|
![]() |
#1471 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Pisalo se o Malti nedavno u ovoj temi, vrati se malo unazad. Od posta #1391. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Ja sam pitao o Malti nedavno. Bili smo krajem drugog mjeseca sa djetetom od 2 godine, bilo nam je super - 6 dana. Evo preporuka i što smo sve obišli. Restorani i hrana: Sladoled Dobra lokalna klopa Odlični kolači Solidna pizza Super riblja klopa - u to mjesto odite u nedjelju jer imaju buvljak pa bude svačega Super klopa Riblja klopa Coogi's Restaurant & Tea Garden Mjesta: Marsaxlokk Valetta Sliema Mdina Rabat Aquarium Popeye village Mediterraneo Marine Park Auto smo rentali od https://josefcarhire.com/, super su i preporuka za automatik! ![]() Ako netko treba više informacija, tu sam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Tražim iskustva s rentanjem auta na Islandu, po mogućnosti od privatnih osoba. Ima servisa sličnih Turo (Turo nažalost nema na Islandu), pa tražim nekakvo konkretno iskustvo ako postoji, čisto da potvrdi ono što reviewi kažu. Rentanje na 10 dana će me izuti iz cipela, pa tražim načine kako uštedjeti. Konkretno, servis koji gledam je za isti auto, isto trajanje i isto osiguranje cca 400€ jeftiniji od najjeftinijeg rent-a-cara. (Znam da treba uzeti sva osiguranja i auto koji može na B ceste, tako da gledam Duster i slične aute). Itinerer više manje imam složen, ali ako netko ima preporuku za neke divlje lokacije koje nisu na svakom instagram influencer videu, pucajte. Preporuke lokacija za klopu su isto dobrodošle
![]() |
#1474 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Isto me zanima, ono putovanje sta sam planira u 2. misec je prebaceno na 8. misec jer se ukazala prilika za let direkt iz Splita njihovim lowbudgetom PLAY. Smjestaj sam rezervira svugdi okolo po otoku skoro u cijelom krugu (Reykjavík, Hvolsvöllur, Djúpivogur, Egilsstađi, Akureyri i Búđardalur) i sad gledam uzet auto. Ne cine mi se nesto cifre pretjerane, 7 dana u osmom mjesecu od 600 eur nadalje, npr golf automatic sa osiguranjem je cca 750 eur, jimny s osiguranjem 850, itd: https://www.carjet.com/do/list/en?s=...-186864076e4e# |
![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Premium
|
Bio krajem prvog mjeseca. Polazak 26. 1. nedjelja, dolazak predvečer jer smo od aerodroma do hotela Mayflower imali sat i pol, možda i 2h vožnje busom. Odma na aerodromu smo uzeli tjednu kartu za bus za 25€, kasnije skužili da imaju i za 4 dana po 19€. Prvi dan: Odlazak na Cirkewwa trajekt za Gozo pa bus za Victoriu. Dalje redom Dwejra bay-Azure Window, Cittadella, Ggantija Temples, Ramla Bay, Marsalforn i na povratku s Goza usput posjetio Red Tower. Drugi dan: Popeye Village, Dingli Cliffs, Blue Grotto, Marsaxlokk, Mdina, Rabat Treći dan: St. Peter's Pool pa usput još jednom Marsaxlokk, Valletta i Sliema kratko. Taj dan je bilo gadno vrijeme, u dva navrata žešći pljusak i vjetar na najjače pa se išlo laganini, a i sve bitno se već posjetilo. 30. 1. povratak doma. Meni ova 3 dana bila više nego dovoljna. Koristio bus cijelo vrijeme i morate biti spremni na duge vožnje jer busevi doslovno prolaze kroz svako mjesto, neke stanice su udaljene 50-100m, ne znam koja je svrha al ajd. Druga opcija rent-a-car, al promet mi se čini lagano kaotičan, a i vozi se lijevom stranom pa se nismo upuštali u takve akcije, zaključili smo da bi vjerojatno već na izlasku s aerodroma nekaj sjebali ![]() Potrošilo se cca 250€. Avion s prtljagom 70€, 4 noćenja u hotelu ukupno 48€, ostalo na prijevoze, hranu, suvenire itd. Od navedenih lokacija koje sam posjetio, definitivno bih izbacio Ggantija Temples, išao samo zato jer smo već dost pješačili, malo za promjenu, i reko kad sam već tolko hodao, idem pogledat. Neisplativo niti tih 10€, potrošio manje od pol sata tamo. Marsalforn isto nezanimljiv, kao i Sliema. Mislim da sam sve bitno vidio, osim vožnja kroz Blue Grotto, ali bili preveliki valovi sva tri dana pa nisu ni vozili. Noćni život nismo probali. Malta je jeftina za sve organizirat, ali hrana i piće je u rangu ostalih metropola. Probao Bragioli, meni bilo fino i zasitno, nije jeftino, di god sam pogledao bilo je 20-25€ i na kraju našao u nekom restoranu blizu hotela za 18€. Pastizzi prva liga. Pive 4-5€. Vrijeme top, bio u kratkom stalno, osim srijedu kad su kiša i vjetar maltretirali ljude pa se koristila duksa, a i šuškavac. To bi otprilike bilo to. Prouči putoholičare https://putoholicari.net.hr/malta-za...tovanje-97118/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1476 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Pazi da ne uzmeš Golfa pa se neugodno iznenadiš kad za doći do većine toga zanimljivog moraš sići s glavne ceste, a ne smiješ. Meni svuda iskaču cifre od 1200-1400€ za 10 dana s osiguranjem (Duster klasa).
