|
11.10.2023., 10:55 | #1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
AI - praktična upotreba
Otvaram temu da pišete na koji način koristite AI. Evo ja ću prvi (free ChatGPT) 1. Izrada formula u excelu. Ako imam neku kompliciranu formulu i želim ju proširiti ili promijeniti dio nje (npr. da istu formulu napiše 27 puta ali kao zbroj u kojem se sve "A:A" mijenja u "B:B", pa u "C:C" i tako 27 puta. Kasnije ga pitam da mi optimizira formulu ako je moguće 2. Traženje citata iz hrvatskih zakona (posebno je zanimljivo vidjet da se nešto spominje negdje gdje to ne bi očekivao, naravno treba uvijek provjerit točnost navoda) 3. Dijagnosticiranje vrlo specifičnog problema npr. tražio sam da mi objasni proceduru kako Boshovu veš mašinu ubacit u testni mod rada da mi dijagnosticira što joj je. Način kako se stavlja veš mašinu u testni mod rada i općenito iščitavanje error kodova je obično opisano u manual-ima, ali daleko je praktičnije kada to traženje odradi AI ajmo, praktične ideje i savjeti z aupotrebu AI-a |
11.10.2023., 12:14 | #2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja se ne bi previše oslonio na ono što ti izbaci van na upit stavke 2. Proljetos sam prisutvovao demonstraciji kada je AI na konkretan upit citirao članak zakona koji uopće ne postoji. I na par drugih upita je odgovorio nepostojećim člancima.
Oglas
|
|
11.10.2023., 13:49 | #3 |
Premium
|
A postoji i ovaj slučaj iz SAD-a u kojemu su se zbog AI-ja pozivali na nepostojeće slučajeve i citate. Kad ne zna odgovor i krene halucinirati uvjeren je da govori istinu, čak i o glupostima za koje je iz aviona očito da nisu istinite. |
11.10.2023., 15:12 | #4 | |
Premium
|
Citiraj:
nego, ajmo nazad na temu: praktična upotreba |
|
11.10.2023., 20:49 | #7 |
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
pisanje i/ili uljepšavanje službenih mailova na engleskom, Uljepšavanje dokumentacije službene, Dešifriranje powershell skripti nađenih na netu, pomoć pri pisanju novih, pomoć sa nekim excell formulama... Zasad prvenstveno za to... |
12.10.2023., 16:07 | #9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Može se koristiti i za učenje. Ako ti nešto je nejasno, lijepo zna objasniti i pojednostavniti stvari. neki dan sam ga ispitivao kako segmentirati mrežu, VLAN, koje rule, NAT, adrese, portove i slično podesiti na mikrotiku. Ja sam ga ovo ljeto koristio za odgovaranje na upite turista češki/njemački/talijanski i slično, te za generiranje uputa turistima, ja bi dao osnovne informacije a on bi mi složio tekst cijeli i uredio ga (kućni red, što vidjeti u Umagu, broj taksija, restorana itd). čak je fora, ako ga pitaš koju ribu upecati u umagu u kolovozu, lijepo kaže koje ribe tu žive, gdje se mogu najlakše uloviti s obale, bez broda i s kojom tehnikom. fora je i za generiranje priča, napišem mu da mi je sin izgubio prvi zub, da će mu rasti sada pravi zubi i da ih mora redovito prati. bum, 2 stranice priče o zubima, njezi, zubić vili i slično. a praktičan je i za ispolirati mozak te imati manje vijuga, jer zaista AI može svašta napisati tako da čovjek ne koristi mozak. Može i napisati pjesmice ili tekst o nečemu, evo pjesmica o medu: U šumi dubokoj gdje cvjeće raste, Med se krije u košnici slatke časte. Pčele marljivo lete tamo i ovamo, Da bi napunile saće slatkom plavom slatkom. Med je zlato prirode, priča davnina stara, Njegova slast nas mazi, nema mu para. Nježna zrnca sunca u svakom gutljaju, Slatka radost prirode, svima darovana, znajte. U šalici čaja ili na kruhu s maslacem, Med daje okus, kao mali čarobnjak bez glasa. Slatki med, prijatelju, tvoj je vječni saveznik, S ljubavlju iz prirode, priča koja nikada neće umrijeti. a sveukupno mislim da sam ga najviše koristio za prevođenje na razne jezike. |
12.10.2023., 22:08 | #10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Idući korak je da turisti dođu sa svojim AI, njihov i tvoj fino popričaju i dogovore se, nema potrebe za daljnjom komunikacijom Kada malo razmislim o svim retardiranim pitanjima s kojima se srećem svakodnevno na poslu, AI bi me mogao spasiti. Samo ga treba istrenirati da ima debele živce i neka cijeli dan objašnjava. Bolje ono nego ja. |
|
|
Oglas
|
|
12.08.2024., 13:01 | #13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
https://www.summarize.tech/ Bio sam poslao na AMD temu jedno, ali evo ovdje u temi. Nekada radi, nekada ne, ali je simpatično za sumiranje trkeljanja u dugačkim i dosadnim video uratcima. |
12.08.2024., 15:11 | #18 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Htio bi napravit sajt za jedan workshop za keramiku. Nemam pojma o web dizajnu, osim osnova o wordpress templateima. Imat ću vremena na godišnjem pa ću probat prvo sam. Ako neće ići, onda tražim dalje. Budžet nije nula eura, ali probat ću to svesti na minimum. |
12.08.2024., 21:12 | #22 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ma ne treba njemu to. Ovo je jednostavna AIO opcija za napraviti site: https://sites.google.com
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|