Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.04.2025., 08:57   #901
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
To se pričalo i za rtx 4060 ti pa je opet jedna od najprodavanijih grafa.
Što je po tebi dobra kupnja za do 600 eura, novo, iz perspektive da nemaš nikakvu grafičku u kompu?
Nije to priča, nego pogledaj što ste mi sve pisali u rtx 4xxx temi, pa se proteže i ovdje.
Apropo cijena, čisto sumnjam da će iste ići gore, jer su i ovako popljuvani na tu temu, a ni prodaja nejde kako je planirano, tako da mislim da može jedino ići dolje ili ostati kako je trenutno.

Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 25.04.2025. u 09:02.
slavonac90 je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 09:12   #902
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Kolega, da se udaljimo od nadmudrivanja tko je koga prvi počeo, dotaknuo bih se nekih ekonomskih pokazatelja. Potrebno je razlikovati dva pojma - pobornik Radeon grafičkih kartica i pobornik vlastitog novčanika. Za kolege ostale ne znam ali za sebe odgovorno tvrdim da sam ovo drugonavedeno jer kao što vidite moje računalne komponente, radi se o cjenovno prihvatljivim proizvodima koji imaju ili su imali najbolji dobar omjer uloženo/dobiveno u datumu kupovine. Jasno je da je AMD Ryzen procesor bolji proizvod od Intel Core procesora kojeg imam ali sam se odlučio glasati novčanikom po onoj poslovici nije da nemam nego ne želim dati. Isto vrijedi i za grafičke kartice gdje smatram da nVidia GeForce grafičke kartice imaju neke prednosti nad AMD Radeon grafičkim karticama ali svakako ne za razliku u cijeni u istim klasama performansi. Naravno da osobe koje mogu i imaju sredstva kao i želju imati najbolje, kupiti će najbolje, ali iz Vaših postova sam primjetio da niste jedan od tih koji bi ušli u trgovinu i rekli dajte meni nVidia GeForce RTX 5090 i dečkima u servisu što piju, pa se zato i čudim što opravdavate katastrofalnu cijenu osrednje loše grafičke kartice koju su svi iole nezavisni recenzenti pokopali iz jednog jedinog razloga - cijene koja je Vama prihvatljiva. Što da Vam preporučim kad ste rekli da Vas AMD Radeon nikako ne zanima a isti je jedina alternativa? Nije li porazno potrošiti €600 na grafičku karticu koja je u rasterizaciji slabija od AMD Radeon RX 6800 XT grafičke kartice koja je na tržištu od mjeseca studenog 2020. godine tojest platiti €600 performanse iz 2020. godine koje su i tada koštale €600? Iako je tema za nVidia grafičke kartice, iz svog kuta i svog suda o potrošnji €600, tojest konkretno €630 na rate, donio bi zaključak da bi sebi akvizirao XFX AMD Radeon 7900 GRE koja je u rasterizaciji moćnija 20-25% u prosjeku dok u RayTracing performansama skoro pa identična nVidia GeForce RTX 5060 Ti tojest 1-4% prosječno i bolja. Da, nemate DLSS tehnologiju upscaling-a ali imate FSR koji je sve bolji i bolji tojest smanjuje razliku u kvaliteti za DLSS tehnologijom te postoje razni alati kojima možete forsirati isti u različitim igrama. Iako nisam ljubitelj RDNA3 mikroarhitekture što sam ranije naveo, to se odnosilo na compute tojest ono što se kolokvijalno naziva poslovni scenarij. Za igranje videoigara je ista sasvim pristojna no meni to nije primarna djelatnost na računalu.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 09:14   #903
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Što je po tebi dobra kupnja za do 600 eura, novo, iz perspektive da nemaš nikakvu grafičku u kompu?
Nije to priča, nego pogledaj što ste mi sve pisali u rtx 4xxx temi, pa se proteže i ovdje.
Apropo cijena, čisto sumnjam da će iste ići gore, jer su i ovako popljuvani na tu temu, a ni prodaja nejde kako je planirano, tako da mislim da može jedino ići dolje ili ostati kako je trenutno.
Za RTX 4060 Ti 16GB smo ti u onom trenutku rekli da ne vrijedi te nofce, jer je samo 10% bolja od RTX 3060 Ti i onda smo za RTX 5060 Ti komentirali da bude ispala samo malo bolja od RTX 4060 Ti, pa kad su stigli konkretni testovi i recenzije, ispalo je da je RTX 5060 Ti 16GB kakvih 15% do 20% bolja od RTX 4060 Ti 16GB, te da to nije nešto posebno super. Kupi RTX 5060 Ti 16GB za 550$ dok ih još ima, nitko te proziva radi toga, jer dok se mi dopisujemo prek foruma, te kartice budu nestale iz lokalnih dućana koji drže svega par modela.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 09:20   #904
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:

