Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 04.10.2008., 23:24   #151
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Očito HTT ne ide baš previše, ali da neće 220 povući, sumnjam. Jesi update-ao BIOS na najnoviji ?
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 23:45   #152
boris87
Premium
Moj komp
 
boris87's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Žepče
Postovi: 407
da..uvjek se nadam da ce se to popravit s novim biosom al opet sve isto...
nevjerujem da grijesim igdje...i cool&q je iskljucen...mora da je matična loša...ali nije mi jasno zasto onda stavljaju opcije za oc ako je nemoguće ocat...
boris87 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.10.2008., 00:35   #153
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Pa jel ide uopće preko 200mhz ? Ono, 205 ili 210Mhz ?
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 00:42   #154
boris87
Premium
Moj komp
 
boris87's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Žepče
Postovi: 407
do 217 se pali normalno i onda sve preko se ruši...neznam šta bi je moglo kočit?
Možda memorija!???????
boris87 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 01:03   #155
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Ako si smanjio djelitelj, sigurno nije memorija. Mada, probaj i niži djelitelj, možda sa ovime ne radi kako treba. Kao i niži djelitelj za HT...

Drugo, probaj ovako - smanji djelitelj i HT link, pa probaj iz Windowsa sa Clockgenom OC-ati (dizati HTT). tako da vidiš jel do CPU-a ili BIOS-a. Mada, ako imaš natrpane/stare Windowse, nemoj se čuditi ako ti se smrzne cijeli komp (i eventualo shebu Windowsi ).
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 01:15   #156
boris87
Premium
Moj komp
 
boris87's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Žepče
Postovi: 407
haha..ma nek ide sve u...!Probat ću i te opcije...u svakom slučaju hvala na savjetima!?
boris87 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 10:55   #157
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
Citiraj:
Autor BoomBloox Pregled postova
Evo ovako moze li mi netko dat na kolko da stavim voltazu, kolko mora bit mnozitelj, i na kolko da stavim FSB da dignem proc na barem do 3.o ili 2.8
Imam AMD 64 x2 4200+ winsdor
procitaj clanak o oc-u pa tek onda radi to. nemozes to tako pitat nekoga na forumu ko ima proc ko i ti da ti da postavke pa ti stavis i kazes clocko sam ga, a oce li on radit 24/7 stabilno to te nije briga??
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 11:10   #158
papčić
Brat od Đon Vejna
Moj komp
 
papčić's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: zg-vg
Postovi: 1,120
@Boris87


Ne nadaj se da ces doc i do 220 fsb-a. Imao sam plocu slicnu tvojoj, ge force 6100 chipset, sto god uradio nisam mogao doc do stabilnosti ni na 215 fsb-a, uvjek je nakon 2-3 paljenja vracalo na default, i govorilo da moram promjenit frekvenciju CPU-a.

Poslje toga sam upotrijebio nam dragi nas i nasao da dosta ljudi takođe nije uspjevalo clockati sa tim chipsetom...
__________________
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel."
papčić je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 11:20   #159
boris87
Premium
Moj komp
 
boris87's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Žepče
Postovi: 407
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
@Boris87


Ne nadaj se da ces doc i do 220 fsb-a. Imao sam plocu slicnu tvojoj, ge force 6100 chipset, sto god uradio nisam mogao doc do stabilnosti ni na 215 fsb-a, uvjek je nakon 2-3 paljenja vracalo na default, i govorilo da moram promjenit frekvenciju CPU-a.

Poslje toga sam upotrijebio nam dragi nas i nasao da dosta ljudi takođe nije uspjevalo clockati sa tim chipsetom...

skonto sam ja davno da nesto nije u redu...
Najbolje onda uzet 5000+ i dignit mu množ na 15x tj 3.0ghz...
Neka se lova gomila...mada bi trebalo i ovu ploču mjenjat..jadna je stvarno!
Koju ploču preporučujete za dobar oc x2 4200+..znaci da ga može lako natjerat na 2.8-3.0...a da nije preko 600kn
boris87 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 11:37   #160
G-boy
Premium
Moj komp
 
G-boy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: VG
Postovi: 281
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
CTRL + F1 je za Gigabyte matične, a ti imaš neku MS, pa niti ne čudi da nemaš postavku za HTT u BIOS-u. Guglal sam po netu i spominje se samo u paketu kao HP-ovog brand računala.

Nemoj se nit čuditi ako nema opcija za HTT. Nisam našao manual nigdje, pa ti ne mogu previše pomoć. Probaj eventualno iz Windowsa sa Clockgen-om.

