Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.08.2020., 15:52   #4321
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,857
Da li postoji neka globalna karta koji provider nudi u kojem dijelu grada (Zagreba) optiku? Bakar pretpostavljam da je tu tcom alfa i omega.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2020., 16:00   #4322
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,181
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Da li postoji neka globalna karta koji provider nudi u kojem dijelu grada (Zagreba) optiku? Bakar pretpostavljam da je tu tcom alfa i omega.
Imas karte na HAKOM-ovoj stranici, budes se snasao:


http://mapiranje.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2020., 13:25   #4323
sve
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Na zemlji
Postovi: 33
Ja sam uspio dobiti prije par mjeseci produženje ugovora:

MAX 3 optika - 249
MAX sport plus - 15
HBO - 5

Prošireni - 5
Dodatni reciver - 10
Pickbox - 4


Dobio sam promo 500/250 za kunu, tu su mi jedino rekli da je bitno zvati prije isteka ta tri mjeseca da ne ode u sljedeći mjesec po punoj cijeni.
sve je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2020., 19:44   #4324
bumbak12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Sibenik
Postovi: 32
Pozdrav,

jel zna neko onako na brzinu da ne kopam po starim postovima kako podesiti mikrotik da mogu maxtv box direktno u njega ubost, bez tcom routera... sad mi radi ONT -> Mikrotik -> tcom router -> maxtv box...

htio bi se riješit tcom routera ako je moguće..
bumbak12 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2020., 20:03   #4325
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 222
Prema ovom postu, VLAN za MaxTV je 1500. Stavi na nekom portu bridge prema ONT-u za taj VLAN i trebalo bi raditi.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2020., 20:39   #4326
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,304
1500 je točan info,
primjer samo prilagodi parametre > https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=148784
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2020., 21:04   #4327
bumbak12
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: Sibenik
Postovi: 32
Evo proradilo, hvala ekipa na pomoći, zapravo je istina da treba samo vlan tag 1500 stavit, ali kako sam prije taj port koristio za telefon to me zeznilo kod postavki... jer za telefon treba napraviti vlanove 101 na oba porta (ulazu i izlazu) i staviti u bridge te vlanove, pa onda isto ide tcom router između mikrotika i telefona... a za direktno spajanje mikrotika i maxtva treba napraviti samo vlan 1500 na ulaznom eth1 portu i direktno ga bridgati sa portom na koji je spojen maxtv (u mom slučaju eth10).

Citiraj:
add bridge=bridge_maxtv interface=eth1-vlan1500
add bridge=bridge_maxtv interface=eth10
tako nekako

Zadnje izmijenjeno od: bumbak12. 03.09.2020. u 21:34.
bumbak12 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2020., 21:46   #4328
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 222
Citiraj:
Autor bumbak12 Pregled postova
jer za telefon treba napraviti vlanove 101 na oba porta (ulazu i izlazu) i staviti u bridge te vlanove, pa onda isto ide tcom router između mikrotika i telefona... a za direktno spajanje mikrotika i maxtva treba napraviti samo vlan 1500 na ulaznom eth1 portu i direktno ga bridgati sa portom na koji je spojen maxtv
Tako je, jer ruter za telefon očekuje i dalje VLAN tag po kojem će slati VoIP, a MaxTV STB ne radi s VLAN-ovima nego ruter to obavi za njega.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2020., 21:42   #4329
float
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: St
Postovi: 37
Jel se sićate Terrastreama? Jel to zauvik umrlo?


Vidim da je A1 podigao na 1000/500 brzine putem optike, imaju li oni aktivni ili pasivni oblik optičke mreže?


Šteta što mi koji imamo preduvjete (zasebna nit) za sad već umrli Terrastream nećemo to doživit u skorije vrijeme.


Navodno su zapeli na isporučenju 4k maxtv podrške prema onome što sam zadnje pročitao.
float je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2020., 09:03   #4330
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 308
Citiraj:
Autor float Pregled postova
Jel se sićate Terrastreama? Jel to zauvik umrlo?


Vidim da je A1 podigao na 1000/500 brzine putem optike, imaju li oni aktivni ili pasivni oblik optičke mreže?


Šteta što mi koji imamo preduvjete (zasebna nit) za sad već umrli Terrastream nećemo to doživit u skorije vrijeme.


