Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.11.2018., 11:56   #31
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,138
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Znači, nema šanse da se na dotičnom ruteru vide opcije kao Attainable Transfer Rate?
Ako pričaš o w724i, bar je 10x na forumu dan link za to

http://192.168.1.1/html/engineer/ro_dsl.htm
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2018., 12:17   #32
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 497
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ako pričaš o w724i, bar je 10x na forumu dan link za to

http://192.168.1.1/html/engineer/ro_dsl.htm
Tema je Speedport Plus tako da pitam za ovaj novi Speedport Plus. Na njemu ne radi dotični link tako da si mašio...
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.11.2018., 13:00   #33
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,138
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Tema je Speedport Plus tako da pitam za ovaj novi Speedport Plus. Na njemu ne radi dotični link tako da si mašio...
Jesi probao Ja sam još na w724i, ali ni tamo ne radi odmah nego se moraš prvo ulogirat u sučelje rutera na 192.168.1.1 i onda u drugom tabu otvorit ovaj engineering menu.
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2018., 13:06   #34
Warrior
Premium
Moj komp
 
Warrior's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 497
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Jesi probao Ja sam još na w724i, ali ni tamo ne radi odmah nego se moraš prvo ulogirat u sučelje rutera na 192.168.1.1 i onda u drugom tabu otvorit ovaj engineering menu.
Upravo tako i jesam. Ne radi, nažalost.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk
__________________
Everything is sooooo slow... Why? Oh, why?
Warrior je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2018., 13:45   #35
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,972
Ma na oba su genijalci makli / sakrili pristup, šta imate vi to gledati ... oni imaju uber / super duper uređaje i linije ... yea right
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2018., 17:53   #36
Bluecode
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 4
Pozz , da li je ovo u redu , imao sam probkema sa doticnim paketom down 50mb up 10mb odjednom krajem 8 mjeseca pocela brzina popodne svaki dan past na pola kad mjerim sa speedtestom , dosao tehnicar promjenio ruter speedport plus , stavili profil ovaj ali imam hec error i ping mi je veci oko 35 i jitteer 8 a dok je sve radilo kako treba , bio je 1 , da li su margine db dobre i ako nesto nije dobro da znam da im mogu reci jel po njihovom sve valja kad testiraju , hvala
Bluecode je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2018., 20:55   #37
Chiron
Premium
 
Chiron's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Croatia
Postovi: 370
Citiraj:
Autor Bluecode Pregled postova
Pozz , da li je ovo u redu , imao sam probkema sa doticnim paketom down 50mb up 10mb odjednom krajem 8 mjeseca pocela brzina popodne svaki dan past na pola kad mjerim sa speedtestom , dosao tehnicar promjenio ruter speedport plus , stavili profil ovaj ali imam hec error i ping mi je veci oko 35 i jitteer 8 a dok je sve radilo kako treba , bio je 1 , da li su margine db dobre i ako nesto nije dobro da znam da im mogu reci jel po njihovom sve valja kad testiraju , hvala
ma vjerojatno je parica i spojevi na njoj su rađeni horuk bez konektora već same žice kako se to radi na balkanu pa oksidira jer je vani i onda jebe točak pada margina itd.. tipični t-scum idiotizam koji oni neće mijenjati
__________________
Destiny isn't already Forged!!!
Chiron je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2018., 16:00   #38
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,062
kod mene su kad su uvodili optiku zamjenili parice sa novima mada danas mislim da nitko u ulazu nije spojen na paricu svi su na optici ili kablu.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2019., 13:46   #39
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 143
Znaci jos se nikako ne moze u ovom routeru doci do podataka o snr marginama i ostalo?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2019., 15:45   #40
shaft
Registered User
Moj komp
 
shaft's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 19
Citiraj:
Autor shilev Pregled postova
Znaci jos se nikako ne moze u ovom routeru doci do podataka o snr marginama i ostalo?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ako te zanimaju mjerenja na ruteru nazovi tehničku (kao da hoćeš prijaviti smetnju), čak će ti i tulipani iz call centra to moći pročitati...
shaft je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.01.2019., 08:43   #41
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 143
ima snr, attentuation, fec crc errore, dsl downstream and upstream.

fali jedino attainable data rate.

podaci su pod settings -system info - version numbers and dsl information
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2019., 14:30   #42
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 143
od kako imam ovaj ruter na oba mobitela baterija curi ko blesava dok je wifi ukljucen.
jel to moguce?
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2019., 15:21   #43
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 250
ovo cudo trenutno valja samo zato jer ima 5GHz stavljaju nove rutere, a nema qos opcije :/


