Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.05.2021., 09:50   #11161
sakomako
Premium
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: zg
Postovi: 585
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Zanimljiva stvar ovaj mjesec.
Ja sam u 6/2019 prešao s HT-a na Bnet tj A1. Više nisam njihov korisnik.

I ovaj mjesec, su me na mobitel (koji nije dio HT-a) ali je bio vezan, točno 2 godine i mjesec dana prije isteka ugovora zvali iz HT-a i počeli priču kako sam bio njihov korisnik i želim li opet prijeći, nudili za 209kn Max3 na VDSL-u.

Zahvalio sam se, rekao da sam već produžio koji tjedan ranije i da sam produžio za 199kn i imam puno veću brzinu od 50mbps.

Interesantno kako HT radi bazu korisnika, zadržava podatke i kontakt brojeve iako više nisi njihov korisnik i onda 2 godine kasnije zove korisnika za prijelaz, znajući da im ističe ugovor.

Mogao si staviti zahtjev da ne dozvoljavaš ovakove pozive i onda ih prijaviti Hakomu nakon ovakvog poziva.


Nije nešto naročito ali ti pruža mogućnost da ih dobro izreklamiraš na TV u emisji za potrošaće!
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2021., 17:22   #11162
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,546
Di im je netragom nestala ponuda za 100mbit VDSL od prije 5-6 godina? Nije da su baš proširili optiku svuda pa da je ovo postalo neatraktivno i zastarjelo
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2021., 18:52   #11163
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,360
Shvatili su da je to kontraproduktivno, odnosno da će im ljudi kojima ponude VDSL na 100mbit zbilja i koristiti 100 mbit.

Dakle kao što već rekoh, tamo gdje je dostupna optika HT-a i A1, tamo se gura sad i Telemach, tamo gdje je samo Telemach se gura HT, uglavnom gdje optike nema niti će je biti, a tamo gdje je ima, moze se birati operatera.

Nego... sta ti mislis da ovi operateri sto sad nude 1gbit... da racunaju da ce se zbilja trositi 1gbit.. pa gdje bi dosli...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2021., 00:39   #11164
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,546
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Shvatili su da je to kontraproduktivno, odnosno da će im ljudi kojima ponude VDSL na 100mbit zbilja i koristiti 100 mbit.

Dakle kao što već rekoh, tamo gdje je dostupna optika HT-a i A1, tamo se gura sad i Telemach, tamo gdje je samo Telemach se gura HT, uglavnom gdje optike nema niti će je biti, a tamo gdje je ima, moze se birati operatera.

Nego... sta ti mislis da ovi operateri sto sad nude 1gbit... da racunaju da ce se zbilja trositi 1gbit.. pa gdje bi dosli...
Rumunji su optiku 1gbit, besplatnu telefoniju prema svim mobilnim i zemaljskim operaterima i njihovu varijantu maxtv nudili za 70kn tamo negdje 2008-me

40 leva, odnosno 8 eura, i vozi 1gbit optiku

https://www.digi.ro/servicii/internet

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 02.06.2021. u 00:54.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2021., 04:35   #11165
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,055
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Rumunji su optiku 1gbit, besplatnu telefoniju prema svim mobilnim i zemaljskim operaterima i njihovu varijantu maxtv nudili za 70kn tamo negdje 2008-me

40 leva, odnosno 8 eura, i vozi 1gbit optiku

https://www.digi.ro/servicii/internet
Vrlo specifičan slučaj su Rumunji.
https://www.quora.com/Why-is-the-int...eap-in-Romania
https://www.reddit.com/r/Romania/com...did_you_do_it/

"unintended consequences"


Zadnje izmijenjeno od: kopija. 02.06.2021. u 05:48.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2021., 05:41   #11166
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,360
to ti je zdrava konkurencija, i dobro regulirano trziste, a ne kod nas gdje se gleda samo kako uzet sto vise para i sto vise zakomplicirati zivot telekomima. Znas kad bi ovo kod nas moglo... nikada.... kod nas ne smiju s bandere na banderu preko ceste jer se svadjaju drzava i grad u cijoj je nadleznosti i tako godinama... jedna strana ulice ima optiku, druga nema, jer se ne mogu dogovoriti tko ce biti nadlezan... i tako... ali dobro bar nemamo slike kao Rumunji...