Navodno su zapeli na isporučenju 4k maxtv podrške prema onome što sam zadnje pročitao.
Mogu preko postojećih modema i opreme pustit 1 gbps, nije nikakav problem. Osim onih par najstarijih kvartova koji nemaju vlastitu nit do sebe.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2020., 15:12   #4331
ipa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 84
Pozz

Zvao sam sad szk ht i tražio ponudu za optiku
internet sa tel - 189 kn
internet tv i tel - 249 kn
i pitao sam za fritzbox 7590 i rekli su da može da je 19 kn

Dali se može dobiti bolja ponuda ili da prihvatim ovu
Zahvalan na odgovorima
pozz
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2020., 18:30   #4332
ipa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 84
Citiraj:
Autor ipa Pregled postova
Pozz

Zvao sam sad szk ht i tražio ponudu za optiku
internet sa tel - 189 kn
internet tv i tel - 249 kn
i pitao sam za fritzbox 7590 i rekli su da može da je 19 kn

Dali se može dobiti bolja ponuda ili da prihvatim ovu
Zahvalan na odgovorima
pozz
Uzeo sa internet 100/20 + Fritzbox 7590 ( 189 + 25 = 214 )
Rekao mi je da inače ne nude Fritzbox 7590 već samo ako ko pita
pozz
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2020., 16:32   #4333
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,857
Samo da se pohvalim kako su me shebali u tkomu

Zovem da hoću optiku u stanu. Dam adresu, može nema problema, dolaze tehničari u roku 7 dana. Prođe 7 dana nitko ništa, prođe 10 dana, zovem ih. I tako pričamo mi, kad ono, dobijem info "Pa kod vas nema optike". Reko, kad ste to mislili javiti?

Sad čekam info povratni tko je zeznuo, al ono, neznam tko je gori. Ovi ili A1 s kojima isto vodim borbu.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2020., 19:13   #4334
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,268
šta ima u tom fritzbox 7590 ?


ja ako bi opet kod njih na optiku .. direkt na mikrotik .. fučkaš telefon
to ide i bez njihovog modema ?
ont>> mikrotik
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2020., 20:39   #4335
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,304
To ide, samo ispravno konfiguriraš.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2020., 02:12   #4336
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,113
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
šta ima u tom fritzbox 7590
kod mene je ovako imam asusa-88u smart home uređeno -28 uređaja spojeno na wi-fi 22 na 2,4 -6 na 5 problem je da asus nakon 20 uređaja štrajka.daljinski i prekidaći zahtijevju 2,4 vezu ,prekidaći nisu problem ali daljinski jesu jer ih s vremena navrijeme moram prekonfigurirati što je opet problem broadlinka i bugova u njihovom softweru,e pa fritz za sada to sve radi bez problema,drži svih 28 uređaja online.

mana ima podosta najveća po meni je nemogučnost vpn-a,naspram ausa ipak nešto niže wi-fi brzine nepostojanje kanala 80 na 5GHz,restart svakih 7-10 dana(jer mu se otprilike u tom vremenu počne raspadati firmware,nakon nekig 2mjeseca možda malo više treba ponovno učitati firmware jer intervali restarta postaju kraći- do sada sam imao sreću da su izbacivali novi pa to nije bio veliki problem.

p.s relativno veliki broj uređaja je s toga što wi-kuži svaki prekidać u stanu kao svaki zaseban uređaj
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2020., 02:37   #4337
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,624
pa lijepo su ti rekli, ubodes bilo kojeg boljeg Mikrotika direktno u ONT i ima da radi i 250 uredjaja na ac/bg/n kako god vec zelis.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2020., 14:06   #4338
ipa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 84
Citiraj:
Autor ipa Pregled postova
Uzeo sa internet 100/20 + Fritzbox 7590 ( 189 + 25 = 214 )
Rekao mi je da inače ne nude Fritzbox 7590 već samo ako ko pita
pozz
Zvali iz HT nakon par dana da nema FRITZBOX 7590
tako da sam im rekao da onda ništa od posla
vidjet ćemo hoće li dolaziti
pozz
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2020., 15:03   #4339
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,304
Pa mogao si i sa speedšrotom pa staviti svoj router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2020., 16:17   #4340
ipa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 84
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa mogao si i sa speedšrotom pa staviti svoj router.
Dobro si rekao , tako će i biti.
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2020., 17:00   #4341
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 407
Uzmi optiku dok daju
tascam je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na