|
![]() |
#391 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozdrav! Može preporuka za router sa ac standardom da zamijenim t-com speedport 724, naime na 5ghz mi je preslab signal pa bih trebao nešto sa dosta jačim signalom? Želio bih baš zamijenit router a ne novi piknut u stari. Kako onda tj. da li mogu prebacit postavke na novi da mi radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš info u ovoj i sl. temama, prvo odgovori jesi li na optici ili xDSL - u ? jeli imaš / koristiš MaxTv i VoIp (telefon) ? Telefon je komplicirano / skoro nemoguće riješiti na alternativnom routeru a i mora imati VoIp funkcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Premium
|
Na optici sam i koristim samo internet i telefon vulgaris. |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Moderator
|
Telefon vulgaris isto izlazi iz routera, ako je slučajno još u pogonu klasična stara POTS varijanta onda će to promijeniti prvom prilikom i prebaciti te na VoIp (preko routera). Na optici imaš dvije varijante: 1 - Speedšrot ostaje za VoIp, gasiš WiFi i tražiš da ga prebace u Bridge mode za Internet, na njegov Lan1 spajaš svoj router (npr. TP-Link C7 ili sl, ubaciš PPPoE podatke i uživaš 2 - nabavi mali GB switch preko kojeg ćeš spojiti Speedšrot na kojem ostaje VoIp, treba ugasiti WiFi i kompletno deaktivirati Internet konekciju, novi router spajaš na switch a ostalo je isto kao poviše |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
|
Ma već i sada je telefon preko routera, samo nisam znao da je to voip. Znači ne ginu mi dva routera. Htio sam to izbjeć jer mi je problem struja i mjesto... Koji bi onda router bio preporuka, taj C7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Moderator
|
Da, taj C7 je neka zlatna sredina sa dosta opcija ili ako nađeš vrlo slični C1200 (pisali smo o njemu pa potraži). |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Tactical Sport Orange
Datum registracije: Sep 2007
|
preporuka za dobar AC router? Imam samo optiku (200/100) i do sad sam imao HAP AC2. Malo je range i propusnost lošija pa bih išao na neko bolje rješenje. Imao sam AC87U ali se pregrijavao i 5 Ghz mreža je znala "nestajati". Volio bih da nije prevelikih domenzija i da je stabilan. Bitan je samo wireless, ostalo (USB LAN itd) ne koristim. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Trenutno ga ima od naših webshopova ProPing, ne piše koliki lager. Od stranih sam gledao na EuroDK, gdje baš piše koliko komada imaju. Ova druga dva su mi preskupi jednostavno.
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Nitko se znači nije susretao sa ruterima za koje sam pitao? Jel moze netko prokomentirati temeljem ranijih iskustava koju? Da skratim, Xiaomi AC2350 za 420kn ili Tp-Link Archer C2300 za kojih 830kn? Po karakteristikama podjednako pa molim iskustva sa Xiaomi ruterima (TP-Link je poznat)
![]() |
#402 | |
Tactical Sport Orange
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() RB4011 je zvijerkica ali totalni overkill za mene. nemam potrebe za ničime osim dobrog wirelessa pa sve ostale funkcije padaju u vodu. Gledao sam i AX50, čini se ok ruter za cijenu... Pogledat ću malo AC3, još jednom hvala na preporukama! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Ali, poznajući Xiaomi, taj router vjerovatno svoj posao radi OK. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Upozorenje: Walmart-exclusive router and others sold on Amazon & eBay contain hidden backdoors to control devices https://cybernews.com/security/walma...ntrol-devices/ I naše trgovine su znale imati njihove routere pa pripazite ako uskoro kupujete router. Support naravno ne misli riješiti problem u skorije vrijeme.
![]() |
#405 |
dežurno smetalo
Datum registracije: Nov 2004
|
Jutro ljudovi, trebao bih malu pomoć oko wi-fi modema u stanu. Prvo da objasnim situaciju, pa da vidite ako se može pomoć ![]() Živimo u zgradi, koja ima 4 stana/apartmana. Net (t-com) je u A1, do svakoga od 3 preostala apartmana je provučena žičana veza, te se u svakome nalazi modem (mislim da je neki ASUS), koji onda dijeli žicu/wireless po apartmanu. Pošto su to tast/punica sredili prije nego smo se ja/žena uselili, podešavanje modema u apartmanima je sređivala ekipa iz t-coma, te je to sve ok, šljaka bez problema - do sada. U našem stanu je počeo wi-fi zezat (čitaj, ne radi), kada se spojim na ostale apartmane radi, a ja bih ovu priliku iskoristio da bacim neki 5Ghz ruter, koji može podnijeti solidan broj konekcija. Na njega će biti spojeno žicom -komp, printer. Bez žice - laptop x2, mob x2, xiaomi android box, xiaomi kamera. Koji uređaj bi bilo najpametnije uzeti? Da ne zaboravim da je veza vDSL (50/10) - najbrže kaj možemo dobiti, barem dok ne dođe optika... Thx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Moderator
|
Nisi naveo jeli u igri IpTv (čitaj TV) onda je poželjno ostati na nekom ASUS - u jer u pameti ima za riješiti IpTv. Ako nemaš IpTv onda može i od drugih proizvođača. Za početak pogledaj pa ovdje napiši precizno oznaku ASUS - a koji sad u pogonu. Ako je samo WiFi problem, može se uzeti neki router koji ima AP mod rada,pogledaj malo po temi i slične teme za preporuke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
dežurno smetalo
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
https://www.links.hr/hr/router-tp-li...icni-060800004 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Moderator
|
Imaš taj C6, slični C7, ... pogledaj mu emmulator na stranici proizvođača za dostupne opcije, to ti je bitno hoćeš li ga koristiti kao AP ili bi mijenjao postojeći router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Treba paziti kod tplinka. Tako sam ja prije nešto godina kupio C9, piše mu na kutiji da ima AP mode, ali nema izbornika u softveru niti nakon dostupnih ažuriranja ![]() Ako se pogleda emulator, tamo isto ima AP mode, ali je novija revizija hw pa treba i na to paziti kod njih. Ok, može se aproksimirati da glumi AP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2020
|
Ako nekog zanima imam viška Alcatel LinkHub HH70 Cat7 LTE Router i jedan Alcatel MW40 WiFi Router 4G (koji radi i bez struje kad se napuni) .. prodam za fer ponudu. Koristim HH71 i zapravo ne vidim veću razliku, bitno da služi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|