Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.02.2017., 11:09   #3001
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 747
Gle to tak je. Pojedinac ne može ništa. Velika grupa korisnika da ali to je nemoguće. Dovoljno je samo da 80% korisnika odluči raskinuti sve priključke i živjeti neko vrijeme bez i terneta i telefona. No u današnje vrijeme ne možemo funkcionirati bez toga.

Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2017., 00:34   #3002
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,033
Zvalo me danas da mi ne smiju dati za 219 kuna nego za 240 kuna... Opet smeće od HAKOM-a u akciji.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.02.2017., 04:12   #3003
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,102
ja mislim da je to igrarija vlade da na taj način žele održat cijene na sadašnjem nivou i ne baš mali udio u pdv-a(manje cjene-manji para od pdv-a),objašnjenje HAKOM-a nema baš nekog prevelikog smisla.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2017., 05:42   #3004
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 747
Gle HAKOM je kriminalna organizacija pod vodstvom Vlade.
Evo i VIP-u su odbili zahtjev ali za veleprodajne usluge... I onda oni seru o tzv. konkurentnosti. Jer ovo se tiće svih operatora korisnika koji se služe tom infrastrukturom.

"Doneseno je rješenje kojim se odbija zahtjev VIPnet d.o.o. za snižavanjem cijene mjesečne naknade usluge veleprodajnog širokopojasnog pristupa za internet uslugu na temelju ADSL/VDSL tehnologije za brzine veće ili jednake 30 Mbit/s kada krajnji korisnik ostvaruje Osnovni pristup putem Operatora korisnika."

Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2017., 10:44   #3005
viper
super user
Moj komp
 
viper's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: //ZAGREB\\
Postovi: 1,803
Citiraj:
Autor N!NO Pregled postova
Na webu nisam nasao tu ponudu? U Max3m onda dobijes 100/20, maxtv i flat telefon za 219 kn mjesecno? To sad placam 345.
Nisi trazio na pravom mjestu
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...d=2288&rType=2
Verzija: 2017-04
Datum zadnje promjene: 01.02.2017.


Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Zvalo me danas da mi ne smiju dati za 219 kuna nego za 240 kuna... Opet smeće od HAKOM-a u akciji.
Moraju ti dat za 219 ako je u pitanju MAX3 jer je cjenik rađen nakon HAKOM-ove odluke.
Ili podnesi novi zahtjev po ovim "novim" uvijetima iz cjenika.
__________________
viper je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2017., 23:57   #3006
Conroe
Power Abuser
Moj komp
 
Conroe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Karlovac
Postovi: 380
Stigao prvi račun otkad sam na optici (120/240) od 20.1. i normalno nisu uopće registrirali Ultra MAX3 M paket nego je zaračunat cijeli mjesec "stari" MAX3 S paket+flat opcija koja se ne vodi dodatno uz ultra max3 m. Koja god promjena, oni zajebu, nemoš vjerovat...a niš..pisat prigovor....

Barem su sport plus i prošireni s popustom dobro zaračunali...15kn i 25kn...
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2017., 00:23   #3007
Papandopulo
Registered User
 
Papandopulo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Kvatrić, Zagreb
Postovi: 98
Citiraj:
Autor Conroe Pregled postova
Stigao prvi račun otkad sam na optici (120/240) od 20.1. i normalno nisu uopće registrirali Ultra MAX3 M paket nego je zaračunat cijeli mjesec "stari" MAX3 S paket+flat opcija koja se ne vodi dodatno uz ultra max3 m. Koja god promjena, oni zajebu, nemoš vjerovat...a niš..pisat prigovor....

Barem su sport plus i prošireni s popustom dobro zaračunali...15kn i 25kn...
Meni uopće nisu ponudili prošireni za te novce Isto sam na Ultra MAX3 M, doduše u studenom sam ugovorio pa možda toga nije ni bilo. A što se tiče njihove aljkavosti, samo šalji prigovor...
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 06:23   #3008
N!NO
Premium
Moj komp
 
N!NO's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 263
Ja sam telefonski prebacio svojih 345 na 219. Funkcionira i za postojece korisnike.
Hvala Viper!
N!NO je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 18:03   #3009
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 386
Znači , ako sam dobro shvatio Tcom nema niti jedan router sa gigabit lan priključcima? Svi koji dolaze za ''optičare'' (ZTE i Speedport) su vulgaris 100-mbitni ?
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 18:09   #3010
denied
Premium
Moj komp
 
denied's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,121
Kolko ja znam, speedport ima gigabitne....zte ima 100Mb....
denied je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.02.2017., 18:47   #3011
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,857
@Ante M
Da si se potrudio potražiti onda bi našao šta te ineresira.
Samo Speedšrot ima GB portove.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 20:13   #3012
N!NO
Premium
Moj komp
 
N!NO's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 263
U cemu je problem speedporta? Meni radi bez greske u bridge modu godinu dana. Ruter je apple airport extreme.
N!NO je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 20:27   #3013
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,857
Ima u ovoj i temi o tom šrotu x iskustava.
Nekima niti u Bridge modu ne radi stabilno, da ne govorimo ako je u "zamišljenoj" funkciji gl. routera (i ti si stavio drugi za to).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 20:29   #3014
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,917
Moj speedport je sigurno pospremljen u kutiju, tri wifi klijenta zajasu jubito i gecrk 😀
__________________

i7 4710MQ / 24GB / 1TB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / GTX 980M 8GB / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K280e
+ Logitech G603

Dell Optiplex 9010
Intel Core i5 3570 3.4GHz / 8GB
240GB SSD + 2TB FireCuda + 2x 500GB Blue
Plex + File server
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2017., 20:38   #3015
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 386
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Ante M
Da si se potrudio potražiti onda bi našao šta te ineresira.
Samo Speedšrot ima GB portove.
Pa i gledao sam, i to u ovoj temi prvi post, koji je igrom slučaja baš tvoj...

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270478

u onom sheetu sa specsima piše da ima 4x10/100 lan porta. To me i zbunilo pa sam pitao.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 02:39   #3016
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,857
To bi trebalo ispraviti
U početku kada je došao na tržište nismo imali potvrdu specifikacija.
Čak ni danas nema manuala i supporta kako treba biti.
FW kuhaju Lolek i Bolek u Zg kojeg na silu uvaljuju, ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 12:33   #3017
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 386
Eto, vidiš da se nije lako naći na prvu info.

Provučena mi je optika, dok čekam taj speedšrot kako ga nazivaš i aktivaciju usluge...možda bolje da upitam postoji li opcija da se uzme kvalitetan aftermarket router, a da pokrije telefon, net i iptv ? Ili barem nešto.

E da, potvrđeno od tcom tehnićara, i dalje ide kombinacija ont+router, a ne kako je prodavać usluge tvrdio sve u 1 uređaj. Nadalje, iptv prijemnik mora biti uštekan direktno u router...ne može biti na zajedničkom switchu sa nekoliko ostalih uređaja.

Zaključak, ovi šta prodaju uslugu su manje informirani nego ljudi koji kupuju od njih
Dapače, za tu proviziju koju dobiju ako potpisu ugovor sa korisnikom šire čak i dezinformacije. Stvarno pomalo i žalosno da ne znaju 2-3 osnovne tehničke informacije o usluzi koju prodaju
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 13:10   #3018
spitfire83
spava mi se
Moj komp
 
spitfire83's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 326
Jedino bnet ovi stbovi mogu biti spojeni na switch s drugim uređajima jer su oni uz to spojeni i na coax
AFAIK all in one combo optiku ima samo iskon i Amis u folki i sopnici.
To su Genexis uredjaji kod oba isp-a
spitfire83 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 13:13   #3019
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 386
Tako je, bnet prijemnik može sigurno na switch. Provjereno.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 13:39   #3020
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,857
@Ante M
I to šta te interesira znamo, opisivali smo u obje spomemute teme,
vjerojatno ćeš dobiti ONT sa samo jednim Lan portom pa ćeš ovisno o opremi koju dodatno nabaviš trebati mali GB switch kako bi mogao spojiti više uređaja istovremeno.
Može i bez switch - a samo onda iza ONT - a trebaš uređaj kojem možeš ispravno podesiti da prosljeđuje odr. Vlan prema pojedinom portu / klijentu.

