|
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2017
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Registered User
Datum registracije: May 2017
|
Napajanje je bitna stavka u rigu , ali ljudi cesto preteruju . Moj rig od 6x Asusu Strix (one najvise trose od svih rx-ica ) napaja 2x ovo vase domace napajanje ....jeftino a radi vec 20 dana bez problema, nije se rig ni jednom ugasio. http://hr.ms-start.com/pro-napajanja...-80plus-bronze |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Registered User
|
Ok, a priča o tome da se jedno napajanje koristi za MB+CPU, a drugo za GPU-e? Mora li to tako funkcionirati ili mogu mješati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Registered User
|
Ja na jednom imam 3 kartice + ostale kompnente sistema a an drugom samo 3 graficke i radi savrseno vec 20 dana.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Registered User
|
Poskupila struja
Upravo su cijenu struje podigli 7lipa po KW (povećanje naknade za obnovljive izvore)... ![]() ... tak da su učinkovita napajanja sve bitnija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Registered User
|
Samo da imate u vidu, Cooler Master g750m, no good... jutros mi je izgorio i drugi priključak za kabel. Nisam ni skužio, mislio sam da mi je kartica riknula, i cijeli dan se zahebavam, nije mi jasno što je. Kad na kraju ajde da ja pogledam kablove i BINGO! Spaljen konektor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Nije Suzuky nego Suzuki
Datum registracije: May 2009
|
Jedno pitanje. Naime s napajanjem Corsair AX1200 imam 4 x 4+4 8-pinskih, problem je što su 2 x 8-pinski po kablu preblizu i kartice bi bile preblizu jedna drugoj. Pitanje je : da li mi je bolje spojiti petu karticu (1070) na 2x4-pin molex u 8pinski , ili naručiti iz Kine 8pin u 8pin produžni ili čak nekakav 6pin u 8pin, ... ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Registered User
|
Mislim da je to single 12v rail, pa ti je svejedno, makar bi ja isao na produzni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Registered User
|
Pa to su HP serverska napajanja + adapter |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Samo trebaš i jedno ATX napajanje radi 24pin/EPS/SATA/MOLEX konektora ... ili Pico PSU, pa ga spojiti na 6pin PCIe iz HP-a (tj. preciznije rečeno, Delta PSU-a). Koliko sam čuo određena iskustva sa ovakvim napajanjima, čak nisu niti odveć glasna, vjerojatno zbog platinaste efikasnosti ( relativno male disipacije topline). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Nije Suzuky nego Suzuki
Datum registracije: May 2009
|
Imam 2 x 8-pinska po žici iz napajnja u gpu, s time da su 8pinski jednostavno preblizu pa kupujem 8pinski extender iz kine. Dok to čekam složili su mi u shopu 2x4molex u 6pinski + 2x6pinski u 8pinski. Mišljenja ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Naletio sam na alternativu za spajanje 2 napajanja umjesto 24-pin To Dual 24-pin ATX Power Supply Connector Splitter Dual-PSU ATX adapter: http://www.add2psu.com/ https://www.youtube.com/watch?v=erHoq3DbwVA Jedna verzija ima i nekakvu vremensku odgodu. Kod splitera sa ebay-a mi nije jasno upozorenje, ne znam što to zapravo znači: please use the outputs from the 24pin power supply only on motherboard. and use the outputs of the 2pin power supply solely for devices ---like hard drive, cd rom, dvd, etc..... Please do not mix the power from first and second power supplies. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2016
|
Citiraj:
To se da napravit za puno manje novaca. Ne moras se zamarat opisima jer radi isto kao i klasican onaj spliter sa žicama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Tocno. Za sync napajanja da se zajedno pale, ja spojio zelenu žicu iz svakog napajanja, preko jedne shottky diode (1N5820), na zelenu žicu "p-on" na mbo. Katode svih dioda prema mbo, a anoda prema napajanju. Tako mbo kad potegne poweron dolje prema 0V, preko dioda pali sva napajanja, a diode razdvajaju krugove, vazno ako su razlicita napajanja kao kod mene - i po tipu i po godinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ekipa koje bi napajanje preporučili sad za 5 x Asus GTX 1060 Dual OC 3Gb? Vidim da netko spominje da fura 6 x 1060 na 750W, pa mi se čini nekako na knap...ali pošto sam novi u ovome ne mogu tvrditi ![]() Hyper M 700W bi mi bio dosta ili? Neki best buy preporuka? ![]()
![]() |
![]() |
#58 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
6 komada na 750W je knap, za pet komada s PL na 80% dovoljno. Preporučam Corsair RMX/TXM 850W. Štedit 400kn na napajanju kad daješ +12K za cijeli rig nije pametan potez. RMX čak ima 6 pcie kablova, aleluja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Gigabyte 700W 80+ Bronze Imam ga na većini rigova. Uzmu se dva 6pin adaptera, i to je to...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|