Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.11.2020., 13:49   #391
Hele
Premium
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Karlovac
Postovi: 96
Pozdrav!
Može preporuka za router sa ac standardom da zamijenim t-com speedport 724, naime na 5ghz mi je preslab signal pa bih trebao nešto sa dosta jačim signalom?
Želio bih baš zamijenit router a ne novi piknut u stari. Kako onda tj. da li mogu prebacit postavke na novi da mi radi?
Hele je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2020., 14:31   #392
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,030
Imaš info u ovoj i sl. temama,

prvo odgovori jesi li na optici ili xDSL - u ?
jeli imaš / koristiš MaxTv i VoIp (telefon) ?

Telefon je komplicirano / skoro nemoguće riješiti na alternativnom routeru a i mora imati VoIp funkcije.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 15.11.2020., 19:50   #393
Hele
Premium
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Karlovac
Postovi: 96
Na optici sam i koristim samo internet i telefon vulgaris.
Hele je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2020., 20:02   #394
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,030
Telefon vulgaris isto izlazi iz routera,
ako je slučajno još u pogonu klasična stara POTS varijanta onda će to promijeniti prvom prilikom i prebaciti te na VoIp (preko routera).

Na optici imaš dvije varijante:
1 - Speedšrot ostaje za VoIp, gasiš WiFi i tražiš da ga prebace u Bridge mode za Internet,
na njegov Lan1 spajaš svoj router (npr. TP-Link C7 ili sl, ubaciš PPPoE podatke i uživaš
2 - nabavi mali GB switch preko kojeg ćeš spojiti Speedšrot na kojem ostaje VoIp, treba ugasiti WiFi i kompletno deaktivirati Internet konekciju,
novi router spajaš na switch a ostalo je isto kao poviše
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 15.11.2020., 20:58   #395
Hele
Premium
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Karlovac
Postovi: 96
Ma već i sada je telefon preko routera, samo nisam znao da je to voip. Znači ne ginu mi dva routera. Htio sam to izbjeć jer mi je problem struja i mjesto...
Koji bi onda router bio preporuka, taj C7?
Hele je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2020., 00:07   #396
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,030
Da, taj C7 je neka zlatna sredina sa dosta opcija ili ako nađeš vrlo slični C1200 (pisali smo o njemu pa potraži).
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 16.11.2020., 09:26   #397
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,641
preporuka za dobar AC router? Imam samo optiku (200/100) i do sad sam imao HAP AC2. Malo je range i propusnost lošija pa bih išao na neko bolje rješenje. Imao sam AC87U ali se pregrijavao i 5 Ghz mreža je znala "nestajati".
Volio bih da nije prevelikih domenzija i da je stabilan. Bitan je samo wireless, ostalo (USB LAN itd) ne koristim.

Hvala!
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2020., 10:39   #398
Matta
El Mattador
Moj komp
 
Matta's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Ljubuški<->Metković
Postovi: 1,627
hAP ac3 ?

Audience ?

RB4011 ?

(složeno cjenovno, od najjeftinijeg ka najskupljem)
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Matta. 17.11.2020. u 08:02.
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2020., 10:43   #399
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Volim grah koji peče
Postovi: 2,730
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
hAP ac3 ?

Audience ?

RB4011 ?

(složeno cjenovno, od najjeftinijeg ka najskupljem)
Ja gledam AC3 ubost otkako je izašao. Nikako skupit za taj trošak.
Trenutno ga ima od naših webshopova ProPing, ne piše koliki lager.
Od stranih sam gledao na EuroDK, gdje baš piše koliko komada imaju.
Ova druga dva su mi preskupi jednostavno.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2020., 19:13   #400
P_KAMENi
Premium
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 232
Nitko se znači nije susretao sa ruterima za koje sam pitao?
Jel moze netko prokomentirati temeljem ranijih iskustava koju?


Da skratim, Xiaomi AC2350 za 420kn ili Tp-Link Archer C2300 za kojih 830kn? Po karakteristikama podjednako pa molim iskustva sa Xiaomi ruterima (TP-Link je poznat)
__________________
Gigabyte GA-990XA-UD3
Phenom II x3 720 BE @ 3.2GHz
8192MB RAM @ 1600MHz
Radeon HD5770
LG E2251VR
WD+NEC
Powered by Antec EA-500D
P_KAMENi je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2020., 20:40   #401
ONeill
Premium
 
ONeill's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 299
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Imam upravo ovaj doma; mala zvijer, nije mi žao nijedne kune što sam dao za njega
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2020., 22:11   #402
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,641
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
hAP ac3 ?

Audience ?

RB4011 ?

(složeno cjenovno, od najjeftinijeg ka najskupljem)
zahvaljujem na preporuci. AC3 me privlači, pogledat ću malo bolje taj model. Audience je zanimljiv ali nije wall mounted ili se ne da sakriti iza TV-a. Sve što je na dohvat ruke, junior vuče i baca na pod. Tako da treba na zid
RB4011 je zvijerkica ali totalni overkill za mene. nemam potrebe za ničime osim dobrog wirelessa pa sve ostale funkcije padaju u vodu.
Gledao sam i AX50, čini se ok ruter za cijenu...

