Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.09.2017., 18:32   #1831
ZMAJ
Premium
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,926
Imam Samsung S5 sa zadnjin updateom. Svako malo imam nakakve bugove (jučer se npr mobitel gasio dok sam bio u messenger pozivu i išao u kameru sve dok se nije updateala neka aplikacija) te mob nekad zna bit random spor.
Osim toga, već dulje vremena imam problema sa messengerom i whatsapom koji gube konekciju.

Htio bi napraviti root i instalirati nešto (valjda se to zove ROM?) da OS ima što manje gluposti te da ja biram što će se instalirati u google store-u.
Bitno mi je da je mobitel i WIFI/mobilni internet stabilan.

Root bi napravio preko: https://www.oneclickroot.com/samsung-galaxy-s5

Nakon toga onda valjda ide rom install?
(na stranici se spominju CyanogenMod, Carbon ROM, PAC-man ROM, Slim ROM and Alliance ROM)
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2017., 10:55   #1832
bg_4_l
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 521
Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
Imam Samsung S5 sa zadnjin updateom. Svako malo imam nakakve bugove (jučer se npr mobitel gasio dok sam bio u messenger pozivu i išao u kameru sve dok se nije updateala neka aplikacija) te mob nekad zna bit random spor.
Osim toga, već dulje vremena imam problema sa messengerom i whatsapom koji gube konekciju.

Htio bi napraviti root i instalirati nešto (valjda se to zove ROM?) da OS ima što manje gluposti te da ja biram što će se instalirati u google store-u.
Bitno mi je da je mobitel i WIFI/mobilni internet stabilan.

Root bi napravio preko: https://www.oneclickroot.com/samsung-galaxy-s5

Nakon toga onda valjda ide rom install?
(na stranici se spominju CyanogenMod, Carbon ROM, PAC-man ROM, Slim ROM and Alliance ROM)
Cyanogenmod se sad zove LineageOS, možeš njega prvog probati. Imas nightly build(svaki dan se popravljaju ili dodaju stvari) ili neki stable release (ako ima za 7.1). Uzmi u obzir da će ti kamera vjerojatno svim romovima koji nisu bazirani na Touchwizu biti lošija - ako ti to ne smeta samo naprijed. Inače po netu se nađe i originalnih firnwarea za S5 (pazi da su specke iste) iz drugih zemalja gdje su povremeno performanse bolje nego na ovom kojeg imas.
bg_4_l je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.09.2017., 16:20   #1833
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 8,995
wtf google. nisam imao pojma za ovo.

https://www.phonearena.com/news/Goog...arning_id98130
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2017., 19:04   #1834
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,397
Kad bi mi taj backup barem radio, zaglavio sam s ovim i na kraju sve bacio u vodu:
https://support.google.com/drive/for...N88EdeM/?hl=en
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2017., 09:34   #1835
Morpheous
Premium
Moj komp
 
Morpheous's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: zg
Postovi: 499
Pozdrav svima. Raspao mi se mobitel kod službenog upgradea softvera, te nakon paljenja ulazi u recovery mod. Još je pod jamstvom i išao bih ga reklamirati, no muči me jedna stvar. Postoji opcija system partition check koja javi poruku "system have been root". da li će ovo stvarati probleme kod reklamacije? Mobitel je od žene i ima ga već više od godinu dana i ja se iskreno ne sjećam da li sam ga ikada rootao, pa me zanima hoće li me zezati u servisu oko ovoga i da li ta poruka znači da je OS rootan?

Zaboravih sliku:

https://imgur.com/a/flMNr
__________________
Free your mind and open your eyes
Morpheous je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2017., 09:14   #1836
webmaster750
Registered User
Moj komp
 
webmaster750's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 18
Citiraj:
Autor Morpheous Pregled postova
Pozdrav svima. Raspao mi se mobitel kod službenog upgradea softvera, te nakon paljenja ulazi u recovery mod. Još je pod jamstvom i išao bih ga reklamirati, no muči me jedna stvar. Postoji opcija system partition check koja javi poruku "system have been root". da li će ovo stvarati probleme kod reklamacije? Mobitel je od žene i ima ga već više od godinu dana i ja se iskreno ne sjećam da li sam ga ikada rootao, pa me zanima hoće li me zezati u servisu oko ovoga i da li ta poruka znači da je OS rootan?

