Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.06.2007., 14:33   #61
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,358
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
To vidim .

Problem je "DRAM:FSB ratio" i frekvencija memorije koja se očitava različito.
Koja je formula za računanje djelitelja za memoriju?
Ne zamaram se ja time-koristim am2tools
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2007., 15:00   #62
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,440
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Koja je formula za računanje djelitelja za memoriju?
http://tinyurl.com/2kc2uw

Sretno
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.06.2007., 15:16   #63
Caddy Master
Premium
Moj komp
 
Caddy Master's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 90
evo i moje

Caddy Master je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 17:21   #64
nick praskaton
Asshole
Moj komp
 
nick praskaton's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: RH
Postovi: 1,958
2*1gb OCZ platinum XTC

nick praskaton je online   Reply With Quote
Staro 06.06.2007., 17:45   #65
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,982
Malo je noviji Everest, ali isti su rezultati...



4 x 512 MB Kingmax 667 MHz
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2007., 02:16   #66
dziggy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 29
@Caddy Master
nasi rezultati skoro identicni
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	everest bench.JPG‎
Views:	197
Size:	43.8 kB
ID:	7442  
dziggy je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2007., 10:04   #67
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp
 
Darth Vader's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,633
__________________
Jak ko rakija!
Darth Vader je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2007., 16:47   #68
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp
 
M4rk0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 1,183
M4rk0 je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2007., 04:01   #69
frankycro
Premium
Moj komp
 
frankycro's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 65
evo recimo moj rezultat, nist posebno oc-ano
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG‎
Views:	229
Size:	62.6 kB
ID:	7447  
frankycro je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2007., 19:39   #70
neuroteek
Registrirani ovisnik
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 106

Kupio stroj prije par dana, još uvijek faza upoznavanja, nije micron (nisam skidao HS, doduše), al čini se ok! Vidli bumo!
neuroteek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.06.2007., 20:01   #71
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,624
Samo da ti kažem, vidim da ti piše pored meme ''?'' , tvoja sigurno nije Promos s takvim rezama
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2007., 22:50   #72
neuroteek
Registrirani ovisnik
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 106
Znaš kaj, kaj je najgore brijem da je, nisam odmah skinuo HS-ove, a sad mi se ne da.......morat ću......al čitao sam na sto mjesta da je to sad promos, otkad su promjenili HS-ove iz srebrnih u plave, više nisu micronovi, e sad.......vole napon, kolko sam skužio micronovi rade i na 1,8...1,9...ovi nisu 1000 4,4,4,12 2T bootat na 2,1, ali na 2,2 po biosu, odnosno 2,24 po everestu bootaju 1000 4,4,3,8 1T, orthos stabilno bar 3 sata, koliko sam ga pustio da radi....

Morat ću skinut spreadere, ako nisu zaljepljeni il nekaj

Inače na situ piše da su dezignirani za rad na 800 4,4,3,8 na 2,2v, eto
neuroteek je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2007., 23:45   #73
Babaloo
In the lab...
 
Babaloo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 905
Evo i mojih rezultata:
__________________
** AMD FX-8120 @ 4.0 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **8 GB Corsair Vengance 1866 Mhz ** Corsair SSD 120 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX518 ** Dell U2414 **CM Centurion 5
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2007., 19:32   #74
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,624


Evo i ja sam se malo poigrao sa svojim Ballistixom, ništa posebno, jer sam forsao niske latencije...

Inače postavke su: 900 @ 3-3-3-8, 2.575v
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 01:38   #75
DeVukic1987
Drift king
Moj komp
 
DeVukic1987's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 255
Zašto u mene u everestu u benchmarku nepiše koja je ploča?
DeVukic1987 je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2007., 10:35   #76
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
zato kaj ta verzija everesta ne prepoznaje P35
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2007., 14:34   #77
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,624


E6750 @ 3960MHz

Abit IP35 non-Pro @ 495MHz FSB

2GB Ballistix @ 1188MHz, CL4, 2T
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 03:08   #78
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,787
Smeće...



Zašto mi je ovakav rezultat?
Ova memorija bi navodno trebala biti brza...


Q6600@stock
OCZ PC2-9200@stock
u BIOSu SLI-memory enabled ("CPUOC MAX" setting)
FSB@stock
voltaže@stock
sve@stock
stock...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 05:19   #79
dugixy1
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 577
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Smeće...



Zašto mi je ovakav rezultat?
Ova memorija bi navodno trebala biti brza...


Q6600@stock
OCZ PC2-9200@stock
u BIOSu SLI-memory enabled ("CPUOC MAX" setting)
FSB@stock
voltaže@stock
sve@stock
stock...
zašto smeće?
pa ovo uopče nije loš rezultat.daj si zategni te latencije na 4-4-4-12 morale bi iči bez problema ako slučajno neče, postavi ručno voltažu na njima a ne auto.digni proc još, time češ i memoriju ubrzati ili stavi drugi djelitelj.ove druge reze su uglavnom sve kloknute meme i procevi. što se bližiš 1200 moračeš tu negdje vračati na 5-5-5-15 ili drži visoku voltažu da vidiš dokle ide cl4.ja imam ocz 8500 i jako sam zadovoljan kako idu,znači tvoja može još samo bolje ili isto, a vjerovatno imaš i bolje čipove gore.sigurno ti meme rade na više od 1300 na 5-5-5-15.

__________________



dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 06:23   #80
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp
 
drupci15's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb-Jarun
Postovi: 299


E6420 @ 3522MHz

Intel xbx2 @ 440 MHz FSB

2GB Patriot @ 880MHz, CL5<!-- / message --><!-- sig -->
drupci15 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 11:36   #81
Salko01
Premium
Moj komp
 
Salko01's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: PcEkspert forum
Postovi: 550
__________________
Bez linkova u sigu...
Salko01 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 14:29   #82
Zunzara
WiFiHr member
Moj komp
 
Zunzara's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 137
Evo moje

__________________

Albatron PXP35 v 2.0,E2160 M0 @2,7 GHz,2x1GB+2x512MB Kingmax DDR2 800,Seagate 320 GB Sata II,Optiarc DVD-RW,Peak HD3850 256MB,Fortron 400W PNF in Coolermaster Praetorian,Samsung 205BW"

Gigabyte MA69G-S3H,X2 4000+,2x1GB Kingmax DDR2 800,Seagate sata II 250 GB + WD 200 GB,LG DVD-RW,Powercolor X1950 PRO Xtreme 256MB colled by Accelero X2,Fortron 350W PNF in Chieftec Dragon mediumtower,front 1x80mm,back 1x120mm,Vivax 20" LCD TV

COMPAQ EVO N800v
Zunzara je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 14:34   #83
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,465
Zunzara pa ti si opasni clocker
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 18:09   #84
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,624
Tu nije ''fora'' da ideš forsirati latencije, Read/Write najviše ovise, logično, o brzini same memorije. A ako te bode velika brojka u latencijama, onda probaj naći neki balans između brzine i latencija (IMO, CL4)...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 18:33   #85
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,281
@ Neo-ST - ne znam zašto se buniš, pogledaj moj rezultat sa sličnom konfiguracijom

Q6600 B3
2*1 GB Kingmax 667

1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 04:32   #86
Neo-ST
Premium
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 6,787
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
@ Neo-ST - ne znam zašto se buniš, pogledaj moj rezultat sa sličnom konfiguracijom

Q6600 B3
2*1 GB Kingmax 667

Ako je tvoja poanta bila ismijavanje moje memorije - uspio si
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 06:01   #87
dugixy1
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 577
neo pa šta ti očekuješ da imaš 17000 umjesto 7000, pa ovo tvoje su normalne reze.budem ja stavio danas svoje da vidiš kolko ču imati.to su male razlike u brojevima ako tako gledaš.i oni sa ballistixom od 667 če imati slične ako ne i iste reze kao ti i ja.ivan nemože parirati tvojim memorijama ali trebaš ih znati dignuti ako hočeš bolju rezu. ti možeš svoju još pošteno kloknuti i popraviti stvar ali i sad imaš vrlo dobro vrijeme.da bi nečija mema bila brža od druge mora biti bolje dignuta i zategnuta i dobro podešen djeljitelj u biosu.
__________________



dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 12:10   #88
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,281
Ne znam zašto bih išta ismijavao. Vjerojatno misliš na taktove tvoje memorije u usporedbi s mojom. Vjeruj, nisam to ni gledao, samo sam gledao rezultate. Malo ću clocknut danas procesor i memoriju pa ću postat rezultate. Jedini problem je što s ovom memorijom proc ne ide iznad 333*9.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 12:14   #89
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Jedini problem je što s ovom memorijom proc ne ide iznad 333*9.
to nije do memorije jer u 1/1 mod-u mema je na 666MHz (333x2)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2007., 12:21   #90
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb zapad
Postovi: 6,281
Ali fora je u tome što imam 667 MHz memoriju i proc s memorijom radi 10:8. Kad u biosu ( opcija uGuru ) stavim memoriju da radi na 533 ( dakle 1:1 ) i stavim na 334*9 ne mogu dignuti više komp. Ista stvar u windowsima preko uGuru, dignem na 334*9 i više nema odaziva kompa i ne mogu više u BIOS-u ući u uGuru opcije jer su mi zasivljene i jedini način je clear CMOS. Ako nešto krivo radim, molim da me upućeniji isprave.
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na