Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.08.2021., 17:47   #1
danyx
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: VkCi
Postovi: 11
Hotspot na androidu spojiti na router?

znači izvor signala (interneta) bi mu bio moj mobitel poco x3... sad bi ja to spojio da preko moba kupi internet a da dalje obavlja ruterske poslove zbog smart sijalice i mircacasta na tv. kako je (i da li je) to nabezbolnije moguće i koji ruter je najisplatljiviji/najbolji za to (ako se može iszvesti bez prviše problema), hvala svima
LP
danyx je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2021., 19:12   #2
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 3,653
Izgleda da se to moze na mikrotiku:
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=80297

Iskreno ja nisam nikad probao.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.08.2021., 19:56   #3
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,672
Mozes i na Asusima koristiti dual WAN opciju, tj ako nemas primarni izvor neta (na LAN portu) mozes koristiti mob u usb tethering modu (spojis ga na USB port) kao izvor neta. Dalje mrezu i uredjaje hendla ruter (wifi i LAN portove).

Npr AC68U medju jeftinijim opcijama? Na AC86U radi bez problema
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2021., 20:05   #4
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 335
Mislim da bi to mogao složiti u DD-WRT. Ima dosta rutera koji podržavaju dd-wrt, pa prostudiraj malo. U principu , trebaš "client mode", i to nije problem. Samo je pitanje, trebaš li wifi, s obzirom da se već koristi za konekciju na mobitel. Trebalo bi dodati još jedan interface. Može se i to. Ako imaš neki stari ruter, možeš na njemu trenirati. Ja, npr. koristim "client mode" preko wifi-ja na prastarom Siemens SX763.


...i pitanje je koliko će ti to mobitel izdržati. Non-stop hotspot, baterija, ovo-ono....


Rješenje sa usb-om iz gornjeg posta se čini bolje.

Zadnje izmijenjeno od: frezer. 04.08.2021. u 20:14.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2021., 00:20   #5
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 4,421
Citiraj:
Autor danyx Pregled postova
znači izvor signala (interneta) bi mu bio moj mobitel poco x3... sad bi ja to spojio da preko moba kupi internet a da dalje obavlja ruterske poslove zbog smart sijalice i mircacasta na tv. kako je (i da li je) to nabezbolnije moguće i koji ruter je najisplatljiviji/najbolji za to (ako se može iszvesti bez prviše problema), hvala svima

LP
Mozes to izvest i na mikrotiku, i na ddwrt-u i na open wrt-u. Samo je stvar kakav ruter nabavis.

Stvar se inace zove wifi client mod.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2021., 08:31   #6
danyx
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: VkCi
Postovi: 11
imam sx 763, inače me lik ubjeđuje da može, prodaje Netgear wnr2000v3 N300 ADSL router Reapeter 300mbps za 100kn novi zapakirani i tvrdi mi da može to što trebam

hvala vamsvima i sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja
danyx je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2021., 09:23   #7
danyx
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: VkCi
Postovi: 11
a ovo

kaže lik da to što ja hoću radi bez problema
https://www.njuskalo.hr/wireless-wla...oglas-32499941
danyx je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2021., 10:21   #8
danyx
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: VkCi
Postovi: 11
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Mislim da bi to mogao složiti u DD-WRT. Ima dosta rutera koji podržavaju dd-wrt, pa prostudiraj malo. U principu , trebaš "client mode", i to nije problem. Samo je pitanje, trebaš li wifi, s obzirom da se već koristi za konekciju na mobitel. Trebalo bi dodati još jedan interface. Može se i to. Ako imaš neki stari ruter, možeš na njemu trenirati. Ja, npr. koristim "client mode" preko wifi-ja na prastarom Siemens SX763.


...i pitanje je koliko će ti to mobitel izdržati. Non-stop hotspot, baterija, ovo-ono....