Zaboravih sliku:

https://imgur.com/a/flMNr
Znači da je rootan, trebalo bi biti moguće ubaciti stock rom, kako si radio upgrade i koji mobitel je u pitanju?
webmaster750 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2017., 15:00   #1837
GT3
Premium
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Kr. toplice
Postovi: 120
na Samsungu A3 2016 imam Android 6.01. od nedavno mi stalno javlja da ga mogu nadograditi na 7.0 ali to ne zelim. gdje mogu iskljuciti da mi to javlja?
znaci, samo mi javi da mogu, ne pocne raditi update.
hvala
GT3 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 18:05   #1838
jurica_m
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 121
Zanima me mogu li obrisati u "Internoj memoriji" stavku pod nazivom "Podaci iz predmemorije"? Tamo se nakupilo oko 720MB pa kad tapnem na to, nudi mi da obrisem. Hvala
jurica_m je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 19:24   #1839
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,397
Slabo pricam hrvatski, ali ako je to ovo sa slike, slobodno brisi. To se nakoti svega i svacega. Jedini problem je sto je to cesto cache neke aplikacije koja nesto skine s neta da bi ti ubrzala i olaksala rad (npr google photos loadira thumbnailse, instagram filmice, tapatalk slike i sl), pa kada to obrises vjerojatno ce ti taj app opet to isto skidati.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 19:38   #1840
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,562
To je cache, slobodno brisi
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.10.2017., 23:09   #1841
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,673
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
To je cache, slobodno brisi
I stvorit će mu se natrag dok kažeš keks i opet je na istome U tome je pogotovo FB brutalan, ako ga ima na mobitelu... Izađeš iz aplikacije, očistiš 500 MB, startaš aplikaciju, zavrtiš minut, pogledaš.....500 MB
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2017., 22:02   #1842
ZMAJ
Premium
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,926
Do sad nikad nisam gledao nikakve filmove i serije na mobu, a htio bi probati.
Ne znam jel mob u sebi već ima neki ok program za reprodukciju? (Samsung S8)
Ako ne, koji program bi bio preporuka? (ako je baš mala cijena, kupio bi ga)
Kako ide s titlovima?
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2017., 23:16   #1843
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,562
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2017., 00:21   #1844
virty
Ronon Dex
Moj komp
 
virty's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: DS9
Postovi: 1,110
Koristim Kodi za filmove/serije. Sve radi uredno.

Poslano sa Galaxy S7
__________________
virty je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 18:42   #1845
Rollo
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: BiH
Postovi: 11
Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
Do sad nikad nisam gledao nikakve filmove i serije na mobu, a htio bi probati.
Ne znam jel mob u sebi već ima neki ok program za reprodukciju? (Samsung S8)
Ako ne, koji program bi bio preporuka? (ako je baš mala cijena, kupio bi ga)
Kako ide s titlovima?
Terrarium TV + MX Player

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Rollo je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2017., 16:19   #1846
janko64
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: zg
Postovi: 1
znate li nekog tko moze rootati tri mobitela?
janko64 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2017., 12:25   #1847
His Airness
Premium
Moj komp
 
His Airness's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 123
Pozdrav,

Kolega i ja imamo potpuno iste mobitele, HTC Desire 820. On ima problema sa storage-om.
16 GB mu je gotovo potpuno iskorišteno. S tim da SD kartice imamo i sve što se može prebaciti je prebačeno.
Problem je system, kod mene je oko 7 GB a kod njega preko 12 GB. Imamo potpuno iste verzije Androida - 6.0.1.

Dakle, šta se to događa, šta napraviti, otkud početi?
His Airness je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2017., 12:27   #1848
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 7,940
Ista mreža?
__________________


CPU: AMD Ryzen 5 1600 @3.6ghz under CM MasterLiquid 240
MBO: MSI B350M Mortar
RAM: GeIL EVO FORZA 2x8GB DDR4 @3000Mhz
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB OC
SSD: Samsung EVO 850 250GB + Seagate 600 480GB
HDD: Western Digital 2.0TB
PSU: Corsair RM650x Enthusiast
CASE: Fractal Define Mini C
KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum
MOUSE: Logitech G502 Proteus Core @sharkoon Skiller XXL
HEADSET: Logitech G930 Wireless + Beats earphones
GAMEPAD: Speedlink Torid Wireless
SPEAKERS: Scythe Kama Bay AMP + Kro Craft Speakers
MONITOR: Acer KG271 27" @144hz
OS: Windows 10 PRO




BRAND: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
CPU: Intel Core i5 2,7 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1867MHz
GPU: Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
HDD: SSD 250 GB
DISPLAY: 13,3 inch (2560 x 1600)
OS: macOS Sierra




Iphone 6s Plus - 64gb
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2017., 14:28   #1849
His Airness
Premium
Moj komp
 
His Airness's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 123
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ista mreža?
Yep, Vip.

Sent from my HTC Desire 820 using Tapatalk
His Airness je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2017., 15:39   #1850
mandak
Premium
 
mandak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Livno
Postovi: 151
Kako rootati lg g4 H818P? Ima na Internetu na engleskom jeziku, ali ja ne znam dobro engleski, pa se ne usudim raditi.

