|
![]() |
#20521 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Uopće nisam pratio TV scenu dugo vremena , i sada sam u šoku , šta kupit? Gledam 75" i recimo da mi je buđet oko 1500, nije uklesano u kamen? Šta kupit? Kupit ću tek kroz tri mjeseca, tako da budem možda malo gnjavio tu s glupim pitanjima ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#20522 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako pod oko 1500 misliš cca 1950€ onda LG oled77c4 😁 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20523 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://www.centar-tehnike.hr/tv-tcl...roizvod-44949/ Meni je on na piku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20524 |
hungry, for a little more
|
Ovdje nešto spominjani 55Q9B je u SD bio 647 eura, uzeo starcima, 5 godina garancije i OK cijena. Kad zove SD da nemaju taj model i nudi mi neki drugi MiniLED koji je kao i skuplji za iste pare, Philips, ovaj. Mislim si, to mi je s konja na magarca, nema Android, unatoč tome što ima Ambilight a starci su imali Philipsa sa Ambilightom prije. I pitam ja jel može ovaj OLED za te pare? Oni odgovaraju da je razlika u cijeni ipak prevelika, ja pitam jel može ako nadoplatim 150 eura, oni javljaju može. Mislim da sam se ipak zeznuo, povukao me OLED, ali za 797 eura nije neki ultra deal, nije Andorid, je Ambilight, ali je samo dvije godine garancije. U cijeloj situaciji Big Bang/SD jako korektni i razumni. Zadnje izmijenjeno od: Feyd. 23.04.2025. u 16:01. Razlog: Matematika |
![]() |
![]() |
![]() |
#20525 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Evo jedan kratki video, koji, u mojem skromnom mišljenju, jako lijepo to sve objasni, a da ne ubije u pojam. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#20526 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
gledao sam ovih dana i u biti da, ja bi definitivno tako nesto, top slika i kut gledanja što mi je najbitnije, te mislim da bi se i po pitanju budžeta mogao malo rastegnuti, ali ne mogu si pomoci koliko me to oko ekrana pere da se OLED moze zapeci i nisam pametan.. kod mene tv u biti sluzi kao monitor, jer gotovo da ni ne gledam tv, uglavnom vrti youtube i materijal s HTPCa.. i cesto je u standby staticnim situacijama.. i sad nakon sto sam malo zagrebao u tematiku, se lomim da li je QD miniled dovoljno, i da li je to ciscenje piksela koje danas oledi nude i slicno, da li je to sve ajmo reci dugorocno ok, da tv posluzi bar 10ak godina .. Citiraj:
bas sam gledao koji je taj pa sam skuzio da se za US trziste slicno zove, uglavnom tu ga je tip nahvalio https://www.youtube.com/watch?v=Ll6sSe4iK0w&t=243s definitivno zanimljiva opcija, hvale ga za sliku i kut gledanja i da nudi puno za tu lovu ![]() Ps evo i malo manje nabrijanog tipa al opet kaze da je ok https://www.youtube.com/watch?v=SRk8VMA_c7k
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 24.04.2025. u 01:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20527 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
s obzirom na nacin koristenja i ocekivanje da ce trajati barem 10 godina, ne bih isao na OLED... mislim, nitko ne moze znati, mozda i "prezivi" toliko dugo, ali mislim da ti je bolji izbor neki miniled... Sony vjerojatno ispada iz price zbog budzeta (osim ako se ne poklopi neka dobra ponuda uz rastezanje budzeta), tako da mislim da jedino ostaju Hisense i TCL... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20528 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 25.04.2025. u 22:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20529 | |
Premium
|
Citiraj:
Hehe, kod mene je bio 55" na udaljenosti od 2,9m i bio je "ok" ![]() ![]() Samo veči može kod mene, nikako manji ili isti, uostalom za 4K kaže sljedeće što se udaljenosti tiče za TV od 80" i rezom od 4K (sadržaj dakako, ne tv ![]() Dakle na 3m udaljenosti možeš staviti i 150" TV i biti će ok kaj se očiju tiče ![]() Evo i jedan vizualni graf po rezolucijama vs udaljenost vs dijagonala TVa. I dakako tech master himself sa videom o tome ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20530 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Edit: sada sam nasao review na hdteleviziji iz 2010. Znaci da je skoro 15g imamo.
