Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.09.2019., 23:13   #2041
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,469
Citiraj:
Autor Old.machine Pregled postova
Upamtio sam ovaj post o MX smeđim sa geekhack foruma otprije:


Sorry, nisam moga izdržat

Ali točno je to sve šta kažeš, sve je stvar osobne preferencije, ovisi sve od osobe do osobe.
Zato sto vecina hardcoreasa sa geekhacka voli Topre/bucklingspring/blue (i eventualno ergo clear), barem u doba dok sam ja bio u americi i pratio
Prvi su normalnom covjeku nedostupni zbog cijene, drugi i treci abnormalno glasni i glasni, a cetveti previse dyi kemijanja.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 08:07   #2042
nub
PREMIUM
Moj komp
 
nub's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: zg
Postovi: 1,756
U ima još dosta toga danas. Zealios (custom gateroni od Zeala) su neki standard što se tiče dobrih taktilnih. Također i hako switchevi (custom kailh box od input cluba).

Što se tiče clicky dobri su kailh box white jer imaju drugačiji mehanizam od tipičnih clicky, kao i daljnje custom varijacije istih (navy, royal itd).

Naravno, ima još milijardu nekakvih opskurnih i modanih switcheva koji se dobiju kombinacijom dva različita switcha ili mijenjanjem nekog dijela (slider od jednog, kučište od drugog, mijenjanje opruga itd) . Kao već spomenuti ergo clear.
nub je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 08:27   #2043
T}{OR
DBS
Moj komp
 
T}{OR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,713
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Zato sto vecina hardcoreasa sa geekhacka voli Topre/bucklingspring/blue (i eventualno ergo clear), barem u doba dok sam ja bio u americi i pratio
Prvi su normalnom covjeku nedostupni zbog cijene, drugi i treci abnormalno glasni i glasni, a cetveti previse dyi kemijanja.
Znači 0.1% korisnika mehaničkih tipkovnica, vjerojatno oni koji su sebi slagali svoje iz nule.

Za masu ljudi, MX i klonovi su dovoljno dobri.

@Old.machine probaj "scratchy" iliti smeđe. Nisu toliko popularni bez razloga.

EDIT: Pod popularni za primjer ću uzeti Ducky tipkovnice. Za modele koje sam gledao, Red i Brown su uredno "out of stock" za većinu u ponudi na MechanicalKeyboards.com ili CandyKeys.com...

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 16.09.2019. u 14:36.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 08:35   #2044
rendula
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
Postovi: 5,469
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
U ima još dosta toga danas. Zealios (custom gateroni od Zeala) su neki standard što se tiče dobrih taktilnih. Također i hako switchevi (custom kailh box od input cluba).

Što se tiče clicky dobri su kailh box white jer imaju drugačiji mehanizam od tipičnih clicky, kao i daljnje custom varijacije istih (navy, royal itd).

Naravno, ima još milijardu nekakvih opskurnih i modanih switcheva koji se dobiju kombinacijom dva različita switcha ili mijenjanjem nekog dijela (slider od jednog, kučište od drugog, mijenjanje opruga itd) . Kao već spomenuti ergo clear.
Eto, nisam u toku vise sa najelitinijim stvarima koje se tamo preferiraju
Oprezno svi s geekhackom. Tamo je sve puno totalnih frikova koji tipa za 1 (jedan) keycap daju po 200-300-400-500$. Vrlo slicno je audiofilima, jednom kad zaglavis, svaki marginalni napredak kosta... Puno previse.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 13:27   #2045
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 1,063
Meni jos treba(fali)tipa monterey,focus....da imaju Alps svic to jos nisam proba i na tome cu stati.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 14:31   #2046
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,398
Je li imao netko problema s Roccat Swarm softwareom? Kad je on pokrenut i hoću otvoriti neki video ili TV program, cijeli sistem se smrzne na minutu, ništa ne mogu raditi. Event log prazan, a task manager i resource monitor stanu pa ne vidim procese koji zapnu. Drugi problem je što mi tipkovnica izgubi konfiguraciju čim zatvorim tu aplikaciju pa moram ispočetka namještati profile.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 14:42   #2047
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,876
a stvarno je zbugan taj njihov sw :-(.
a kakvo osvjetljenje mozes namjestit bez tog njihovog sw?
jel ti uopce radi tasta bez toga?
mene osobno ne interesiraju ti macro-i i to, ali osvjetljenje bi htio moc namjestat ako uzmem doticnu.
geronimo_2 je online   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 14:44   #2048
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp
 
