Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kriptovalute > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.12.2020., 19:23   #511
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,385
Jesi probao patchirati drivere možda?
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2020., 19:42   #512
tomov
Premium
Moj komp
 
tomov's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 582
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Jesi probao patchirati drivere možda?

Baš sam mislio to reći... Probaj patch drivera.
tomov je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.12.2020., 20:10   #513
Svemo
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Solin
Postovi: 113
Citiraj:
Autor MAHER Pregled postova
code 43 je problem sa karticom, probaj reflashat karticu kako ti je nbdy32 rekao

ako ne kartica je gotova vjerojatno
to san odradija, pa san doša do ovoga. Prije Hive os-a dat ću windozama šansu još jedan dan :-)
Svemo je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2020., 20:30   #514
MAHER
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,581
čekaj tebi je gore minining bios? ako je moraš driver patch stavit što dečki kažu

mislim da je to atikmdag-patcher

Zadnje izmijenjeno od: MAHER. 14.12.2020. u 20:50.
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2020., 20:37   #515
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,385
Pa, ako je flashao originalni bios kao što je rekao onda teoretski nebi trebao biti
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2020., 20:41   #516
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 2,393
Ako misliš bacat,javi se,ja bi probao bios skinuti i preflešati flešerom ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2020., 21:25   #517
Svemo
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Solin
Postovi: 113
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Pa, ako je flashao originalni bios kao što je rekao onda teoretski nebi trebao biti
Flešana je sa BIOS-om sa druge iste, ali je i taj bio diran. Uglavnom, danas sam je skinuja atikmg patch 1.4.7 i nakon njega je stanje isto. Ne vidi memoriju. Sutra ćemo vidit šta kaže linux.

@Nbdy32 Imam ih 6, bilo bi glupo bacit ih, možda se u budućnost nađe neki elektroničar koji bi mogao mjenjat djelove.
Svemo je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2020., 21:29   #518
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,385
Pa skini sa techpowerup stranice originalni BIOS
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2020., 22:43   #519
Svemo
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Solin
Postovi: 113
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Pa skini sa techpowerup stranice originalni BIOS
Broblem sa tim BIOS ima je šta su svi osim jednog za Samsung i Hyniks, samo jedan je za Micron, a to nije OC+. Već sam provao i ne mogu se instalirat drajveri.
Maloprije sam pročita da se u radu može mjenjat bios sa prekidačem. Sutra sve šta imam na stol, povadim biose od svih kartela, usporedim koji su isti ( jer nisam sve flesao na obe strane) i to bi trebalo biti to.
Backup, backup i po mogućnosti dobar naziv filea! Sva srića šta je lockdown pa se ima vrimena.
Svemo je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2020., 00:01   #520
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 182
Citiraj:
Autor Svemo Pregled postova
Broblem sa tim BIOS ima je šta su svi osim jednog za Samsung i Hyniks, samo jedan je za Micron, a to nije OC+. Već sam provao i ne mogu se instalirat drajveri.
Maloprije sam pročita da se u radu može mjenjat bios sa prekidačem. Sutra sve šta imam na stol, povadim biose od svih kartela, usporedim koji su isti ( jer nisam sve flesao na obe strane) i to bi trebalo biti to.
Backup, backup i po mogućnosti dobar naziv filea! Sva srića šta je lockdown pa se ima vrimena.
Lijepo odi na stranicu proizvođača, otvori ticket, upiši PN/SKU, napiši da imaš problem sa rabljenom grafom, krepava ti (ne spominji da ti treba za mining), pošalji neki bios koji sad imaš gore i u roku 24h ti pošalju original koji je za tu grafu. Barem je meni tako Sapphire napravio prošli tjedan
BBminer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.01.2021., 17:52   #521
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,660
Sve najbolje u 2021!

A sada, ima možda tko original bios za Asus Strix RX 570 4GB Elpida?

Poskidao sve što sam našao na internetu i ne radi mi niti jedan kako treba...

Fala


Trebao sam prije pitati

Napravio da radi...dodao odmah dvije vrste original biosa na početnu stranicu, pa ako netko bude trebao

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 02.01.2021. u 18:06.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2021., 18:29   #522
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,555
Ne znam gdje bi pitao, imam jednu 570 4gb kojoj sam iso stavljat modani bios i sta se nije SMOS resetiro usred stavljanja... sad SMOS vise ne vidi tu karticu uopce, ali se i reboota dok god je ona spojena, ne mogu doci ni do shella... probao monitor ukopcat na integriranu i pustit samo tu karticu i stavio SSD i windowse, udje u windowse ali smrzne... bez spojene kartice ulazi normalno...

