Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.06.2007., 13:13   #1
NameNo
Premium
Moj komp
 
NameNo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 272
Pitanja u vezi overclockinga memorije

Eo ovak, kloknuo sam proc na 2.6 i kad postavim omjer da memorija ostane na 400MHz onda prolazi sve testove bez problema. Ali kad postavim tako da memorija radi na 433MZh onda ne prolazi gotovo nista (super pi, prime95).
Sto napravit da dobijem stabilnost memorije?
Memorija je kingmax superram pc3200, 2*512mb Dual channel, 1T.

Podigao sam voltazu memorije na 2.87, latencije sa 2.5-3-3-7 na 3-4-4-8 i opet isto [u biti nije skroz, malo dulje vrti testove prije neg se srusi ] . Jel ima tko kakvih prijedloga/iskustava s tom memorijom? Pa nije valjda da moram jos dizat napon za tako slabasni OC? Dal bi pomoglo da stavim command rate na 2T i kolko je to pametno/isplativo?
Thnx!
NameNo je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2007., 14:58   #2
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Kingmax... FUJ. imo sam je na istoj ploci i nisam uspio ni do 215 doci.
2T ti ne pomaze,latencije ti ne pomazu... mema je sucks za OC. ja je odma prodo
drzi je uvijek na defoultu, tako je najbolje jer jedino tako normalno radi
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.06.2007., 15:21   #3
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp
 
Ovca's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 303
imao sam 2x256 crveni ne znam jel bio mpx ili mpwb62d-38kt3r-fnas ili fhas
no uglavnom,veci napon je- losija stabilnost (na msi k8n neo i na asrock 939dual vsta)
na 2.65-2.75v max. isli su u DCu do 233(466) memtest stabilno.i ni makac.naravno na jadnim 2,5-4-4-8@1T.bank interl. disabled, 4
nije tolika katastrofa,ali definitivno ima boljih izbora value ram kategoriji(adata sa samsung tccc ili supertalent)
__________________



Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2007., 15:25   #4
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Citiraj:
Autor Ovca Pregled postova
imao sam 2x256 crveni ne znam jel bio mpx ili mpwb62d-38kt3r-fnas ili fhas
no uglavnom,veci napon je- losija stabilnost (na msi k8n neo i na asrock 939dual vsta)
na 2.65-2.75v max. isli su u DCu do 233(466) memtest stabilno.i ni makac.naravno na jadnim 2,5-4-4-8@1T.bank interl. disabled, 4
nije tolika katastrofa,ali definitivno ima boljih izbora value ram kategoriji(adata sa samsung tccc ili supertalent)
fnas cipovi = DDR433
a-data = UCCC iako ih je tesko vise nac ili 5CG (koji idu na 233)
al nije trazio preporuku za novu memoriju pa ...
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2007., 00:20   #5
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
ajd pogledaj sto pise na naljepnici od meme pa prepisi ovdje...

i nemojte odmah napadat kingmax FUJ ovo FUJ ono, to je sasvim oke mema i prilicno lijepo se moze clockat, PC3500 crveni kingmax FNAS ide i do 500Mhz, a o PC4000 modulima i da ne govorim, ja sam PC4000 module uspio natjerat na 560Mhz sa 3-4-4-8 i 2.8V...

e sad, kingmax meme su lutrija, moguce da dobis odlicnog, prosjecnog ili vrlo loseg OC-era, sve ovisi o sreci
maX je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2007., 00:22   #6
Veki-os
Premium
Moj komp
 
Veki-os's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2004
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,924
u kojim slotovima(boja) ti je mema i koji bios je na ploči?
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2007., 02:38   #7
NameNo
Premium
Moj komp
 
NameNo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 272
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
u kojim slotovima(boja) ti je mema i koji bios je na ploči?
U zutim, bios je od 6.4.2006. U everestu mi bas i ne napise tocno sve rezultate, jel NF4LD406 verzija biosa il?? Bas ko za vraga sad nemogu otvorit DFI-jeve stranice da pogledam Al nema veze nije vise ni bitno, uzimam drugu memu ovih dana a utapam kingmax. Svejedno hvala svima na odgovorima!
NameNo je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2007., 16:37   #8
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,216
Probaj prebacit u narančaste slotove i stavi BIOS 623-3 pa onda probaj.
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 20:38   #9
NameNo
Premium
Moj komp
 
