Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 22.01.2018., 22:01   #1111
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
kartice sam moddao sa biosima koje sam postavio na forumu (sa anorak sajta). na windowsima se rusilo svakih sat dva, na smos rock solid vec 3 dana probaj, nemas sto izgubiti.
koji MHs dobivaš?

da li si dodavao neku konfu u SMOS ili ga samo pustiš?

koje komponente imaš?

ja sam na Gigabyte H110 D3A + 2x Hyper 700 w

(ps skidam SMOS upravo )
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 22:26   #1112
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 84
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
koji MHs dobivaš?

da li si dodavao neku konfu u SMOS ili ga samo pustiš?

koje komponente imaš?

ja sam na Gigabyte H110 D3A + 2x Hyper 700 w

(ps skidam SMOS upravo )
u single modu 29.7, ali trenutno sam na dual mining sa SIA na -dcri 17 pa imam 27.5 + 460.

3x Sapphire RX570 ITX, gigabyte 970a-ds3p-fx, neki athlon x2, 4GB rama, Fortron Hyper 700W.

nista posebno: -wd 1 -r 1 -epool eth-eu1.nanopool.org:9999 -ewal $walletETH.$rigName/mail -epsw x -dcoin sia -dpool stratum+tcp://sia-eu1.nanopool.org:7777 -dwal $walletSC/$rigName/mail -mport -3333 -ftime 10 -dcri 17

clockovi su mi na 1100, 2000, 850 mV, powerstage 4.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 22:38   #1113
Petar Strug
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Tekutanovo
Postovi: 3
Pozdrav ljudi ne znam sta da radim u velikom sam problemu.Afterburner mi overklokuje samo graficku na koju je monitor povezan ,kako to da resim jel moze softverski nesto da se radi ili mora dami plug da se kupi?
Petar Strug je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 23:16   #1114
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
koji MHs dobivaš?

da li si dodavao neku konfu u SMOS ili ga samo pustiš?

koje komponente imaš?

ja sam na Gigabyte H110 D3A + 2x Hyper 700 w

(ps skidam SMOS upravo )
i naravno da ne radi iz prve

dakle MBU mi ne prepoznaje usb boot disk od SMOSa.

probao sam isti USB na drugom kompu i tamo sve radi...

da li je netko imao sličan problem?
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 07:01   #1115
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 84
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
i naravno da ne radi iz prve

dakle MBU mi ne prepoznaje usb boot disk od SMOSa.

probao sam isti USB na drugom kompu i tamo sve radi...

da li je netko imao sličan problem?
stavi ga u usb 3.0 port.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 07:34   #1116
Tempus
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Split
Postovi: 66
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
i naravno da ne radi iz prve

dakle MBU mi ne prepoznaje usb boot disk od SMOSa.

probao sam isti USB na drugom kompu i tamo sve radi...

da li je netko imao sličan problem?
ako je zadnji image od SMOSa , ista stvar, nije radio na istoj matičnoj, ali stariji image radi uredno, moze ga se nac na download.simplemining.net
Tempus je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 08:14   #1117
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,534
Citiraj:
Autor Petar Strug Pregled postova
Pozdrav ljudi ne znam sta da radim u velikom sam problemu.Afterburner mi overklokuje samo graficku na koju je monitor povezan ,kako to da resim jel moze softverski nesto da se radi ili mora dami plug da se kupi?
Blesavo pitanje ali jesi li odabrao drugu karticu prije overclockanja?

https://imgur.com/UKafUog
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 11:30   #1118
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor Tempus Pregled postova
ako je zadnji image od SMOSa , ista stvar, nije radio na istoj matičnoj, ali stariji image radi uredno, moze ga se nac na download.simplemining.net
puno hvala!

probat ću nekad večeras iako nebi nikad pokušao s ovim putem (zato imamo forume )
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 01:29   #1119
Petar Strug
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Tekutanovo
Postovi: 3
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Blesavo pitanje ali jesi li odabrao drugu karticu prije overclockanja?

https://imgur.com/UKafUog
Ma jesam, namestio sam da se sve sinhronizuju posto su iste ,a probao sam i jednu po jednu...
Petar Strug je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 01:29   #1120
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
stavi ga u usb 3.0 port.
ajde rješio sam problem bootanja s SMOSa - problem je bio u staroj verziji biosa na h110-D3A i malo u postavkama biosa...