Edit: Evo grubog prijevoda sa grckog foruma:


  1. The plus causes a very large battery drain on smartphones
  2. His WiFi has intermittent intervals and is not stable
  3. You can not run QOS,
  4. You can not define custom DNS in DHCP,
  5. Missing options from wireless settings,
  6. It does not show attainable rate or interleave depth
  7. It does not change from ipv4 / ipv6 to ipv4

Zadnje izmijenjeno od: baTman. 30.01.2019. u 15:45.
baTman je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2019., 16:40   #44
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,062
i kaj se tu imaš čudit ne samo oni ,svi operateri dijele točno ono što je propisano zakonom(koji su usput oni pisali),i to da mora sve samo raditi kad dođe tehničar spoji svoj laptop,za sve drugo imaš bridge mod i dučan sa routerima.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2019., 18:58   #45
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 250
Mogu li barem negdje ugasiti firewall?
baTman je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2019., 19:02   #46
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 143
Ja sam na kraju ovo sranje bacio na tavan i stavio speedport stari za koji sam slucajno skuzio da je neka verzija sa 5 ghz, 11 ac pise na kraju. A 5ghz mi je bio glavni razlog da trazim speedport plus i tek sad skuzio da to cijelo vrijeme vec imam..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2019., 00:42   #47
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,062
Citiraj:
Autor baTman Pregled postova
Mogu li barem negdje ugasiti firewall?
firewall gasiš na stranicama moj t-com ,taj doduše nije dio routera ali najčešće on stvara probleme.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2019., 00:46   #48
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Nakon godina i godina ZTE 1.0 hw verzije, jučer prijavio kvar zbog degradacije parice s 33000 Mbit-a attainable data rate na 24000.
Problem bio u routeru, jer je na izvodu preko puta kuće attainable rate 38000 a s novim plusom 37200 (provjera na portu dok je bio tehničar)


Uglavnom, za sada velika pohvala za držanje brzine, maxtv snimalica i HD kanali vidljivo brže i bolje reagiraju (posebno vidljivo kada premotavate snimalicu). Daje značajno bolje SNR vrijednosti od ZTE 1.0 verzije.



Od meni bitnih stavki: stanje parice moguće pratiti na početnom ekranu i to bez logiranja (click na status info), autogašenje wifi u zadane sate radi, mogućnost namještanja jačine wifi signala, port forwarding radi.


Wifi ima dobru pokrivenost.



Nisam do sada imao ovo dvostruko korištenje wifi kanala npr 1+5. Da li je moguće da zbog toga wifi ždere baterije kako je prijavljeno? Ili zato što odašilje na dvije frekvencije odjednom? Je li se netko probao s tim poigrati?
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2019., 08:51   #49
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 293
Ma ZTE 931 posebno ta prva verzija je žešće sranje.Meni je spuštao brzinu i na adsl 2+ i na vdsl2 profilu.Šteta što TG-u 789 nisu omogućili rad na vdsl2 profilu.Definitivno najbolji uređaj koji je bio u opticaju (manjem krugu ljudi).
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2019., 17:09   #50
Jakic007
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 16
Citiraj:
Autor shilev Pregled postova
od kako imam ovaj ruter na oba mobitela baterija curi ko blesava dok je wifi ukljucen.
jel to moguce?
Takoder isti problem. Prvo sam se cudio sta se sad odjednom dogada jer vidim da odjednom 3 mobitela gube po 30% baterije tokom noci. Gledam sve, nema wakelockova nikakve aplikacije ne rade probleme u pozadini...

Router je uzasan, em je tcom blokirao sve opcije poput mijenjanja dns posluzitelja, em port forwarding opcija postoji ali ne otvara portove i jos k tome svemu imam manju brzinu nego prije s njim cak i zicom spojen. Na zte sam imao uredno 40 Mbps koliko i trebam imati down i 6 Mbps up a sad s ovim 32 Down i 3 Up. Prijavio sam im kvar opet ali ne vjerujem da ce se rijesiti jer im je granica kao od 28-40 da je uredu download a od 4.2-6 da je uredu upload sto je prevara.
Uglavnom, pozalio sam sto su mi zamijenili ZTE v1 s ovim novim govnom.
Jakic007 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2019., 17:47   #51
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,972
Možeš eventualno prijavljivat grešku ili na neki drugi način isposlovati da ti stave (makar i stari ali ispravni) ZTE 931 ali zadnju verziju (V4) koji uredno radi tj. ima ispravljene navedene greške.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2019., 19:46   #52
Jakic007
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2019
Lokacija: Zagreb
Postovi: 16
Evo da javim. Pretjerano crpljenje baterije je rijeseno tako da sam iskljucio u opcijama rutera 5 GHz vezu koja mi ionako nije potrebna jer su brzine koje imam dovoljno niske za 2.4 GHz koji nije zagusen u mom slucaju susjedima. Tako da znate ako imate isti problem.