A o podzemnoj infrastrukturi i DTK da ne govorimo, ta trakavica nece nikada biti rijesena...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2021., 12:39   #11167
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,064
Jel poznat apn za hibridbox simicu? Ideja je piknut ju u huawei b818 i odnesti na more Spoji se na net, ali kao da nema prometa. internet.ht.hr i onaj drugi, fms.ht.hr valjda, ne rade (promjenio, rebootao ruter). Jel ta simica nekak magično samo u bondu radi ili ima posebni apn, ili je vezana uz hibridbox ruter? Ako su drzavne tajne u pitanju, može PM, hvala.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2021., 18:57   #11168
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,229
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
to ti je zdrava konkurencija, i dobro regulirano trziste, a ne kod nas gdje se gleda samo kako uzet sto vise para i sto vise zakomplicirati zivot telekomima. Znas kad bi ovo kod nas moglo... nikada.... kod nas ne smiju s bandere na banderu preko ceste jer se svadjaju drzava i grad u cijoj je nadleznosti i tako godinama... jedna strana ulice ima optiku, druga nema, jer se ne mogu dogovoriti tko ce biti nadlezan... i tako... ali dobro bar nemamo slike kao Rumunji...

A o podzemnoj infrastrukturi i DTK da ne govorimo, ta trakavica nece nikada biti rijesena...
širenje optike ti je dvosjekli mač,evo bio kod mene tehničar i kaže sredstva za pokrit malešnicu,špansko prečko dio črnomerca su odobrena mreža za priključenje je spremna ali 99% vlasnika stanova neželi uvađati optiku u stan,kaže uzalud nabrajanje beneficija čak i cijene koje su ponekad manje od vdsl/adsl priključaka nemjenjaju mišljenje,jednostavno večini je dovoljno to što imaju i neda im se zezati sa bušenjima zidova i optičkim kablovima po zidovima.
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2021., 10:01   #11169
kopija
DIY DILETANT
 
kopija's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Čistilište
Postovi: 2,055
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
širenje optike ti je dvosjekli mač,evo bio kod mene tehničar i kaže sredstva za pokrit malešnicu,špansko prečko dio črnomerca su odobrena mreža za priključenje je spremna ali 99% vlasnika stanova neželi uvađati optiku u stan,kaže uzalud nabrajanje beneficija čak i cijene koje su ponekad manje od vdsl/adsl priključaka nemjenjaju mišljenje,jednostavno večini je dovoljno to što imaju i neda im se zezati sa bušenjima zidova i optičkim kablovima po zidovima.
A šta su te Tcom glavonje očekivale?
Uvode optiku tamo gdje je već dostupan VDSL/kabelska ili optika od konkurencije i onda se čude da je interes nikakav.
Umjesto da se fino ugledaju na A1 koji uvodi optiku tamo gdje se Tcom nije udostojao ponuditi VDSL.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2021., 11:42   #11170
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 142
Jedno pitanjce kolege,

Sada imam ugovornu obvezu preko "cjenik!a" 209kn plus paketi(244kn sve zajedno) Jucer mi tehnicar zvonio na vrata da uvode optiku i ako zelim da mogu prijeci na optiku, platim 1kn i paket ostaje kakav je..danas zvao sluzbu i oni mi tvrde da to ne moze po tok cijeni jer je najjeftinija optika 239kn i da ako zelim prijeci na optiku da bih 30kn skuplje placao , ond 274kn sa onim dodatnim paketima koje imam..ima li tu istine ili trebam biti uporan?
Hvala na odgovorima

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2021., 11:56   #11171
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,025
oko 249kn je najjeftiniji Max3 za optiku
__________________
Ok
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2021., 14:01   #11172
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,229
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
oko 249kn je najjeftiniji Max3 za optiku
neču tvrditi da nije 249kn ,ali prošli tjedan mi je najavila da će mi produljiti ugovor po 209kn u prodaji istiće 30.8,po iskustvu od zadnjeg poduljenja treba biti uporan i dovoljno rano krenuti u pregovore,
zadnji puta sam odbio 3 ponude krenulo je sa 350kn ,da bi u tjednim razmacima padalo po 40kn dok mi 5 dana prije isteka nisu ponudili po 209kn + 5kn dodatne pakete,sportski 15kn.
__________________
-

-

skalar je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2021., 15:19   #11173
brunci-vg
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: vel.gorica
Postovi: 285
Ekipa ako netko ima info, koliko je najpovoljnija optika max3 kod tcoma.?

Iskon mi za istu stvar hoce 259kn 100mbit download i dodatni tv prijemnik. Ako pise taj info da je 209 kn za nove korisnike onda ih imam cime navlacit.