Lud76's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,105
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Je li imao netko problema s Roccat Swarm softwareom? Kad je on pokrenut i hoću otvoriti neki video ili TV program, cijeli sistem se smrzne na minutu, ništa ne mogu raditi. Event log prazan, a task manager i resource monitor stanu pa ne vidim procese koji zapnu. Drugi problem je što mi tipkovnica izgubi konfiguraciju čim zatvorim tu aplikaciju pa moram ispočetka namještati profile.
Nekad je pokretanje Swarma u Windows 7 compatibility modu rjesavalo slicne probleme (crashanje, sporost) pa vidi jel jos uvijek pomaze
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 14:45   #2049
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,376
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Je li imao netko problema s Roccat Swarm softwareom? Kad je on pokrenut i hoću otvoriti neki video ili TV program, cijeli sistem se smrzne na minutu, ništa ne mogu raditi. Event log prazan, a task manager i resource monitor stanu pa ne vidim procese koji zapnu. Drugi problem je što mi tipkovnica izgubi konfiguraciju čim zatvorim tu aplikaciju pa moram ispočetka namještati profile.
Ja ga imam, za mish (Roccat Leadr) i nemam problema sa softwareom (za sad). dugo se otvara kad ga pokusma otovorit (tipa 10 sec) ali ne blokira mi komp ili slicno.
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 2*GTX 1080Ti + GTX 1080
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: GTX 2*1080Ti + RTX 2080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2019., 22:50   #2050
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,398
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
a stvarno je zbugan taj njihov sw :-(.
a kakvo osvjetljenje mozes namjestit bez tog njihovog sw?
jel ti uopce radi tasta bez toga?
mene osobno ne interesiraju ti macro-i i to, ali osvjetljenje bi htio moc namjestat ako uzmem doticnu.
Nikakvo, stalno se vrti AIMO (RGB mix u valovima + tipka koju stisneš mijenja boju) i možeš ga dimmati ili skroz isključiti. Tipkovnica naravno radi bez njega, bilo bi glupo da ne radi.

Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
Nekad je pokretanje Swarma u Windows 7 compatibility modu rjesavalo slicne probleme (crashanje, sporost) pa vidi jel jos uvijek pomaze
Već imam Win 7 jer mi na 10 u dual bootu ne radi TV kartica pa zasad držim 7-icu. Uskoro mijenjam TV karticu pa ću se trajno riješiti Win 7 smeća.

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ja ga imam, za mish (Roccat Leadr) i nemam problema sa softwareom (za sad). dugo se otvara kad ga pokusma otovorit (tipa 10 sec) ali ne blokira mi komp ili slicno.
Brzo se on pokrene, ali playeri zezaju.


EDIT:

Riješio sam ovo smrzavanje playera. Prošli Roccat Swarm setup mi je polovično instalirao update koji se tada nudio, sad imam i noviji driver i noviji firmware. Ostaje još problem s profilima, kliknem exit na Roccat Swarm, treba mu malo duže da ga zatvori i čim nestane prozor, nestanu i moji profili s tipkovnice i loadaju se neki tvornički iako fino piše da imam četiri profila onboard.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB


Zadnje izmijenjeno od: xulos. 17.09.2019. u 15:52.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2019., 23:41   #2051
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,980
Koristio sam Gateron i Cherry MX Brown i stvarno priznajem da nisam osjetio preveliku razliku u taktilnosti. Ono što mi je malo smetalo je nekonzistentnost Gaterona (neke tipke su jednostavno imale drukčiji feel) i metalni ping zvuk koji se tu i tamo čuo na Tada68 (ne mora biti da je samo do switcheva).

