Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.05.2019., 19:12   #2911
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 411
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
b715 na allegro za 950kn, oxl isto tako.
Jedino me hebe sto su poljaci lijeni zaradit pa rijetko tko da hoce slat u hr.
Ne mogu naci musteriju koja je voljna poslovat.
Gdje si ti uzeo svoj?

edit: nasao kod finaca novi za 1000kn, jos samo da pristanu na shipping.
Edit 2: Salju za Hr, imaju paypal ��
Treba netko zte mf286?(poslat privatnu)
Radi na sve kartice, mogu se birat frekvencije itd meni hvata 220mbit. Pogledat postove unazad od mene
Moj je kupljen na amazonu orginal Huawei FW neću više imati posla sa ovim brendiranima nikad ne znaš što su blokirali
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 19:31   #2912
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Moj je kupljen na amazonu orginal Huawei FW neću više imati posla sa ovim brendiranima nikad ne znaš što su blokirali
Ja nemam problema sa DNA softwareom, kod njih sve otkljucano.
Radi ko svicarski sat
axo je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.05.2019., 19:32   #2913
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 162
.
Ja sam ga uzeo od amazon.de, ima fw od dna (finska) ima sve mogućnosti. Možeš birati jednu, dvije ili tri frekvencije da rade u agregaciji. Dali te iste frekvencije rade na određenom području to je druga stvar. Kada kupiš novi dreambox unutra je tvornički images i na njemu ne radi ni iptv ni cs niti možeš otvoriti bilo koji kodirani kanal. Bit je u podršci koji će tim (čitaj isp) napraviti bolji images (fw) na kojem će na razne načine raditi kodirani kanali. Tako je i kod rutera, koji isp napravi bolji fw, njegov će ruter imati jači wifi, bolju brzinu i više mogućnosti. Ruter b715 sa dna fw radi savršeno, svakom bih ga preporučio.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 15.05.2019. u 20:46.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 19:36   #2914
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 411
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Ja nemam problema sa DNA softwareom, kod njih sve otkljucano.
Radi ko svicarski sat
Ma super ne znam šta čekaš što ga nisi već naručio, a B618 koliko je njemu cijena kod finaca?
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 19:56   #2915
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor Nikox Pregled postova
Ma super ne znam šta čekaš što ga nisi već naručio, a B618 koliko je njemu cijena kod finaca?
Naravno da jesam. B618 247 EUR ha???
axo je online   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 20:02   #2916
Nikox
Registered User
Moj komp
 
Nikox's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Varaždin
Postovi: 411
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
Naravno da jesam. B618 247 EUR ha???
to je strojčina malo velika razlika u cijeni između B715 i B618
Nikox je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 22:25   #2917
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 583
Probao netko Huawei B528? Gigacube, ima ga po njemackoj, 50-100e kak se naleti. Toboze Cat6, samo nije ruter koliko vidim
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2019., 22:53   #2918
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor johnsmith Pregled postova
Probao netko Huawei B528? Gigacube, ima ga po njemackoj, 50-100e kak se naleti. Toboze Cat6, samo nije ruter koliko vidim
Drzi se ti b525 ili zte 286 cat 6 ili 715 za cat9. Kupujes ruter?
axo je online   Reply With Quote
Staro 16.05.2019., 10:17   #2919
Armor
Premium
 
Armor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: HR Zagorje
Postovi: 136
Koju ponudu routera sad uopće ima tele2?
Nebi oni trebali imati u ponudi i te elitnije modele?
Trebalo bi im biti u interesu sad kad imaju više frekvencija.

I pitanje za one koji su produžili ugovor ili su bili pred tim "činom", kaj nude za produženje?
Armor je online   Reply With Quote
Staro 16.05.2019., 12:19   #2920
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 79
Citiraj:
Autor Armor Pregled postova
Koju ponudu routera sad uopće ima tele2?
Nebi oni trebali imati u ponudi i te elitnije modele?
Trebalo bi im biti u interesu sad kad imaju više frekvencija.

I pitanje za one koji su produžili ugovor ili su bili pred tim "činom", kaj nude za produženje?
Elitnije rutere????? Pogledajte sta nudi A1 i Ht sve kinsska smeca
horihoro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.05.2019., 12:24   #2921
Armor
Premium
 
Armor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: HR Zagorje
Postovi: 136
Mislim na modele koje vi kupujete iz Finske, Njemačke, Amerike...