nažalost problem još uvijek nije riješen. koristio sam iste postavke kao i ti i još uvijek mi se crasha - tipa dok se SMOS pokreće mi zna izbaciti ovakve poruke


https://photos.app.goo.gl/613UxMs4wArU8Lpl2

a dok majna također se znaju pojavljivati neki pusti errori - to mi sve zvuči poznato jer je u Windowsima također HWinfo pokazivao milijune memory errora (da miliune)...

napomena: MBU GPU mi je disableana jer nemam doma monitor na koji mogu spojiti rig pa vrtim sve preko HDMIa, TVa i GPU0 koja ujedno i majna.

Ako netko ima ideju: vičite. Znam da moram početi mijenjati risere (čak su mi i upravo došli novi iz Kine )

prije ovoga sam radio s rx580 4gb sapphirkama i one su stvarno par levela iznad šta se tiče stabilnosti i performansi...
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 07:45   #1121
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 833
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
I ja sam imao takve greške, i nakon sati i dana gubljenja po googleu riješio ih sam tako što sam instalirao Windowse i sad sve radi
lit je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 07:56   #1122
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
I ja sam imao takve greške, i nakon sati i dana gubljenja po googleu riješio ih sam tako što sam instalirao Windowse i sad sve radi
windowse sam probao i previše su nestabilni za RX 570 4gb ITX...
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 08:24   #1123
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 84
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
ajde rješio sam problem bootanja s SMOSa - problem je bio u staroj verziji biosa na h110-D3A i malo u postavkama biosa...

nažalost problem još uvijek nije riješen. koristio sam iste postavke kao i ti i još uvijek mi se crasha - tipa dok se SMOS pokreće mi zna izbaciti ovakve poruke


https://photos.app.goo.gl/613UxMs4wArU8Lpl2

a dok majna također se znaju pojavljivati neki pusti errori - to mi sve zvuči poznato jer je u Windowsima također HWinfo pokazivao milijune memory errora (da miliune)...

napomena: MBU GPU mi je disableana jer nemam doma monitor na koji mogu spojiti rig pa vrtim sve preko HDMIa, TVa i GPU0 koja ujedno i majna.

Ako netko ima ideju: vičite. Znam da moram početi mijenjati risere (čak su mi i upravo došli novi iz Kine )

prije ovoga sam radio s rx580 4gb sapphirkama i one su stvarno par levela iznad šta se tiče stabilnosti i performansi...
ne znam, provjeri risere, probaj zamjeniti mjesta grafickama. probaj ostaviti jednu nutra pa kad radi stabilno onda dodaj sljedecu itd.
stavi biose sa foruma, probaj bez OC prvo.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 08:41   #1124
O9g1
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Moj komp
 
O9g1's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 320
malo gledam tu tvoju sliku i vidim tamo "watchdog BUG: soft lockup - CPU#0 stuck for 22s!"

Guljglj dade ovo: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2205211

tipu je PSu bio sfukan, možda je kod tebe kontakt od CPU kabela loše "sjeo" ili sam CPU nije dobro nalegao u socket (teško, al' ajde mrdni ga )
Možda bi Grudo ili neko drugi od Linuxaša bolje vidio u čem je problem, al' ja bi krenuo ispitivati kontakte, pa zamjena PSU-a, ako imaš rezervni ili na posudbu
__________________



CPU: Intel i5 2500k (BX80623I52500K) cooled by Scythe Ninja3 (SCNJ-3000)
MBO: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
RAM: 2x4GB Kingston 1600MHz, DDR3, XMP (KHX1600C9D3K2/8G)
GPU: GIGABYTE Radeon R9 290 4GB Windforce 3x (GV-R929OC-4GD)
SSD: Samsung 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) - System
HDD1: WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) - Storage
HDD2: WD 250GB (WD2500JS-22MHB0 ) - Backup
ODD: Samsung 22/8/8/48/32x (SH-S222AB)
PSU: XFX XXX Edition P1-650X-CAG9 650W
CASE: Fractal Design Arc midi
FAN CONTROL: Scythe KAZE MASTER 5.25″ Bay Fan Controller (KM01-BK)
FAN: 2x Fractal Design Dynamic GP-14, 140 mm intake+2X Scythe S-flex 120mm (SFF21E) exhaust
OS: W10 x64
LCD:MASTER: LG 29UM57-P Ultra širok đubar, jooooj što ga volem... , SLAVE: Dell 17"
KEYBOARD: Logitech UltraX keyboard (Y-BL49)
MOUSE: Logitech G400
SOUND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
HEADSET: Steelseries Siberia v2
RALLYING GEAR: Logitech G25+homemade cokpit+handbrake (modani Genius MaxFighter F-16U)
IF IN DOUBT, FLAT OUT!!!


Don't touch it! It is mine! It's all miiiiineeee!!!







Lenovo Essential B580
CPU: Intel Celeron Dual Core B820 1.70GHz (2MB cache)
LCD: 15.6" HD LED 1366 x 768
GPU: Intel HD Graphics 3000
RAM: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 320GB SATA
ODD: DVDRW DL
PSU: Up to 4hours (Li-Ion 6 cell)
ETHERNET: Yes (Gb LAN)
COMM: Yes (802.11b/g/n)
BLUETOOTH: Yes
AUDIO IN/OUT: Yes
VGA OUT: Yes
HDMI: Yes
CASE: Lenovo
CARD READER: Yes
FINGERPRINT READER: Yes
CAMERA: Yes
OS: Windows 7 Profesional








Lenovo ThinkPad E560
CPU: Intel Core i7-6500U 2.5 GHz
LCD: 15.6 inch 16:9, 1920x1080, IPS-Panel, LED-Backlight, glossy: no
Extern LCD:Lenovo X24a, 24 inch 16:10, 1920x1200, IPS-Panel, LED-Backlight
GPU: AMD Radeon R7 M370 2 GB GDDR5
RAM: 16GB, 2 x 8 GB DDR3L-1600
HDD: 250GB SSD
ODD: DVD+/-RW
PSU: 48 Wh (6 cell)
ETHERNET: Gigabit Ethernet
COMM: 802.11ac, Bluetooth, Intel Dual Band Wireless-AC 8260 - M.2 Card
CONNECTIONS: 3 x USB 3.0, HDMI, VGA, OneLink connector, LAN, Headphone/microphone combo jack
CARD READER: 4 in 1 ( SD Card, MultiMediaCard, SDHC Card, SDXC Card )
CAMERA: Yes
OS: Windows 10 64x









Poštena, dobra i odgovorna trgovina +još jedna...





Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers!
O9g1 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 09:02   #1125
gunther
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,051
I kod mene bila ta greska, ali je problem bio u usb sticku
__________________
Gigabyte M55plus-S3 rev2.1 AMD Athlon64 X2 3600+ 2 X 1Gb Kingmax DDR2 PC6400 Gigabyte ATI Radeon HD3870 512 HDD Segate Baracuda ATA 160 Gb Logitech Z3 Logitech Multimedia Keyboard Logitech MX518 Steelpad 4D Samsung 959 NF
gunther je online   Reply With Quote
Staro 24.01.2018., 09:26   #1126
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
I kod mene bila ta greska, ali je problem bio u usb sticku
usb stick me zezao - nakon ovoga je bilo teško bootati. na usb sticku je SMOS...

inače ADATA 64 GB onaj veličine nokta.

no ok ajmo reći da je ovaj problem "riješen" svejedno mi ostaje problem da ukoliko overclocam 3 GPU previše da se pojave jako puno claymore warniga za pojedinu grafičku.

tipa ne mogu stabilno podići 3 GPU na mem freq 2000 MHz kao kolega s foruma
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2018., 02:54   #1127
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 117
Citiraj:
Autor problem_child Pregled postova
usb stick me zezao - nakon ovoga je bilo teško bootati. na usb sticku je SMOS...

inače ADATA 64 GB onaj veličine nokta.

no ok ajmo reći da je ovaj problem "riješen" svejedno mi ostaje problem da ukoliko overclocam 3 GPU previše da se pojave jako puno claymore warniga za pojedinu grafičku.

