Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.10.2008., 23:25   #181
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
AMD Athlon 5000+ i Biostarka NF520 A2 SE??

Pozdrav cijenjenim kolegama.Evo ovako,vec par dana se igram sa ovom konfom i sve dok ne dirnem u mem. tajming ide dobro ali nakon postavki tajminga system se vise nece bootat a ova bedasta Biostar ploca me ne baca(kao stara AsRokica)u bios da ispravim wrong cmos value nego moram resetirat bios svaki put preko jumpera.Uglavnom,trenutno ga drzim na 231x13,HTT X4,napon cpu-a dignut za 3,3%,napon rama nedirnut(1.95v),CR-2T,Cas latency x5,DDR stavka mi stoji na 800 i to je to.Jel bi mogli predlozit koji mem. tajming da mu lupim da mi se napokon izboota pa da mogu vidit dokle moze ovo cudo jer mislim da bi jos mogao ic gore samo da mu pogodim tajming.Hvala unaprijed i veliki pozdrav svima.

Sorry,evo ispravljeno.Pozz..

************

Edit by mod: slike preko 50kb u thumbnailove!

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 17.10.2008. u 21:09.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2008., 23:46   #182
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Staviš DDR na 667 ili 533 ?
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.10.2008., 11:44   #183
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Staviš DDR na 667 ili 533 ?
Stavio sam na DDR 800 i tako radi sve dok ne dirnem u sami tajming vise se neda bootat.Nocas sam probao jos nekoliko puta ali svaki put corak,uvijek moram opet u bios i reset.Da ponovim jos jedanput,stavim mem clock na DDR 800,Comand Rate na 2T,Cas latency na 5,Ht na x4,fsb na 231x13(mnozitelj nisam ni probao mijenjat zasad),napon proca dignem za 3.3% a napon rama stoji na defaultu na 1.95v i dok je sve ovako system se da bootat i realativno je stabilan ali cim promijenim mem. tajming iz auto u manual i postavim vrijednosti koje su mu po defaultu za DDR 800(5-5-5-18)i restartam komp se vise ne boota nego moram u bios i reset.Jel moze mala pomoc da probam rijesit ovu enigmu jer prije dok sam imao AsRockovu plocu(nf3 k8)i semprona 3.0 x64 OC je isao dobrih 29% i to bez dizanja napona i tako je radio stabilno zadnjih godinu i pol ali otkad sam nadogradio komponente neki dan nebi ovu konfu doveo u "red" nikako pa nikako,OC-am ga 15% i dalje nejde(a znam da moze) i zato reko idem ovdje potrazit savjete od strucnjaka.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 20:20   #184
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor dgrego35 Pregled postova
Stavio sam na DDR 800 i tako radi sve dok ne dirnem u sami tajming vise se neda bootat.Nocas sam probao jos nekoliko puta ali svaki put corak,uvijek moram opet u bios i reset.Da ponovim jos jedanput,stavim mem clock na DDR 800,Comand Rate na 2T,Cas latency na 5,Ht na x4,fsb na 231x13(mnozitelj nisam ni probao mijenjat zasad),napon proca dignem za 3.3% a napon rama stoji na defaultu na 1.95v i dok je sve ovako system se da bootat i realativno je stabilan ali cim promijenim mem. tajming iz auto u manual i postavim vrijednosti koje su mu po defaultu za DDR 800(5-5-5-18)i restartam komp se vise ne boota nego moram u bios i reset.Jel moze mala pomoc da probam rijesit ovu enigmu jer prije dok sam imao AsRockovu plocu(nf3 k8)i semprona 3.0 x64 OC je isao dobrih 29% i to bez dizanja napona i tako je radio stabilno zadnjih godinu i pol ali otkad sam nadogradio komponente neki dan nebi ovu konfu doveo u "red" nikako pa nikako,OC-am ga 15% i dalje nejde(a znam da moze) i zato reko idem ovdje potrazit savjete od strucnjaka.
Zar nakon ovolikog topica meni nema nitko nista za savjetovat ...
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 21:14   #185
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Pogledaj da li imaš zadnji BIOS, u krajnjoj liniji-diži množitelj proca...221x15 je 3315 za proc i oko 830 za memu...
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 21:24   #186
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Pogledaj da li imaš zadnji BIOS, u krajnjoj liniji-diži množitelj proca...221x15 je 3315 za proc i oko 830 za memu...
Bios imam zadnji.Ovo sto kazes za mnozitelj cu svakako probat ali ponajvise bih prvo probao pogodit mem. tajming a da mi se napokon system poslije boota a ne da mi opet grune pa da moram r.b.Jel imas kakav prijedlog?

