Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.01.2012., 22:12   #31
Shockre
Premium
 
Shockre's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Dublin
Postovi: 582
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
ok, a može pitanje, što se time dobijje? imam originalni firmware gore na svojem i sve šljaka
i može kakvi SS da se vidi kak to izgleda..
+1
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 22:40   #32
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 2,520
Citiraj:
Autor Shockre Pregled postova
+1
Evo imate sve ovdje.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.01.2012., 22:53   #33
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 191
dobije se to da imaš, ajmo reći pravi linux u svom routeru i onda sve što ide s time. To što se može ovisi o hardveru routera, procesoru, koliko ima rama, ima li usb... znači dobiješ linux strojčić. e sad što ćeš ti s tim, ovisi o tebi.

moja zamisao je bila zakačiti usb disk na router i instalirati torrent client, pa neka se seeda/skida 24h dnevno, komp mi ne mora biti upaljen jer router to radi.

Možeš instalirati apache ili neki jednostavniji web server. Možeš staviti kismet/aircrack pa snifati wireless promet. Možeš zakačiti web kameru na usb pa streamati preko neta..itd.. imaš i veću kontrolu nad prometom kroz router, bolji firewall

sve to nije baš uvijek jednostavno za izvesti, i trebao bi znat više manje što radiš, pogotovo što je ova verzija što ide na sx763 bleeding edge i time nemora sve uvijek raditi stabilno.

što se ss tiče, pa pola toga ćeš u konzoli raditi.

uglavnom ideja je da želiš napraviti nešto što softver na tvom routeru ne može, i onda staviš openwrt ili slične distribucije.

Zadnje izmijenjeno od: maymun. 12.01.2012. u 23:19.
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2012., 23:18   #34
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 725
Citiraj:
Autor maymun Pregled postova
Da li tko ima problema sa instaliranjem paketa iz repository-ja? Meni stalno javlja segmentation fault, trebalo mi je skoro dva sata da instaliram 10-ak paketa.
Bio je neki problem sa openwrt serverom pa je valjd zato sporo islo.

A ono zasto sporo prijenos na stik ide, usb je 2.0, al mozda je neki bug negdje u trunk pa je zbog toga sporo.

Citiraj:
Autor ico1986 Pregled postova
Pozdrav,

Trebam vašu pomoć, nakon što sam stavio modificirani secondary_boot.img u otključani router nakon reseta ne mogu više ništa napraviti, svijetli samo LAN i Power lampica.
Provjeri da ti je lan kabel ukopcan u lan 1 na routeru i probaj staviti ip kompa na npr 192.168.1.100. Ako nece probaj ono napisano u napomeni 2.

Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 12.01.2012. u 23:24.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 02:03   #35
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,973
Mogu li s ovime izmjeniti defaultni Annex? Trebao bi iz T-Comovog B, prebacit u Optimin A.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2012., 18:48   #36
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 725
To mozes i na orig. fw procitaj topic o otkljucavanju, a ako bas oces openwrt gore onda samo ubacis annex A img.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2012., 00:32   #37
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,973
Wow, zadnji put kad sam gledao taj topic bilo je gro komplicirano za izvest. Odlično al mislim da ću ubit dve muhe jednim udarcem i instalirat OpenWRT . Thanks
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2012., 22:55   #38
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
jel tko instalirao i da mu radi?
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2012., 23:35   #39
alengrosevic
CZ Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,526
ja cu jos pricekati da se sve slozi sto se treba tj da sve proradi 100%. Ne da mi se stavljati gore firmware koji nije dovrsen, rekao bih u beta fazi...
Ali deckima svaka cast na trudu i ulozenom vremenu!!!
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2012., 00:38   #40
wyru5
Premium
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Canada
Postovi: 53
Ja cekam podrsku za voip pa cu onda instalirati posto sam na hr.duo.
wyru5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.01.2012., 17:40   #41
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
jel moguce kako dobit 3.1.9 kernel?
usb-net prodrska? carl9170? rt2800usb?

lepak je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2012., 19:26   #42
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 191
@lepak
.Delboy-evi image-i su na 3.1.4 kernelu, ali zadnja verzija iz trunka je na 3.1.9 kernelu.

ako pogledaš
http://downloads.openwrt.org/snapsho...ntiq/packages/
vidjeti ćeš npr:
kmod-usb-net_3.1.9-1_lantiq.ipk
kmod-carl9170_3.1.9+2011-12-01-1_lantiq.ipk
kmod-rt2800-usb_3.1.9+2011-12-01-1_lantiq.ipk

Probaj pa javi kako radi i mene zanima

Zadnje izmijenjeno od: maymun. 17.01.2012. u 19:35.
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 16:21   #43
spik3
Premium
 
Datum registracije: Dec 2003
Lokacija: Rijeka
Postovi: 62
Pozdrav, gledao sam malo ovaj post i imao bih par pitanja. Želio bih obradit neke mogućnosti DD-WRTa za završni rad, znači provesti to praktično. Zanima me konkretno neke mogućnosti koje bi se mogle ajmo reć koristiti na fakultetu, znači da bude neka korist, pa me konkretno zanima nešto poput mogućnosti da se određenom IPu ili IPrangeu limitira bandwith ili čak promet, na webu ddwrta piše da je to moguće u verziji koja se plaća, ali neki govore da se može i u normalnoj? Sad me zanima ako mi netko može potvrditi tu mogućnost, i možda navesti još neku koja bi se mogla dobro koristiti, čak mi se sviđa ova mogućnost što je spomenuta za napraviti serverić preko diska eksternoga.
Drugo pitanje je, da li postoji koji jeftiniji i lako nabavljiv router kod nas (njuskalo) a da podržava normalnu verziju neku? Našao sam samo DLINK DIR300 ako se ne varam? Hvala
spik3 je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 18:42   #44
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 462
Jedno malo pitanjce, podrzava li ovaj openWRT t-comov IMS ?
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 20:07   #45
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
maymun, probah... no go... rusi se.. `opkg install usbutils` recimo cak baca kernel panic.. nakon toga je neuporabljiv.. i vecina drugih paketa.. o wifi da ne pricam.
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 20:55   #46
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 725
Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
Jedno malo pitanjce, podrzava li ovaj openWRT t-comov IMS ?
Ne jos

Citiraj:
Autor lepak Pregled postova
maymun, probah... no go... rusi se.. `opkg install usbutils` recimo cak baca kernel panic.. nakon toga je neuporabljiv.. i vecina drugih paketa.. o wifi da ne pricam.
Staviti cu kasnije nove img-ove sa 3.1.9 kernelom.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 21:01   #47
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
to bi bilo super.. pa da probamo i to
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 21:28   #48
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 191
@lepak
kernel panic i ostalo, vjerojatno jer je trunk otišao na 3.1.9 kernel, pa su i paketi za tu verziju... a ti imaš image sa 3.1.4 kernelom

btw. ova trenutna verzija iz trunka, r29772, probao sam je danas i nestali su mi problemi sa instalacijom paketa, prije bi instalirao paket iz 5-6 pokušaja (segmentation fault) sad ide iz prve.

@spik3
promet možeš ograničavati pomoću qos i firewall-a, openwrt ti to podržava.
što se rutera tiče, prouči njihovu stranicu o podržanim uređajima, i pazi na hw reviziju uređaja koja je podržana, npr ovaj dir-300 B1

Zadnje izmijenjeno od: maymun. 18.01.2012. u 21:58.
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 21:52   #49
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
da, bas to.. i imao sam bas zadnji trunk od jucer.. .. maloprije sam bas skinio ovaj od danas pa cemo vidit
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 22:31   #50
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 191
ako si zamjenio secondary bootloader koristeći delboyevu metodu, onda pričekaj delboya sa novim image-om, neće ti router raditi s onima iz trunka.
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2012., 23:22   #51
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 725
Img-ovi updejtani na 3.1.9 kernel.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 10:11   #52
Xan
networking wannabe guru
Moj komp
 