Hvala unaprijed

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
brunci-vg je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2021., 15:45   #11174
LeskiRM
Premium
Moj komp
 
LeskiRM's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Samobor
Postovi: 348
U cjeniku posebnih ponuda stoji 249 kn za trio uslugu na optici, ovih 209kn nisam vidio da se spominje u kontekstu optičke infrastrukture
LeskiRM je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2021., 17:44   #11175
dragutin985
Premium
Moj komp
 
dragutin985's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 142
Citiraj:
Autor LeskiRM Pregled postova
U cjeniku posebnih ponuda stoji 249 kn za trio uslugu na optici, ovih 209kn nisam vidio da se spominje u kontekstu optičke infrastrukture
Ok, puno vam hvala na infu sad samo jos moram razmisliti da li mi optika vrijedi te novce ili ne

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
dragutin985 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2021., 02:13   #11176
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 989
Prije cca 3 tjedna pao je PPPoE TComu u Kaštelima iako je bilo uredno syncano nije PPPoE prolazio 30ak minuta i da čak i na ISP routerima ista stvar samo je njima trebalo više od sat vremena za podignut PPPoE čak kod nekih je trebalo u ranim jutarnjim satima uraditi klasiku FReseta.

E sad šta je bilo neznam a možda je moguće je da je DSLAM imao FW upgrade.
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2021., 06:14   #11177
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,360
Sad kad spominješ PPPoE, evo upravo vrlo čudna situacija, da me probudilo. Puklo u 5.00 nakon 24h, odmah uspostavilo PPPoE nazad, ali promet nula. Promet samo prema van, ništa unutra, doslovno 0kbit/s. Ugasio PPPoE, upalio 2 sekunde poslje, opet se spojilo i radi normalno. Valjda im to neće preći u naviku.. ću opet morati slagati neku on/off skriptu za Mikrotika...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2021., 09:23   #11178
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,064
Ping gateway ili kak se zove opcija s kojom možeš provjeravati konekcije/rute na mikrotiku?
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 01:09   #11179
vacs
Premium
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Slunj
Postovi: 1,332
nove brzine dostupne za adsl



tko vec ima aktivnu turbo opciju ne mora nista dodatno placati, brzine idu i do 200mbit, ali koliko vidim nitko nije dobio preko 75mbit, meni su na chatu rekli cca 60mbit a vec sam imao 54mbit, vidjet cemo kad puste otvoreni profil koliko ce na kraju biti
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 03:27   #11180
xXTheLuka1998xX
Registered User
 
xXTheLuka1998xX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 331
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
nove brzine dostupne za adsl



tko vec ima aktivnu turbo opciju ne mora nista dodatno placati, brzine idu i do 200mbit, ali koliko vidim nitko nije dobio preko 75mbit, meni su na chatu rekli cca 60mbit a vec sam imao 54mbit, vidjet cemo kad puste otvoreni profil koliko ce na kraju biti
ja sebi ukljucio,imam cak 40 upload i oko 60 download

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
xXTheLuka1998xX je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 10:20   #11181
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,512
Ma čega 40 i 60 ?
Krvnih zrnaca ?
Pogotovo ako je xDSL parica
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 11:14   #11182
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 989
Citiraj:
Autor xXTheLuka1998xX Pregled postova
ja sebi ukljucio,imam cak 40 upload i oko 60 download

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
Malo morgen ovih 200/50

To je samo moguće ako si tik do centrale ili si na FTTCu plus Vectoring.
Jedino što kod mene bi moglo proći je ovih 70/30

Inače TCom koristi 17a profil na VDSLu a Wiki kaže:
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 11:26   #11183
xXTheLuka1998xX
Registered User
 
xXTheLuka1998xX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 331
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ma čega 40 i 60 ?
Krvnih zrnaca ?
Pogotovo ako je xDSL parica
Trenutno sa variranjem

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
xXTheLuka1998xX je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 11:33   #11184
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,512
Da to nije 3g/4g konekcija a ne xDSL ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 11:33   #11185
xXTheLuka1998xX
Registered User
 
xXTheLuka1998xX's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Split
Postovi: 331
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da to nije 3g/4g konekcija a ne xDSL ?
stoji ti gore wifi ikonica pa ne bi lagao,92 m sam od centrale zato je tako dobar rezultat

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
xXTheLuka1998xX je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 11:41   #11186
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 7,025
Sada bi trebao naći neki svoj post iz 2018. dok sam bio na vdsl-u da vidim koliko je meni max bio na parici (bio sam na fttc i vectoring).
No, ja prešao na bnet i imam 200mbps, jeftinije, bolje i brže od vdsl-a.
Ja sam još prije 2 godine stiskao onaj turbo 100 za aktivaciju, ali tada je bilo 50 max profil za vdsl.
__________________
Ok
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 12:08   #11187
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,512
OcKe
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 12:22   #11188
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 644
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Sada bi trebao naći neki svoj post iz 2018...
evo moje parice iz 2017.

https://ibb.co/VBZZRdr
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 12:48   #11189
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 989
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
evo moje parice iz 2017.

https://ibb.co/VBZZRdr
Evo i moje na cca 600m
https://ibb.co/fxRRZHM

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2021., 12:49   #11190
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 335
Može li se ovdje izvući 70/30, ili bi ipak bilo prenapregnuto?
Trenutno je na 50/10 sa fritzbox 7490


frezer je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na