P.S. Sto se tice mnozitelja nemogu ga vise dizat vec samo spustat posto mu je maksimum x13.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 21:37   #187
papčić
Brat od Đon Vejna
Moj komp
 
papčić's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: zg-vg
Postovi: 1,120
Citiraj:
Autor dgrego35 Pregled postova
Bios imam zadnji.Ovo sto kazes za mnozitelj cu svakako probat ali ponajvise bih prvo probao pogodit mem. tajming a da mi se napokon system poslije boota a ne da mi opet grune pa da moram r.b.Jel imas kakav prijedlog?

P.S. Sto se tice mnozitelja nemogu ga vise dizat vec samo spustat posto mu je maksimum x13.

Mislim da on ima "obicnog" 5000+ , a ne blekija

sto se tice meme, ne kuzim, ak spustis na 667 ili 533 komp ti se ne boota? Ak bas oces dizat memu, probaj joj dat 2.0 ili 2.1 V, mozda joj voltaze fali
__________________
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel."
papčić je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 21:39   #188
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
A onda 255x13, ako je mema na 800 to je 947, proc 3315...a da se još udostojio ispunit Moj komp i napisat koje komponente...
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 21:51   #189
jeremija123
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Derventa
Postovi: 3
Koja Biostar ploča je u pitanju.Recimo TA690g je kod mene išla otprilike sa X2 3600 do 2.5, FSB oko 265, sa X2 4000 do 2.7, FSB oko 270.Sve bez dizanja napona, memorija na 666, sa 4000 na 800, 2 keksa supertalenta od 1GB CL5 na 2-2.1V.to sve za svaki dan.Onda sam uzeo X2 4800 G2 i flešnuo bios iz Wina pa zeznuo ploču.Uzeo neku Gigabyte 520 L da posluži i FSB neće preko 230. Sad mi je stigla Biostarka nazad sa zadnjim biosom pa sam samo nabacio procesor, ram i hard da probam jer nemam vremena da sad sve prebacujem.Ide do 3GHz bez problema sa naponom od 1.4V, memorija na 800 na 2V.Digne Win i vrti Prime bez problema.Ispada što veća cifra kod procesora to manji overclock.Tako je to.T serija Biostara gura FSB sigurno preko 250 do 300, probaj spustit množilac za procesor pa probaj dizat FSBI.nače teško ćeš pregurati 3 gHz, možda 100-200 MGHz ali uz dosta muke, ne vrijedi to toliko cimanja.
jeremija123 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 21:56   #190
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Mislim da on ima "obicnog" 5000+ , a ne blekija

sto se tice meme, ne kuzim, ak spustis na 667 ili 533 komp ti se ne boota? Ak bas oces dizat memu, probaj joj dat 2.0 ili 2.1 V, mozda joj voltaze fali
Da,imam obican.Moracu probat kao sto kazes dignut makar na 2.0V pa lupit defaultni tajming za DDR 800 pa da vidimo sto ce onda rec.Nije tolko da sad patim da kloknem rame nego me malo brine onaj dram:fsb omjer koji je kod mene 1:7,zar nije jednom bilo receno da je ideala 1:1 ili eventualno 1:2?Na staroj AsRokici sam tek klokom rama doveo omjer rama i proca na 1:1.