Mene nitko ne pita ali po meni rx 9070 (650e), ili rtx 5070 (599 eur). Jasno, ako ćemo koristiti blagodati dućana iz EU. Ne znam kakvo je stanje u HR dućanima, to već dugo ne gledam
Osobno iz principijelnih razloga ne bih mogao kupiti novu 5060ti jer bi imao osjećaj da uz nju moram uzeti i magareće uši koje ću imat montirane dok obavljam transakciju.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 09:23   #905
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Mene nitko ne pita ali po meni rx 9070 (650e), ili rtx 5070 (599 eur). Jasno, ako ćemo koristiti blagodati dućana iz EU. Ne znam kakvo je stanje u HR dućanima, to već dugo ne gledam
Ako sam dobro shvatio, kolega @slavonac90 ima uvjete da se kupovina izvrši u Republici Hrvatskoj te na rate pa mu kupovina iz inozemstva otpada.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 09:36   #906
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Osobno iz principijelnih razloga ne bih mogao kupiti novu 5060ti jer bi imao osjećaj da uz nju moram uzeti i magareće uši koje ću imat montirane dok obavljam transakciju.
Sudeći po Nabavi, najjeftiniji Radeon 9070 je ~ 710e, a najjeftiniji RTX 5070 je ~ 670e
Osobno mislim da su u svakom slučaju bolji izbor od RTX 5060ti 16Gb.
S druge strane, nekome ušteda od tih ~150-200e lako prevagne odluku...
Staro 25.04.2025., 09:42   #907
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Citiraj:
Autor Taproot7 Pregled postova
Kolega, da se udaljimo od nadmudrivanja tko je koga prvi počeo, dotaknuo bih se nekih ekonomskih pokazatelja. Potrebno je razlikovati dva pojma - pobornik Radeon grafičkih kartica i pobornik vlastitog novčanika. Za kolege ostale ne znam ali za sebe odgovorno tvrdim da sam ovo drugonavedeno jer kao što vidite moje računalne komponente, radi se o cjenovno prihvatljivim proizvodima koji imaju ili su imali najbolji dobar omjer uloženo/dobiveno u datumu kupovine. Jasno je da je AMD Ryzen procesor bolji proizvod od Intel Core procesora kojeg imam ali sam se odlučio glasati novčanikom po onoj poslovici nije da nemam nego ne želim dati. Isto vrijedi i za grafičke kartice gdje smatram da nVidia GeForce grafičke kartice imaju neke prednosti nad AMD Radeon grafičkim karticama ali svakako ne za razliku u cijeni u istim klasama performansi. Naravno da osobe koje mogu i imaju sredstva kao i želju imati najbolje, kupiti će najbolje, ali iz Vaših postova sam primjetio da niste jedan od tih koji bi ušli u trgovinu i rekli dajte meni nVidia GeForce RTX 5090 i dečkima u servisu što piju, pa se zato i čudim što opravdavate katastrofalnu cijenu osrednje loše grafičke kartice koju su svi iole nezavisni recenzenti pokopali iz jednog jedinog razloga - cijene koja je Vama prihvatljiva. Što da Vam preporučim kad ste rekli da Vas AMD Radeon nikako ne zanima a isti je jedina alternativa? Nije li porazno potrošiti €600 na grafičku karticu koja je u rasterizaciji slabija od AMD Radeon RX 6800 XT grafičke kartice koja je na tržištu od mjeseca studenog 2020. godine tojest platiti €600 performanse iz 2020. godine koje su i tada koštale €600? Iako je tema za nVidia grafičke kartice, iz svog kuta i svog suda o potrošnji €600, tojest konkretno €630 na rate, donio bi zaključak da bi sebi akvizirao XFX AMD Radeon 7900 GRE koja je u rasterizaciji moćnija 20-25% u prosjeku dok u RayTracing performansama skoro pa identična nVidia GeForce RTX 5060 Ti tojest 1-4% prosječno i bolja. Da, nemate DLSS tehnologiju upscaling-a ali imate FSR koji je sve bolji i bolji tojest smanjuje razliku u kvaliteti za DLSS tehnologijom te postoje razni alati kojima možete forsirati isti u različitim igrama. Iako nisam ljubitelj RDNA3 mikroarhitekture što sam ranije naveo, to se odnosilo na compute tojest ono što se kolokvijalno naziva poslovni scenarij. Za igranje videoigara je ista sasvim pristojna no meni to nije primarna djelatnost na računalu.
Pobornik vlastitog novčanika je onaj koji će zaobići bilo kakvu kupnju, ako mu ista ne donosi profit, tako da o isplativosti gaming komponenti nema smisla pričati. Meni osobno je i ovo što imam pod "moj Pc" dovoljno ako batalim igranje, jer ne zarađujem na istom za život, a grafička je samo jedna obična nepotrebna zahebancija kao i masu drugih stvari u životu.
Moje viđenje situacije je da mi je jedina alternativa kupiti Radeon iz prošle generacije sa dosta većom potrošnjom, 20% jačom grafom u rasteru, te bez DLSS-a koji je glavni selling point Nvidije, jer jednostavno dobro odrađuje posao, te sam spreman žrtvovati 20% raster performansi za manju potrošnju i DLSS. Ne vidim što je tu sad toliko čudno ili nejasno? Žrtvujem jedno da bi dobio drugo jer sam ocijenio da mi tako više odgovara. Za 3 godine će i jedna i druga grafa biti slabe, jer je to niži cjenovni rang i nije dugoročno održiv, što nam je svima kristalno jasno.
Jednostavno smatram da mi je Nvidia bolja opcija pvenstveno zbog DLSS-a, jer taj feature nam omogućuje igranje igara u većoj rezoluciji i višljem fpsu-u, pa čak i u nekom nižem rangu kao što je ovaj o kojemu pričamo.
FSR 2 je bio odvratan što mogu iz prve ruke potvrditi, dok je u isto vrijeme DLSS bio game changer, tako da i dalje ostajem pri DLSS-u.
Mislim da cijene prije 3-4 godine i ove sad nema smisla uspoređivati, jer pojam novca nije isti sada i onda po pitanju svega.