A sto se tice brzine koja mi je bila smanjena, legenda od tehnicara me je na neku foru razumio da ja zelim nizu brzinu pa je on fino smanjio te je to rijeseno obicnim pozivom SZK.
Jakic007 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2019., 00:12   #53
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Citiraj:
Autor Jakic007 Pregled postova
Evo da javim. Pretjerano crpljenje baterije je rijeseno tako da sam iskljucio u opcijama rutera 5 GHz vezu koja mi ionako nije potrebna jer su brzine koje imam dovoljno niske za 2.4 GHz koji nije zagusen u mom slucaju susjedima. Tako da znate ako imate isti problem.

A sto se tice brzine koja mi je bila smanjena, legenda od tehnicara me je na neku foru razumio da ja zelim nizu brzinu pa je on fino smanjio te je to rijeseno obicnim pozivom SZK.

Da, čitam redom i do ovog zadnjeg posta se čudim kako imaš toliko problema, a kod mene sve bolje, a imali prije ovog isti ZTE 1.0 :-)


U biti za sada zadovoljan...
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2019., 17:21   #54
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 186
još se nemože izvuci pasword za voip na ovom ruteru ?
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2019., 18:55   #55
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,019
Citiraj:
Autor Jakic007 Pregled postova
Evo da javim. Pretjerano crpljenje baterije je rijeseno tako da sam iskljucio u opcijama rutera 5 GHz vezu koja mi ionako nije potrebna jer su brzine koje imam dovoljno niske za 2.4 GHz koji nije zagusen u mom slucaju susjedima. Tako da znate ako imate isti problem.

A sto se tice brzine koja mi je bila smanjena, legenda od tehnicara me je na neku foru razumio da ja zelim nizu brzinu pa je on fino smanjio te je to rijeseno obicnim pozivom SZK.

Navodno da ima novi firmware koji riješava wifi probleme samo ga treba zatražiti pa ga spuste preko ACS-a.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2019., 12:11   #56
Fire Fox
Premium
 
Fire Fox's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 132
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Navodno da ima novi firmware koji riješava wifi probleme samo ga treba zatražiti pa ga spuste preko ACS-a.
Ja trazio preko SZK pa su to odradili sa firwere-om i skljucio opciju 5GHz ali imam opet isto pretjeranu potrosnju baterija na mobitelu.
Sto sad zvati da mjenjau ruter? Ili trazt neki na Njuskalu a sad koji ?
Imam ja tu neke ali kazu da taj ni jedan ne valja vise da ne mogu biti u funkciji.
Hvala unaprijed na odgovoru
__________________
Fire Fox

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Sve je hitno kad se kasno trazi !
...........................................................
Fire Fox je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2019., 13:46   #57
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,972
Napiši precizno oznake šta imaš od "bivših" routera,
velika većina se da složiti da budu u switch + AP funkciji.

Za one "šta će mu to staro i sporo" > bolje stabilnih 54 MB (b/g) nego ova nazovi brzi šroteks sa xy problema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2019., 16:44   #58
Fire Fox
Premium
 
Fire Fox's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 132
Evo imam ovo :

Dlink 684T
Siemens 763 - openwrt
TOMPSON TG782
ADB
__________________
Fire Fox

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Sve je hitno kad se kasno trazi !
...........................................................
Fire Fox je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2019., 17:18   #59
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,109
Koja je zadnja verzija fw za speedporta?
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2019., 20:13   #60
Fire Fox
Premium
 
Fire Fox's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 132
Meni pise u njemu ovo nadogradjen prije 2 dana od strane SZK sad dali je to zadnja ili ne ko ce ga znat ?

Firmware version: 09022001.00.021
__________________
Fire Fox

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Sve je hitno kad se kasno trazi !
...........................................................
Fire Fox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na