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
A onda 255x13, ako je mema na 800 to je 947, proc 3315...a da se još udostojio ispunit Moj komp i napisat koje komponente...
Sorry,uradjeno.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.10.2008., 22:02   #191
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor jeremija123 Pregled postova
Koja Biostar ploča je u pitanju.
Biostarka NF520 A2 SE.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 22:24   #192
DraŽ
Premium
 
DraŽ's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Miami, 1984, Ferrari F40
Postovi: 899
na drugom kompu imam maticnu od asusa M2N sa chipsetom 6100,proc 4000+(brisbane).
FSB ide na max 219 i tad nije stabilan proc. Maticna je shit na shitom, a platio ju 600kn.

Jel ima netko 790GX u kombinaciji sa athlonom x2 brisbane,koliko ide max fsb???
DraŽ je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 22:48   #193
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
ASRock 790GX ide s Phenomom na 300MHz, tak da X2 ne bi trebal biti neki problem, ako znaš kaj delaš.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 22:53   #194
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
dgrego35, ja dalje tebe ne kužim. Jesi li ti probao staviti ikoji drugi djelitelj osim DDR2 800 ), tj. 1:2 ? Pitali smo te već dvojica, a koliko čitam tvoje postove, samo dereš po tom DDR2 800 djelitelju...

Ako nisi, stavi 667 ili 533. Na AM2 ti tak manje važno na koliko ti memorija radi. Nisi iskusan i odmah ideš dizati sve odjednom. Pročitaj vodič, kreni jedno po jedno gledati di je max. (memorija, CPU i MBO). Gotov si u 15min i imaš okvirne vrijednosti za MEM, CPU i matičnu.

Sjećam se da meni jedan par Kingmaxa od 2GB DDR2 800 na Intelu nije htio nikako raditi iznad 820Mhz sa CAS5 i defolt voltažom (čak malo overvoltano na 1.85V).
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 22:59   #195
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Samo kaj si je našel krivi čipset za naclockavanje, nForce 520 je nVidijino dno-dna za egzibicije koje on pokušava.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 23:06   #196
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
dgrego35, ja dalje tebe ne kužim. Jesi li ti probao staviti ikoji drugi djelitelj osim DDR2 800 ), tj. 1:2 ? Pitali smo te već dvojica, a koliko čitam tvoje postove, samo dereš po tom DDR2 800 djelitelju..
Jesam stavljao na 533 i opet ista stvar ali kao sto kazes malo sam prenagal pa bi sve na horuk.U biti cilj mi je bio samo da probam da ga natjeram do 3.2 da bude u rangu athlona 6400(cak je mala okladica u pitanju)no ako nejde nejde,boze moj.

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ako nisi, stavi 667 ili 533. Na AM2 ti tak manje važno na koliko ti memorija radi. Nisi iskusan i odmah ideš dizati sve odjednom. Pročitaj vodič, kreni jedno po jedno gledati di je max. (memorija, CPU i MBO). Gotov si u 15min i imaš okvirne vrijednosti za MEM, CPU i matičnu.
Izgleda da cu morat procitat vodic step by step jer sam citao na preskokce.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 23:10   #197
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Samo kaj si je našel krivi čipset za naclockavanje, nForce 520 je nVidijino dno-dna za egzibicije koje on pokušava.
Sto mi ti predlazes a da nije "dno dna"?
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 23:15   #198
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Bilo koja, a da nije bazirana na tom 520D/LE čipsetu. Primjera radi ova ploča koju Vuco ima je bolja od tvoje, samo kaj takvih ploča više nema u dućanima.
Ako već hoćeš bolju ploču onda gledaj modele s AMD 690G/770/780G/790GX ili nVidia 8200/8300 čipsetima. Kolko ti se isplati kupnja nove ploče, samo radi postizanja upitnih 3.2GHz - procjeni sam.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 23:18   #199
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Ok.Hvala na savjetu.Pozz..
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 00:02   #200
kripton
Cars & Tunning
Moj komp
 