![]() |
![]() |
#20531 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20532 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
isto se koristi vecinom kao monitor? koliko dnevno radi u prosjeku i sto se gleda? kolika je svjetlina? zelim reci da ima puno faktora i da ovaj slucaj nije garancija do kod kolege ne bude doslo do burn-ina, ne kazem da ce sigurno doci, ali s obzirom na opisani nacin gledanja realno je veca sansa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20533 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Navikneš se za 2 dana, štoviše, bude premalen već nakon 7 dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20534 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
https://www.bigbang.hr/televizori/le...oled-65c4.html 1329€ e ovo je pun pogodak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20535 | |
Fresh Juice
|
LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja
Citiraj:
Ima ga i jeftinije. 1214 eura u svijetu medija https://www.svijet-medija.hr/art/tel...m_medium=click U Centru tehnike je 1269 € Rekao bi da se svugdje rješavaju zaliha radi dolaska novog modela. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20536 |
Premium
|
![]() |
#20537 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Itekako moze. Samo ocito niste bili u prilici lomiti vrat na prevelikoj dijagonali. Krenes gledat tv, a ispada da glavom mases ko reketom na tenisu ne bi li pohvatao cijeli sadrzaj ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20538 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20540 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
Točno tako , gledam neki film , pucačina i vidim neki lik pogođen a nisam uspio primjetiti tko ga ubi pa moram premotavat nazad film ![]() Razlog tome je vjerovatno što je TV 55" a gledam sa 2,5 - 3m udaljenosti pa vjerujem da sa 43" ne bi imao te probleme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20542 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
je li nekome stigao onaj hisense soundbar sa "akcije" ako se kupi njihov tv? koliko ste cca čekali? edit, mislio sam da sam pitao na forumu ali ne mogu si nać post - uzeo sam hisense 65u6nq, onaj sa miniled local dimmingom ali običnim 60hz panelom. nemam para za oled i takve ekstremizme. Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 28.04.2025. u 20:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20543 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2019
|
Citiraj:
mislim da je problem rezolucija pogledati TV Sizes Chart |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20545 | |||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
55" na 3m i moraš premotavati jer nisi vidio tko je koga upucao? Kako onda u kinima gledate film? Citiraj:
Možda jednostavno imaš neku naviku da drugačije gledaš tv od mene (ne želim reći krivo, možda ja krivo gledam). Sjedim doslovno 3.5m od 85" TV-a, tv je postavljen na savršenoj visini, ja sjedim direktno ispred njega, polu-ležeći položaj s kauča, 85" tv je postao normalan za 3 dana (žena, koja je bila protiv te veličine, kaže isto tako) i već razmišljamo o većem jednog dana. Ja odgovorno tvrdim da je stvar navike i svaki tv koji na prvi izgleda ogromno, sjedne na svoje s vremenom. Jedino gdje možda vidim problem je skok s 50" na 85" npr. Citiraj:
![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. Jučer u 09:54. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20546 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Tako mi je bilo sa 43” monitorom na poslu prije 7god. Čak me malo stezao vrat zbog toga ali sam se izvježbao pa je sad OK :) Skoro sam kupio 100” TCLa kao “jednom se živi” pa sam shvatio da ga nitko ne može prevesti osim dostave. Samim time kome ću ga prodati jednog dana? :D Trebam plaćati nekoga s furgonom da ga preveze do servisa i na otpad kada krepa. A i ne mogu ga fizički unijeti u dnevnu sobu :) Ne prođe iz hodnika kroz vrata dnevne a vjerojatno ni kroz stubište zgrade… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20547 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nisi ti kupac ![]() ![]() Kutija od ovog 77" je bila ravno 190cm duljine i 113 širine, to je čak 10cm kraće od lifta, dakle, mogu još većeg potencijalno gledati da kupim u budućnosti. U dalekoj budućnosti, ali sve jedno ![]()
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|