|
![]() |
#3091 | |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Prvo podebljano - da si ikad imao problema nastalih uslijed sjedenja na kršu, itekako bi povjerovao. Drugo podebljano - ![]() Nitko ovdje ne brani ogromne cifre koje se traže za spomenute stolice (pogotovo domaćih lihvara), pitanje je u konačnici koliko kome vrijedi vlastito zdravlje - a to je stvar pojedinca i financijskih prilika. Da ne bude zabune, pričam isključivo o poslovima koji traže dugotrajno sjedenje; po svoj prilici za povremenih 5 minuta za kompom nećeš davati tolike novce.
![]() |
![]() |
#3092 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Jedino što mi još pada na pamet, a meni je jako bitna stavka kod tog "njihanja" jest da sjedište ostaje paralelno sa podom i pomiče se lagano unaprijed i time prati pokret cijela a da ne nažulja butine i zatvori krvotok. Valjda je to pomoglo ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3093 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
na poslu sjedim na aeronu, doma sjedim na markusu. definitivno i doma uzmimam aerona jer je razlika ogromna jedino što se u aerona ne mogu zavalit ko krme koje jesam i gledat monitor ispod oka |
![]() |
![]() |
![]() |
#3094 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2013
|
Kako se ne mozes zavaliti u Aeronu? Ja imam Mirru2 vec godinama i namjestena mi je tocno tako da mi je ugodna za rad na kompu ali kada se zalegnem dovoljno se spusti da mi je ugodno za gejmanje sa kontrolerom u rukama. Sto se tice samog stolca, mislim da sam vec i pisao, jednostavno nemam dovoljno rijeci hvale i nakon 5-6god svakodnevnog koristenja iste. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3095 | |
gladan sam
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
kažem sumnjam u blagodati te stolice. I ja sjedim 8-10h dnevno na poslu u stolici nekoj žnj. pa i da imam problema s kičmom čisto sumnjam da bi ih stolica riješila. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3096 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Krajem prosle godine sam skoro odlucio uzeti Gesture (mislim, uzet cu je jednog dana, nema dvojbe). Na kraju sam ipak otisao u smjeru da prvo poradim malo na sebi i taj proces sad jos traje. Mene nisu ledja bolila od sjedenja nego opcenito imam slab core i drzanje dok sjedim. Svi pregledi kazu da su ledja oke, ali misicne skupine mi nisu jednako razvijene i dok jedne pretjerano rade, druge nisu bas aktivne. Logicno, svakih x tjedana misici se upale, pa me presjece itd... Danas se puno bolje osjecam i jos uvijek sam na Markusu koji mi nije zadavao tegobe. S obzirom koliko sjedim, svakako cu dogodine ici na visu klasu i nadam se s tim zatvoriti poglavlje ergonomije radnog mjesta.
![]() |
![]() |
#3097 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Ja sam na preporuku kolega ovdje u ovoj temi povukao, i uzeo secret lab titana, stariji model, najviše zbog maksimalne nosivosti od 130 kg, jer sam tada imao 120, sada sam nešto kila i skinuo ![]() Dakle koliko ja sjedim za kompom, meni je odlična. Svakodnevno igram cca 2-4 sata i za to vrijeme mi je stolica prva liga. Jeste da nekome tko sjedi 10+ sati za kompom treba i adekvatna stolica zbog zdravlja, meni je upravo zbog toga što relativno malo sjedim ovo bio odabir. Vođen sam bio mišljenjem da ako uložim više da će mi više i trajati baš zbog toga jer malo sjedim i pazim na stolicu. Uzeo sam model sa umjetnom kožom, ali do sada, 2 godine nakon kupnje stolica je i dalje tip top stanje. Doduše, komp mi se nalazi u dnevnom koji je klimatiziran tako da stanje stolice u mojem slučaju je perfektno. Negdje drugdje možda bi se potrošila i ranije. Imao sam prije nje dosta ovih jeftinijih uredskih stolica, također nisam sjedio previše za kompom pa bi se također raspale u relativno kratkom roku, što zbog moje mase, a ponekad jednostavno jer su bile nekvalitetne. Tako da ako su financije problem radije potegnuti na nešto ipak kvalitetnije kao markus ako masa nije problem, da ne govorim o premium modelima kao što su steelcase i herman miller. Da imam toliku količinu novaca na raspolaganju priuštio bi si takvu stolicu bez obzira koliko sjedio za računalom, jer to je po meni investiranje u zdravlje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3098 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja imam 135kg i Markusa već par godina, ne vidim da je to problem. Sad, dugoročno, vjerojatno će prije početi odlaziti ali za sada sve ok. Tako da ako je netko na budžetu, nije to dealbreaker.
