Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.04.2025., 13:56   #20521
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Uopće nisam pratio TV scenu dugo vremena , i sada sam u šoku , šta kupit?
Gledam 75" i recimo da mi je buđet oko 1500, nije uklesano u kamen? Šta kupit?
Kupit ću tek kroz tri mjeseca, tako da budem možda malo gnjavio tu s glupim pitanjima

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 16:57   #20522
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Kupit ću tek kroz tri mjeseca, tako da budem možda malo gnjavio tu s glupim pitanjima
Ako pod oko 1500 misliš cca 1950€ onda LG oled77c4 😁
9800pro je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2025., 13:57   #20523
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Možda ovaj novi TCL?
https://www.centar-tehnike.hr/tv-tcl...roizvod-44949/

Meni je on na piku
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2025., 16:00   #20524
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Ovdje nešto spominjani 55Q9B je u SD bio 647 eura, uzeo starcima, 5 godina garancije i OK cijena. Kad zove SD da nemaju taj model i nudi mi neki drugi MiniLED koji je kao i skuplji za iste pare, Philips, ovaj. Mislim si, to mi je s konja na magarca, nema Android, unatoč tome što ima Ambilight a starci su imali Philipsa sa Ambilightom prije. I pitam ja jel može ovaj OLED za te pare? Oni odgovaraju da je razlika u cijeni ipak prevelika, ja pitam jel može ako nadoplatim 150 eura, oni javljaju može.

Mislim da sam se ipak zeznuo, povukao me OLED, ali za 797 eura nije neki ultra deal, nije Andorid, je Ambilight, ali je samo dvije godine garancije.

U cijeloj situaciji Big Bang/SD jako korektni i razumni.

Zadnje izmijenjeno od: Feyd. 23.04.2025. u 16:01. Razlog: Matematika
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2025., 00:01   #20525
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo jedan kratki video, koji, u mojem skromnom mišljenju, jako lijepo to sve objasni, a da ne ubije u pojam.

Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Ma sve ok, samo pitam. Izgleda je to više nešto što ne smeta nego dealbreaker. Da Martian je baš brutalna slika na Oledu.
Ma sve 5. Zaista me ne smeta, a siguran sam da netko tko nema pojma o tome to nikada neće ni primjetiti. Ja sam malo bolestan i primjetim to, ali mi i dalje ne smeta kada vidim taj kontrast i odmah mi je sve "bjelije"

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2025., 00:39   #20526
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Ako pod oko 1500 misliš cca 1950€ onda LG oled77c4 ��
gledao sam ovih dana i u biti da, ja bi definitivno tako nesto, top slika i kut gledanja što mi je najbitnije, te mislim da bi se i po pitanju budžeta mogao malo rastegnuti, ali ne mogu si pomoci koliko me to oko ekrana pere da se OLED moze zapeci i nisam pametan..
kod mene tv u biti sluzi kao monitor, jer gotovo da ni ne gledam tv, uglavnom vrti youtube i materijal s HTPCa.. i cesto je u standby staticnim situacijama..

i sad nakon sto sam malo zagrebao u tematiku, se lomim da li je QD miniled dovoljno, i da li je to ciscenje piksela koje danas oledi nude i slicno, da li je to sve ajmo reci dugorocno ok, da tv posluzi bar 10ak godina ..

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Možda ovaj novi TCL?
https://www.centar-tehnike.hr/tv-tcl...roizvod-44949/

Meni je on na piku

bas sam gledao koji je taj pa sam skuzio da se za US trziste slicno zove, uglavnom tu ga je tip nahvalio https://www.youtube.com/watch?v=Ll6sSe4iK0w&t=243s

definitivno zanimljiva opcija, hvale ga za sliku i kut gledanja i da nudi puno za tu lovu

Ps
evo i malo manje nabrijanog tipa al opet kaze da je ok https://www.youtube.com/watch?v=SRk8VMA_c7k

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 24.04.2025. u 01:13.
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 13:19   #20527
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
gledao sam ovih dana i u biti da, ja bi definitivno tako nesto, top slika i kut gledanja što mi je najbitnije, te mislim da bi se i po pitanju budžeta mogao malo rastegnuti, ali ne mogu si pomoci koliko me to oko ekrana pere da se OLED moze zapeci i nisam pametan..
kod mene tv u biti sluzi kao monitor, jer gotovo da ni ne gledam tv, uglavnom vrti youtube i materijal s HTPCa.. i cesto je u standby staticnim situacijama..

i sad nakon sto sam malo zagrebao u tematiku, se lomim da li je QD miniled dovoljno, i da li je to ciscenje piksela koje danas oledi nude i slicno, da li je to sve ajmo reci dugorocno ok, da tv posluzi bar 10ak godina ..

s obzirom na nacin koristenja i ocekivanje da ce trajati barem 10 godina, ne bih isao na OLED... mislim, nitko ne moze znati, mozda i "prezivi" toliko dugo, ali mislim da ti je bolji izbor neki miniled... Sony vjerojatno ispada iz price zbog budzeta (osim ako se ne poklopi neka dobra ponuda uz rastezanje budzeta), tako da mislim da jedino ostaju Hisense i TCL...
Bratija je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 22:41   #20528
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Evo jedan kratki video, koji, u mojem skromnom mišljenju, jako lijepo to sve objasni, a da ne ubije u pojam.

