Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.01.2018., 21:01   #3811
Dambo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 291
Još jedno newbie pitanje.
Kada se otvara drugi RIG, sve postavke u bat fileu su iste samo se mjenja ime minera.
1. EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -esm 1 -ewal walet.RIG01 -epsw x -mport 3333 -r 1

2. EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -esm 1 -ewal walet.RIG02 -epsw x -mport 3333 -r 1

Ili..?
Dambo je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 21:04   #3812
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,315
Tako je
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.01.2018., 21:12   #3813
Dambo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 291
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Tako je
Dambo je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 21:47   #3814
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 576
Edit:
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.

Zadnje izmijenjeno od: gloginjaR. 10.01.2018. u 22:25.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 22:30   #3815
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,315
Ako je isti proizvođać/model kartice i ista memorija na svim karticama onda skineš BIOS sa jedne, moddaš i rokaš ga na sve, nema potrebe sa svake skidat jer su isti
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 22:48   #3816
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 576
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Ako je isti proizvođać/model kartice i ista memorija na svim karticama onda skineš BIOS sa jedne, moddaš i rokaš ga na sve, nema potrebe sa svake skidat jer su isti
Je shvatio sam to kasnije u uputama (koje čitam Hvala


Ali me ovo buni, nakko što snimim svoj bios i spremim ga, u ATIFlash programu dobijam vec prilagodjeni bios! Ili ??? Odakle taj prilagodjeni ubacujem? :\

Ps:dali sam dobro shvatio, u biti ja koristim svoj originalni sa atiflash, ali ga kasnije prepravljam u OverdriveNtool?? Jesam li dobro shvatio?
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.

Zadnje izmijenjeno od: gloginjaR. 10.01.2018. u 23:15.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 23:29   #3817
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 166
Baci pogled ovdje i biti će ti jasnije https://www.youtube.com/watch?v=JKM60VVIfRg

Spremiš original BIOS, otvoriš original i urediš ga, spremiš uređeni BIOS, flash-aš kartice, reset rig i tjt.
Original čuvaj za "nedaj Bože"..
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2018., 23:34   #3818
goran047
Premium
Moj komp
 
goran047's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 93
Citiraj:
Autor gloginjaR Pregled postova
Je shvatio sam to kasnije u uputama (koje čitam Hvala


Ali me ovo buni, nakko što snimim svoj bios i spremim ga, u ATIFlash programu dobijam vec prilagodjeni bios! Ili ??? Odakle taj prilagodjeni ubacujem? :\

Ps:dali sam dobro shvatio, u biti ja koristim svoj originalni sa atiflash, ali ga kasnije prepravljam u OverdriveNtool?? Jesam li dobro shvatio?

wtf ja ne razumijem kaj si ti sad to napisao
sa gpu-z izvuces bios iz kartice van, taj izvuceni bios prepravis sa Polaris Bios Editorom i sacuvas ga naravno pod drugim imenom. original cuvaj za svaki slucaj.
taj prepravljeni bios ubacujes sa atiflash natrag u karticu a OverdriveNtoolom overclockas, smanjujes voltazu, kontroliras temp i ostalo
goran047 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2018., 00:29   #3819
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 576
Nisam baš shvatio kako u polaris bios editoru menja one vrednosti? (Timing value??


Edit: to opet zavisi koju memoriu imam u grafi,
Ok. Kad saznam koja mi je memorija onda to rješavam

(y)
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.

Zadnje izmijenjeno od: gloginjaR. 11.01.2018. u 01:01.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2018., 10:24   #3820
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,069
Znamo da kopanje na exchange nije preporucljivo. Pa sam eto skinuo exodus. E sad tamo ima neki backup u exodusu, jel moze netko objasniti kako to da sredim. mislim skinem backup ili napravim backup i onda gdje bi bilo najbolje cuvati taj backup? Stick? Disk? I onda ako krepa komp samo restoram backup i imam novce? I sto ako je backup outdated? onda novci koji su dosli i nastali poslije backupa su nestali?

I jos malo pitanja, zasto bi koristili poloniex ako ovaj Exodus ima exchange, vidim da koristi neki spread, pa sam probao vidjet koliko bi kostalo iz eth u btc i kostalo bi me cca 30$ samo transfer... To mi izgleda strasno puno...