tipa ne mogu stabilno podići 3 GPU na mem freq 2000 MHz kao kolega s foruma
evo da budem malo precizniji:

jedna od 3 problematične grafe (čak i na novom riseru) nakon što mem clock povećam na više od 1900mhz daje otprilike ove errore:

https://photos.app.goo.gl/7yMaCRde2dWreAww2

pomoć
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2018., 04:17   #1128
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,709
Odgovor ti je u pitanju. Ne dizi ju preko 1900 mhz.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2018., 12:38   #1129
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 72
AMD topology bug detected, fix it
Pojavljuje li se to nekome pri početku Claymore loga i kako je riješio? Koliko vidim po starim logovima to mi nije bilo prije nego otprilike kad sam dodao 6-tu karticu u rig.
Od tada imam još jednu pojavu koja ne mora nužno biti u vezi ali Win10 mi se restarta sa porukom atikmgpag.sys failed ali do tada uredno majna i nakon restarta opet majna.
Taj restart može doći već nakon 15 minuta majnanja ako je u dual modu, a u solo eth modu može proći dan-dva, pri čemu nema grešaka i visoki hashrate. Guglanjem nalazim samo jedno pitanje na tu temu na bitcointalk forumu bez pravog odgovora.
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 02:32   #1130
TradeHunter
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 5
Pozdrav ekipa!
Imam jedan problem mislim veliki za mene, pa se nadam da ce te mi pomoci.
Ugl. rig mi radi bez errora, ali svakih 1-3h se ugasi uopce nzm gdje je problem. Probao sam mjenjat biose, pa vracat druge, pa ovo, pa ono i nista. Jel moguce da sam nesto pogrijesio oko instalacije windowsa ili drivera? Rig mi je radio normalno do neki dan. Jel moguce do nanopool-a ili do biosa?
Radi se o gpu: Sapphire rx 580 8gb nitro + Hynix memorija
TradeHunter je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 09:23   #1131
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,620
Citiraj:
Autor TradeHunter Pregled postova
Pozdrav ekipa!
Imam jedan problem mislim veliki za mene, pa se nadam da ce te mi pomoci.
Ugl. rig mi radi bez errora, ali svakih 1-3h se ugasi uopce nzm gdje je problem. Probao sam mjenjat biose, pa vracat druge, pa ovo, pa ono i nista. Jel moguce da sam nesto pogrijesio oko instalacije windowsa ili drivera? Rig mi je radio normalno do neki dan. Jel moguce do nanopool-a ili do biosa?
Radi se o gpu: Sapphire rx 580 8gb nitro + Hynix memorija
Odi u control panel pa admininistrative tools pa event viewer. Onda na Windows pa system i pogledaj zašto se ugasio. Takodjer isključi automatske restarte.

Da li se ugasi baš ili se resetira komp?

Ako se ugasi vjerojatno se pregrijava ili je napajanje preslabo. Prati temperature

Ako kopas i sa CPU,prestani .
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 11:40   #1132
wallter
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Gradiska, BiH
Postovi: 3
Pozdrav
Pustio sam rig da kopa prije 7 dana, a dobijam od 16 do 22 mhs zavisi od momenta, po grafici. Verovatno nesto nisam uradio kako treba.

Ploca je BIOSTAR TB-250 BTCPRO
Grafike su 4X RX580 4GB i 2X RX570
RAM 4GBDDR4 win7 64bit i to sve izbacuje od 100 do 120 mhs, i stalno varira

Sta treba da uradim za taj rig?
Da li mozda ethOS da instaliram?
Da flasham bios na grafikama?
Da overclocking na grafikama na koliko?

wallter je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 11:51   #1133
Brut
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 232
bez flasha biosa ne mogu 580 ni raditi vise
Brut je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 12:07   #1134
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,620
Citiraj:
Autor wallter Pregled postova
Pozdrav
Pustio sam rig da kopa prije 7 dana, a dobijam od 16 do 22 mhs zavisi od momenta, po grafici. Verovatno nesto nisam uradio kako treba.

Ploca je BIOSTAR TB-250 BTCPRO
Grafike su 4X RX580 4GB i 2X RX570
RAM 4GBDDR4 win7 64bit i to sve izbacuje od 100 do 120 mhs, i stalno varira

Sta treba da uradim za taj rig?
Da li mozda ethOS da instaliram?
Da flasham bios na grafikama?
Da overclocking na grafikama na koliko?