Brown switchevi su negdje između pa ih ne vole oni koji vole linearne (kao stružu), a ni oni koji vole glasne switcheve (nedovoljno taktilni).

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 00:21   #2052
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,398
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ostaje još problem s profilima, kliknem exit na Roccat Swarm, treba mu malo duže da ga zatvori i čim nestane prozor, nestanu i moji profili s tipkovnice i loadaju se neki tvornički iako fino piše da imam četiri profila onboard.
Ništa od ovoga, to je takav model da ne pamti profile i Roccat to mora riješiti. Pun je Reddit tih gluposti, nigdje nema rješenja. Znači, svaki restart i boot u drugi OS mi obriše profile i loada tvorničke definirane. Kad jednom bootam u account gdje je instaliran Swarm, onda se vrate moji profili. Eto samo kao upozorenje za potencijalne kupce, pogotovo ove koji koriste Linux i Mac OS.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 07:41   #2053
chief_wolfinjo
Premium
Moj komp
 
chief_wolfinjo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: DS9
Postovi: 2,651
Bok,

Kada jedna tipka na tipkovnici povremeno prestane raditi, i jedino radi na jači pritisak, ja tu nemrem nista napraviti ? Jedino mi preostaje odnijeti na servis jer je jos pod garancijom.

To mi se je pocelo desavati nedavno, upalim komp i onda tipka radi. 10ak minuta kasnije vise ne radi na normalan pritisak , samo na jači.

To ce oni popraviti ili se dobije nova tipkovnica ?

Hvala
__________________
Ovo je moj sin Vlado
chief_wolfinjo je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 08:36   #2054
T}{OR
DBS
Moj komp
 
T}{OR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,713
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Koristio sam Gateron i Cherry MX Brown i stvarno priznajem da nisam osjetio preveliku razliku u taktilnosti. Ono što mi je malo smetalo je nekonzistentnost Gaterona (neke tipke su jednostavno imale drukčiji feel) i metalni ping zvuk koji se tu i tamo čuo na Tada68 (ne mora biti da je samo do switcheva).

Brown switchevi su negdje između pa ih ne vole oni koji vole linearne (kao stružu), a ni oni koji vole glasne switcheve (nedovoljno taktilni).

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
Upravo ta konzistentnost se i navodi kao najveća prednost Cherry MX.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2019., 08:41   #2055
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,537
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
Bok,

Kada jedna tipka na tipkovnici povremeno prestane raditi, i jedino radi na jači pritisak, ja tu nemrem nista napraviti ? Jedino mi preostaje odnijeti na servis jer je jos pod garancijom.

To mi se je pocelo desavati nedavno, upalim komp i onda tipka radi. 10ak minuta kasnije vise ne radi na normalan pritisak , samo na jači.

To ce oni popraviti ili se dobije nova tipkovnica ?

Hvala
Dobit ćeš novu , kad i ako utvrde kvar.
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2019., 15:24   #2056
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 1,063
Stigla "poor man topre" 30$ Ebay

BTC 5100C Mini/PS2/ 1997
https://imgur.com/a/P1m0kFB

Zadnje izmijenjeno od: BsClocked. 20.09.2019. u 19:33.
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2019., 21:31   #2057
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,864
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ništa od ovoga, to je takav model da ne pamti profile i Roccat to mora riješiti. Pun je Reddit tih gluposti, nigdje nema rješenja. Znači, svaki restart i boot u drugi OS mi obriše profile i loada tvorničke definirane. Kad jednom bootam u account gdje je instaliran Swarm, onda se vrate moji profili. Eto samo kao upozorenje za potencijalne kupce, pogotovo ove koji koriste Linux i Mac OS.
Ma software im je nakaradan, ja sam pokusao kontaktirati support ali nista od toga, na mom swarmu na svaki wake osvjetljenje piči na najjače, tako da sam ga isključio i software više niti ne updejtam.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 16:37   #2058
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,980
Ekipa jel netko podmazivao stabilizatore kad i što ste koristili za to?