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Za RTX 4060 Ti 16GB smo ti u onom trenutku rekli da ne vrijedi te nofce, jer je samo 10% bolja od RTX 3060 Ti i onda smo za RTX 5060 Ti komentirali da bude ispala samo malo bolja od RTX 4060 Ti, pa kad su stigli konkretni testovi i recenzije, ispalo je da je RTX 5060 Ti 16GB kakvih 15% do 20% bolja od RTX 4060 Ti 16GB, te da to nije nešto posebno super. Kupi RTX 5060 Ti 16GB za 550$ dok ih još ima, nitko te proziva radi toga, jer dok se mi dopisujemo prek foruma, te kartice budu nestale iz lokalnih dućana koji drže svega par modela.
Ako nestanu, nije drama, doći će opet, a nije mi sila kupiti ju odmah, jer se imam na čemu igrati (PS5)...izlazi i rx 9060 xt sljedeći mjesec pa se strpim da vidim što će ista ponuditi i po kojoj cijeni, jer bi za Radeon eventualno dao lovu novoj generaciji, a ove stare koje kolega preporučuje mi ne dolaze u obzir prvenstveno jer puno troše, a druga stvar pitanje hoće li ikada dobiti podršku za FSR 4.

EDIT: kupujem kod nas, na rate, tako da cijene iz vana mogu jedino gledati
RX 9070 ili rtx 5070 bi kupio po cijeni do 700 eurića, dok za ovaj niži rang nedam više od 600, nije stvar ni love, nego principa, te onoga što sam sebi mogu opravdati koliko što vrijedi, pa se opet držim one strpljen, spašen, jer nigdje ne gori.

Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 25.04.2025. u 09:50.
Staro 25.04.2025., 09:45   #908
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Kaj se DLSS i FSR priče tiče, zato sam u prijašnjim postovima spomenul ove alate, jer to već danas radi i onda lakše odabereš kaj ti bolje paše.
Citiraj:
OptiScaler + Lossless Scaling budu se pobrinuli za to da više nije važno da li je u pozadini GeForce, Radeon, DLSS ili FSR.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
Staro 25.04.2025., 10:10   #909
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Postoje open source projekti koji su miljama ispred tih centraliziranih "AI-a" samo još nitko praktički ne zna za njih , no to je već razgovor za drugu temu...
Tell me more.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 17:49   #910
Dr. Strange
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Na hardverskim temama je burnije i vatrenije nego na političkim , i ne samo kod nas. Dobivao sam i prijetnje jer sam kritizirao određene hardverske kompanije, dok mi na političkim temama nitko nikad nije prijetio, a nisam štedio riječi .
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 18:08   #911
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Nisi valjda javno komentiral kak Intel propada i da je sve počelo ići nizbrdo 2017., mada se kuhalo još od 2006., jer čim se smiri gužva na poslu, odmah kreću prijetnje.
Staro 25.04.2025., 19:57   #912
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
EDIT: kupujem kod nas, na rate, tako da cijene iz vana mogu jedino gledati
RX 9070 ili rtx 5070 bi kupio po cijeni do 700 eurića, dok za ovaj niži rang nedam više od 600, nije stvar ni love, nego principa, te onoga što sam sebi mogu opravdati koliko što vrijedi, pa se opet držim one strpljen, spašen, jer nigdje ne gori.
Malo ti fali da opet kupiš xx70 klasu grafe Realno, ako je 5070 cilj, imaš za 35€ više od tvoje imaginarne granice od 700€:
KLIK 1
Da nije na rate, ne bi mogao odolit zovu crvene strane:
KLIK 2
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 20:11   #913
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja kao fanboj svog džepa više ne vidim neku ekstra ponudu po trenutnim AMD cijenama u odnosu na Nvidiju u toj klasi...RX 9070/XT vs RTX 5070/Ti
To je sad li-la cijena i nemereš se okoristiti ni sa jednima, tj. oba su takva da te oderu više/manje.
Srećom odustao do PC hardvera, ne kupujem više ništa i čekaju se nove konzole pa bu se onda vagalo.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 21:43   #914
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Malo ti fali da opet kupiš xx70 klasu grafe Realno, ako je 5070 cilj, imaš za 35€ više od tvoje imaginarne granice od 700€:
KLIK 1
Da nije na rate, ne bi mogao odolit zovu crvene strane:
KLIK 2
Gledam u Svijetu medija se pojavila Zotac rtx 5070 solid OC za 699,99 eur, psihološka granica probijena, pa sam na vagi trenutno
Gledao sam i gore navedene grafe također, ali jednostavno nedam više od 700 eura i gotovo
Mislim da će past Zotacica pa kud puklo, jer ne vjerujem da će još to ići dolje drastično...gledam da su u Njemačkim shopovioma ti modeli oko 630 eura trenutno.
Staro 25.04.2025., 23:46   #915
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Samo se jednom živi a i malo se previše opterečuješ koliko vidim za nekakav komadić hardvera i oko tuđih ideja misli i lošeg trolanja not bueno ti je to ,a zotac nebi uzeja nikad ,asus,gigabajt ,msi...
5070 je sasvim ok gledajuči i cijenu crvenih za taj rang.. opčenito sad , raspala se odavna ideja da je nov pc hardver isplativ za gejmanje to je sada malo skuplji hobi i definitivno nije za svakoga tako da šta god uzmeš i za koliko evra pljucneš u tu svrhu ti dođe na isto

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2025., 11:13   #916
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Ma ne opterećujem se niti najmanje komentarima, niti dopuštam da mi isti promijene mišljenje, baš naprotiv, ali da ću dozovliti da mi netko nameće svoj stav, neću, te argumentirano odgovaram iz kojeg razloga, jer forum i služi za konstruktivnu raspravu, razmjenu iskustava i informacija.
Gledao sam malo po netu oko navedenog Zotac modela i nisam ništa loše našao, tako da sam naručio Zotac s obzirom da je jedino taj model 700 eura trenutno kod nas, za 100 eura razlike naspram najjeftinije rtx 5060 ti mi je rtx 5070 no brainer.
Staro 26.04.2025., 14:52   #917
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Staro 26.04.2025., 17:38   #918
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Kaj se DLSS i FSR priče tiče, zato sam u prijašnjim postovima spomenul ove alate, jer to već danas radi i onda lakše odabereš kaj ti bolje paše.
Čisto da se ne bi netko zaletio, pa iz tvoga posta zaključio da će moći koristiti DLSS na Radeonki:

Staro 26.04.2025., 17:45   #919
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Da, stavil budem još jednom i orginalni post za svaki slučaj.
Staro 28.04.2025., 11:43   #920
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
https://videocardz.com/newz/geforce-...th-18gb-config

Ako cijena ostane ista onda ce nakon SUPER refresha RTX50x0 serija postati puno zanimljivija.
Sigurno ce nesto boostati i same performanse + 50% vise VRAM-a ce ovu seriju uciniti puno atraktivnijom.
Staro 28.04.2025., 19:57   #921
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
https://wccftech.com/nvidia-preparin...0-super-18-gb/

nvidia uživa refreše radit,ima dosta lufta 5080 super mislim do rtx 5090 taman da bude nešto brža od rtx 4090,a rtx 5070 super ima manje lufta do 5070 ti možda da ulovi rtx 4070 ti super.