![]() |
#3099 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3100 | |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Jasno da je tjelovježba vrlo bitna, kao i da se puno sjedenja ne može poništiti s više vježbanja (spominjao sam u nekom od prethodnih postova). Međutim, to je jedna druga, vrlo opširna tema - ovdje pričamo o direktnom utjecaju (ne)kvalitetne stolice tijekom dužeg sjedenja, na stranu aktivnosti van tog konteksta. Ali, u potpunosti tvoja stvar. Nitko te ne prisiljava da bacaš novce, govorim ti tek da anegdotalno "meni ne smeta" i "čisto sumnjam" nisu baš nikakvi argumenti - pogotovo stoga što (po vlastitom priznanju) nemaš iskustva iz prve ruke.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3101 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Da se razumijemo, nijedna od tih skupih stolica ne lijeci probleme sa ledjima (ali ih ublazava ili ono jos bitnije sprijecava da dodje do tih problema ako se krene na vrijeme). Isto tkao misljenja sam da nijedna ne vrijedi te pare koje traze za njih, ALI dobar dio tih para odlazi na marketing i razvoj i zato su tako skupe a ne zato sto su 5x ili 10x bolje od nekog Markusa i slicno. Bolje jesu i kvalitenije tu nema dileme ali cijena je takva jer moze biti takva (reklama ih prodaje i dokle god je potraznja velika cjena ce semo rasti). Ja imam SteelCase Gesture koji sam kupio krajem 2014te i dan danas je odlicna, Tkanina super, spuzva se nije ulegla. Jedino sto vidim danas je skuplji za 2500kn nego 2014te a i tada se vec cekalo 30-40 dana od narudzbe ![]()
![]() |
#3103 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
gledo njemački amazon koji šalje u rh da usporedim cjene,ovih par stolica ovako ok izgleda na prvu,ako s eodlučim uzet dobro proučit. https://www.furnitura.hr/uredska-stolica-betsy https://www.furnitura.hr/uredska-stolica-otilia https://www.furnitura.hr/uredska-stolica-dion https://www.amazon.de/-/en/Ergonomic...kitchen&sr=1-9 https://www.amazon.de/-/en/SONGMICS-...itchen&sr=1-60 ima neka dracconia daconia tako nekako ne mogu je sad nać na mobitelu sam je vidio,pazit da slučajno mreža nije od poliestera tj plastike,ja sam 187 cm 94 kg. oba mfavoour ima vaučer za 25 eura nižu cjenu?1150 kuna s vaučerom i poštarinom.songmics s vaučerom i poštarinom 910 kuna isto se ruknalson pomiče napred nazad i ljevo desno ali nema po visini podesiv naslon za glavu,kako to da nema ni jedna stolica napred nazad tj imaju ali skuplje. https://www.amazon.de/dp/B09Y8TJYRV/...xpY2s9dHJ1ZQ== ova da ali ne šalju u rh mogu naručit osobi u de ali ne izgleda ništa bolje od mfavour.
prodajem starije komponente. Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 25.08.2022. u 00:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3104 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Ostala 2 modela imaju, ali su pogodnije za niže osobe koliko vidim po dimenzijama... Što se tiče naručivanja s Amazona, osobno bi prije uzeo Mfavour - inače se preporučuje za više ljude ali i generalno za te novce navodno nema bolje stolice. Čak se mislim odustati od traženja u našim trgovinama jer je ponuda slaba + cijene su prenapuhane te jednostavno naručiti Mfavour i to je to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3105 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3106 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3107 |
Premium
|
Naručen Mfavour Executive Chair s Njemačkog amazona. Dobio promo kod sa popustom od 30e. Umjesto 169,99 + dostava, ukupno me izašlo 147,50e - što je usporedivo s trenutnom cijenom Markusa. Čisto se nadam se da se nisam za*ebao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3108 |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Mnogi se žale u reviewima na pretvrd lumbar support i osobe više od 185cm ne mogu dobro namjestiti headrest. Skoro sam naručio, na prvu neloša cijena. No, kad ti stigne napiši kratki osvrt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3109 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
https://www.otto.de/p/songmics-buero...d=S00480PAAN4X https://www.youtube.com/watch?v=-WAzu73nyNE https://www.vezo.hr/hr/uredska_stolica_opera_t/2386/50 ja imam ovu stolicu samo su kotači drugačiji,kupljena u metrou prije jedno 10 godina ne sjećam se više za 600-700 kuna.