Ma sve 5. Zaista me ne smeta, a siguran sam da netko tko nema pojma o tome to nikada neće ni primjetiti. Ja sam malo bolestan i primjetim to, ali mi i dalje ne smeta kada vidim taj kontrast i odmah mi je sve "bjelije"
Ne znam do kad će biti takve cijene za cijelu 4 seriju, i C i G. Sad si razmišljam 65G4 umjesto 77C4, udaljenost glava-telka 3.1m. Sad imam 55C1 na toj udaljenosti i ok nam je. Evo, nemam pojma...

Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 25.04.2025. u 22:57.
Staro 26.04.2025., 00:11   #20529
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Citiraj:
Ne znam do kad će biti takve cijene za cijelu 4 seriju, i C i G. Sad si razmišljam 65G4 umjesto 77C4, udaljenost glava-telka 3.1m. Sad imam 55C1 na toj udaljenosti i ok nam je. Evo, nemam pojma...

Hehe, kod mene je bio 55" na udaljenosti od 2,9m i bio je "ok" Ali sada je 77" na istoj udaljenosti ipak više "ok"
Samo veči može kod mene, nikako manji ili isti, uostalom za 4K kaže sljedeće što se udaljenosti tiče za TV od 80" i rezom od 4K (sadržaj dakako, ne tv ), idealno je 1,5m a za HD(720p) sadržaj 4,5m.
Dakle na 3m udaljenosti možeš staviti i 150" TV i biti će ok kaj se očiju tiče

Evo i jedan vizualni graf po rezolucijama vs udaljenost vs dijagonala TVa.
I dakako tech master himself sa videom o tome gdje pred kraj kaže koju dijagonalu možeš kupiti za 4K sadržaj, a to je udaljenost od TVa=dijagonala TVa

RedGreenBlue
Staro 26.04.2025., 07:54   #20530
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Bratija Pregled postova
s obzirom na nacin koristenja i ocekivanje da ce trajati barem 10 godina, ne bih isao na OLED... mislim, nitko ne moze znati, mozda i "prezivi" toliko dugo, ali mislim da ti je bolji izbor neki miniled... Sony vjerojatno ispada iz price zbog budzeta (osim ako se ne poklopi neka dobra ponuda uz rastezanje budzeta), tako da mislim da jedino ostaju Hisense i TCL...
To su pricali i za plazme a eno Panija kod staraca, 12 godina, mozda i vise. Jos uvijek radi bez da je ista zapeceno.

Edit: sada sam nasao review na hdteleviziji iz 2010. Znaci da je skoro 15g imamo.
Staro 26.04.2025., 08:38   #20531
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Hehe, kod mene je bio 55" na udaljenosti od 2,9m i bio je "ok" Ali sada je 77" na istoj udaljenosti ipak više "ok"

Samo veči može kod mene, nikako manji ili isti, uostalom za 4K kaže sljedeće što se udaljenosti tiče za TV od 80" i rezom od 4K (sadržaj dakako, ne tv ), idealno je 1,5m a za HD(720p) sadržaj 4,5m.

Dakle na 3m udaljenosti možeš staviti i 150" TV i biti će ok kaj se očiju tiče

Evo i jedan vizualni graf po rezolucijama vs udaljenost vs dijagonala TVa.

I dakako tech master himself sa videom o tome gdje pred kraj kaže koju dijagonalu možeš kupiti za 4K sadržaj, a to je udaljenost od TVa=dijagonala TVa
Nije sve do toga. Recimo platno 150" bez frke gledaš sa pola metra jer nije aktivna površina dok telka je. Kako sam stariji tako mi i to više smeta, nažalost 😁
Staro 26.04.2025., 12:05   #20532
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
To su pricali i za plazme a eno Panija kod staraca, 12 godina, mozda i vise. Jos uvijek radi bez da je ista zapeceno.

Edit: sada sam nasao review na hdteleviziji iz 2010. Znaci da je skoro 15g imamo.

isto se koristi vecinom kao monitor? koliko dnevno radi u prosjeku i sto se gleda? kolika je svjetlina?
zelim reci da ima puno faktora i da ovaj slucaj nije garancija do kod kolege ne bude doslo do burn-ina, ne kazem da ce sigurno doci, ali s obzirom na opisani nacin gledanja realno je veca sansa...
Bratija je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2025., 13:21   #20533
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
TV ne može biti prevelik.
Navikneš se za 2 dana, štoviše, bude premalen već nakon 7 dana.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2025., 15:19   #20534
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2025., 15:37   #20535
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova

Ima ga i jeftinije. 1214 eura u svijetu medija
https://www.svijet-medija.hr/art/tel...m_medium=click

U Centru tehnike je 1269 €

Rekao bi da se svugdje rješavaju zaliha radi dolaska novog modela.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2025., 11:23   #20536
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Tako je. Ja, iako nemam više mjesta na zidu između zvučnika, već razmišljam o većem