Ima ko ideju... imam original bios spremljen ali nikako doc do atiwinflasha iz windowsa ili atiflasha iz shella.. mozda DOS jedino mi pada na pamet, bi se mozda dalo tako? Neki usb bootabilni stik sa DOS-om i atiflashom?

Lp
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2021., 19:48   #523
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,555
da odgovorim sam sebi, integrirana + brickana iz windowsa ne radi, ali integrirana + ispravna + brickana radi normalno i onda se moze flashati brickana...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2021., 21:45   #524
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 264
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
da odgovorim sam sebi, integrirana + brickana iz windowsa ne radi, ali integrirana + ispravna + brickana radi normalno i onda se moze flashati brickana...

Nije baš logično zašto nije htio podići win s integriranom, uvijek naučiš nešto novo :-)
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2021., 22:33   #525
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 2,555
Podigno je sa integriranom, ali čim bi ušao u Win bi krenuo instalirati drivere od brickane grafičke i onda bi se smrznuo. Što na neki način i ima logike. Nakon što je instaliralo drivere od ispravne grafe, bilo je lako dodat brickanu kao drugu.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 12:01   #526
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 431
Situacija slijedeća:
1x Gigabyte RX570 Samsung memorija sa majnerskim biosom
1xGigabyte RX570 Hynix memorija sa standardnim biosom


Pitanje: Mogu li uplodati bios od ove sa Samsung memorijom na ovu sa Hynix? Rave os koristim.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 12:32   #527
MAHER
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,581
Vjerojatno ces brickat gpu ako to napravis.
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 12:36   #528
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,385
Naravno da nemožeš to napraviti
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 12:44   #529
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 431
Šta da radim? Gdje se mogu nabaviti takvi biosi?
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 12:52   #530
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 2,385
Skini original sa grafe, sa Polaris Bios Editorom odradi One click timing patch i flashaj to na grafu
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2021., 13:05   #531
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 431
Već sam skinuo originalni. Pozabavićemo se malo sa tim.
Hvala na pomoći.

Edit:Polaris bios editor odlično obavio posao.

Zadnje izmijenjeno od: frezer. 06.03.2021. u 17:32.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2021., 12:18   #532
dj_cicko
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: hjghjghj
Postovi: 5
Pozdrav ekipa trebam pomoc oko RX 570 Sapphire Nitro 4gb, Elpida EDW4032BABG 113-2E366FU-S54. Htio bih rudariti ergo a ne znam dali su mi modani biosi , moze neka uputa oko toga kako najlakse to provjeriti i napraviti.
Hvala
dj_cicko je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2021., 21:33   #533
dj_cicko
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: hjghjghj
Postovi: 5
Nema veze uspio sam napraviti, hvala
dj_cicko je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2021., 05:37   #534
evilmage007
Master of PC
Moj komp
 
evilmage007's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: Osijek
Postovi: 38
Ekipica, trebam biose za mining za: Sapphire Nitro + 4gb RX470 i RX570, obje 4gb obje nitro+
I trebam za asus ds rx580 4gb mining bios, znam flashat znam cijeli proces, no ne znam editat bios i što točno treba.

EDIT
Točan model kartice i memorije
1x sapphire nitro + RX470 4gb Hynix memorija (oc s stock bios 1400/2000)

1x sapphire nitro + RX570 4gb Elpida memorija (oc s stock bios 1450/2050)

1x Asus Dual OC RX580 4gb Elpida memorija (oc s stock bios 1450/2050)

Znam 4gb su i ne isplativo je, no ovo je testni rig i nešto eksperimentiram pa bi htio sad probat izvuć max iz te 3 kartice
__________________
Balkan 𝕖-Sports Racing

Zadnje izmijenjeno od: evilmage007. 02.05.2021. u 06:15. Razlog: Dodane info o GPU
evilmage007 je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2021., 09:54   #535
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 2,393
Citiraj:
Autor evilmage007 Pregled postova
Ekipica, trebam biose za mining za: Sapphire Nitro + 4gb RX470 i RX570, obje 4gb obje nitro+
I trebam za asus ds rx580 4gb mining bios, znam flashat znam cijeli proces, no ne znam editat bios i što točno treba.