Xan's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 994
a nebi mogao napravit imageove sa stable verzijom?
jer baš nije fora da moramo stalno flashat routere

EDIT: nije da nisam zahvalan i za ovo
__________________


AMD Athlon 64 X2 5600+
MSI K9N Neo
4x Kingmax Mars 1GB DDR2 800MHz
Sapphire ATi Radeon 4850 512MB
Seagate Barracuda 7200.10 320GB
AOC 193SW
Logitech X-230
Razor Lycosa
Steelseries Xai
Steelseries Syberia V2




Acer Aspire 5552G
15.6" 1366x768 LED
AMD Phenom II X4 N950
AMD Radeon HD 6650M 1GB
2x Kingston 2GB DDR3-1333
WD Scorpio Blue 500GB






Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb.

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 12:57   #53
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
nema jos stable verzije!
ovo je sve alfa
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 13:59   #54
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
well.. prvi dojam je da mi fali lan i wlan
Citiraj:
root@OpenWrt:/# ifconfig -a
gre0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
NOARP MTU:1476 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:1626 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1626 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:110832 (108.2 KiB) TX bytes:110832 (108.2 KiB)

nas0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:01:00:00:00
inet6 addr: fe80::200:1ff:fe00:0/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:20 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:1118 (1.0 KiB)

sit0 Link encap:IPv6-in-IPv4
NOARP MTU:1480 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
Citiraj:
[ 50.424000] PCI: Enabling device 0000:00:0e.0 (0000 -> 0002)
[ 50.432000] ath5k 0000:00:0e.0: registered as 'phy0'
[ 50.772000] ath5k phy0: unable to init EEPROM
[ 50.776000] ath5k: probe of 0000:00:0e.0 failed with error -5
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 14:24   #55
Xan
networking wannabe guru
Moj komp
 
Xan's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Zagreb
Postovi: 994
Citiraj:
Autor lepak Pregled postova
nema jos stable verzije!
ovo je sve alfa
šta nebi trebao bit onaj neki Backfire 10.03.1 zadnja stable verzija openwrt-a?
ili s tim kernelom ne radi siemens?
__________________


AMD Athlon 64 X2 5600+
MSI K9N Neo
4x Kingmax Mars 1GB DDR2 800MHz
Sapphire ATi Radeon 4850 512MB
Seagate Barracuda 7200.10 320GB
AOC 193SW
Logitech X-230
Razor Lycosa
Steelseries Xai
Steelseries Syberia V2




Acer Aspire 5552G
15.6" 1366x768 LED
AMD Phenom II X4 N950
AMD Radeon HD 6650M 1GB
2x Kingston 2GB DDR3-1333
WD Scorpio Blue 500GB






Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb.

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 14:31   #56
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
koliko sam probao.. ne
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 18:49   #57
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 725
Citiraj:
Autor lepak Pregled postova
well.. prvi dojam je da mi fali lan i wlan
Img iz backifre i trunk sa openwrt stranice ne radi za sx direktno, to je samo ako si zamjenio originalne siemens bootloadere.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2012., 21:47   #58
geckotrapper
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Whoo uspio sam ga ubit nakon 45 min , zna neko kako se tocno ulazi u failsafe?
geckotrapper je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 13:25   #59
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
drzi reset i ukljuci struju..
ako to ne radi ona imas UART mode.. malo zeznutiji i trebat ce ti serijski kabel
lepak je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 14:37   #60
lepak
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Doma
Postovi: 47
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
Img iz backifre i trunk sa openwrt stranice ne radi za sx direktno, to je samo ako si zamjenio originalne siemens bootloadere.
mislim na ovaj tvoj od kad si ga updejtao... digao sam sga preko gui-a.. sve ok.. dok se nije rebootao.. nema lan ni wifi.. probao sam ponovno namjest env iz konzole ali je isto... ath5k baca gresku da nemoze dignit eeprom..... lan ne vidim uopce
lepak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na