RedGreenBlue
Staro 27.04.2025., 11:38   #20537
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Itekako moze. Samo ocito niste bili u prilici lomiti vrat na prevelikoj dijagonali. Krenes gledat tv, a ispada da glavom mases ko reketom na tenisu ne bi li pohvatao cijeli sadrzaj ekrana.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2025., 12:27   #20538
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Itekako moze. Samo ocito niste bili u prilici lomiti vrat na prevelikoj dijagonali. Krenes gledat tv, a ispada da glavom mases ko reketom na tenisu ne bi li pohvatao cijeli sadrzaj ekrana.
Moraš izvježbati periferni vid :P
Staro 27.04.2025., 13:34   #20539
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ili sjediš pre blizu.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2025., 13:40   #20540
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:

Točno tako , gledam neki film , pucačina i vidim neki lik pogođen a nisam uspio primjetiti tko ga ubi pa moram premotavat nazad film
Razlog tome je vjerovatno što je TV 55" a gledam sa 2,5 - 3m udaljenosti pa vjerujem da sa 43" ne bi imao te probleme.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2025., 19:28   #20541
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2025., 20:02   #20542
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
je li nekome stigao onaj hisense soundbar sa "akcije" ako se kupi njihov tv? koliko ste cca čekali?
edit, mislio sam da sam pitao na forumu ali ne mogu si nać post - uzeo sam hisense 65u6nq, onaj sa miniled local dimmingom ali običnim 60hz panelom.
nemam para za oled i takve ekstremizme.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 28.04.2025. u 20:16.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2025., 22:41   #20543
gogoklepci
Premium

Datum registracije: Sep 2019
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Točno tako , gledam neki film , pucačina i vidim neki lik pogođen a nisam uspio primjetiti tko ga ubi pa moram premotavat nazad film
Razlog tome je vjerovatno što je TV 55" a gledam sa 2,5 - 3m udaljenosti pa vjerujem da sa 43" ne bi imao te probleme.
https://ibb.co/qLNkQdQr
mislim da je problem rezolucija pogledati TV Sizes Chart
gogoklepci je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 05:54   #20544
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Ili sjediš pre blizu.
Ili imas preveliki ekran za taj prostor pa gdje god da sjedis si preblizu.

Nije kokos vec je jaje 😁
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 08:06   #20545
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Imam 85" i gledam ga s nekih 3.5m i žao mi je što nije veći.

55" na 3m i moraš premotavati jer nisi vidio tko je koga upucao?

Kako onda u kinima gledate film?

Citiraj:
Jednostavno se ne slažem. Vjerujem da sam kroz 3-4 preseljenja u zadnjih 10 godina probao od 40-85" i nikad nisam naletio na preveliki TV. Vi pričate kao da sjedite 2m od tv-a i imate 3m dijagonale tv. Tu jedino mogu shvatiti da ne vidiš sve. Ovo da s 3m ne stigneš pratiti 55" TV meni je kompletno nejasno.

Možda jednostavno imaš neku naviku da drugačije gledaš tv od mene (ne želim reći krivo, možda ja krivo gledam). Sjedim doslovno 3.5m od 85" TV-a, tv je postavljen na savršenoj visini, ja sjedim direktno ispred njega, polu-ležeći položaj s kauča, 85" tv je postao normalan za 3 dana (žena, koja je bila protiv te veličine, kaže isto tako) i već razmišljamo o većem jednog dana.

Ja odgovorno tvrdim da je stvar navike i svaki tv koji na prvi izgleda ogromno, sjedne na svoje s vremenom.

Jedino gdje možda vidim problem je skok s 50" na 85" npr.

Citiraj:
Ili imas preveliki ekran za taj prostor pa gdje god da sjedis si preblizu.

Nije kokos vec je jaje ��

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. Jučer u 09:54.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:41   #20546
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:

Tako mi je bilo sa 43” monitorom na poslu prije 7god. Čak me malo stezao vrat zbog toga ali sam se izvježbao pa je sad OK :)

Skoro sam kupio 100” TCLa kao “jednom se živi” pa sam shvatio da ga nitko ne može prevesti osim dostave. Samim time kome ću ga prodati jednog dana? :D Trebam plaćati nekoga s furgonom da ga preveze do servisa i na otpad kada krepa.

A i ne mogu ga fizički unijeti u dnevnu sobu :) Ne prođe iz hodnika kroz vrata dnevne a vjerojatno ni kroz stubište zgrade…
Staro Jučer, 19:31   #20547
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Skoro sam kupio 100” TCLa kao “jednom se živi”

A i ne mogu ga fizički unijeti u dnevnu sobu Ne prođe iz hodnika kroz vrata dnevne a vjerojatno ni kroz stubište zgrade…
Kada postoji volja, postoji i način
Nisi ti kupac JK

Kutija od ovog 77" je bila ravno 190cm duljine i 113 širine, to je čak 10cm kraće od lifta, dakle, mogu još većeg potencijalno gledati da kupim u budućnosti. U dalekoj budućnosti, ali sve jedno

RedGreenBlue
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno