Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.02.2020., 08:13   #151
madwifi
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 23
Public adresa je kod mene, ali koji put je normalna a koji put kao da je DDOS, neznam ja ko tu koga. Ni kriv ni dužan.
Taj port 80 redirect ne mora bit globalni cgnat, vjerojatno neki dnat/redirect chain u samom ruteru.
Znači ako pošaljem SYN na 1.2.3.4:80 očekujem ACK source = 1.2.3.4:80 a ne da mi ACK dolazi sa unknown source adrese. Ili NACK, totalno svejedno u ovom primjeru.
Nije mi toliko bitan http protokol jer ionako sve danas ide preko :443, ali možda sutra počne globalni port redirect na internu adresu i kaj onda, bum plaćal 240k za LAN?
Pišem netfiltere profesionalno, inače. I znam di je tcentar, ali kad tamo pitaju jeste vlasnik linije, niste, dosvidanja. Dok vlasnici linije vide netcat, netstat, njima je to sve msDOS.
Usmjerim ja vlasnike u hakom bez problema, ali kaj to vrijedi kad neznaju objasnit problem, pogledaju BIND conf i ko da si im otvoril raketni motor.

Ne ljutim se ja na nikog, samo pitam tu na forumu da nebi ispalo da sam jedini koji ima neki problem s tim hibrid ruterima.
Iskreno, jedva čekam da ga se rješim.
madwifi je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 18:45   #152
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp
 
Doktor-X's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: .
Postovi: 212
@Prezime
A gle ne mogu reći da je problem nesto ali da se značajno smanjilo to je sigurno, razmišljao sam kupiti neki bolji router pa ovaj od ht-a stavit u bridge ali sam odustao neda mi se davat 500+ kuna za neki pošteni komad hardvera
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 19:47   #153
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,058
Meni je danas, nakon 10 dana od instalacije, stigao update na .30 verziju.

Osim sto mi je resetirao 5Gb WiFi druge moje osnovne postavke su ostale nepromjenjene. Ne znam jel placebo, ali mi se cini da znatno brze otvara stranice, pogovo one s druge strane planete. Ping i brzine se nisu promjenile, a kako ce se ponasat prilikom 24 satnog prekida za promjenu IP adrese, tek trebam viditi.

Inace, ako cu mjenjat router, onda ce to najvjerojatnije biti za "njihov" FritzBox za 25kn mjesecno, kako bi ostao samo na jednom uredjaju.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2020., 22:28   #154
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 212
Spustili mi novi firmware 030_HT i paf, postavke linije otišle dolje, odnosno atenuacija down s 29,5 otišla na 53, i posljedično brzina spajanja s 29700 otišla na 24300 kBit/s... Zašto kako ne razumijem, ali već se jednom dogodilo i zamjenom routera se sve vratilo na staro...
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 13:02   #155
internetuser
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Evo meni je malo prije Wifi pukao na 2 min i onda se vrati.

Firmware: 09022001.00.030_HT

System log: 2020-03-05 12:42:44 Internet connection successfully established. (R010)

2020-03-05 12:42:44 From internet service provider transferred Gateway IP address: /////////// (R022)

2020-03-05 12:42:44 Timeout during PPP initialization. (IPCP) (R023)

2020-03-05 12:42:39 WLAN station successfully connected to 2.4GHz band. MAC-address: ////////// (W019)

2020-03-05 12:42:35 Connection has been terminated:Remote station is not answering to LCP Echo requests. (R021)

2020-03-05 12:42:18 WLAN station not connected: MAC-address: /////////// (W001)

2020-03-05 12:41:20 Connection to the Internet has been terminated. (R009)

Jeli neko zna zašto se ovo događa i također kakav je novi Fritzbox od HT-a? Jeli on barem stabilan?
internetuser je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 13:07   #156
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,696
O Fritz - u imaš info u ovoj temi > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301851,
rock solid samo imaš dodatnu papilovu mjesečno ...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.03.2020. u 13:13.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 20.03.2020., 08:47   #157
G.ost
Premium
Moj komp
 
G.ost's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zagreb / Malešnica
Postovi: 147
Pozdrav, zanima me jer je netko uspio na usb staviti hdd i normalno pristupiti mu? Ja već par dana razbijam glavu i nikako mi ne uspijeva... smb 1 sam uključio , stavio da mi se na sve mrežne uređaje može bez lozinke pristupati...i ništa uvijek dođem do dijela gdje me pita za lozinku routera, makar sam to isključio i izbaci da mi je pogrešna...