Isto tako ako je neko voljan podijeliti tips and tricks s tim exodusom...
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.01.2018., 13:49   #3821
Vanh3lsing
Premium
Moj komp
 
Vanh3lsing's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 65
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
Znamo da kopanje na exchange nije preporucljivo. Pa sam eto skinuo exodus. E sad tamo ima neki backup u exodusu, jel moze netko objasniti kako to da sredim. mislim skinem backup ili napravim backup i onda gdje bi bilo najbolje cuvati taj backup? Stick? Disk? I onda ako krepa komp samo restoram backup i imam novce? I sto ako je backup outdated? onda novci koji su dosli i nastali poslije backupa su nestali?

I jos malo pitanja, zasto bi koristili poloniex ako ovaj Exodus ima exchange, vidim da koristi neki spread, pa sam probao vidjet koliko bi kostalo iz eth u btc i kostalo bi me cca 30$ samo transfer... To mi izgleda strasno puno...

Isto tako ako je neko voljan podijeliti tips and tricks s tim exodusom...
Kad radiš backup exodusa dobiješ 12 riječi koje zapišeš i čuvaš na sigurnom. S njima ćeš danas sutra ako ti zatreba vratiti sve kako je bilo.

Exodus koristi shapeshift za prebacivanje iz valute u valutu. Bolje je koristiti exchange jer je manja provizija.
Vanh3lsing je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2018., 14:06   #3822
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 838
Citiraj:
Autor Vanh3lsing Pregled postova
Exodus koristi shapeshift za prebacivanje iz valute u valutu. Bolje je koristiti exchange jer je manja provizija.
Znači majnamo na Exodus, onda prebacimo na exchange i onda da dobijemo fiat prebacimo na neku karticu tipa adv ili wirex... ? tako bi bio proces?
lit je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2018., 14:29   #3823
vjekson
Premium
Moj komp
 
vjekson's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: osijek
Postovi: 335
poz. Totalno sam zaboravio da poloniex prima minimalno 0.5 eth uplatu. ovim tempom ce mi trebati jedno 2 mjeseca. postoji li nacin da se izmajnano na nanopoolu prebaci na bittrex ili negdje dalje gdje se prima manje eth? Gdje? Hvala
vjekson je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2018., 15:13   #3824
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 166
Ja majnam na ethermine i svakih 0,05 prebacuje na myetherwallet..skines app metamask i to je ugl to
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2018., 18:13   #3825
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Exodus je dobar za hold ali ne za ceste transakcije pogotovo exchange ETHa u BTC,npr za 180€ ETH dobio sam 150€ btca. Onda sending fee te odere jos barem par $ ako saljes BTC. Najbolji wallet je myetherwallet.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2018., 21:16   #3826
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 838
Citiraj:
Autor renaTq Pregled postova
Exodus je dobar za hold ali ne za ceste transakcije pogotovo exchange ETHa u BTC,npr za 180€ ETH dobio sam 150€ btca. Onda sending fee te odere jos barem par $ ako saljes BTC. Najbolji wallet je myetherwallet.
Jel myetherwallet web wallet? nisam baš siguran u takve wallete... Ako exodus uzme 30€ za tu transakciju, koliko uzima myetherwallet ?
lit je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 00:49   #3827
maxkrimo
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Pozdrav,

Slagao sam konfiguraciju mining riga prije 1 mjesec pa ste mi rekli da je bacanje para, sada stavljam drugu konfiguraciju i imam par jednostavnih pitanja.

Prvo pitanja:

1) Zašto većina rigova je 6 GPU a ne recimo 8 GPU ?
2) Dali se više isplati kupiti RX 570 (u HR cca 2500 ) ili RX 580 (u HR 3500 kn ) ?
3) Gdje predlažete nabavljanje rejzera, kablova i ostalog u HR, pošto većinu kablova nemrem naći u HR ?
4) Stackable mining rig 8 GPU ? Gdje da ga kupim nabavim da je iz EU a najbolje iz HR, gledao sam na amazonu i oko 180 EUR je Veddha ?
5) Pokušao sam preko youtubea ali nemogu precizno odrediti koliko je to u stvari buke na 8 GPU mining rigu, dali je to toliko bučno da npr.. ako ga držim u stanu u jednoj sobi da se čuje po noći u sobu koja je do ?
6) Što se dešava s RIGovima preko ljeta kada je pakleno u stanu ? Dali klima u toj sobi mora raditi od 0-24 ? Koliko je to u stvari više potrošnja ako radi klima od 0-24 ili što vi radite s RIGovima po ljeti ?
7) Pošto bi RIG za početak držao u stanu u uredu imam posebnu sobu ali je u sklopu stana, dali postoji mogućnost da se to sve zapali malo me strah pošto imam malo dijete u stanu ?
8) Dali se preporučuje kupnja onog uređaja ako nestane struje da ne zmrda komponente ?
9) Što se događa kod prekida internet veze dok se mina i ako se internet sam od sebe vrati tipa nakon 10-15 sekundi, jer svaki dan oko 0:30 mi nestane interneta na 10 sekunid i promjeni se IP, dali se opet sve mora pokretati ili će samo nastaviti ?