NameNo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 272
Citiraj:
Autor Srky Pregled postova
Probaj prebacit u narančaste slotove i stavi BIOS 623-3 pa onda probaj.
Odakle ti bas 626-3? Ja tu ne nadjem tako nesto a tu je popis svih verzija biosa:
http://us.dfi.com.tw/Support/Downloa...FLAG=A&SITE=US
NameNo je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 20:55   #10
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
kako ne... pise ti 623-3 a ne 626-3

imas tamo
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.06.2007., 21:10   #11
NameNo
Premium
Moj komp
 
NameNo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 272
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
kako ne... pise ti 623-3 a ne 626-3

imas tamo
Da gle stvarno Al svejedno, zasto stavit stariji bios? Zar nije novi bolji i zasto?
NameNo je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 21:12   #12
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
novije ne znaci bolje... pogledaj malo po netu s kojim biosom su ljudi klokali na toj MBO pa ces vidit
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2007., 14:05   #13
Unknown2
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Unknown2
Postovi: 4
klokonje kingmax pc5300 2x1gb

imam asusovu plocu p5b, i kingmax ddr2 2x1gb 667mhz... ne kuzim se bas u klokanju, amater sam sto se tice toga..pa me zanima kako bih mogao postaviti opcije u biosu. ima li netko vec gotove podatke, tako da samo unesem?
Unknown2 je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2007., 14:25   #14
bobe
teta Mraz
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: hr
Postovi: 1,595
aaaa koji proc je tamo...inace nema tu gotovih podataka, a i takvih tema vec ima mali milijun tu na forumu, samo treba trazilicu koristit

ukratko, u biosu namistis postavke proca na manual i minjas ddr freq, ima tamo 533, 667 i 800 mislim, mos minjat i omjere, al to ovisi kakav proc imas, tj kakav mu je FSb uodnosu na RAM

inace, samo klokanje RAM-a be k lokanja proca bas i nema nekog efekta
__________________

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2007., 14:30   #15
Unknown2
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Unknown2
Postovi: 4
e4300 proc imam, trazio sam u trazilici, al nema nista konkretno
Unknown2 je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2007., 23:10   #16
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,685
U mene je Kingmax Hardcore 500.

Reza je u sigu, ja i više nego zadovoljan
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 01:11   #17
Argon
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 11
overclock kingmax ddr2 2x1gb

Pozdrav!
Može mi tko pomoći u overclockanju ove memorije (postavke latenciaja, frekvencije...)?
Konfiguracija je nvidia 650i ultra i intel 6320 overlockan na 2.3 Ghz
Argon je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 09:46   #18
Srky
Moderator
Moj komp
 
Srky's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,216
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
U mene je Kingmax Hardcore 500.

Reza je u sigu, ja i više nego zadovoljan
Ide to još više, ~560Mhz(280) na 2.5-3-3-7 i 2.9V
__________________
Abit IP35 Pro Intel Quad Q6600 G0@3000Mhz (333x9)
Thermaltake BigTyp VX120@800rpm2 x 2Gb Kingston HyperX Black 1066@1000Mhz (5-5-5-18) 1.95V
XFX HD7770 1Gb GDDR5 Core Edition@1100/1250Intel 60Gb SSD + 3 x 250Gb Seagate Single Platter 16Mb
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 10:04   #19
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Potrudi se malo i prelistaj stare topice u kojima je sve objašnjeno...ovakvih tema ima hrpa...

Mislim uopće ne kužim, ljudi sve traže na gotovo, samo da upišu brojke i još pritom da im pokažeš prstom kud što...

Zašto se ne potruditi malo i probati sam, a ako baš negdje zapneš pitaš u već postojećoj temi sa sličnom tematikom...

Ovo se ne odnosi na tebe osobno, kažem općenito...

EDIT:

Evo ti samo par tipova:

Po pitanju voltaže, nemoj ići preko 2.2/2.3v, i to samo za potrebe testiranja...