![]() |
![]() |
#1477 |
laser
|
Ja sam od 14.-21.8. Baci oko na link, ima captur od 750, jimny 850, duster 900. Jedino ako ovo nisu neke posrednicke pizdarije di oni naplate kao neko osiguranje a onda u rent a car kuci zapravo skuzis da nemas osiguranje nego ispalis jos 200 eur. Nisam detaljno jos prokopao nego ovako samo povrsno. Javi ako nades neki dobar deal. Hvala za tip za ceste, proucit cu i to. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1478 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Javim kad nađem nešto pametno. E da, nisu B roads, nego F roads https://epiciceland.net/list-f-roads-iceland/
![]() |
![]() |
#1479 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Premium
|
Na lock tripu, bilo za dvojicu 95,50€. Lokacija je na totalno drugom kraju od aerodroma, al na Malti se tak i tak sve mora obilazit busom ili autom pa nam bilo svejedno. A hotel više nego dobar https://www.mayflowerhotel.com.mt/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
bio sam 2018. godine, vozili smo krug oko cijelog otoka + par dana u Reykjaviku. auto smo platili nekih 1500e za 13 dana (u pitanju je bila dacia duster 4x4, da mozemo i na F ceste). rentali smo od "cars iceland", uzeli smo to nekakvo extra osiguranje i dodatnog vozaca. auto nam se pokvario tijekom puta (neko sranje s dpf-om, vozio je al sporo) i zbusili smo gumu jednom. oni su pokrili oboje. uglv dobro iskustvo! hrana je uglavnom bila tragedija osim u reykjaviku ![]() izlet mi je bio superica, vjerujem da ce ti bit zabavno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
The mighty pirate
|
Uzeli upravo od 16.-24.8 na https://www.lotuscarrental.is/gb Kod za 5% popusta je epicicelandd5 Ispalo je 1100€ s maksimalnim mogućim osiguranjem. Treba si uzeti vremena i čitati kompletne uvjete kod svih njih. Jedni pod maksimalno osiguranje ne podrazumijevaju i gume. Probušiš gumu, pa ti je naplati ko suho zlato. Drugi pak nemaju pod tim osiguranje od štete uzrokovane kamenčićima Treći nemaju stakla Četvrti nemaju podvozje ... Uglavnom, nakon jako puno čitanja sitnih slova, ovi su ispali najbolji omjer cijene i zaštite.
![]() |
#1483 |
laser
|
Putovanja
Sta si uzea? Nas je dvoje pa mi je i jimny ok, dapace, a vidim da je s platinum osiguranjem cca 900 eur za 15.-21. Pogledam za vikend to bukirat, hvala na preporuci. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Putovanja
Citiraj:
Nemojte se šlatati i žvaliti po ulici i shopping centrima i bit će ok. Držanje za ruke je ok ako ste u braku ili ako su brat i sestra iako u pravilu nitko ne radi problem zbog toga. I nemoj se okretati za drugim ženama. Imaju policiju u civilu koji te mogu klepiti zbog toga. Tajice i dekoltiranje nije poželjno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ja kad sam bio pogotovo po Dubai Mall i Mall of Emirates viđao sam tone polugolih ruskinja/ukrajinki. Duboki dekolte, i tajice. Citiraj:
Imaju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Putovanja
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Premium
|
Bio neko u Goteborgu? Moram ubit dva dana godišnjeg pa gledam RyanAir i to mi najbolje paše kad sam već propustil karte po 30€ za Solun. Imal bi puna dva dana za razgledavanje i pretpostavljam da bi to bilo dovoljno? Ne čini se pretjerano zanimljiv grad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Premium
|
Pa guglam malo atrakcije, al ne nalazim ništ posebno. Recimo, dal se isplati platit krstarenje arhipelagom, cijena je blizu 40€? Ili vožnja kanalima za oko 25€? U Kopenhagenu sam se vozio kanalima i vrijedilo je, a i bilo je uključeno u hop on/off cijenu pa smo dvaput išli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Po meni da, išli smo autobusom do trajekta i na ta otočja, malo ljudi, one kučice njihove su zanimljive. Mi smo išli na Styrso. Općenito mi je fora jer je drugačije. A od atrakcija nije niš ekstra, gradski muzej u koje idem u svakom gradu, dobar mi je bio Palm House staklenik. Ako imaš djecu Universeum i national history (mi smo bili sami, ali nam je ok.bilo). Novootvoreni Volvo museum. A kaj se tiče hrane najbolji bistro di sam ikad bio Bord 27, dobar riblji Sjobaren fiskebar Haga tu je riblja juba top i Sodra larm bar (tatarski i dagnje). Ja inače jako volim hranu pa to više gledam kad putujem. Ostali restorani isto dobri, ali ovi su mi baš ostali u sjećanju.
![]() |
Uređivanje | |
|
|