp i smjestis router.

Dali ces dalje od tog mjesta opet ici sa utp cat5e ili cat6 itd... je tebi na volju i potrebi no definitivno za svaki
metar staroga telefonskoga kabla kojeg zamjenis sa utp kablom, parametri parice bi trebali se poboljsati ako je u pitanju ADSL2+/VDSL2.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 15:08   #1497
vranjba
Premium
Moj komp
 
vranjba's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 588
Znači od ove kutije prema gore je moje. Naknadno je rađen telefon pa nije sa tavana nego iz zemlje.
Ova kanalica ide gore na tavan u neku levu kutiju, pa iz kutije telefonski kabal nazad u kuću kroz strop. U kanalici je cat3 mislim. Jel mogu od kutije sa ulice spojit cat5e. Ili je rješenje zvati telekom i reći da mi spoje sa tavana.
Click image for larger version

Name:	DSC_2649.bmp
Views:	45
Size:	475.7 kB
ID:	19211
__________________


CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280
OS: Windows 7 x64


HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB
OS: Win XP SP3 x32


CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
OS: Win XP SP3 x32
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat


Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb
OS: win 95



CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"
OS: dos 6.22

vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2018., 15:35   #1498
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,771
Ako ne mozes otvoriti tu kutiju ispred kuce, zakljucana itd... onda fino sa tavana iz te "ljeve kutije" provuci si novi utp nazad u kucu kroz strop.

Jednostavno je, ne trebaju ti majstori a isto tako, telekom nije duzan doci i razvlaciti instalaciju ti dalje od te "ljeve kutije" na tavanu.
Do te kutije je njihovo a od nje nadalje po kuci je tvoja privatna instalacija.

Otpustis postojeci kabl iz uticnice gdje je sisao sa tavana, privezes dobro utp za njega i odes na tavan i povuces
kabl dok sve ne izvuces zajedno sa novim utp-om koji onda samo spojis na mjesto staroga u toj "ljevoj kutiji".

Ne vezes gordijski Čvor naravno kad povlacis kabl nego ocistis vanjsku izolaciju sa oba kabla, prislonis jedan uz drugi tako da
taj spoj nije deblji nego debljina vanjske izolacije, dobro zamotas izolirkom taj spoj a mozes ga i zalemiti radi cvrstoce jer i onako
ces kasnije to odrezati, ako nemas nekih opakih zavoja u postojecoj kanalici i ako nije kabl negdje zazbukan ici ce lagano... probaj
probno sa tavana malo povuci postojecu instalaciju pa vidi jel ide.
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2018., 23:16   #1499
Prestigio
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6
Pozdrav, imam ZTE v4 ali mi je wifi signal poprilično slab na mjestu gdje koristim android tv. Kanal je 11, wifi analyzer na mobitelu kaže oko -75dBm. Brzina koju imam i plaćam (Tcom) je 30mbps, attainable rate je 47mbps. Koliko jači signal bi dobio ako kupim TP-Link TL-WA901ND (može i neki drugi ako ima bolji u tom okvirnom budžetu) Kako onda treba konfigurirati uređaje? Jel ovo ispravan postupak?
https://www.tp-link.com/en/faq-492.html
Mora li to SZK odraditi ako ih zatražim ili mogu odbiti moj zahtjev? Kakav je postupak preko mojtelekom portala? Oprostite ako su pitanja blesava ili već negdje odgovorena...nisam nigdje pronašao neki step by step tutorial

Zadnje izmijenjeno od: Prestigio. 14.02.2018. u 23:30.
Prestigio je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2018., 06:12   #1500
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 931
nazoveš 08009000 tražiš da ti zte-a prebace u bridge mod, u tp linku označiš način konekcije pppoe ,upišeš korisničko ime@htnet-dsl i lozinku(ako neznaš pitaš korisničku službu-moraju ti reći) i onda spremiš i eventualno restartaš ruter zatim opet uđeš u router složiš bežičnu vezu (postaviš ime mreže i šifru za mrežu) spremiš eventualno rebotaš,SZK ti bridge mod mora napraviti ,tvoj router je pak tvoja briga,odnosno moraš sam konfigurirati,eventualni max tv i telefon ti i dalje idu preko zte-a, internet preko tp-linka u ovom slučaju.
__________________





Zadnje izmijenjeno od: skalar. 15.02.2018. u 06:18.
skalar je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na