Idealno bi bilo da ju za 24/7 rad držiš na 800 @ 4-4-4-12, 2.0v...

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 09.07.2007. u 10:18.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 12:46   #20
DeVukic1987
Drift king
Moj komp
 
DeVukic1987's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 255
Na kolikoj voltaži standardno rade Kingmaxi? 800 MHz
DeVukic1987 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 13:05   #21
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,685
Citiraj:
Autor Srky Pregled postova
Ide to još više, ~560Mhz(280) na 2.5-3-3-7 i 2.9V
Ne ide...nažalost nisan potrefija tako dobru seriju. Na 2.5 ide max do 260, pošto je meni trebalo 268 onda san diga na 3. I pri ovoj voltaži (2,9+0,03), dakle nekih 2.95 ide na 270 max, proba san i 3.1 i 3.2 V i tada ide do nekih 275.
Dalje nisan probava

U svakom slučaju, u ono vrijeme je ovo bija je*en komad hardvera za i više nego povoljnu cijenu
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 13:26   #22
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,623
Na 1.8v, što je ujedno i standardna defaultna voltaža DDR2 memorija...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2007., 15:01   #23
Unknown2
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Unknown2
Postovi: 4
trebao bih i ja postavke, imam asus p5b, e4300, kingmax 667 ddr2 ..dakle trebaju mi latencije.. i jos me zanima ddal moze doc do ostecenja memorije, ako stavi preki 2v?
Unknown2 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2007., 15:02   #24
Unknown2
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Unknown2
Postovi: 4
alo ima li koga,alo??
Unknown2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 21:47   #25
DrHouse
IT Spec
Moj komp
 
DrHouse's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: CRO
Postovi: 31
Unhappy Preporuku i Savjet Molim!

imam gigu rama Transcend DDR2-pc5300 667MHz na intelu i945pm.. rami mi rade na 333MHz i to me jako zivcira.. Molim vas savjet kako da ih dignem na 667MHz.. u biosu ne mogu nista jer je zakljucan, isprobao sam dosta programcica koji su vecinom shit, tj ne dogadja se nista.. ocitavam u cpu-z..
Hvala!
__________________
MSI MegaBook L745
DrHouse je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 21:58   #26
Scorpius
Premium
Moj komp
 
Scorpius's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 390
Joj, To je DDR "Double data rate"

Tih 333 je 667 tj, 2*333!
Scorpius je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 22:30   #27
bobe
teta Mraz
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: hr
Postovi: 1,595
da!!
__________________

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2007., 20:25   #28
DrHouse
IT Spec
Moj komp
 
DrHouse's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: CRO
Postovi: 31
aaaaaaahhhhhhhhaaaaaaaaaaaa... ok..
nisam znao za to.. pozz i hvala
__________________
MSI MegaBook L745
DrHouse je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2007., 23:25   #29
64VT
Guest
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: ZG županija
Postovi: 509
Pitanja u vezi OC-a memorije

Lijepi pozdraf svima, mene zanima sljedeća stvar, jeli iko probao stavit memu duplo bržu od fsba, npr imamo sljedeću situaciju:
FSB 250MHz MEMA 250MHz
FSB 250MHz MEMA 500MHz
govorimo o pravim, ne o efektivnim taktovima.
ako bi moglo, molim vas da utrošite par minuta svog života i isprobate u super piju prije i poslje, te da mi napišete rezultate.
jedino molim da nitko ne filozofira, pravi se pametan i ostalo.
samo neka napiše onaj ko je testirao.

i da, nemoraju bit isti taktovi ko ovi gore, to je samo kao primjer, samo je bitno da je fsb isti prije i poslje a da je mema u prvom slučaju ista ko fsb a u drugom duplo brža
64VT je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2007., 00:52   #30
dugixy1
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 577
pa odi u rezultai IP mislim da post pred kraj od RAZER-a on ima vrhunski rezultat i ram mu je brži od fsb-a ali omjer 5/6 ,
i ja sam imao brži ram ali na slikama je omjer 1-1

može biti i brže ali sa nižim FSB

ako sam krivo shvatio tvoje pitanje sory

dugixy1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na