Rješenje sa usb-om iz gornjeg posta se čini bolje.
pozdrav, jel mi mižeš objasniti kako si ti to napravio sa 763? original fw?
može step by step kada i ako ti se bude dalo... hvala, LP
danyx je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2021., 11:06   #9
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 335
Ne orginalni firmware, nego dd-wrt koristim.
Ovako:
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.p..._Mode_Wireless
Dakle, prijem signala wirelessom, a dalje žično na drugom subnetu.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2021., 13:01   #10
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,512
To može samo na alternativnom fw, igra DD-WRT ili OpenWRT,
treba paziti kod SX763 da USB port bude aktivan nakon ubacivanja alt. fw,
tako imaš riješeno i punjenje moba.

Na mobu ugasiš njegov WiFi i BT da ne smetaju. Samo se nemoj iznenaditi ako bandwith ne bude nešto kad sve složiš.

Varijanta bez WiFi na mobu je bolja, tada konekcija na Internet ide kroz USB kabel.
Ako to iz nekog razloga ne uspiješ onda upali WiFi na mobu, a na SX763 slažeš Repeter ili Client mod rada.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.08.2021., 01:14   #11
danyx
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: VkCi
Postovi: 11
hm, a koji bi onda bio router "najjednostavniji"?
meni trba da primi sa android ap-a i dalje on šalje wireless,kabal mi je nebitan
danyx je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2021., 09:24   #12
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 31,703
Ako je u pitanju A1, kupi router koji podržava SIM kartice i zatraži MultiSIM uslugu.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2021., 09:26   #13
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 6,672
Kabel ti je najjednostavniji, nisam shvatio zasto je potrebno da bude hotspot na mobu? Em ti je brzina od moba do rutera neometana, em je u slucaju Asusa sve tri klika misem, em imas i rijeseno punjenje moba kroz usb
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2021., 09:29   #14
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp
 
Ivo_Strojnica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,288
Takodjer asus ruter. Koristio vise puta, bez greske radi.
Slika rutera:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20210807_082932.jpg‎
Views:	103
Size:	2.83 MB
ID:	24167  
__________________
"Who is your daddy and what does he do?"
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2021., 10:41   #15
danyx
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: VkCi
Postovi: 11
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Takodjer asus ruter. Koristio vise puta, bez greske radi.
Slika rutera:
znači asus, koji je model? nije mi bitno da je hotspot na telefonu, nego smart sijalica zahtjeva modem i miracast mi ne radi (iako ima i na mobu i tv-u), nema koje aplikacije nisam probao. možda što je mob novi, a tv stariji... jel tko upoznat više sa miracastom?
danyx je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2021., 16:43   #16
tomek@vz
Premium
 
tomek@vz's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: München/Varaždin
Postovi: 2,383
Ček ček ček...rikverc. Znači poanta ti je samo da streamaš nešto sa moba na TV? Ili?
__________________
“If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself.”
-- Albert Einstein --



tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2021., 01:03   #17
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,550
Citiraj:
Autor danyx Pregled postova
znači asus, koji je model? nije mi bitno da je hotspot na telefonu, nego smart sijalica zahtjeva modem i miracast mi ne radi (iako ima i na mobu i tv-u), nema koje aplikacije nisam probao. možda što je mob novi, a tv stariji... jel tko upoznat više sa miracastom?
Kako ti to treba bit spojeno? Pitam jer "Miracast" radi preko "wifi direct", tj uredjaji se spajaju direktno jedan na drugog, bez posredovanja routera ili nekog treceg mreznog uredjaja...

Ako oba uredjaja imaju podrzan Miracast nije potreban nikakav dodatni program/aplikacija za spajanje; trebali bi se spojit automatski, cim se ukljuci Miracast na mobu i tv-u te se potvrdi dopustenje za spajanje na TV-u.

Kad su uredjaji spojeni u Miracast modu, njihov wifi se nemoze sluzit drugim funkcijama, dakle internet/mreza nula bodova, tj HotSpot i Miracast su ili-ili, nikako zajedno na istom uredjaju.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 08.08.2021. u 01:17.
Prezime je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na