EDIT
Točan model kartice i memorije
1x sapphire nitro + RX470 4gb Hynix memorija (oc s stock bios 1400/2000)

1x sapphire nitro + RX570 4gb Elpida memorija (oc s stock bios 1450/2050)

1x Asus Dual OC RX580 4gb Elpida memorija (oc s stock bios 1450/2050)

Znam 4gb su i ne isplativo je, no ovo je testni rig i nešto eksperimentiram pa bi htio sad probat izvuć max iz te 3 kartice
Ove klokove koje si stavio su daleko od stock biosa,tvoje kartice su modane, jer nebi gurale 1400/1450 cpu clock ...

Još pogotovo sa elpida memorijom,malo mi je čudno ...

1.Uglavnom skini biose sa kartica ...
2.Skini POLARIS BIOS EDITOR ... (mislim na je neka 1.7xx verzija) ...
3.Učitaj bios u editor ...
4.dolje desno je one patch timings ...
5.spremi bios nakon moda ...
6.flashaj nazad na karticu ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2021., 10:10   #536
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 6,881
Citiraj:
Autor evilmage007 Pregled postova

Znam 4gb su i ne isplativo je, no ovo je testni rig i nešto eksperimentiram pa bi htio sad probat izvuć max iz te 3 kartice
Po meni, isplativije je trenutno kupiti 4GB kartice, nego investirati 4-5X više u 8GB+ kartice za 50% veću zaradu (jutrošnja situacija sa ETH vs RVN)
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2021., 10:30   #537
evilmage007
Master of PC
Moj komp
 
evilmage007's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: Osijek
Postovi: 38
Stock kartice sve 3, jedino što sam na 470 modao bios i stavio od 570.
Na 570 je bio već prije mining bios kkao drugi bios, no maknuo sam ga i nisam napravio backup
A 580 je full nikad ne dirana, štoviše ni otvarana.

Ma kaki neću se prebacivat na druge kartice niti si stvarat trošak, imam RTX3090x4 u drugom Mineru i on radi jedno te isto konstantno, dok s ovim želim eksperimentirat i učit

EDIT
akko nešto znači 470 i 570 su nitro+, moja je imala mining bios no maknio sam ga jer nisam ni pomišljao o miningu, no evo par mjeseci kasnije druga priča.
Također 470 ima bios od te iste 570.

Teamredminer mi bolje rezultate daje, no 470 je jedina na 1400, dokk 570 i 580 s 1450 mi je spustio na 1096 i 1086, 4.7$ trenutno rovare sve 3 zajedno
__________________
Balkan 𝕖-Sports Racing

Zadnje izmijenjeno od: evilmage007. 02.05.2021. u 16:11.
evilmage007 je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2021., 16:03   #538
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 2,393
DO sada nisam NVIDIE flashao niti mijenjao bilo kaj se tiče biosa,ali ovo radi i isprobano je ...

NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER - 6 GB

CORE -150
MEM 1300/2600 (win/linux)
WATT 90

36.05 MH/s

Istestirano na PNY , MSI i GIGABYTE kartici,sa HYNIX memorijom

Prilažem BIOS za te kartice,ali sve radite na vlastitu odgovornost,nisam kriv ako si zbrikate kartice,nemate origigi bios poslije ili bilo kaj drugo !!!!!!!!!!



https://www.dropbox.com/s/q101j08cgn...40.A9.rom?dl=0
https://www.dropbox.com/s/datyjgvj3i...00.28.rom?dl=0

Palit je bez powera,ali se dobija cca 36 MHs ...

MSI ima sve statse, ali dodaje 2.5 Mhs na trenutni hash koji ste imali ...

DODATAK ; na GIGABYTE kartici morate powećati power na 110 barem (možda i više) ...

EDIT 2 : Na žalost PNY (jedna od) i GIGABYTE su mi otkazale poslušnost,pa sam ih vratio na tvorničke ... tak da ak se igrate,igrajte se ...

Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 21.08.2021. u 16:56.
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2021., 20:01   #539
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 2,393
Da nema neko origigi bios za msi armor 580 8 gb samsung mema ....

K4G80325FC-hc25 oznaka memorije ....

Sve kaj sam poskidao mi baš i ne fercera ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2021., 20:42   #540
šokre34
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2019
Lokacija: zgb
Postovi: 30
...

Zadnje izmijenjeno od: šokre34. 13.10.2021. u 21:07.
šokre34 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na