Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.08.2019., 11:38   #1
vcendaki
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: u svemiru :)
Postovi: 171
server i računalo

jedno početničko pitanje vezano za mreže

imam računalo na poslu gdje je instaliran windwos server 2016
htio bi se spojiti na to računalo na poslu od doma.

koji je najjednostavniji način da to napravim hvala
vcendaki je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 11:45   #2
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
Anydesk ostaviš upaljen u pozadini i to je to.

Ako želiš preko RDP-a, to je malo kompliciranije.

Prvo enable-aš remote na serveru/PC-u te ga iskonfigurirati kako treba. Pa trebaš nekako doći do tog servera. Ili nekakav NAT da možeš do tog servera iz vana, ili složiti neki VPN u istoj mreži kao što je server. Tebi je važno da možeš pingati taj server od doma i da mu je RDP enable-an. Ako možeš pingati, možeš se spojiti na njega. Server treba public IP ili trebaš neki VPN.

Tako da, predlažem anydesk s permisijama posloženim da se možeš spojiti bez passworda u bilo koje vrijeme.

Ako se hoćeš igrati s tim, pogledaj si ovaj video.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 16.08.2019. u 11:52.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.08.2019., 11:55   #3
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 183
Anydesk najjednostavnije.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 12:07   #4
vcendaki
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: u svemiru :)
Postovi: 171
hmmm preko RDP-a nebi jer onda koliko sam shvatio trebam kupiti licencu ako mi dođe inspekcija.
amydesk izgleda super nisam ga još koristio
probati ću staviti neki VPN čisto da vidim kako će to funkcionirati koliko se sjećam treba staviti sa na serveru bude VPN host a na ostalima da bude VPN clinet i onda bi trebali biti na istoj mreži i vidjeti se/pingati se
svakako hvala na brzim odgovorima
vcendaki je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 13:39   #5
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
Ne treba ti VPN na serveru.

Instaliraj anydesk i to je to.

Bitno da server može na internet.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 15:23   #6
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp
 
Ivo_Strojnica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,503
Anydesk je takodjer za non commercial use, tako da, ako ti dodje inspekcija, opet si najeb
__________________
"Who is your daddy and what does he do?"
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 15:29   #7
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
Kupiš za 17 dolara i na miru si s inspekcijom.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 15:30   #8
vcendaki
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: u svemiru :)
Postovi: 171
thx for the tip
kad smo već na liniji koji bi bio najbolji način za proširiti wi-fi ?

proširio bi ga u susjednu prostoriju , zidovi su normalne debljine ali je sad
slab signal.
hvala
vcendaki je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 15:32   #9
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
AP neki i gotovo.

Nešto jeftino, ala mikrotik. Nije baš najjednostavniji setup, ali može se youtubom složiti. Dobro radi za tih 300-tinjak kuna.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 15:34   #10
vcendaki
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: u svemiru :)
Postovi: 171
ok super samo ću još pogledati neki tutorijal kako da smojim taj AP na postojeću mrežu jer to nisam nikad radio thx
vcendaki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.08.2019., 15:37   #11
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
A gledaj, imaš riješenja već po 200kn.

Ja sam si za test kupio Xiaomi AP, konfiguracija mobitelom od 3 minute, plug&play.

Samo primjera radi.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 15:54   #12
vcendaki
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: u svemiru :)
Postovi: 171
thx pogledam i to, ma nisam općenito nikad spajao AP na postojeću
wi fi mrežu tako da šta god da uzmem morati ću pogledati tutorijal
vjerujem da nije toliko komplicirano
vcendaki je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 15:59   #13
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
A ti želiš spojiti neki extender na wifi ili kablom? Jer postoje razlike
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2019., 22:09   #14
vcendaki
Premium
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: u svemiru :)
Postovi: 171
znači imam u jednoj prostoriji wi-fi kojega bi htio proširiti u drugu prostoriju gdje mi je signal poprilično slab. Koliko sam shvatio za to mi treba access point ili jer si me sad malo zbunio he he
vcendaki je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2019., 09:37   #15
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
A sve ovisi od opreme koje imaš.

AP se spaja žicom na neki router/switch ili drugi AP.

Znači svakako trebaš žicu za AP.

Ako pak želiš bez žice (ne preporučam) onda neki extender.

AP funkcionira u tvom slučaju ovako: AP spajaš na router (tebi vrlo vjerojatno i izvor trenutnog wifi-a), provućeš kabel na neku bolju poziciju (bliže sobi gdje je slabiji signal) i postaviš negdje AP, strateški da pokriva sve što želiš.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2019., 10:31   #16
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,122
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Kupiš za 17 dolara i na miru si s inspekcijom.
Kupiš ili uzmeš pretplatu ?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2019., 10:32   #17
Mommistake
Moderator
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 10,289
Pretplata ofc
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na