Zadnje izmijenjeno od: mandak. 21.11.2017. u 22:58.
mandak je online   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 22:35   #1851
mandak
Premium
 
mandak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Livno
Postovi: 151
Instalirao Nougat 7.0 bez potrebe za otključavanjem bootloadera i rootanjem. Sad mi rootanje više ne treba.
mandak je online   Reply With Quote
Staro 26.11.2017., 22:54   #1852
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,707
Citiraj:
Autor His Airness Pregled postova
Pozdrav,

Kolega i ja imamo potpuno iste mobitele, HTC Desire 820. On ima problema sa storage-om.
16 GB mu je gotovo potpuno iskorišteno. S tim da SD kartice imamo i sve što se može prebaciti je prebačeno.
Problem je system, kod mene je oko 7 GB a kod njega preko 12 GB. Imamo potpuno iste verzije Androida - 6.0.1.

Dakle, šta se to događa, šta napraviti, otkud početi?
Kolega je nagruvao više aplikacija/igri na mob.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 11:46   #1853
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,638
Google Authenticator i promjena moba

Da li itko koristi ovaj Google Authenticator, i ako da, jel mijenjao mob ili ga formatirao ?
Šta se onda dogodi, kako vratiti stare pristupne kodove?

Recimo moram formatirati mob, i nakon toga instaliram Google Authenticator, hoće li mi svi kodovi biti tu i raditi?
Ili treba nešto napravit prije?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 12:06   #1854
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,397
Moras ponoviti 2step autentifikaciju ako zelis opet koristiti app na mobu.

Stari backup kodovi (oni isprintani) ce ti raditi, tj i dalje ostaju isti iako si mijenjao mob ili nanovo instalirao/podesavao app. Kodovi su vezani na acc i to je to.

Mislim da app nece zapamtiti sve accounte za koje si ga koristio (google acc-ovi, fb, drugi mailovi itd)... Nemoj me za ovo uzeti za rijec, mislim da ces morati ponavljati 2step proces za svaki account posebno
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 27.11.2017. u 12:12.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 12:10   #1855
franzD
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 184
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Da li itko koristi ovaj Google Authenticator, i ako da, jel mijenjao mob ili ga formatirao ?
Šta se onda dogodi, kako vratiti stare pristupne kodove?

Recimo moram formatirati mob, i nakon toga instaliram Google Authenticator, hoće li mi svi kodovi biti tu i raditi?
Ili treba nešto napravit prije?
Ako već mijenjaš mob i vjerojatno ćeš morati dodavati nove 2FA račune u authenticator, bolje ti je umjesto Google Authenticatora uzeti LastPass Authenticator koji ti radi istu stvar, ali backupirati accountove na LastPass račun, pa kod promjene moba/reseta ne moraš na svakome siteu brisati stari 2FA i dodavati novi.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 12:11   #1856
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,638
Ne kužim, kako misliš da ću ući u sve te accountove ako mi ne radi authenticator ?
To je isto kao nekoć davno, kad bi nakon formatiranja PC-a skinuo winrar, a on zapakiran u rar-u
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 12:13   #1857
franzD
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 184
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ne kužim, kako misliš da ću ući u sve te accountove ako mi ne radi authenticator ?
To je isto kao nekoć davno, kad bi nakon formatiranja PC-a skinuo winrar, a on zapakiran u rar-u
Svi siteovi osim 2FA kodova imaju i "backup" način 2FA (SMS/poziv/mejl i slično). Ali ako još uvijek nije resetiran mob, procedura je poskidati 2FA sa svih sajtova, resetirati mob i onda dodati sve potrebne račune u LastPass Authenticator (i napraviti backup).
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 12:14   #1858
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,397
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ne kužim, kako misliš da ću ući u sve te accountove ako mi ne radi authenticator ?
To je isto kao nekoć davno, kad bi nakon formatiranja PC-a skinuo winrar, a on zapakiran u rar-u
Dobijes kod sms-om ili na neki nacin jer authenticator je zapravo side tool.
Mozes za google accounte i dropbox isprintati te backup kodove i cuvas ih negdje van accounta.
U pravilu svi ti loginovi nude backup nacin logiranja ako nemas auth app, afaik
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 12:18   #1859
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,638
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
U pravilu svi ti loginovi nude backup nacin logiranja ako nemas auth app, afaik
Nope.
Upišem username, pass, i na slijedećem ekranu moram upisati google authenticator kod ili ništa, nema druge opcije. Možda jedino da odem na "forgot password" na prvom ekranu, ali to ne mislim testirati sada.
Zato i pitam, jako je bitan taj authenticator, izgubim li te kodove...

Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Svi siteovi osim 2FA kodova imaju i "backup" način 2FA (SMS/poziv/mejl i slično). Ali ako još uvijek nije resetiran mob, procedura je poskidati 2FA sa svih sajtova, resetirati mob i onda dodati sve potrebne račune u LastPass Authenticator (i napraviti backup).
Ovi koje ja koristim nemaju...
Izgleda da je jedini način isključiti 2fa onda, pa tek onda resetirat mob










Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 12:56   #1860
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,397
Dosta nezgodan i kriv nacin koristenja tih kodova :/ Ovo nikako ne moze biti normalno, makar ja se ne kuzim u te security fore, ovo te moze lako zakljucati i ćaokakao. Mozda ova "contact support" opcija nudi neke druge nacine?
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na