pa eto ako neko imam step by step kako je to riješio bio bi zahvalan...ako ne onda vjerovatno kupujem neki NAS ali onda riskiram zdravlje, pa čak i život jer bi me žena mogla ubiti
G.ost je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 19:13   #158
BlackB
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2020
Lokacija: VŽ
Postovi: 1
Pozdrav, pred dva tjedna mi je stari Speedport zamijenjen sa Speedport Plus i svi mobiteli spojeni na wi-fi odjednom imaju brzo pražnjenje baterije. Vidim da se tu pisalo da je problem u starom FW, trenutno mi je gore 09022001.00.020

Bilo je spomenuto u prošlim postovima da update može napraviti SZK. Poslao sam im upit preko online chata, ali je agent odgovorio da ne mogu oni to, nek zovem premium podršku (4,78 kn/min). Da li će oni sami napraviti update nakon nekog vremena ili moram ja inicirati nekako? Pa nije valjda da moram platiti taj poziv, da updejtaju.
BlackB je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 20:37   #159
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,058
Citiraj:
Autor BlackB Pregled postova
Pozdrav, pred dva tjedna mi je stari Speedport zamijenjen sa Speedport Plus i svi mobiteli spojeni na wi-fi odjednom imaju brzo pražnjenje baterije. Vidim da se tu pisalo da je problem u starom FW, trenutno mi je gore 09022001.00.020

Pred nekoliko tjedana sam uz novu opticku instalaciju dobio taj isti router sa istom tom verzijom FW-a. Napravio sam nekoliko podesavanja za WiFi na routeru; sve mi je radilo uredno i nisu mi mobiteli poceli brze praznit baterije. Jedino mi se jednom nije digla internet veza nakon 24 satnog prekida glede promjene IP-a...

Otprilike 7-10 dana od pustanja tog routera u pogon stigao mi je, bez moje ikakve intervencije, najnoviji FW 09022001.00.030_HT. Nisam primjetio nikakve razlike u ponasanju u odnosu na staru verziju, bilo cega pa ni wifi-a. Nakon cca mjesec dana na novom FW-u nisam imao ni jedan slucaj nepovezivanja internet veze nakon 24 satne promjene IP adrese i to je jedina razlika u mom slucaju.

Vjerojatno ce i tebi stici nadogradnja, ali kad se steknu (sad poremeceni) uvjeti...

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 23.03.2020. u 20:43.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2020., 22:35   #160
cipelic2009
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2019
Lokacija: Bregana
Postovi: 11
Bude ti ga ACS spustio automatski kroz neko vrijeme. Uglavnom ga spušta preko noći, ako ti se kojim slučajem desi da sve lampice svijetle no ništa ne radi gurni mu čačkalicu jer neki put zna past u blokadu prilikom ažuriranja FW-a pa onda pričekaj da se ponovno prijavi.
cipelic2009 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:24   #161
internetuser
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Prilikom dinamičkog dodjeljivanja IP adrese svakih 24 sata jeli nužan disconnect i reconnect routera?

Prilično je frustrirajuće kada nešto radiš na internet-u i onda pukne. Neznam jeli mi se to prije događalo na starim routerima ili samo nisam primjetio.
internetuser je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:34   #162
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,696
Normalno je da tada treba i radi reconnect,
druga je stvar šta šroteksu iz naslova za to "treba tri dana".
Žrtvuj se jednom pa ga ugasi - upali u neko gluho doba noći pa ti po danu neće to raditi tj. smetati.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:38   #163
internetuser
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2020
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Normalno je da tada treba i radi reconnect,
druga je stvar šta šroteksu iz naslova za to "treba tri dana".
Žrtvuj se jednom pa ga ugasi - upali u neko gluho doba noći pa ti po danu neće to raditi tj. smetati.
Hvala na odgovoru. Mislim da mi je na starim routerima radio reconnect noću pa nisam nikada ni pimjetio.

Probati ću ga namjestiti da radi reconnect noću.
internetuser je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:35   #164
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,058
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Normalno je da tada treba i radi reconnect,
druga je stvar šta šroteksu iz naslova za to "treba tri dana".
Žrtvuj se jednom pa ga ugasi - upali u neko gluho doba noći pa ti po danu neće to raditi tj. smetati.
Pa nije bas "tri dana". Meni, moj Plus sa najnovijim firmware-om izgubi vezu s internetom na cca 5-10 sekundi. Uredno su svi ti dnevni prekidi logirani na HT portalu, recimo zadnjih nekoliko dana samo 5 sek:

3.4. 3:22:28 - 4.4. 3:22:28
4.4. 3:22:33 - 5.4. 3:22:33
5.4. 3:22:38 - 6.4. 3:22:38
6.4. 3:22:43 - 7.4. 3:22:43
7.4. 3:22:48 - 8.4. 3:22:48

To je meni brze od bilokojeg routera koji mi je HT dosad dodijelio i uopce me ne dira u kojem dobu dana se dogodi taj kratki prekid od 10ak sek.

Nije da branim taj router, ali svasta sam o njemu procitao sto ne stoji, kao ni ova "tri dana" za reconect.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. Jučer u 19:48.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:42   #165
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,696
Onda je krivi info, možda jer je ovaj Plus noviji / bolji od prethodnika.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:03   #166
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 212
U biti, kada malo bolje pogledaš, ovaj plus je zapravo najbolje što HT ima u ponudi (ne računajući dodatna plaćanja za "premium" router koji zapravo ni nemožeš još dobiti na bakru ako se ne varam...).
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:52   #167
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,552
Bio bi dobar router da piše negdje max brzina koju je moguće dobiti po parici, a ne samo trenutna. 55Mbit je recimo dovoljno za Turbo 50 dok 49Mbit nije.

ZTE 05.06.2019
Actual Rate(Up/Down) 16383/46601 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 23826/48640 kbps
Noise Margin(Up/Down) 10.8/7.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 26.6/21.4 dB
Output Power(Up/Down) 14.1/9.7 dBm

Na ZTE:
ZTE 23.03.2020
Actual Rate(Up/Down) 8205/46749 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 23740/49429 kbps
Noise Margin(Up/Down) 19/8.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 26.4/21.3 dB
Output Power(Up/Down) 14.1/9.7 dBm

Na SpeedPort Plus:
DSL downstream
49455 kBit/s
DSL upstream
8204 kBit/s
Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
SNR (Down/Up)
9.0 / 22.0 dB
Attenuation (Down/Up)
17.5 / 21.5 dB

Na SZK kažu Turbo 50 bi išao da nema MaxTV-a, na Turbo 50 garantiraju 35-50Mbit (toliko se ima), pa ne možeš lagati da TV uzima 15 Mbit. Radi uploada mi treba Turbo 50, ali nemoeš se s rogatim bosti.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:25   #168
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,696
Poznato da je T-Koma malo "tvrd" po tom pitanju, time se zapravo štite i smanjuju si pritužbe / probleme.

Alternativni operateri (dok su postojali, recimo to tako), su znali biti fleksibilniji pa su znali "slagati" profil da se izvuče max. obzirom na usluge i stanje linije.

Razumljivo je da želiš više / brže ali isto tako moraš biti svjestan da šta se više približavaš max. mogućnosti pojedine linije skoro eksponencijalno rastu problemi. Isto tako, kako misliš "progurati 50+ nečega onamo gdje "prolazi" 49 nečega ?
Bolje imati malo sporije i stabilno nego nazivno višu brzinu i nestabilnu konekciju.

Ako ti "fali" bandwith - a onda gledaj opcije drugog spojnog puta A1 coax ili nečija optika.
Nema tu druge opcije
Nikky je online   Reply With Quote
Staro Danas, 13:31   #169
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,058
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Na SZK kažu Turbo 50 bi išao da nema MaxTV-a, na Turbo 50 garantiraju 35-50Mbit (toliko se ima), pa ne možeš lagati da TV uzima 15 Mbit. Radi uploada mi treba Turbo 50, ali nemoeš se s rogatim bosti.
Ako ti je upload tolko bitan, onda razmotri kombinaciju s nekim mobilnim operaterom. Recimo ako ti je Tele2 dostupan, oni imaju 50Mbit u uploadu uz ping 10-30ms, ovisno o lokaciji...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 14:49   #170
deno1000
Premium
Moj komp
 
deno1000's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 60
SpeedportPlus u odnosu na prijasnje rutere ima:
Bolji i kvalitetniji WiFI
Podržava 2.4 i 5 GHz frekvencijske raspone
Podržava standarde 802.11 a/b/g/n/ac -> veća brzina putem WiFi-a
Band steering

Ima tu jos stvari,ali koje korisniku nisu bitne
Takoder ima redovan update firmware sa kojim se updejtaju preformanse.
Ostalo je jos malo korisnika koji nisu migrirani na speedport plus
deno1000 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:30   #171
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,058
Citiraj:
Autor deno1000 Pregled postova
SpeedportPlus u odnosu na prijasnje rutere ima:
Podržava 2.4 i 5 GHz frekvencijske raspone
Ovo podrzava i "nova" verzija Speedport W724V koji HT jos uvjek uredno dijeli korisnicima. Moja dva susjeda su dobila taj noviji Speedport W724V sa 5GHz WiFi-em, dok sam ja istovremeno dobio Plus verziju
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 16:08   #172
deno1000
Premium
Moj komp
 
deno1000's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 60
da,ali na Speedport W724V nemas band steering,pa ti ta funkcionalnost i ne radi bas kako treba,pogotovo ako se radi o vecem stanu ili kuci.
deno1000 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 16:09   #173
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,234
Ja sam jutros dobio W724V Type Ci 11ac. Vidim da na njemu piše proizveden 09/2017.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je online   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na