prodajem starije komponente. Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 25.08.2022. u 22:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3110 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Javit ću dojmove kad se malo upoznam sa stolicom... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3112 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Jedan off topc ako dozvoljavate. Popravljam svoju stolicu (kupljena prije mnogo godina, ali dobra mi je i nekako ne lajkam dati 2k za novu). Uspio sam sve probleme riješiti osim što ne uspijevam pronaći gdje se može kupiti kuglični ležaj koji ide dolje u zvijezdu (moj se naravno od godina zukanja raspao ![]() Pitao sam razne trgovce i proizvođače, ali nisam naišao na interes... Na ebayu ima, ali dugo mi je čekati. Možda netko ima staru stolicu pa mu je to višak (nalazi se na donjem vrhu cilindra)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3114 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Pitao više trgovaca, svi bi popravili, ali samo ako je kupljena kod njih, za paprenu cijenu naravno. Ujedno mi tvrde da njihove stolice ni nemaju takvih kugličnih ležajeva. A naravno imaju ih sve na našem tržištu. ![]() ![]() Na kraju sam uzeo neki iglični iz jedne trgovine (nešto tanji), nadodao jednu podlošku i vozi... Sad se vrti bezbrižno u potpunosti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3115 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ima li netko ideje za uredsku stolicu (bitna je udobnost), da nije na kotačićima, a ako već je, da su kvalitetniji, jer sve ove stolice do tipa 500kn koje su do sad kupovali su kotacici odlazili u roku od par mjeseci. Stolica (dvije) su za ured na poslu, koriste se 24h dnevno, i baš se i ne pazi na stolice... do 800kn po komadu i mora biti dućan u Zagrebu, pa ako ima netko neku pametnu... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3116 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Svima vama koji imate stolice, s kojima ste zadovoljni, ili ste poput mnogih, s viskom dobre rezervne stolicu, koju ste vec preodredili za groblje uredskih stolice, samo zato sto se "eco" koza pocela raspadati, pa je ima vise po sobi, nego na samoj stolici. Mada je prije bilo dobro staviti auto presvlaku, da barem cuva i odgadja propadanje. Postoji bolja metoda. Neki dan sam trebao posebnu presvlaku koja nije tkanina, nije koza, za jedan kofer koji mi se ostetio od opreme. Te naidjem na posebni materijal, koji oni nazivaju Brodski Skaj. Materijal izgleda kao prava koza, napravljen je za sjedalice na brodovima, gliserima, jahtama, da moze trpiti razlike u temperaturi, te je jako otporan na mehanicko naprezanje, voda mu ne predstavlja ikakav problem. odbija se kao od stakla. Cini se kao da je vlazan na dodir, jer ima znatnu elasticnost, za razliku od klasicnog pojma koze i materijala koji ga imitiraju. Sto je posebno u prici? Pa to da u sendvicu s tkaninom ispod sebe, kao da je kao neki kevlar, robustan, ali uopce ne treba tapetarski alat. Jer, provjerio, obicna krojacka masina, u svakom krojackom popravku, moze iglom normalno oblikovati i formirati savove. Sto znaci, da mozete doslovno napraviti na ciferslus presvlaku, tocno po gabaritima dva sjedeca dijela, te super zastiti stolicu. Em izgleda vrhunski, em se nece pohabati lako. Rekli su mi da od istog zene dolaze po materijal za torbe. Jer izgleda skupocjeno na dodir, a kisa ga ne dira, te nema ikakvih pigmentacija kakve koza dobije kod mehanickih ostecenja. Ducan se zove Aktiv, nalazi se u Marticevoj, ZG. ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3117 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3118 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ili samo nabaviti bolje / kvalitetnije kotače ![]() Netko je spominjao u onoj temi za radove po kući da negdje ima kupiti kvalitetnijih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3119 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Collaboratively designed by Herman Miller and Logitech G, the Vantum Gaming Chair is a brand-new ergonomic chair build to give you comofort and versatility so you play at your best. https://youtu.be/tpp0EFmk5oo https://store.hermanmiller.com/gamin...r/2546179.html
![]() |
#3120 | |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Nema RGB osvjetljenje ![]() Izgleda odlično, ali iskustvo me naučilo da ocjenjujem stolice tek nakon što naslonim leđa na naslon. No, drago mi je da dizajn ide u smjeru gdje nije dovoljno imati samo šareni rukohvat na stolici ili umjetnu kožu u boji na sjedištu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|