Namjerno su zakomplicirali / složili takav konfig da je najveća gnjavaža sa VoIp - om.
Zbog toga se gore spominje switch, preko njega spojiš Speedšrot i na njemu ostaviš samo VoIp (eventualno i IpTv) a Internet "deaktiviraš".
Za Internet uzmeš svoj router koji mora podržavati Vlan - ove.

Druga podvarijanta za koju ne treba switch je da na Speedšrotu Internet konekciju prebaciš u Bridge mode pa na Lan1 staviš svoj router.

Za IpTv (MaxTv) isto imaš varijante a ovisno o dodatnom routeru, po iskustvu određeni ASUS modeli omogućuju da preko njih podesiš i IpTv.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 15:23   #3021
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 386
Cini mi se da mi je onda najpametnije da ostavim tog Speedporta za telefoniju i maxtv. Nadam se da je dovoljno kapacitiran da to dvoje odradi bez problema i blokiranja.

A da za intenet, routanje i wireless dokupim dodatni router. Cini mi se najmanje komplikacija u takvoj varijanti. Procitat cu teme pa ću onda odlučit definitivno.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 18:13   #3022
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 3,161
stalno me plašite kad vidim probleme sa spidom pa se bojim uzet 200/100 da ne imao probleme s vezom za net+tel??
__________________
prodajem starije komponente.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 20:02   #3023
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 764
Staviš svoj ruter i speedport ostaviš samo za telefon i gotovo.
Onda nemaš problema nikakvih.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2017., 23:08   #3024
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 3,161
mislio si reć ostaje mi ont/huawei a uzet će mi/zamjenit zte sa speedportom??na kojeg spojim telefon +pc+tv.
__________________
prodajem starije komponente.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 13:01   #3025
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 75
Ja ću kroz naredne dane kupiti asus router i njega direktno uštekati u ONT, speedport kompletno maknuti jer mi telefon ne treba. I nadam se da ću uspjeti podestiti da mi preko ASUS-a ide maxtv i internet, bez speedporta.
__________________
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 14:09   #3026
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,857
Uspjet ćeš, samo potraži iskustva tj. odaberi model koji ima podršku za Vlan - ove i više istovremenih konekcija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 14:19   #3027
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 386
Routeri marke Fritz Box su glasili nekad kao dobri u suradnji sa tcomovim paricama, znam da su neki čak mogli radit i kao modem .Možda ima i danas koji model da može obnašati 3d funkcije. Je, da su bili skuplji, ali vrijede para.

Baš sam se radovao prelasku na optiku za koji dan, sad već vidim da ću trebat par dana izgubit na traženje optimalnog routera
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 17:31   #3028
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 3,161
Citiraj:
Autor HyperX Pregled postova
Ja ću kroz naredne dane kupiti asus router i njega direktno uštekati u ONT, speedport kompletno maknuti jer mi telefon ne treba. I nadam se da ću uspjeti podestiti da mi preko ASUS-a ide maxtv i internet, bez speedporta.
što nema router koji ima sve u sebi ont+mreža+phone+wireless??
__________________
prodajem starije komponente.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 17:52   #3029
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 764
Ima,
http://www.tp-link.com/en/products/d...TX-VG1530.html

Integriran ONT koji inače HT dijeli.
Samo što bez GPON passworda ništa ne možete.


Voip je najveći pain in the ass
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 18:08   #3030
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 3,161
ne mogu zgoglat cjenu??di se može kupit ako se odlučim za njega još neki?'t-com djeli nešto novo??

što si misli pod Voip je najveći pain in the ass??da većina ont routera nema phone.
__________________
prodajem starije komponente.

Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 12.02.2017. u 18:16.
demetrius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na