P.S. Kakvo to napajanje od 250W imaš ?
Manje bi se ja brinuo oko ploče, a više oko tog napajanja
hmm..probao sam s clockgenom al samo par za par fsb-a tak da to otpada..i da to i je hp konfa...
a što se napajnja tiče zasad ne stvara nikakve probleme a i uskoro leti van tak da mi je to manja briga od ploče..
G-boy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.10.2008., 12:34   #161
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
Citiraj:
Autor boris87 Pregled postova
skonto sam ja davno da nesto nije u redu...
Najbolje onda uzet 5000+ i dignit mu množ na 15x tj 3.0ghz...
Neka se lova gomila...mada bi trebalo i ovu ploču mjenjat..jadna je stvarno!
Koju ploču preporučujete za dobar oc x2 4200+..znaci da ga može lako natjerat na 2.8-3.0...a da nije preko 600kn
heh mozda ti opce proc nece moc na 2,8-3,0ghz. ovisi od primjerka.

mozda ova ploca?? http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5253
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 12:39   #162
Bravo
Premium
 
Bravo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VŽ county
Postovi: 1,437
5000+BE, do 3GHz idu svi , moraju.a poslije 3ghz kako koji.također x2 4200+ ako je brisbane mora na 2.8-3.0Ghz.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 12:39   #163
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
@Boris i papčić

Zezaju Vas BIOS-i, jer sam chipset može ići više. Kod mene ide, ovisno o memoriji od minimalnih 260 (to ono, kad imaš memoriju s kojom baš i ne radi najbolje), pa sve do preko 300 sa Ballistix-ima
Sve iz BIOS-a...

@ G-boy
Ako radi clockgen, znači da se može nešta OC-at, ali nemoj očekivati da se HP-ova računala mogu OC-at, jednostavno ona nisu predviđena za takve stvari.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 12:54   #164
boris87
Premium
Moj komp
 
boris87's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Žepče
Postovi: 407
fsb na sa 228 spustio sam memu na 533 ht link na 3x množitelj 11 i onda se digne...znači htlink ga zeza.Kao što vuco tvrdi izgleda da je bios krivac za sve...sjecam se kad sam prvi put radio s clockgen prosle godine na 3000+ am2 i samo što sam ga digo za 100mhz sve je palo i vise se nikad nije digo...al ko ne riskira....idem još da probam taj vražiji clockgen

edit:

Probao i clockgen i vidim samo brzinu memorije proca....znači ne podrzava matičnu.....

Zadnje izmijenjeno od: boris87. 05.10.2008. u 13:12. Razlog: clockgen
boris87 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 13:19   #165
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Daj pogledaj jel imaš opciju "CKE Power Down mode" ili nešta slično (sa CKE ) pa stavi to na enable. To je negdje kod opcija za memoriju kod mene. Meni je pomoglo dosta na stabilnosti kod dizanja FSB-a (točnije, da ne piše Overclock failed... i ta sranja).
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 14:06   #166
boris87
Premium
Moj komp
 
boris87's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Žepče
Postovi: 407
Nema ništa samo ona tri sata pokazuju brzine ostali opcija nema...probo 3 zadnje verzije clockgena isto sve...
fsb na sa 228 spustio sam memu na 533 ht link na 3x množitelj 11 i onda se digne win ali nakon restarta opet želi da vratim default...vratim default..restartujem opet stavim navedene postavke digne se win..opet restart i opet traži defaultne
Ne gine mi bleki 5000+ morat ću ga uzet....
boris87 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 20:07   #167
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
evo ovako , clocko proc na 2,6ghz pri voltazi od 1,39v, tempe su oko 55-59 full opterecenje dok vrtim orthos 3h. rijec je o x2 4200+. e sad me zanima ja njega stavim pri toj voltazi na 2700mhz ali rusi se nakon 1h ili 1h i 30min. sad bi ja stavio voltazu na 1,41v i pitam vas jel to puno za rad 24/7???
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 20:40   #168
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Nije
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2008., 20:43   #169
Gemmy
smeghead
Moj komp
 
