|
![]() |
#451 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Je, mnogi su se radi toga prebacili na Proxmox i XCP-ng, a kasnije je čak i VMware, tj. Broadcom priznal da su izgubili dosta klijenata.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
bok ekipa, moze mala pomoc oko prebacivanja image na novi ssd. i potvrda jel to moguce sta sam zamislio jer nikad nisam radio... nedavno sam skuzio kako iz nekog razloga i dalje imam ssd od 120gb za sistem ![]() dok ostatak kompa imam skoro 10tb storagea. i sad bi ja kupio veci ssd za win. na c disku nemam previse toga ali imam plex i ostale arr programe koji su namjesteni i pokusao bi izbjec ponovno namjestanje svega. trenutni ssd je sata ako se ne varam. mogu li ja kupit jos jedan ssd nvme disk i klonirati c disk (ssd) na taj novi ssd, maknuti taj stari ssd i da ovaj novi bude onda sistemski i da win rade bez problema onda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
1. Prvo ubodi NVME disk tako da se driveri instaliraju 2. Uzmi Macrium Reflect Free, po mogucnosti neku stariju verziju 3. Napravi kloniranje diska, s time da data particiju povecaj kolko novi disk dopusta, bitno je da ta particija nije zadnja particija To bi trebalo biti to... Najbitniji je prvi korak jer ti trebaju NVME driveri u Windowsima prije nego ih bootas sa novog diska...
![]() |
![]() |
#454 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni je to uspjelo čak na Win7 ![]() Nakon prvog bootanja je tražio reboot kad je posložio settinge od drivera i to je bilo to. Particije se i kasnije mogu prekrojiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Premium
|
Citiraj:
ne razumijem bas sto znaci da ta particija nije zadnja particija? pretpostavljam ako ne uspijem klonirat iz nekog razloga da onda i dalje mogu koristit stari ssd i pokusat drugi put? tj ne mogu nista izgubiti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Još jedan glas za macrium reflect free, odradio s njim valjda već 20+ kloniranja, jednostavno i eadi bez greške. Da, prvo nvme disk u komp i podić windowse da prepoznaju i instaliraju disk s driverom. Tek nakon toga radiš kopiju diska kako bi u windowsima na novom disku bio instaliran driver da možeš bootat s njega. Da, ako ne uspiješ, stari disk će i dalje radit dok ne makneš windowse s njega.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 11.04.2025. u 19:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Premium
|
top. zvuci jednostavnije nego sto sam mislio da ce bit. hvala svima. i onda kad odradim kloniranje iskopcam stari disk, upalim pc i on ce prepoznat da treba bootat s novog ssda i onda vjerojatno moram rucno dodijeliti C particiju za taj novi disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
Premium
|
Citiraj:
jedino sam prvi put zeznuo nisam odabrao da iskoristi cijeli disk. nego sam kopirao postojecu i onda mi je napravio particiju velicine orginalnog ssda i ostatak prostora kao zasebnu particiju. pa sam iz drugog pokusaja uspio. ugasio pc, iskopcao stari ssd i upalio pc. kao da nisam nista ni mijenjao ![]() hvala svima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|