2k rezultati

da ovjde čito ako se kompletno odključa gb202 svi cuda core na rtx 5090,ali najvjerojatnije neće biti rtx 5090 ti.

https://www.pcgamer.com/hardware/gra...titan-monster/

Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 28.04.2025. u 20:08.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2025., 22:23   #922
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Citiraj:
nVidia releases another GeForce Hotfix driver with 10 game and monitor fixes
Citiraj:
The nVidia Hotfix driver was not something we often saw during previous generations of RTX GPUs, but with the RTX 50 series, almost every Game Ready driver eventually receives a hotfix. It may be hard to recall the last time nVidia released a second hotfix driver based on a previous hotfix driver. Neither is a Game Ready release, meaning they are not main branch drivers. With such a long list of fixes, this driver does not seem optional. Combined with the previous changelog, the 576.26 hotfix includes over 17 fixes since the last stable driver. The 576.26 appears to focus primarily on the RTX 50 series. It includes several fixes for crashes in games like Black Myth, Red Dead Redemption, and Horizon Forbidden West. There are also fixes for various monitor-related issues, such as flickering when connected through DisplayPort 2.1 mode, blank screens when using LG monitors in HDR mode, and ‘grey screen crashes’ when more than one monitor is used.
Izvor: VideoCardz
Staro Jučer, 05:41   #923
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Hotfix, hotfixanog hotfixa....ne mogu vjerovati da se nakon ovoliko godina skoro pa monopola ne mogu nikako dovest u red.
Staro Jučer, 08:03   #924
Dr. Strange
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Drago mi je što sam odustao od kupnje RTX 5000 i taj novac potrošio na novi mobitel. Kad izađe refresh, nadam se da će dotad ispeglati i drivere, a na tržištu će biti i GTA 6 koji će vrlo vjerojatno imati podršku za DLSS s obzirom da ima i gta v sada, pa će to biti pravo vrijeme za kupovinu kartice. Ovi koji su se požurili s kupovinom, puno su izmeta pojeli, i još će pojesti.
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:33   #925
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Umjesto na grafičke kartice jedino sigurno bolje je novce potrošiti na odojak/janjetinu/bačvu piva. Ostali hardware kako kome je bolje. Meni osobno veću radost donosi nova grafa nego novi mobitel
darkijas je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:11   #926
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Drago mi je što sam odustao od kupnje RTX 5000 i taj novac potrošio na novi mobitel. Kad izađe refresh, nadam se da će dotad ispeglati i drivere, a na tržištu će biti i GTA 6 koji će vrlo vjerojatno imati podršku za DLSS s obzirom da ima i gta v sada, pa će to biti pravo vrijeme za kupovinu kartice. Ovi koji su se požurili s kupovinom, puno su izmeta pojeli, i još će pojesti.
Ma kad izađu rtx super inačice ispeglane valjda i sa više rama tako da eto nekad je bolje pričekat.
Također zamalo uzeo 4080 S/ 5070ti.
Strpljen spašen bar jos dok kuca 3080

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:40   #927
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Tako nekako i ja. Mada mi se jučer po prvi put ikad ugasilo računalo u opterećenju, možda je neki power spike od 3080 preopteretio napajanje... Valjda se neće ponoviti.
Kad se gleda što se dobije danas za nekih 1.000e, to je malen skok za ogromno ulaganje, zbilja se ne isplati mijenjati.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:13   #928
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Hotfix, hotfixanog hotfixa....ne mogu vjerovati da se nakon ovoliko godina skoro pa monopola ne mogu nikako dovest u red.
Stvarno su specijalci. Možda su počeli koristiti velebni AI da im piše drivere

@Dr. Strange, nabavio sam svoju 5070ti prije mjesec dana fino ispod cijene, niti brabonjka pojeo
Staro Jučer, 21:11   #929
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Vibe driver coding, to bi objasnilo ponešto.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno