|
18.09.2024., 11:04 | #1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
(riješeno) Problem s monitorom
Tražim savjet kamo da nosim monitor na popravak. Ono što se događa je da kod paljenja monitora gornjih cca 5 cm ekrana titra nekih 5 minuta. Ono što je zanimljivo je da se to događa samo u određenim situacijama: 1. Monitor upaljen, u stand by, komp ugašen preko 2-3 sata. Upalim komp sve OK 2. Monitor ugašen, komp ugašen preko 2-3 sata. Upalim oboje sve OK 3. Monitor u standby, komp upaljen - uvijek sve OK 4. Monitor upaljen. Shut down kompa, paljenje nakon cca 5-10 minuta -> titranje Isprobao sam i drugi izvor slike (laptop, drugi komp), isprobana druga graficka, koristen HDMI umjesto DP porta tako da mi je jedino ostao jos sam monitor. Zvao sam dva tri servisa, svi me odjebali pa nemam ideje vise kome to odfurati da pogleda, monitor je inace 4k ips AOC Agon s kojim sam jako zadovoljan pa ga ne bi bas mijenjao ako ne moram |
18.09.2024., 13:14 | #2 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Možeš staviti sliku /video da vidimo kako to izgleda, ali prema napisanom vjerojatno je problem u samom panelu što bi značilo neisplativ popravak... |
|
|
Oglas
|
|
22.09.2024., 09:42 | #4 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Ovak nekak? Meni to trenutni Acer radi i to scenarij isključivo ako je monitor bio upaljen, a komp u sleepu ili da je normalno radio ali da display zgašen kroz power opcije nakon idelenja. Ako u tim uvjetima monitor dela bez inputa minimalno nekoliko sati, kad komp zbudim fali komad ekrana na dnu i linije se prešetavaju idućih minutu dok se nakon dovoljno refresheva ne "očisti" i onda sve 5. Prvo sam mislio da nešto sa grafikom zafrkava, al kak sam karticu umeđuvremenu zamijenio, a ovo je ostalo isto, moguće da je do monitora onda. Kratko traje pa me ne smeta zapravo sve skupa. Sekundarni monitor nema nikakve simptome. |
13.11.2024., 22:07 | #5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Slicno tome, zaboravio sam staviti sliku. Kod mene je vise kao da je slika blurana i titra. Uglavnom, ja sebi kupio novi monitor, ovaj sam poklonio poznaniku ne znajuci da njegov tata popravlja elektroniku, popravili su monitor, ali poznanik ne zna ni sam kaj je tata napravio, ali panel nije mijenjao sigurno Sve u svemu svi sretni i zadovoljni, ja imam novi monitor, on ima novi monitor :d |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|