kripton's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Vukovar - Rijeka
Postovi: 530
Malo sam citao temu, ima prilicno zanimljivih overclockerskih rezultata, X2 4000 sa 2.1 na 3.0ghz? Impresivno nema sta, nedavno sam prodao svoj X2 4200 S939 Toledo jezgra, mali nije iso preko 2.6ghz ali ovaj novi sto sam kupio X2 5400 BlackEdition ide na 3.2ghz, evo ga, tako jedno vec tjedan dana najmanje radi. Samo sam mnozitelj dizao, nisam dizao FSB niti sam spustao rama a bome nisam ni po voltazi prcko. Neznam, mozda bi mogao i vise od tog ako bih ista od tog pokusao? Svaki put kad bi stavio mnozitelj na 16,5 pri ucitavanju windowsa bi se resetiro komp.

CPU-Z X2 5400BE
http://img207.imageshack.us/my.php?i...publackfp8.jpg

nije neki pretjerani clock, rekao bih solidno.
__________________
NovA Squadron

D6C DOHC GTi 16v | D2A SOHC on 2Barrel-Solex 8v | Red Devil | D2F SOHC GTi 8v |
kripton je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 00:08   #201
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Citiraj:
Autor dgrego35 Pregled postova
Jesam stavljao na 533 i opet ista stvar ali kao sto kazes malo sam prenagal pa bi sve na horuk.U biti cilj mi je bio samo da probam da ga natjeram do 3.2 da bude u rangu athlona 6400(cak je mala okladica u pitanju)no ako nejde nejde,boze moj.
Izgleda da cu morat procitat vodic step by step jer sam citao na preskokce.
Ajd probaj HT smanjiti na 3x. Memoriju na 667 (ili 533 opet probaj, jer ne ide na svakom djelitelju jednako; moraš eksperimentirati).
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 11:57   #202
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Jos samo par informacija,danas sam ga napokon upogonio i zasad cijelo jutro radi ok na 239x13(kad spustim mnozitelj system opet neda bootat) a htt sam bas za probu stavio na x5 jer po homepage od biostara moja ploca podrzava htt do 2gb pa reko bas da vidim i stvarno zasad sljaka ok.Jel da ostavim tako ili da samnjim na x3?

http://i34.tinypic.com/25s4pd3.jpg
http://i33.tinypic.com/14wvpe.jpg
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 12:54   #203
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Taj HT link ti baš i nema neke važnosti kod jednoprocesorskih sustava. Nema razlike između 800-1000-1200Mhz, a može dosta utjecati na stabilnost ako pređeš 1000Mhz. No, kako tebi radi, moš i ostavit. A i tih 2G - ima veze sa HT linkom, ali nikako to ne znači da ti matična može izdržati 2000Mhz. Ne može, to je sigurno.

Vidim da si spustio djelitelj memoriji. Ne kužim zašto to nisi prije učinio, uštedio bi 10 postova valjda .
I za koji množitelj pričaš kad kažeš ovo:
Citiraj:
napokon upogonio i zasad cijelo jutro radi ok na 239x13(kad spustim mnozitelj system opet neda bootat)
Imaš jako nejasne postove, bez uvrede.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 13:07   #204
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
I za koji množitelj pričaš
Mozda sam se krivo izrazio uglavnom mislio sam na cpu mnozitelj tj. onaj s cim se mnozi frekvencija sabirnice.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 13:17   #205
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Da, time automatski mijenjaš i frekvenciju memorije. Za nekih 20Mhz simo-tamo, a opet - može biti da je kritičnih 10-20Mhz
Iako, koliko sam ja računao (a računao sam za množitelj CPU-a od 13x/12x/11x/10x), svejedno ti je memorija ispod 800Mhz, ako koristiš HTT od 239Mhz i djelitelj memorije 667. Tako da te ona ne bi smjela kočiti. Velim, ne bi smjela, ali može...

