|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Nestanak slike na TV-u kod paljenja svjetla dok je komp u pogonu
Imam čudan problem kod frenda Grafa je 3060, nedavno stavljeno napajanje CORSAIR RM750x. Tv spojen sa kompom sa HDMI kablom. Malo malo nestane na pola sekunde slike na TV-u i odmah se vrati. Sad smo skužili da se to dogodi kad se u toj sobi nešto usteka u drugu utičnicu , ili kad se pali i gasi svjetlo ponekad, a nekad i samo od sebe . Komp ugašen ali HDMI ostao spojen u tv.Spojimo Tv i ps5 , smwtnje svakih par ustekavanja, paljenja svjetla... Manje ali tu su.. Uštekam komp i smetnje su tu i dosta izrazenije Istekam HDMI koji ide iz kompa u Tv, komp radi i nema smetnji nikakvih. Komp fizički istekan iz struje a HDMI ostane u TV-u - nema smetnji nikakvih Grafička odlazi ili je napajanje problem? Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Dali si probao drugi HDMI kabel i drugi HDMI ulaz na TVu ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jeftini HDMI kabel u suradnji sa losim elektro instalacijama zna takve stvari raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
HDMI kabel nema propisno spojen shield pa se zato to događa. U prošloj firmi sam bio naručio 2000 kabela, otprilike trećina je bila bez shielda. Raskopao sam par konektora i shield je doslovno bio "u zraku". To misliš da je samo od sebe, a zapravo drugi ukućanin ili susjed operira na istoj fazi pa spike dođe do tebe. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da zabava bude kompletna, PC i monitor spojeni preko DisplayPorta ? Kakve su kvalitete el. instalacije u stanu / kući, uredno uzemljenje ? Jedino šta može probati (a ne garantira rezultat / rješenje problema), je da PC i njegovu periferiju stavi na jednu APC razvodnu (sa zaštitom) letvu a TV i ovo oko njega na dugu. Pošto su te APC letve relativno skupe i pod uvjetom da već ima produžne pristojne kvalitete onda može probati samo sa PM1W-GR, PM5-GR krene od € 30. APC ima nekakav filter na ulazu ali je više namijenjen zaštiti od prenapaona a ne toliko za EMI / RSO smetnje. Samo za info kako znaju biti izvedeni: https://www.chipoteka.hr/filter-mrez...6a-2631301760/ https://hr.rsdelivers.com/product/rs...phase/2766299/ https://www.ronis.hr/emi-filter-furu...89075/product/ Ako "zna sa rukama" možda može sam iskovati produžni ali sa filterom u njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Da odgovorim svima Lewis. Kupio je najskuplji HDMI u Santa Domenica, pozlaćeni neki. Isti k. Zeryx može link do te teme, ne isključujemo ništa iz jednadžbe 🤣 Wragg isprobano sa 4 kabela od par eura do 35 eura neki pozlaćeni.. jedino ako ni taj nije zapravo dobar kao što domy kaže... Domy - svjestan sam da je i to mogućnost hehe. Moguće da je faza neka opterećena sa nekim uređajem koji radi sranja. Instalacije su relativno novije, 2020,ali je ogromna kuća i moguće je svašta da je problem... Nikky spojeni i Tv i komp na dvije različite letve, isprobani i bez njih Nema razlike APC PM5-GR Essential SurgeArrest 5 oulets zaštita prenapona Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
meni se ista svar dogadala dok bi se upalila pumpa u bunaru ili dok bi upalio motor od sim volana. zamijenio hdmi kabel, problem nestao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Kakve su instalacije? Je li sve propisno uzemljeno, pogotovo pc? Je tv neki normalan ili škart? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Naručio sam mu sad ugreen 2.q HDMI ,neki trostruki shield 3m 45 eura pa ćemo vidjeti da li je kabel ipak problem 😀 Instalacije su ok i sve je uzemljeno, nije stara kuća pa da je nulovano. Tv SONY KD-65X85L . Stolica je Markus, probali i bez da smo uz komp i bez stolice da ne bi bio stat.elektricitet i nije Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bilo je, neke žarulje su znale emitirati jači IC spektar pa su senzori TV-a to svakako interpretirali...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Na ovom novom ugreen kablu se dogadja puno rjeđe ali se ipak događa. Stavljena nova grafička, isti k. Napajanje nisam dirao pa moguće da ono jede govna ... Nešto sa strujom je očito, pošto je kuća ogromna , 400 kvadrata i 3 stana. Svaki stan ima svoje osigurače ali sve ide na isti sat... Nemam mogućnosti testirati sve uređaje. Postoji li neka sansa da se ugradi neki stabilizator napona ili nešto? Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
![]() |
#17 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Nestanak slike na TV-u kod paljenja svjetla dok je komp u pogonu
Citiraj:
Ziher je to. Okladio bi se u lošu masu ili uzemljenje. Ili oboje. Pogotovo u kućama gdje se to u pravilu radi puno lošije. Online double-conversion UPS tu pomaže ali ovo je gotovo sigurno posao za električara da detaljno provjeri sve instalacije. To može trajati i na kraju puno koštati. Tu vrijedi ona: “tko ne plati ku_vu plati doktora” ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Govorim iz prve ruke. Na kraju sam samostalno sve sam minja u kući, jer je bilo previše imbecilnih padova napona. Inače, za riješiti taj problem uzmi UPS, ima također onih nekih kapacitora koji se stavi pred resistivni otpor, pa ga normaliziraju ukoliko dolazi do velikih padova napona, ali ne mogu se sititi kako se to zove.
![]() |
![]() |
#20 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
X2 kondenzator ![]() Ali napajanja ih već imaju. Ako gubi masu onda taj kondić neće imati efekta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
e to triba viditi sa alatom, meni osobno je bio pad napona. X2, kažeš? 3uF, minimalno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|