Ako nisi stavio block chain driver moraš podesiti na compute u ati ati settings . Na 580 imaš onaj prekidač pored naponskog kabla na grafičkoj? Prebaciti ga u drugi položaj

Brut zašto ne mogu?
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 19:55   #1135
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,028
jel ima tko ovakve probleme sa windowsima 10 pro ?
2 tj .. več skoro 3 tj sve radi tip top.. nema rusenja.. i sad mi se počeli windowsi rušit

Code:
The Open Procedure for service ".NETFramework" in DLL "C:\Windows\system32\mscoree.dll" 

The Open Procedure for service "BITS" in DLL "C:\Windows\System32\bitsperf.dll" failed. 

The Open Procedure for service "ESENT" in DLL "C:\Windows\system32\esentprf.dll" failed. 

The Open Procedure for service "Lsa" in DLL "C:\Windows\System32\Secur32.dll" failed. Performance 

The Open Procedure for service "MSDTC" in DLL "C:\Windows\system32\msdtcuiu.DLL" failed. 

Unable to open the Server service performance object. The first four bytes (DWORD) of the Data section contains the status code.

The Open Procedure for service "WmiApRpl" in DLL "C:\Windows\system32\wbem\wmiaprpl.dll" failed
ovo je iz loga

e sad, malo sam googlao i nasao da treba rebuild nečega
u cmd-u
lodctr /r i bio je mir par dana
danas opet.. 3 dana prošlo ..
ili da roknem windowse opet na novo ..
orginal .. key z ebaya kao i ovaj koji koristim
moj komp ok radi.. nema tih greški, ovaj koji ruradi ima..
ista instalacija .. updejti

ideje ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2018., 20:26   #1136
Brut
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Zadar
Postovi: 232
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova

Brut zašto ne mogu?
jer je preniska frkfencija memorije za toliki hashrate
Brut je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2018., 08:27   #1137
RS_BuRnOuT
Premium
Moj komp
 
RS_BuRnOuT's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Kž\Vž
Postovi: 378
Pozdrav,

jučer navečer krenuo graditi manji rig gdje jedna GPU ide direkt na MBO a 2 preko risera na male PCIx1.......

Problematika, priča....

- veći dio vremena je internet normalno radio, spojeno preko PCI ethernet kartice, LAN kabelom na ruter. (intergrirana mrežna od prije ne radi)

Problem je nastao kad sam počeo spajati grafičke, ali nisam odmah uočio da već kod spajanja prve, prestaje raditi mreža. Bio sam fokusiran na to da li su riseri ok i da li će se grafe prikazati u device manageru.

Nakon što su uspješno spojene sve grafe, trebao sam skinuti softvare, toolove za nastavak i primjetio da internet ne radi -- > Unidentified Network

Ko za q. jučer sam imao problema sa ruterom i zvao službu za korisnike koja je intervenirala po samom ruteru. Automatikom sam krenuo rješavat stvarne mrežne probleme, prvo na rigu i konačno na samom ruteru. Obično barem jedna od isprobanih x metoda proradi ali ovog puta ne.

Provjerio na drugom računalu i tamo bez problema radi mreža i internet.

Provrtio sam malo film i odlučio probati upaliti komp bez ovih GPU koje su spojene preko risera.

Voila, mreža proradila odmah nakon boota.

Nakon toga radio sam testiranje, svaki riser zasebno, na svaki PCI priključak i bez obzira koji je spojen u koji PCI, mreža ne radi, znači nije problem u riserima ni GPU.

S obzirom da je matična dosta stara (GA-M720-US3 (am3 socket) već su krenule crne misli da od toga ipak ništa i da treba kupiti nešto novije.

Kao zadnji pokušaj spašavanja, stavio USB Wifi mrežnu karticu i gle čuda, istovremeno radi internet i 3xGPU

S obzirom da je prošlo već 3:00 danas ujutro, odlučio sam isprobati out of box da li to rudari ili samo vrti ventove na GPU

Stavio claymore samo eth i radi, sav sretan spremam se spavat i onda se sjetim da mi taj USB wifi dongle treba na drugom kompu

Probao sam još samo premjestiti mrežnu karticu na neki drugi PCI slot ali ne pomaže.