Kaj danas uopće nije kinesko, ustalom, kaj su tek onda naši B315s?
Armor je online   Reply With Quote
Staro 16.05.2019., 12:36   #2922
horihoro
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: virovitica
Postovi: 79
Je al naspram A1 Zte i Ht Alkatela Huawei b525 je zvjer
horihoro je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2019., 15:37   #2923
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 162
.
Nema neke značajne razlike između zte mf286 i huawei b525. Oba su cat6, oba imaju mogućnost spajanja frekvencija - agregacija.....alcatel nije za usporediti on je cat4, niža kategorija.
Ako misliš na ruter mf283+ i alkatel to je kako se kaže ista pasta, ista kategorija, b525 je cat6 i normalno da je bolji od njih. Jedan od boljih cat4 rutera je zte mf283v - on ima sve što i mf283+, još ima mogućnost podešavanja jačine wifi signala i gb portove.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 16.05.2019. u 19:49.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2019., 16:46   #2924
dreammastera
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2012
Lokacija: ZG
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Filc Pregled postova
.
Ja sam ga uzeo od amazon.de, ima fw od dna (finska) ima sve mogućnosti. Možeš birati jednu, dvije ili tri frekvencije da rade u agregaciji. Dali te iste frekvencije rade na određenom području to je druga stvar. Kada kupiš novi dreambox unutra je tvornički images i na njemu ne radi ni iptv ni cs niti možeš otvoriti bilo koji kodirani kanal. Bit je u podršci koji će tim (čitaj isp) napraviti bolji images (fw) na kojem će na razne načine raditi kodirani kanali. Tako je i kod rutera, koji isp napravi bolji fw, njegov će ruter imati jači wifi, bolju brzinu i više mogućnosti. Ruter b715 sa dna fw radi savršeno, svakom bih ga preporučio.
.
Ima li neki dobar FW za Huawei B618S 22D LTE CAT 11 600 MBIT B618 ?



Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk
dreammastera je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2019., 17:01   #2925
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 162
.
Dreammastera:
Ako imaš taj ruter b618 najprvo reci što bi ti na njemu trebalo raditi a ne radi? Vjerujem da će svi ti novi modeli rutera koji se proizvedu svako toliko dobivati novi upgrade fw od ips preko sučelja, samim tim dobiti će na kvaliteti i stabilnosti rada.
Ili ti razmišljaš o fw b618 a on još nije ni na vidiku? Najprije kupi, dobro istestiraj, iznesi što misliš da bi trebalo raditi a ne radi?
Strpljen spašen.
.

Zadnje izmijenjeno od: Filc. 17.05.2019. u 11:02.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2019., 16:34   #2926
Goranbm
Premium
Moj komp
 
Goranbm's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 1,204
Gdje mogu naruciti pokucni da imam ono pravo vratiti u roku od 14 dana?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2019., 16:57   #2927
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Gdje mogu naruciti pokucni da imam ono pravo vratiti u roku od 14 dana?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
preko interneta na tele ili telefonom.
axo je online   Reply With Quote
Staro 17.05.2019., 21:35   #2928
Goranbm
Premium
Moj komp
 
Goranbm's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 1,204
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
preko interneta na tele ili telefonom.
Hvala ti. Mogu kupiti bilo koji 4g ruter ili moram bas neki njihov? Imate neku preporuku?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2019., 23:09   #2929
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Hvala ti. Mogu kupiti bilo koji 4g ruter ili moram bas neki njihov? Imate neku preporuku?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Ako ces ugovor na 2 god onda te kosta nesto sitno. Ako ces bez ugovora onda kupi huawei b525 ili zte mf286 koji su cat 6 ruteri iliti podrzavaju 4g+. Njihova cijena ti je 600kn polovni, novi 1000 do 1200kn.
Imam ja viska mf286 ako trebas...
Ako hoces nesto ekstremnije to ti je onda b715 koji je 1600kn i b618 koji je 2000kn.
axo je online   Reply With Quote
Staro 18.05.2019., 03:27   #2930
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,049
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
kupi huawei b525 ili zte mf286 koji su cat 6 ruteri iliti podrzavaju 4g+. Njihova cijena ti je 600kn polovni/
Daj molim te.... pa dokle vise mislis nabijat cijenu tom svom routeru sto prodajes na trznjaku ?