Gemmy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,138
ma kakvi, to freezer treba drzat pod kontrolom
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 13:58   #170
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
izgleda da nece vise od 2620mhz budem jos nesto probo pa budem vidio. kad stavim na 1,41v rusi se nakon 10min, a kad je na 1,39v onda radi oko 1-1,30h.
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 21:00   #171
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
to. radi i na 2700mhz. vrtio orthos 6h i radi. izgleda da je mema zezala malo. spustio je na 133mhz i sad radi. radi mema na 160mhz. budem jos probo ic preko 2700mhz.
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 22:08   #172
zmaj_xpzt
Premium
 
zmaj_xpzt's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Vž
Postovi: 59
probaj napraviti update biosa
zmaj_xpzt je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2008., 17:12   #173
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
evo ga izvuko jos 50mhz sad radi na 2750mhz. zadovoljan clockom.
probo na 2800mhz ali se rusi iste sekunde. izgleda da sam potrefio neki dobar primjerak proca. i jos da kazem hladnjakom prezadovoljan. temp se nije popela preko 61c vrtec orthos 6sati.
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 16:22   #174
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,265
Neznam ja kako vi, al moj trenutno radi na 1.32v na 2730 mhz bez ikakvog beda, i temp je u defoltu 35c a u Loadu 52(sa colermaster bla bla pastom sam smanjio za 2-3 stupnja temp., ili predhodno nije bila dobro nanesena )

K tome imam srece sto sam od Entersandmana dobio proc sa valjajućim senzorom za temperaturu. Ugl, papčić svog vrti na 2900mhz i jos na 1.32...WTF?

@tekla, fino si ti njega
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 16:32   #175
Gemmy
smeghead
Moj komp
 
Gemmy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,138
@kkljajic

tekla je ipak na s939 ne am2 kao ti, pa mu treba malo vise da povuce
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 17:24   #176
papčić
Brat od Đon Vejna
Moj komp
 
papčić's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: zg-vg
Postovi: 1,120
Citiraj:
Autor kkljajic Pregled postova
Neznam ja kako vi, al moj trenutno radi na 1.32v na 2730 mhz bez ikakvog beda, i temp je u defoltu 35c a u Loadu 52(sa colermaster bla bla pastom sam smanjio za 2-3 stupnja temp., ili predhodno nije bila dobro nanesena )

K tome imam srece sto sam od Entersandmana dobio proc sa valjajućim senzorom za temperaturu. Ugl, papčić svog vrti na 2900mhz i jos na 1.32...WTF?

@tekla, fino si ti njega


Updated, trenutno radi ovak



Ne vrtim stabiliti testove i te shitove (jer mi ionako cpu utilization ne prelazi 60-65% , dok testovi koriste 97-9%) nego samo cisti rad (nerad ) tj. igranje igara, forumasenje i tak to, i evo sat i pol vremena radi normalno.
__________________
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel."
papčić je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 17:25   #177
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,265
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova
@kkljajic

tekla je ipak na s939 ne am2 kao ti, pa mu treba malo vise da povuce
Ma žimku za 939

Al opet, fino ga je natjerao, šta je je

Vidim da Vuco vuče svog na 1.25...

Zadnje izmijenjeno od: Halos. 08.10.2008. u 17:59.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 21:02   #178
Tekla
Premium
Moj komp
 
Tekla's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: livno
Postovi: 1,065
Citiraj:
Autor kkljajic Pregled postova
Ma žimku za 939

Al opet, fino ga je natjerao, šta je je

Vidim da Vuco vuče svog na 1.25...

freezer ga hladi
__________________
Tekla je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 22:06   #179
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,447
Citiraj:
Autor kkljajic Pregled postova
Vidim da Vuco vuče svog na 1.25...
Mojem je 1.25V defolt voltaža, ali ne ide daleko procesor. Na ovoj matičnoj i sa najboljom memorijom je išao malo više od ~2800Mhz sa 1.55V. Jako slab, ali jebiga, do 2.5Ghz ide na defolt naponu, a dalje ga moš hebat.
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 22:12   #180
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,265
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Mojem je 1.25V defolt voltaža, ali ne ide daleko procesor. Na ovoj matičnoj i sa najboljom memorijom je išao malo više od ~2800Mhz sa 1.55V. Jako slab, ali jebiga, do 2.5Ghz ide na defolt naponu, a dalje ga moš hebat.
da, skužio sam uz malo mozganja
Ma, da...ovaj gore krumpir sa undervoltanim procom 2900mhz tuče.Vuco, pa upikni si brisbača ko mojeg i na 2800 ideš ziher na stocku...IMHO mala razlika, al ajde

A inace, mene brijem mema zeza, mozda zbog 4 sticka, a mozda ovak tek tolko da me zivcira, ugl. ovo kako sada drzim mi je najstabilnije i najkompaktnije, a sve preko mi niti netreba
Halos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na