Pogledat ću malo AC3, još jednom hvala na preporukama!
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2020., 08:01   #403
Matta
El Mattador
Moj komp
 
Matta's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Ljubuški<->Metković
Postovi: 1,627
Citiraj:
Autor P_KAMENi Pregled postova
Nitko se znači nije susretao sa ruterima za koje sam pitao?
Jel moze netko prokomentirati temeljem ranijih iskustava koju?


Da skratim, Xiaomi AC2350 za 420kn ili Tp-Link Archer C2300 za kojih 830kn? Po karakteristikama podjednako pa molim iskustva sa Xiaomi ruterima (TP-Link je poznat)
Ne ignoriramo te, jednostavno nitko nema iskustva s njima.

Ali, poznajući Xiaomi, taj router vjerovatno svoj posao radi OK.
__________________
Matta je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2020., 01:57   #404
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 17,394
Upozorenje:

Walmart-exclusive router and others sold on Amazon & eBay contain hidden backdoors to control devices

https://cybernews.com/security/walma...ntrol-devices/

I naše trgovine su znale imati njihove routere pa pripazite ako uskoro kupujete router. Support naravno ne misli riješiti problem u skorije vrijeme.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB Corsair Vengeance DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Toshiba 256 GB NVMe M.2
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
External storage: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



Lenovo ThinkPad T480

CPU: Intel Core i7-8550U @ 1.8 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR4-2400
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" Matte IPS @ 1920 x 1080
OS: Linux Fedora 33 Cinnamon

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2020., 09:26   #405
atjeroid
dežurno smetalo
Moj komp
 
atjeroid's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Krapinske Toplice
Postovi: 214
Jutro ljudovi,

trebao bih malu pomoć oko wi-fi modema u stanu. Prvo da objasnim situaciju, pa da vidite ako se može pomoć
Živimo u zgradi, koja ima 4 stana/apartmana. Net (t-com) je u A1, do svakoga od 3 preostala apartmana je provučena žičana veza, te se u svakome nalazi modem (mislim da je neki ASUS), koji onda dijeli žicu/wireless po apartmanu.
Pošto su to tast/punica sredili prije nego smo se ja/žena uselili, podešavanje modema u apartmanima je sređivala ekipa iz t-coma, te je to sve ok, šljaka bez problema - do sada.

U našem stanu je počeo wi-fi zezat (čitaj, ne radi), kada se spojim na ostale apartmane radi, a ja bih ovu priliku iskoristio da bacim neki 5Ghz ruter, koji može podnijeti solidan broj konekcija.
Na njega će biti spojeno žicom -komp, printer. Bez žice - laptop x2, mob x2, xiaomi android box, xiaomi kamera.

Koji uređaj bi bilo najpametnije uzeti? Da ne zaboravim da je veza vDSL (50/10) - najbrže kaj možemo dobiti, barem dok ne dođe optika...

Thx
atjeroid je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2020., 14:47   #406
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,030
Nisi naveo jeli u igri IpTv (čitaj TV) onda je poželjno ostati na nekom ASUS - u jer u pameti ima za riješiti IpTv.
Ako nemaš IpTv onda može i od drugih proizvođača.

Za početak pogledaj pa ovdje napiši precizno oznaku ASUS - a koji sad u pogonu.
Ako je samo WiFi problem, može se uzeti neki router koji ima AP mod rada,pogledaj malo po temi i slične teme za preporuke.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2020., 14:51   #407
atjeroid
dežurno smetalo
Moj komp
 
atjeroid's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Krapinske Toplice
Postovi: 214
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nisi naveo jeli u igri IpTv (čitaj TV) onda je poželjno ostati na nekom ASUS - u jer u pameti ima za riješiti IpTv.
Ako nemaš IpTv onda može i od drugih proizvođača.

Za početak pogledaj pa ovdje napiši precizno oznaku ASUS - a koji sad u pogonu.
Ako je samo WiFi problem, može se uzeti neki router koji ima AP mod rada,pogledaj malo po temi i slične teme za preporuke.
Nema iptva, samo net. Gledao sam nešto, bi li ovaj bio ok?

https://www.links.hr/hr/router-tp-li...icni-060800004
atjeroid je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2020., 16:50   #408
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 19,030
Imaš taj C6, slični C7, ...
pogledaj mu emmulator na stranici proizvođača za dostupne opcije,
to ti je bitno hoćeš li ga koristiti kao AP ili bi mijenjao postojeći router.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2020., 17:10   #409
c-shadow
Premium
Moj komp
 
c-shadow's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Istra
Postovi: 1,899
Treba paziti kod tplinka. Tako sam ja prije nešto godina kupio C9, piše mu na kutiji da ima AP mode, ali nema izbornika u softveru niti nakon dostupnih ažuriranja
Ako se pogleda emulator, tamo isto ima AP mode, ali je novija revizija hw pa treba i na to paziti kod njih.

Ok, može se aproksimirati da glumi AP
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2020., 23:33   #410
sputnik31
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2020
Lokacija: Zg
Postovi: 2
Ako nekog zanima imam viška Alcatel LinkHub HH70 Cat7 LTE Router i
jedan Alcatel MW40 WiFi Router 4G (koji radi i bez struje kad se napuni)

.. prodam za fer ponudu.

Koristim HH71 i zapravo ne vidim veću razliku, bitno da služi.
sputnik31 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na