Code:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=297178&highlight=MF286
Code:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298322
Code:
https://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/huawei-b525-ruter-neotvoreno-racun-gar-2-godine-oglas-28298222
Code:
https://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/huawei-b525-router-tele2-300-kn-oglas-27427554
Code:
https://www.njuskalo.hr/mrezna-oprema/tele2-pokucni-4g-lte-router-zte-mf286-oglas-27425864
Code:
https://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/zte-router-mf286-oglas-24277326
Strpljen - spasen, jer nadju se za 400kn., mjesecno bar jedan a za 500kn i po 2 komada budu.
Dakle neces dobiti tako lako 600kn za taj svoj u koliko god tema tu po forumu netkom forumasu svako malo sugerirao dali treba isti i da bas ti eto imas router viska- slucajno

Stavi si u sig oglas i mir.. nema razloga da "iskaces iz pastete" u svakom topicu kak ti imas visak... znamo ok ?
__________________
trebaš seedbox?

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 18.05.2019. u 03:32.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2019., 08:05   #2931
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Daj molim te.... pa dokle vise mislis nabijat cijenu tom svom routeru sto prodajes na trznjaku ?

Code:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=297178&highlight=MF286
Code:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298322
Code:
https://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/huawei-b525-ruter-neotvoreno-racun-gar-2-godine-oglas-28298222
Code:
https://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/huawei-b525-router-tele2-300-kn-oglas-27427554
Code:
https://www.njuskalo.hr/mrezna-oprema/tele2-pokucni-4g-lte-router-zte-mf286-oglas-27425864
Code:
https://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/zte-router-mf286-oglas-24277326
Strpljen - spasen, jer nadju se za 400kn., mjesecno bar jedan a za 500kn i po 2 komada budu.
Dakle neces dobiti tako lako 600kn za taj svoj u koliko god tema tu po forumu netkom forumasu svako malo sugerirao dali treba isti i da bas ti eto imas router viska- slucajno

Stavi si u sig oglas i mir.. nema razloga da "iskaces iz pastete" u svakom topicu kak ti imas visak... znamo ok ?
bas mi bilo cudno sto te nema vec dugo....
Da skinem gace toliko. Ne hvala, onaj ko ih proda za manje od 500kn nije bas svoj al svatko ima svoju cijenu...
axo je online   Reply With Quote
Staro 18.05.2019., 20:02   #2932
blackeagle
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Križevci
Postovi: 7
To spajanje frekvencija, jel to ovo 2ca o cemu govorite? Kaj to znaci, veca brzina ili? Jel ima neke razlike i jacini wifi signala izmedu mf286 i b315?

Trenutno imam mf283+ od vipa, postavljen nasred kuce, signal je oko -110dbm i hvata brzinu 10-20mbit/s, jel bi se moglo dobiti kaj na brzini s drugim ruterom i antenama? Udaljenost od bazne stanice 4km.

Btw, da mi netko ne preporucuje fiksni internet bezveze, pitao u tcom, jednom mi rekli da je max brzina 4mbit/s, drugi put mi rekli da nije uopce dostupan fiksni internet..
blackeagle je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2019., 20:09   #2933
pinkskin
Premium
Moj komp
 
pinkskin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Daruvar
Postovi: 1,652
110dbm je slab signal, prvo nađi bolju poziciju na kojoj imaš jači signal
__________________

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2019., 20:27   #2934
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor blackeagle Pregled postova
To spajanje frekvencija, jel to ovo 2ca o cemu govorite? Kaj to znaci, veca brzina ili? Jel ima neke razlike i jacini wifi signala izmedu mf286 i b315?

Trenutno imam mf283+ od vipa, postavljen nasred kuce, signal je oko -110dbm i hvata brzinu 10-20mbit/s, jel bi se moglo dobiti kaj na brzini s drugim ruterom i antenama? Udaljenost od bazne stanice 4km.

Btw, da mi netko ne preporucuje fiksni internet bezveze, pitao u tcom, jednom mi rekli da je max brzina 4mbit/s, drugi put mi rekli da nije uopce dostupan fiksni internet..
Jep 2ca je zbrajanje dviju frekvencija. Tipa 1800 daje 100mbita, 2100 100 mbita i dobijes 200mbita.
B315 je cat4 ruter i samim time moze samo jednu frekvenciju koristiti. Mf286 je cat6/2ca tj koristi 2 frekvencije i tako dobijes 4g+. Naravno da ima razlike izmedu rutera... Dobar software na ruteru i hardware daje i bolje rezultate.