Ima netko ideju što mogu napraviti da osposobim tu mrežnu karticu?

Zadnja solucija mi je da kupim USB-UTP konverter

Ako je problem već bio u ovoj temi od 38 stranica, molim da se ko olakotna okolnost uzme da sam u 4:00 legao, probudio se u 6:50 i moram danas riješiti problem kad se vratim sa posla

Hvala
RS_BuRnOuT je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2018., 08:41   #1138
skrgahr
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Čakovec
Postovi: 84
Citiraj:
Autor RS_BuRnOuT Pregled postova
Pozdrav,

jučer navečer krenuo graditi manji rig gdje jedna GPU ide direkt na MBO a 2 preko risera na male PCIx1.......

Problematika, priča....

- veći dio vremena je internet normalno radio, spojeno preko PCI ethernet kartice, LAN kabelom na ruter. (intergrirana mrežna od prije ne radi)

Problem je nastao kad sam počeo spajati grafičke, ali nisam odmah uočio da već kod spajanja prve, prestaje raditi mreža. Bio sam fokusiran na to da li su riseri ok i da li će se grafe prikazati u device manageru.

Nakon što su uspješno spojene sve grafe, trebao sam skinuti softvare, toolove za nastavak i primjetio da internet ne radi -- > Unidentified Network

Ko za q. jučer sam imao problema sa ruterom i zvao službu za korisnike koja je intervenirala po samom ruteru. Automatikom sam krenuo rješavat stvarne mrežne probleme, prvo na rigu i konačno na samom ruteru. Obično barem jedna od isprobanih x metoda proradi ali ovog puta ne.

Provjerio na drugom računalu i tamo bez problema radi mreža i internet.

Provrtio sam malo film i odlučio probati upaliti komp bez ovih GPU koje su spojene preko risera.

Voila, mreža proradila odmah nakon boota.

Nakon toga radio sam testiranje, svaki riser zasebno, na svaki PCI priključak i bez obzira koji je spojen u koji PCI, mreža ne radi, znači nije problem u riserima ni GPU.

S obzirom da je matična dosta stara (GA-M720-US3 (am3 socket) već su krenule crne misli da od toga ipak ništa i da treba kupiti nešto novije.

Kao zadnji pokušaj spašavanja, stavio USB Wifi mrežnu karticu i gle čuda, istovremeno radi internet i 3xGPU

S obzirom da je prošlo već 3:00 danas ujutro, odlučio sam isprobati out of box da li to rudari ili samo vrti ventove na GPU

Stavio claymore samo eth i radi, sav sretan spremam se spavat i onda se sjetim da mi taj USB wifi dongle treba na drugom kompu

Probao sam još samo premjestiti mrežnu karticu na neki drugi PCI slot ali ne pomaže.

Ima netko ideju što mogu napraviti da osposobim tu mrežnu karticu?

Zadnja solucija mi je da kupim USB-UTP konverter

Ako je problem već bio u ovoj temi od 38 stranica, molim da se ko olakotna okolnost uzme da sam u 4:00 legao, probudio se u 6:50 i moram danas riješiti problem kad se vratim sa posla

Hvala
da li Ethernet u device manageru ima kakav error?
probaj otici u BIOS i poigraj se sa IRQ vrijednostima.
Negdje u advanced BIOS settings, ili PnP/PCI configuration.
skrgahr je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2018., 13:11   #1139
RS_BuRnOuT
Premium
Moj komp
 
RS_BuRnOuT's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Kž\Vž
Postovi: 378
Citiraj:
Autor skrgahr Pregled postova
da li Ethernet u device manageru ima kakav error?
probaj otici u BIOS i poigraj se sa IRQ vrijednostima.
Negdje u advanced BIOS settings, ili PnP/PCI configuration.
Nije bilo errora u device manageru.

Budem istražio PnP/PCI config dal bi se dalo nešto
RS_BuRnOuT je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2018., 14:51   #1140
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,067
Koje memorije imaju ove RX 570 Sapphire ITX koje spominjete?
Jel Samsung i ako moze link na taj anorak bios, ja bi isto probao jer moje sad daju 27 MHS ako sam sretan sa primjkenom 1500 strap na vise
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na