Vidim da se podmazuje svim i svačim, litijeva mast (navodno nagriza plastiku), silikonska mast (to mi se čini rijetko dosta). Ali ovi stranci masovno koriste Permatex Dielectric Grease, a takvo nešto nisam vidio nigdje kod nas (inače se koristi za podmazivanje kontakata na autu/akumulatorima).

Vidim da Chipoteka drži te nekakve masti pa ako ima tko kakav prijedlog pucajte

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 20:30   #2059
T}{OR
DBS
Moj komp
 
T}{OR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,713
Jel netko ovdje kupovao O-ringove za prigušivanje "bottom out" zvuka? Ako da, kakav je osjećaj kod tipkanja, promjena na bolje ili lošije?

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 22.09.2019. u 20:44.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 21:23   #2060
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,980
Meni lošije, koristio sam ih možda pola sata i morao sam skinuti. Najveći problem što skraćuju hod, ali i sam bottom out je jako spužvast kao i na membranskim tipkovnicama. Također, ovisno o poziciji i kapicama, svaki red tipki ima drukčiji feel. Meni o-ringovi nisu rješenje, jer riješiš samo bottom out, a release zvuk ti ostaje.

Puno bolji su QMX clips, kopče za switcheve s kojima je hod minimalno skraćen, riješavaju zvuk u oba smjera, i bottom out je puno direktniji/manje spužvast.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 21:31   #2061
T}{OR
DBS
Moj komp
 
T}{OR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,713
Koliko vidim, kod MX Blue skoro pa nema nikakve razlike (bijem ni kod O-ringova jer je se klik događa unutar switcha):



Koje debljine O-ringova si koristio? Po onome što čitam, najtanji su oko 0,2mm i ti ne bi trebali skraćivati hod puno...

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 22.09.2019. u 22:25.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 22:35   #2062
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,035
Zanimaju me ovi QMX clipovi. Da li idu na Asus Flare tipkovnicu, odnosno što točno znači PCB mounted switch?
Garro je online   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 23:10   #2063
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,980
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Koliko vidim, kod MX Blue skoro pa nema nikakve razlike (bijem ni kod O-ringova jer je se klik događa unutar switcha):



Koje debljine O-ringova si koristio? Po onome što čitam, najtanji su oko 0,2mm i ti ne bi trebali skraćivati hod puno...
Da, QMX clipovi rade na linearnim i taktilnim switchevima, na clicky utišavaju samo "vanjske zvukove.

Ne znam iz glave koja je bila debljina ali su najtanji koje sam našao. Imam ih još uvijek pa bi ih mogao omjerit sa šublerom.
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Zanimaju me ovi QMX clipovi. Da li idu na Asus Flare tipkovnicu, odnosno što točno znači PCB mounted switch?
Ovdje na linku se vidi razlika: https://www.keychatter.com/2015/02/1...he-difference/

Zapravo su to isti switchevi, razlika je u načinu postavljanja.

QMX clipovi za plate mount rade i za PCB mount tipkovnice. Ovi za PCB ne funkcioniraju na plate mount. Ne znam koje switcheve imaš na Asus Flare, uglavnom clipovi rade na svim Cherry MX i klonovima (bitno je da su kućište i "stem" switcha isti, recimo nećeš ih moći postaviti na Kailh Box switcheve)

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 23:38   #2064
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,035
Na Flare su MX brown, to nije problem. Tek sam sad skužio da postoje PCB i plate mount QMX clipovi. Možda ih i isprobam, ako ih nađem negdje malo povoljnije. 27 EUR mi se čini malo puno za 110 komada plastike... To mi je više od četvrtine koliko sam platio tipkovnicu...
Garro je online   Reply With Quote
Staro 22.09.2019., 23:39   #2065
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,537
Nisam koristio qmx ali sam prezadovoljan sa o-ringovima. Imam ih na dvije tipkuse i podosta su ublažili zvuk botomiranja.
__________________
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2019., 07:57   #2066
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,463
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Jel netko ovdje kupovao O-ringove za prigušivanje "bottom out" zvuka? Ako da, kakav je osjećaj kod tipkanja, promjena na bolje ili lošije?
Ak stvarno bottomoutaš tipke, utišat će tipkovnicu.
S tim da sam poslušao rendulu tada (u ovoj temi prisutni postovi, prije ca 2 godine) i privikao se "lebdjeti" po tipkama, baš zato jer tipka dobije gumeni osjećaj, meni je to bio minus.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2019., 10:28   #2067
T}{OR
DBS
Moj komp
 