Gledaj da ti je sto nizi dbm, rsrq i sto veci sinr. Tako dobivas najbolje rezultate.
axo je online   Reply With Quote
Staro 18.05.2019., 20:41   #2935
blackeagle
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Križevci
Postovi: 7
Ahaa, vidim da sam krivo prepisal, mislil sam na mf286 ili b525..
Znam da je -110 slabo, ali mi je postao slab wifi na mf283+ pa je nasred kuce da mi lovi kolko tolko dobro.. Znaci ta oba bi bila dobra? 2ca se moze ukljuciti na ovom firmwareu od tele2? Jel se moze di provjeriti jel ima to na baznoj stanici na koju se spajam?
Antene su i dalje aktualne iskra p56, jel trebaju kakvi konektori za spojiti na jedan od gornjih rutera? I jel ima kakav program za gledati dbm i ostalo ili u postavkama rutera samo?
blackeagle je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2019., 20:44   #2936
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 422
Ukratko da javim, da sam ipak imao neki uspjeh sa montiranjem P56 na krovu.

+30na download i upload. Sada me samo muči kako spojiti "kratkih" 10m kabla negdje u kući na ruter pa onda prvući skroz do mene u prizemlje

Ali za sada zadovoljan, čekam sezonu.
thunder11 je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2019., 10:03   #2937
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 797
... pa baš na vrh krova, zar negdje niže nisi imao optičku vidljivost ? pa sad služe i kao gromobran .
Ostaviš ruter u potkrovlju a od njega razvučeš LAN do tvojih prostorija i po potrebi spojiš AP ili wifi ruter.
Produženjem koaksa se dobiju gubici , a na LAN-u sve radi bez gubitaka na dužini do 100m.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2019., 10:14   #2938
axo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 307
Citiraj:
Autor blackeagle Pregled postova
Ahaa, vidim da sam krivo prepisal, mislil sam na mf286 ili b525..
Znam da je -110 slabo, ali mi je postao slab wifi na mf283+ pa je nasred kuce da mi lovi kolko tolko dobro.. Znaci ta oba bi bila dobra? 2ca se moze ukljuciti na ovom firmwareu od tele2? Jel se moze di provjeriti jel ima to na baznoj stanici na koju se spajam?
Antene su i dalje aktualne iskra p56, jel trebaju kakvi konektori za spojiti na jedan od gornjih rutera? I jel ima kakav program za gledati dbm i ostalo ili u postavkama rutera samo?
U pravilu uzmi svoj mob, ubaci tele 2 karticu i skini na mob aplikaciju
Code:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wilysis.cellinfolite
kad je otvoris pisat ce ti koje sve freekvencije su dostupne pod BAND. (pretpostavlajm da ti mob ima cat, provjeri na gsmarena).

Oba bi bila dobra iako mf286 i opciju long wifi coverage i pokriva dosta podrucja, za b525 ne znam tj trebao bi netko provjeriti.
U pravilu ruter se sam spaja na 2ca ako je dostupan ili ako nije zakljucan band onda moras ti ukljuciti. Svi koji imaju tele 2 ruter ovise o vanjskim programima? da mjenjaju frekvencije.
Nikakvi posebni konektori, kupis ih svugdje za par kuna. Klasicni sma konektor.
Code:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=11&t=51078&sid=efc6f524786fbe0a282b61e1e669b9c2
poljski program za b525, 618 i 715. Samo translate page stisni.
axo je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2019., 10:22   #2939
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 422
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
... pa baš na vrh krova, zar negdje niže nisi imao optičku vidljivost ? pa sad služe i kao gromobran .
Ostaviš ruter u potkrovlju a od njega razvučeš LAN do tvojih prostorija i po potrebi spojiš AP ili wifi ruter.
Produženjem koaksa se dobiju gubici , a na LAN-u sve radi bez gubitaka na dužini do 100m.

Kao što možeš vidjeti u slici (dolje lijevo) se nastavljaju zgrade. I sada, ako bi spustio antene na balkon koji je odmah ispod krova...trebao bi kupiti nove nosače i pripadajuči pribor kako bi sve to mogao monirati na ili sami balkon ili bočne zidove zgrade...što je dosta dodatnog posla. Uglavnom, ako bi premjestio antene dole odmah bi između mene i stanice bile kuće koje se malo vide na rubu slike, tako da bi vidljivost bila prekinuta.

A fora je u tome što kuća nema podkrovlje kao tako, jer to je i bilo u glavi, da jednostavno ruter stavim negdje na zadnjem katu kuće i onda spuštam lan kabel dole do mene na drugi ruter ali i to će se pokazati malo teže.

thunder11 je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2019., 10:59   #2940
Armor
Premium
 
Armor's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: HR Zagorje
Postovi: 136
Dal vi vadite kad karticu iz routera i stavljate u mobitel?

Išel bi malo okolo s cellmaperom jer u petak se nekaj promjenilo s 2100 signalom, koji je sad jači od 1800 - a tu mi je neko rekel da je normalno da je 2100 slabiji (gledajući istu baznu)...?
Armor je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na