Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.09.2005., 12:45   #301
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp
 
Paske's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: New Eden
Postovi: 3,795
Nisam znal, ali nije niti bitno ....

To je više zbog ilustracije razlike između NF4 - D i NF4 Ultra - D

Da konektor je klasični 24pin. Napajanje je Antec True Power 550W, pa tu ziher nije problem

Teksture pucaju u svim igrama i 3D marku - pa tako i WWOOOWWW-UUU ....

*Paske runs out screaming his head off .... *
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2005., 13:00   #302
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Citiraj:
Originally posted by Paske
Nisam znal, ali nije niti bitno ....

To je više zbog ilustracije razlike između NF4 - D i NF4 Ultra - D

Da konektor je klasični 24pin. Napajanje je Antec True Power 550W, pa tu ziher nije problem

Teksture pucaju u svim igrama i 3D marku - pa tako i WWOOOWWW-UUU ....

*Paske runs out screaming his head off .... *
Pa, koliko se ja sjećam-znalo je biti problema (na početku) sa Antec napajanjima.
Vjerovao ili ne.

Ne radi WoW???? hijaoooo
Negdje te već puca apstinencijska kriza...

Mali edit-baš čitam kako se tip zajebavao sa Antec TruePower 2.0 550W.

Zamijenio ga je za OCZ 520W i problemi su nestali.

Zato Tagan 480W radi bez beda...
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.09.2005., 15:02   #303
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
Evo ispričavam se na lamerskom pitanju skinuo sam odgovarajući bios (Vedran mi je ordgovorio da uzmem onaj otpimiziran za sve meme) i sada u zipu nalazim 2 fajla obadvoje kopiran ma floppy i bootam i on kaže da se nemože bootati:confused: prije sam flashao sa onim DFIjevim uttilitijem koj to sve sam automatizirano obavlja - tražio sam i uputa na DFIjevom siteu također ali tamo obajšnjava samo za onaj njihov flash utillity koji to sam sve radi..:confused:
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2005., 15:28   #304
ivan OS
Premium
Moj komp
 
ivan OS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 910
Skini WINFLASH i iz windowsa možeš flashati,bez problema.Samo otvoriš onaj Bin file i flash-as.Brzo i bezbolno.Naravno nakon toga sve na default pri restartu,kao i kad van windowsa flash-as.
Evo ti link koji se ponavlja po n-ti put u ovom threadu ali eto:

ispod biosa imaš još i alate za nadzor i tweakanje pa tako i winflash
ivan OS je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2005., 15:38   #305
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Citiraj:
Originally posted by Paske
BIOS 702-2
Probaj ovaj-dobar je.
http://www.rgone.net/biosdownload/704-2BTA.zip
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 00:58   #306
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp
 
Isus's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2003
Lokacija: headbanger's ball
Postovi: 4,372
Citiraj:
Originally posted by Paske
Nisam znal, ali nije niti bitno ....

To je više zbog ilustracije razlike između NF4 - D i NF4 Ultra - D

Da konektor je klasični 24pin. Napajanje je Antec True Power 550W, pa tu ziher nije problem

Teksture pucaju u svim igrama i 3D marku - pa tako i WWOOOWWW-UUU ....

*Paske runs out screaming his head off .... *
a nF4-D nije Ultra čipset neg vulgaris nF4.

a grafa, još jedna žrtva ne optimiziranih drivera za 7800
Nisi jedni našao sam hrpu ljudi kaj se bune da im se 7800 vuče i da pucaju texture.

kao čovjek kaj je s ATi prešo na nV mogu reć da su nV driveri dreq! Layout mi se ne sviđa i najgore kaj sam za iiyamu vision master pro 45 ( 130KHZ) morao upisivat custom refresh od 100Hz na 1280×1024.


A inače mene jebe ploča čim bi stavio memu ( Corsair XL ) na cas 2,5 ode sve u 3PM plavi smajlići nakon posta pa BSOD pa restart ionda zabava zvana clear CMOS.

Tak da se sada vučem na 210FSB ×4 HTT×9proc. I osječam se ko debil, al bar nisam iskrcao oko 4 soma za nedovršen proizvod
__________________
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom!
Chairman of G.M.S. , Heavy Metal Thunder!
Former member of PCE 100+kg demolition squad
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum

Zadnje izmijenjeno od: Isus. 17.09.2005. u 01:10.
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 02:06   #307
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp
 
Paske's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: New Eden
Postovi: 3,795
Meh ... cca 8200 3d Marka ( 2005 ) ne zvući loše

Razlika između ultra i viulgaris se vidi kad se clickne na link

7800 je mlada - doći će driveri, ali kao i takova dere ati ....

Resresh sa 130 na 100 ne vidiš golim okom da se jebeš

Ja sam iskrcal 4k Kn za dobar proizvod. Naime pucanje tekstira dolazi kod visokog FSB-a.

Čini se da chipset nije u stanju kvalitetan signal davati nakon 270 ....

Radi se na tome

EDIT: Nisam od tebe očekival takvu lošu informiranost Isus o.O
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 02:18   #308
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Citiraj:
Originally posted by Paske
Meh ... cca 8200 3d Marka ( 2005 ) ne zvući loše
Jebeš ti 3DMark ak WoW ne dela kak treba
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 06:32   #309
ivan OS
Premium
Moj komp
 
ivan OS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 910
@Paske
Radi kako hoćeš ali ja bih na tvom mjestu tražio Ultra-d ploču i istestirao negdje drugdje grafičku.Ako pogledaš u moj sig imam takodjer Gainward 7800 GTX samo nije GS (kupio GS ali greškom dobio ovu i nakon 3dmarka05 od 7919 rekao može i ova i dobio 300 kuna natrag).Nemam NIKAKVIH pucanja tekstura,zajebancija,clockao sam je zadnjih par dana,došao i do 9000 bez artefakata.Igram BF2,HL2,FEAR demo završio na max. postavkama.Ništa mi se ne vuče ili šteka.Zato ti je moj savjet da to negdje istestiraš.
Nešto tu nije u redu.

3dmark05
ivan OS je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 12:14   #310
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp
 
Paske's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: New Eden
Postovi: 3,795
Teksture pucaju kod visokog FSB-a.

Dao sam si truda i pročešljal dobad dio DFI street foruma. Trebalo mi je više od 4 sata, ali se isplatilo .

Čini se da kod visokog FSB-a na nekim pločama dolazi do greške u komunikaciji sa memorijim.

Sad - snižavanje mem frekvencije ne pomaže, jer nije do nje, već do problema sa mem kontrolerom ....

Bilo kako bilo promijenil par BIOS-a, danas ću zadnju verziju puknuti gore ....

Stvar je trenutno na 279 FSB - 2500 Mhz proc ...

Ako nede dalje ha hebiga

@ Jelc - pametno zboriš
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.09.2005., 13:27   #311
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Koliko vidim dosta ljudi hvali ovaj novi 704-2BTA BIOS, baš ću ga flashnuti večeras.
Da li je netko već probao taj?
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 13:45   #312
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
Skinuo sam onaj bios.....(ne ovaj od Jelca post iznad ) i tako to,malo bolje ide, ali još uvijek kao da je stvar u memi a nemoguće jer ona radi na 200MHz onda pa nije joj to prob u jednom momemntu sam imao boostane voltaže gotovo svega i nije prolazio (2.9v na memi npr)
ali sada je to sve na defaultu opet...
možda ovaj novi bios ima neku novu foru sa slotovima meme, pa budem do probal...

EDIT: sa 166 mem deviderom....
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 18:42   #313
ivan OS
Premium
Moj komp
 
ivan OS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 910
Citiraj:
Originally posted by SniperWolf
Skinuo sam onaj bios.....(ne ovaj od Jelca post iznad ) i tako to,malo bolje ide, ali još uvijek kao da je stvar u memi a nemoguće jer ona radi na 200MHz onda pa nije joj to prob u jednom momemntu sam imao boostane voltaže gotovo svega i nije prolazio (2.9v na memi npr)
ali sada je to sve na defaultu opet...
možda ovaj novi bios ima neku novu foru sa slotovima meme, pa budem do probal...

EDIT: sa 166 mem deviderom....
Moraš pokušavati i probavati slotove,biose...Nikom nije isto.Skontaćeš najbolje postavke samo treba strpljenja.Mislio sam da je mojoj memi granica 209 mhz a sada ide na 245mhz 2-3-3-7 bez problema iako kažu da je najbolja za NF2 chipset.Da sam to tada znao kupio bih neku s TCCD čipovima ali uspio sam ju clockati.SVE moraš ručno postaviti.Probaj postavke s ovog linka koji ću ti staviti ispod ,meni služi kao neki default s kojega krećem u clockanje i mjenjam samo 7-8 postavki a više samo u slučaju nestabilnosti u memtestu ili drugdje.
http://secure.ncix.com/forumpost/dis...hreadid=859944
ivan OS je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 20:24   #314
ivan OS
Premium
Moj komp
 
ivan OS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 910
@Sniperwolf za post koji si obrisao sa slikom od CPU-Z s naponom od 1.392 a dečko diže proc 235 x 10 i čudi se što neće više,memorije isto neće,pa normalno da neće ako im ne daš napona!
: lol2 :
Nerviraš me polako.Pa za koji k...c ti postamo linkove i savjete,nisi uopće podigao voltažu proca vjerovatno ni memorije a kamoli što drugo.Ne čitaš ništa.Jebote kukaš već par dana a ništa nisi promjenio.Dižeš fsb x10 a ne dižeš napon pa ti eto nije stabilno: hitthewa
Što glumiš?Jesi saznao koje uopće čipove na memoriji imaš.Ako nećeš raditi kako ti se savjetuje nemoj ni postati.Valjda znaš engleski,onda čitaj te linkove!
ivan OS je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 20:39   #315
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
@ivanOS
Pa to je ono kaj sam već napomenul u nekom od topica (jer ''fala bogu'' SniperWolf-a ima svugde)...čovek nema ništ osim grafičke clockano, a pati na skupo (SLI-DR) i ko ima kolko u 3DMark-u.
Meni se čini da on nije ni stavil neki od preporučenih mu BIOS-a, nego da ima onog kojeg je dobil s pločom.

Ispričavam se, ako je post (ili neki dijelovi) bil spam.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 20:40   #316
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
Vjeruj mi, dalje od ovoga neće.

Pogledaj sad malo v pa onda reci


Hebemu pa nebi se toliko gnjavio oko toga da sam tolko ljen da mi se neda flashnut BIOS?!
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2

Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 29.05.2006. u 21:06.
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 20:48   #317
ivan OS
Premium
Moj komp
 
ivan OS's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Osijek
Postovi: 910
Citiraj:
Originally posted by SniperWolf
Vjeruj mi, dalje od ovoga neće.

Pogledaj sad malo v pa onda reci
Probaj sve postaviti po onom linku koji sam ti stavio par postova iza.SVE onako.Pročitaj,podigni voltaže,i chipseta,i LDT i memorije i proca.Možeš probati i ovako voltaže:
cpu :
1.450 v
1.450 v
* 110 %
CHIPSET= 1.6 v
LDT = 1.4 v
RAM = 2.9 -3.0 v
ivan OS je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 21:20   #318
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Ma pogotovo sa 3200+ to MORA ići na bar 2500, 166 divider za memu (dakle na 200) i to je to.

Treba uzeti dan-dva preko vikenda i dati si truda.
Isprobati par kombinacija BIOS-a, postavki i slično.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 21:27   #319
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
E, ovako:
ova ploča i biosi su me sada stvarno naljutili.
Ja jnemu mogu dati ako treba boost voltaža 50% i ništa. Izgleda da je ovaj bios isto govno.
Skinuti ću novi bios i hebati se s time dok to ne proradi hebemu ako treba sve biose!!!!
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 21:41   #320
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Citiraj:
Originally posted by SniperWolf
E, ovako:
ova ploča i biosi su me sada stvarno naljutili.
Ja jnemu mogu dati ako treba boost voltaža 50% i ništa. Izgleda da je ovaj bios isto govno.
Skinuti ću novi bios i hebati se s time dok to ne proradi hebemu ako treba sve biose!!!!
Neki dan sam ti postao kako se pravilno flasha-nemoj se žuriti, koji put treba ostaviti jumper za clear cmosa i preko deset minuta...

Skini si onaj zadnji BIOS.
Probaj prvo naranđaste slotove.

Pa ako ne ide polako po redu
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 21:49   #321
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
Skinuo sam N4D702-3 (oskar wu beta) pa budem probao...boli me jedna stvar ako ću dobit kolac iz zemljopisa u pon ali ja ću taj proc clocknuti vishe od 2350MHz!!!!!!!!

EDIT:
Citiraj:
Originally posted by Jelc
A-ha, kaj ti to imaš-TCCD???
-3 for both kinds of rams
ovaj nije stabilan baš i produžio mi se nekako boot:confused:
probati ću sa idućim...dok ne nađem odgovarajući
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2

Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 18.09.2005. u 11:15.
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 22:11   #322
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
A-ha, kaj ti to imaš-TCCD???
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2005., 22:17   #323
Gemmy
smeghead
Moj komp
 
Gemmy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,138
Mogao bi držat ovako nekako kao ja
Proc-mema 6/5
280/230
Toliko bi mu trebala ić memorija sa višim latencijama
A o venicu neću ni prićat
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2005., 12:24   #324
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
Evo,
Malo škakljanja BIOSa raznim betama (koji nisu ni radili ) i onda zadnji official


da se primjetiti da sam morao malo olabaviti latencije,pa sam sa 2.5 promjenio na 3 iskreno, neznam kako je proradilo jer kada sam prije tonapravio nije htjelo, sa istim biosom, samo prije škakljanja
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2005., 13:52   #325
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Citiraj:
Originally posted by SniperWolf
POKUŠAVAO SAM I PRIJE NIJE RADILO:mad:
Ajd se nemoj preseravati.
Da si si dao truda-složio bi i prije.


Nije to kristalna kugla da danas pokazuje jedno sutra drugo nego matična ploča sa par komponenti.

Ima par pravila po kojima se radi-da nisi htio sve na brzinu napraviti.skužio bi i prije.

Potrebno je samo uzeti malo vremena i probati par kombinacija, to je sve.

Ne jedan forumaš ti je pokušao pomoći, nemoj se onda sad bahatiti.
Da si radio po savjetima riješio bi sve to davno prije.

A sad si ti kakti sa 14 kuki velika manga i hardware guru pa te ono...boli...

Ovo je FORUM, služi za to da forumaši pomažu jedni drugima i razmjenjuju iskustva a ne da bi ti bacao ironične komentare i pravio se najpametniji.

Onda ti je bolje ni ne postati tu kad već ti znaš najbolje.

Mislim-par ljudi ti veli kako nešto napraviti-ne napraviš to, opet jambraš da ti ne valjai tako par puta.

To je pravljenje idiota od forumaša koji ti hoće pomoći.

Ma ne znam zašto smo i gubili vrijeme objašnjavajući...

Ponovit ću-da si si uzeo 10-tak sati slobodno (makar i po noći) davno bi to riješio.

bdw-vidim da ne pokušavaš više sa default naponom ići na 2500-2600 MHz, i to je nekakav napredak
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2005., 15:34   #326
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
Dobro si mi očitao bukvicu, slažem se


e sada, 1 stvar = meni čak i ako nije ništa clockano, nije bitna vltaža komponenti (isporbao) mjesto u kojima je memorija...
javljda ovakvu ili sličnu grešku u Primeu95:
tako da meni nema baš smisla testirati toliko primeom jer on i ovako i onako javla grešku...a ja vidim da mi je to stabilno - i nakon ovih mjesec i pol (odnosno koliko već imam ovaj komp) tako da ću odsada stabilnost testirati u nečemu drugom - jer ovo baš i nema smisla...
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2005., 15:49   #327
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
Ja bih osobno probao rabiti 166 divider za memu.
Prime ne koristim, samo SuperPi za brzu provjeru nakon podešavanja u BIOS-u i 3D testove.

Probaj držati memu na CL3 ili SPD dok ne vidiš koliko ti je proc stabilan, slobodno mu daj još malo napona.
Barem 1.6v.
Kad budeš znao koliko ti ide proc onda polako po memi.
Najbolje iz A64 Tweakera.

Najbolje bi bilo kad bi sa 166 dividerom dobio proc i FSB na 2600.
Mema bi bila na 210-211, proc na 2600 i onda opališ po grafi koliko ide.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2005., 15:54   #328
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
Pa ja i koristim 166 mem devider!
još ću malo to izglancati...u vezi meme
ma i taj SuperPI nekad (nakon Primea95) izbaci neku grešku....ali mene BOLI jer ja vidim da mi je komp stabilan nakon ne-gašenja 7h i/ili igranja SA i B2 5-6h....
__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2005., 16:49   #329
SniperWolf
Premium
 
SniperWolf's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,178
baš me zanima full load temp (čekam da se UnitedDevices refresha, pa ono ) zasada to ovako nekao izgleda

mem je sa deviderom 150, dakle sada radi na 200Mhz, ali ću je kasnije još malo nategnut

__________________
Pošteni Trgovci: 1,2
SniperWolf je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2005., 16:58   #330
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,377
To je preveliki napon za Venice bez vodenog.
Bogme i za vodeno.

Pravilo je sa zračnim hlađenjem 1.60v-1.65v max.
Preko samo za benchanje i objesit rezu.
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na