T}{OR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,713
U pravilu ih ne bottom-outam, ali zalomi se tu i tamo koji teži prst. Za job mi stiže mehanička, pa istražujem opcije ako i MX Brown budu preglasni.
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2019., 16:35   #2068
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,398
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Ma software im je nakaradan, ja sam pokusao kontaktirati support ali nista od toga, na mom swarmu na svaki wake osvjetljenje piči na najjače, tako da sam ga isključio i software više niti ne updejtam.
Prije koji dan mi je sjeo neki update koji na kraju nije bio update nego je instalirana ista verzija, a vidim i na netu da nema novijeg Swarma, očito neki bug. Nakon toga mi se sistem opet krenuo smrzavati čim pokrenem neki film ili program od TV kartice. Opet pizdim i tražim rješenje i sasvim slučajno dok sam gledao certifikate za user account i BitLocker naiđem na certifikat od Roccata u Trusted Publishers koji je istekao prošle godine. Obrišem ga, nisam ni radio export jer BMK, restartam Swarm i sistem opet normalno radi.



Dok sam se tako igrao, skužim da mi dvije tipke tinjaju kad isključim backlight, ali jako slabo, vidiš tek kad se nagneš. Druga stvar, Swarm se redovno ruši čim mu loadaš pet ili više profila, sa četiri se ruši jako rijetko, ovisi kakvi profili se naprave. Sve u svemu, jako loš software, šteta.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: JBL LSR305
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2019., 23:07   #2069
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,980
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
U pravilu ih ne bottom-outam, ali zalomi se tu i tamo koji teži prst. Za job mi stiže mehanička, pa istražujem opcije ako i MX Brown budu preglasni.
Ovisi u kakvom si uredu. Ako si u jako tihom open space gdje je hrpa ljudi natiskana, čuju se fino. To je miskoncepcija da su linearni i taktilni switchevi nešto tihi - uvijek će biti glasniji od prosječne membranuše, eventualno ako netko baš udara po tipkama. Clear se recimo fino čuju, blue su za zatvor. Isto tako materijal i debljina kapica dosta pomažu (što deblji PBT to prigušeniji zvuk) te kućište.
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Na Flare su MX brown, to nije problem. Tek sam sad skužio da postoje PCB i plate mount QMX clipovi. Možda ih i isprobam, ako ih nađem negdje malo povoljnije. 27 EUR mi se čini malo puno za 110 komada plastike... To mi je više od četvrtine koliko sam platio tipkovnicu...
Da, trebat će ti plate mount. Jesu, skupi su + još treba i poštarinu koja dođe oko 10-ak Eura iz DE. Ja sam ih uzeo kad sam skužio da mi je žao modati po Varmilu. Ako si pažljiv daju se i skinuti i postavit na drugu tipkovnicu.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2019., 07:00   #2070
nub
PREMIUM
Moj komp
 
nub's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: zg
Postovi: 1,756
Imam qmx clipove viška, plate mount, 110 komada. Uzeo sam ih jednom prilikom s massdropa, montirao jednom na gh60 i skinuo. Kak sad koristim samo box switcheva definitivno mi ne trebaju.

Ak je tko zainteresiran nek se javi na pm s ponudom
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20190924_065603.jpg‎
Views:	71
Size:	547.8 kB
ID:	21513   Click image for larger version

Name:	20190924_065616.jpg‎
Views:	53
Size:	472.6 kB
ID:	21514  
nub je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na