Probaj ići sa više od 239Mhz sa postavkama na kojima ti se boota. Mada, sad moraš imati na pameti da ti uskoro može i CPU udariti u max. Na 3.1Ghz si, a nisi nam niti rekao jesi li ili nisi dirao napon CPU-a.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 13:31   #206
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Evo ovako,ovo je novi razvoj situacije:
http://i36.tinypic.com/2nty54y.png
http://i36.tinypic.com/3538654.png

napon sam na cpu digao full za +10%(nadam se da ovo nije problem,ako je reci da odmah smanjim na recimo +6.6%)a napon na ramima sa defaultnih 1.95V na 2.0V jer kolko sam skuzio ako probam jos malo podignut napon rama na 2.05V system kad se izboota se ne dize tj. onaj crvic samo putuje s ljeva na desno i tako u beskraj,valjda ovaj Kingmax nejde vise od 2.0V.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 13:56   #207
Jooj
Premium
Moj komp
 
Jooj's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Ljubuški
Postovi: 162
HTT speed 1235? Stavi Ht link X4 ili 800mhz ovisi što ti piše u biosu... Možda te i on koči
(koliko sam upućen trebalo bi biti što bliže 1000 mhz) sada ti je 247x5=1235
A da probaš samo 1 gb rama?
1.520 V predpostavljam da imaš stock hladnjak... kolike su ti temperature?
Jooj je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 14:10   #208
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
dgrego35, jesi pročitao vodič ? 1.52V na CPU je dosta (i dosta se to grije vjeruj mi), a i napon ne dižeš osim ako to nije potrebno. A i fora ti je u tome što neki procesori neće biti stabilni na određenoj frekvenciji bez obzira koliko im ti napona dao.

Druga stvar, koliko je to tebi sve stabilno ? Ono, jesi probao odvrtit SuperPi 32M barem, ili wPrime 1024MB ? Prime95, OCCT, IntelBurn Test, S&M neću niti spominjati
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 14:14   #209
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Jooj Pregled postova
HTT speed 1235? Stavi Ht link X4 ili 800mhz ovisi što ti piše u biosu... Možda te i on koči
(koliko sam upućen trebalo bi biti što bliže 1000 mhz) sada ti je 247x5=1235
A da probaš samo 1 gb rama?
1.520 V predpostavljam da imaš stock hladnjak... kolike su ti temperature?
Sad mi mozda neces vjerovati ali meni je postavljen ht x3 a vidio si i sam koju vrijednost everest pokazuje,tko je sad tu lud?Ako mozes pojasniti sto znaci stock hladnjak,ja uglavnom imam serijsko koje je doslo sa kantom hladjenje i to je to.Jel bi to moglo predstavljati problem?Temp. vidi na shotu.
http://i38.tinypic.com/20tks2b.jpg
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 14:17   #210
dgrego35
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
dgrego35, jesi pročitao vodič ? 1.52V na CPU je dosta (i dosta se to grije vjeruj mi), a i napon ne dižeš osim ako to nije potrebno. A i fora ti je u tome što neki procesori neće biti stabilni na određenoj frekvenciji bez obzira koliko im ti napona dao.
Druga stvar, koliko je to tebi sve stabilno ? Ono, jesi probao odvrtit SuperPi 32M barem, ili wPrime 1024MB ? Prime95, OCCT, IntelBurn Test, S&M neću niti spominjati
Nisam jos nista od tih testova odradio nego sam samo stavio sat vremena od everesta system stabilitiy test da odradjuje i u tih sat vremena sve je odradio dobro,temp. cpu-a se popela najvise na 61° pod full opterecenjem a u idlu je oko 36-37°.
dgrego35 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na