E sada specifikacija novija jeftinija, ali opet mislim da bi mogao jeftinije proći, također ako sam fulao neku komponentu volio bi da mi predložite bolje.

Matična:
ASUS PRIME z270-A - 1343 kn
Procesor: Celeron G3900 - 330 kn
RAM: 2x4=8GB Kingston HyperX - cca 750 kn
Napajanje: 2x evga 650W , nemrem naći u HR jedno od 1300W jer za 8 grafičkih mislim da mi treba oko 1200-1300W - cijena oko 2500 kn
SSD disk: 120GB cca 450kn

Ono što neznam gdje u HR nabaviti je sljedeće:

8 X PCI-Express PCIE 8 Pin to Dual 8 (6+2) Pin Video Card Y-Splitter Adapter Power Supply Cable

10x - Rejzera za mining rig - preporuka koji su najbolji i gdje da ih kupim po mogućnosti u HR - 10x 2 za svaki sluičaj

1 X PCI-E riser m.2 - pošto se radi o 8GPU mislim da mi to treba ili se varam ? također neznam u HR gdje kupiti

1 X Kabel i koji gdje ga kupiti za spajanje 2 napajanja od tipa 750W jer nemrem naći gdje ima kupiti 1 od 1300 ili 1200W i dali je to dovoljno za 8 GPU ?

Rig frame: Treba biti stackable jer mislim prošiti uskoro na još 2 komada od 8GPU, gledao sam VEDDHA , ali nema u Europi niti u HR, neznam radi carine.


GRAFIČKE: 8 x RX570 ili 8 X RX580

Sada neznam jel bolje 570 ili 580 uzeti dali 4gb ili 8gb , koji model ili je svejedno , dali se može kako saznati koja je memorija prije kupnje ako baš kupujem u dućanu i koja je najbolja pa koja je iza nje i koja je najgora ?

Jako bi bio zahvalan ako bi mi neko mogao pomoć namjeravam kupiti cijeli rig kroz par dana, s ovom specifikacijom gore sam računao da bi me koštalo oko 28 000 kuna , dali je to previše i gdje griješim s komponetama.

Znam da je jako dugačak post, ali pokušao sam u 1 post staviti sve što me zanima prije kupnje .

Ako ste iz Zagreba, mogu bilo koga za uslugu odgovora počastiti negdje na kavi u gradu .
maxkrimo je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 01:14   #3828
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,315
1) Sve ovisi koju ploču uzmeš toliko možeš i kartica staviti, ja recimo imam rigove sa po 5 kartica jer jednostavno obožavam Gigabyticu 970A-DS3P
2) RX570 ako nađeš, vjerojatno nećeš
3) Baš sam danas slučajno vidio da u Futuri IT imaju risera, splitera PCI-E kablova i slično pa baci oko (ako baš mora biti u HR)
4) Što je to? Neki frame ili? Mislim da ti je najjednostavnije da sam doma napraviš od drveta ili nešto drugo iskombiniraš možda sa nekakvom policom, prošnjofaj po temama, imaš puno slika kako su ljudi posložili... Za kupnju već gotovoga ti nemogu pomoći jer mi to nikad nije bilo interesantno
5) A ono, ovisi koliko si osjetljiv, nekome bi smetalo, nekome nebi... Ako bude u drugoj sobi nećeš ga sigurno čuti
6) Pa ako imaš klimu računaj si njezinu potrošnju ako radi 24/7... Sa jednim rigom od 8 kartica nebi smio imati prevelikih problema ljeti
7) Uvijek postoji mogućnost, pogovoto ako se koristi kinesko kablovinje... Ali nisam još čuo da se nekome nešto zapalilo, konektori se jesu talili tj. plastika, ali do otvorene vatre nije došlo
8) Kojeg uređaja?
9) Kad se vrati internet nastavi dalje mineati kao da nije ništa bilo tako da nemaš brige

Nemožeš unaprijed znati koja je memorija na kartici, tek kad digneš windows, instaliraš drivere i upališ GPU-Z vidiš koja je

Ako misliš raditi rig sa 8 kartica znači da bi trebalo ići 4 kartice po jednom napajanju i ovi EVGA 650W ti neće biti dovoljni, treba ti barem 750W za 4 kartice da budeš koliko-toliko siguran

10) Ne mogu vjerovati da sam išao ovoliko pisati
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 09:06   #3829
Ribonja
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Pozdrav ljudi.
Ako ima neka dobra dusa iz Zagreba ili blize okolice, a da vec rudari neko vrijeme i da ima iskustva sa tim i da je voljna popiti pivu (sok, kavu...) na moj racun da se nadjemo da mi uzivo odgovori na moja pitanja neka se slobodno javi necu se ja ljutiti ni malo :-)
Ribonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 10:14   #3830
Virus7
Premium
 
Datum registracije: Jul 2003
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 800
Evo jedan link prilicno dobar za sve koji startaju sa rudarenjem.

https://mining.help/
__________________
Virus7 je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 10:20   #3831
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,162
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
[B]
10) Ne mogu vjerovati da sam išao ovoliko pisati
Niti ja

Citiraj:
Autor Ribonja Pregled postova
Pozdrav ljudi.
Ako ima neka dobra dusa iz Zagreba ili blize okolice, a da vec rudari neko vrijeme i da ima iskustva sa tim i da je voljna popiti pivu (sok, kavu...) na moj racun da se nadjemo da mi uzivo odgovori na moja pitanja neka se slobodno javi necu se ja ljutiti ni malo :-)
Teško...možda netko tko je počeo rudariti, mi stari majneri nemamo vremena za takve stvari
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 10:29   #3832
gunther
Premium
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,051
Ne budi pizda vec popi sok s covekom!
__________________
Gigabyte M55plus-S3 rev2.1 AMD Athlon64 X2 3600+ 2 X 1Gb Kingmax DDR2 PC6400 Gigabyte ATI Radeon HD3870 512 HDD Segate Baracuda ATA 160 Gb Logitech Z3 Logitech Multimedia Keyboard Logitech MX518 Steelpad 4D Samsung 959 NF
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 11:44   #3833
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,276
@maxkrimo

3) Ja sam prije nekoliko dana uzea par komada risera u Protisa, v006c - imaju ih na stanju afaik...
Imaju i 008c u ponudi ali je tad bio nedostupan a mislim da je i dalje.
7) Sumnjam da ce se nesto zapaliti, naravno nikad ne mozes biti siguran 100% ali ako je sve uredno slozeno mislim da se ne trebas brinuti. Imam i ja malu bebu doma, zato i drzim rig u odvojenoj prostoriji.
8) Vjerojatno mislis na strujnu letvu/produzni sa osiguracem. Necu reci da je prijeko potrebno ali definitivno nije losa ideja.
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 12:10   #3834
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,661
Misli na ups. Neprekidno napajanje
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 12:20   #3835
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,315
Sumnjam da je na UPS mislio
Kako običan nestanak struje može samo tako "zmrdati" komponente?

Možda je mislio na prenaponsku zaštitu?
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 12:39   #3836
maxkrimo
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Maxonja hvala na odgovorimo na moj post, na 8 pitanje sam mislio na UPS nisam se mogo u tom trenutku sjetiti naziva pa sam mislio da ćete skuziti na kaj sam mislio. 2 puta mi se u 5 godina otislo napajanje zbog nestanka struje pa sam zato pitao dali je UPS potreban.

Jel mi moze neko na drugi dio posta odgovoriti i ovo ostalo što Maxonja nije odgovorio.

PS:.. Nema grafičkih u ZGu sve prodano , danas zvao dućane.
maxkrimo je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 12:42   #3837
Ribonja
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Ne budi pizda vec popi sok s covekom!
Slazem se u potpunosti
Ribonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 14:22   #3838
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Jel funkcionira netko da majna pa kupuje zlato sa btcom u moro.hr(si) pa ga prodaje? Ako da,kako ide taj postupak?
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 15:05   #3839
goran047
Premium
Moj komp
 
goran047's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 93
Citiraj:
Autor renaTq Pregled postova
Jel funkcionira netko da majna pa kupuje zlato sa btcom u moro.hr(si) pa ga prodaje? Ako da,kako ide taj postupak?
kupis preko weba i samo dogovoris mailom primopredaju tu u zg u zlatu ili odmah u cashu, jednostavno je
goran047 je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2018., 15:48   #3840
livada2
Registered User
 
livada2's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 298
Citiraj:
Autor goran047 Pregled postova
kupis preko weba i samo dogovoris mailom primopredaju tu u zg u zlatu ili odmah u cashu, jednostavno je
Jesi to radio ili ti je netko ispricao?

Identifikacija? oib ? itd...

Kako znaju da je to tvoje zlato ? moras osobnu dat ?
livada2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na