Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.08.2019., 20:17   #2431
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,405
danas sam probao osposobit jedan stari (možda najstariji kojeg imam) sx763 , dignuo sam ga iz mrtvih sa jednom starom verzijom openwrt-a (12.09). niti jedna novija nije prolazila (išao sam od 18.x do 14, uopće nakon uploada ne "klikne" relej). onda sam probao sysupgrade kroz luci, i ubio ga. samo ta jedna verzija 12.09 radi, a nemam pojma odakle sam ju skinuo.

poanta je - namijenio sam ga da bude kod frenda i rutira njegovu kućnu mrežu na moj izlaz na net, ali imam problem - ako je dolazna linija uštekana u njegov virtualni wan port prije nego upalim router - router svim klijentima koji su na njegovim lan portovima proslijedi ip adrese od moje mreže, a routeru se ne može pristupiti. ako samo upalim router, čekam da se smiri, i onda uštekam wan port - onda je sve ok, njegovi klijenti dobiju ip adrese iz subneta koji je podešen na siemensu, i svi mogu na net kad uštekam kabel u wan port. ali ako ga takvog rebootam ili ugasim/upalim, banana. radi on, ali ne rutira, već glumi switch i moju dolaznu mrežu širi dalje.

neka ideja, ili neki link na noviju verziju openwrt-a koja radi?
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:31   #2432
snake29o3
Premium
Moj komp
 
snake29o3's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia - Kutina
Postovi: 85
Iskopao sam svoj stari SX763 pa rekoh idem ga flashati jer ne znam više ni koje je dd-wrt na njemu.
Znam da mi je prije uspijevalo flashanje, ali sada više nikako.
Imam verziju iz 2012 godine koja najbolje radi... skinuo sam i Windowse XP i Firefox 10, i to instalirano u Virtualboxu.
Postavim mrežu kako i piše, uštekam u LAN4... upalim router sa reset tipkom... i dobijem Failsafe UI... odaberem uIMage.bin i pokrenem.
Nakon nekog vremena mi izbaci da downloadam neki file... i skine to... i ostavim dalje router.
Nakon nekih 5 min se čuje u njemu klik... i on se boota... svjetle tipke Line, LAN4 i WLAN i to je to...
NE mogu više na adresu 192.168.1.1, ne pinga ju, nema ni wireless mreže... ništa...
Probao paliti gasiti, ništa... on se boota, ali ne mogu do njega...
Probao više puta flashati i uvjek isto...

Na novijim OS-ovima ne mogu uopće flashati, jedino preko VirtualBoxa.
Probao sam i druge verzije koje su tu preporučene flashati, ali uvijek isto...


Gdje bi mogao biti problem?
__________________

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: ASUS P5P43 TD PRO
RAM: 2 x 4 GB DDR3 Kingston Hyper X Predator 1866MHz @ 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( WD Caviar Black 500 GB 32 MB + WD Caviar Black 500 GB 64 MB + 2 x WD RE4 500 GB 64 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180
OS: Proxmox VE





CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower
OS: NAS4Free v11





Manufacturer: Dell
Model: Optiplex 3020
CPU: INTEL Core i5 4570 3.2GHz 6 MB Cache
RAM: 2 x 8 GB DDR3 1600MHz
GPU: Intel HD4600 Integrated
SSD: KingDian S500 240 GB
HDD: TOSHIBA 3 TB 64 MB HDWD130
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64




BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64





BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD
OS: Windows 10 Pro x64






Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7



snake29o3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro Danas, 10:36   #2433
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 153
Ako si nekad prije mijenjao IP adresu na lan-u, ona ostaje čak i nakon flashanja. Failsafe je uvijek na 192.168.1.1. Mene je to izludilo. Ja sam riješio problem preko wlan-a.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:34   #2434
snake29o3
Premium
Moj komp
 
snake29o3's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia - Kutina
Postovi: 85
Vjerojatno je prije promjenjena IP adresa al ne znam koja je.

Probao sam sve ono po pitanju subneta kako pise na stranici 58, i stavio verziju koja je tamo na linku.

I fora je u tome sto meni flash prodjd, vidim da se bootao, wlan svjetli, ali uopce ne vidim wireless mrezu da mogu promjeniti subnet.

Probao sam flash preko portova 1 i 4, uvijek isto.

Sent from my GM1913 using Tapatalk


EDIT:
Uspio sam doći do web sučelja... ipak sam iskopao u papirima IP adresu.
Problem što nije radio wireless je taj jer je bio uključen Turbo Mode 40MHz - to je valjda 108 MBps
Kad sam vratio na 20MHz sve je proradilo...


E sad pitanje, kako upogoniti 108MBps?
__________________

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: ASUS P5P43 TD PRO
RAM: 2 x 4 GB DDR3 Kingston Hyper X Predator 1866MHz @ 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( WD Caviar Black 500 GB 32 MB + WD Caviar Black 500 GB 64 MB + 2 x WD RE4 500 GB 64 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180
OS: Proxmox VE





CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower
OS: NAS4Free v11





Manufacturer: Dell
Model: Optiplex 3020
CPU: INTEL Core i5 4570 3.2GHz 6 MB Cache
RAM: 2 x 8 GB DDR3 1600MHz
GPU: Intel HD4600 Integrated
SSD: KingDian S500 240 GB
HDD: TOSHIBA 3 TB 64 MB HDWD130
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64




BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64





BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD
OS: Windows 10 Pro x64






Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7




Zadnje izmijenjeno od: snake29o3. Danas u 12:47.
snake29o3 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na