Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja, modding i ostalo > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.01.2009., 23:21   #91
marioxp
Premium
 
marioxp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Croatia
Postovi: 36
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Gigabyte MA78GM-S2H ili bilo koju drugu ploču (ASRock, Biostar, Asus, ECS, i sl.), koja ti odgovara formatom ili čipsetom (AMD 700G ili nVidia 8000 serija), jer tak i tak (ako već nema HDMI na ploči) dobiš DVI-HDMI adapter, pa nemaš brige.
Koliko je taj DVI-HDMI adapter dobro rješenje, odnosno gubi li se na kvaliteti prikaza?
__________________
mario
marioxp je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2009., 23:41   #92
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Citiraj:
Autor marioxp Pregled postova
Koliko je taj DVI-HDMI adapter dobro rješenje, odnosno gubi li se na kvaliteti prikaza?
Gubitak signala nije nekakav. A posto se radi o digitalnom signalu. Ako ga TV prikaze kako spada to je to. Nije analogni signal da je vazan svaki inch, svaki postotak cistoce bakra, pozlaceni vodovi itd. Na 2 metra sa DVI-HDMI adapterom i sa HDMI kabelom od 80 kuna ako radi imat ces istu kvalitetu kao da si platio kabel koji kosta preko 1.000 kuna

Govorimo naravno o 1080p rezoluciji.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.01.2009., 09:21   #93
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp
 
Nani's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 742
Ma isto je i za 720p, digitalni prenos prenosi nule i jedinice, kabal omogucava da jedan kraj(blu-ray player recimo) posalje binarnu transmisiju a drugi (TV) da ga primi u istom obliku i redoslijedu koji je poslan.
DVI kabal je identican HDMI kablu, samo sto nije omogucen zbog pinova prenos zvuka, postoje izuzeci modifikovanih dvi kabala sa vecim brojem pinova koji imaju podrsku za zvuk, to se cak moze i odraditi i bez dodatnih pinova ali je onda propusnost smanjenja.
Primjer je prenos zvuka preko dvi-hdmi kabla za dreambox 800.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 15:49   #94
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Ma jasno. Rekoh za 1080p zato jer zahtijeva veci bandwith sto kod mene doma kabel od 80 kuna odradjuje normalno. Tako da ne vjerujem da postoje trenutno kod nas za kupiti HDMI kabeli koji su toliko losi da ne bi mogli prikazati 720p. Ali nikad neznas

Ljudi jednostavno ne kuzi da ti skuplji kabeli cesto sluze za reprodukciju materijala iznad 1080p (da sad ne pisem rezolucije iznad koje PC koristi). Te ljudi koji ce kabel ugradjivati u zidove i hoce biti future proof recimo, odnosno ljudi kojima treba "jako" velika udaljenost sa kojom cijena kabela ide puno gore. Zato sam napisao 2 metra u mom primjeru. Posto rijetko tko ima komponentu ili htpc da stoji puno dalje od TV-a.
  Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 23:06   #95
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,581
Slozio sam htpc sa sljedecim komponentama:
amd x2 5200+
gigabyte ma78gm-s2h
1 gb crucial ddr2 800
seagate baracuda 7200.10 250 gb
frontier opera kuciste +psu
pioneer 111 dbk ide przilica

E sad da li da stavljam vistu 64 ili xp?
Da li ima velike promjene u zadnjem biosu,mislim da li ga je potrebno stavljati?

Konfa mi sluzi za filmove,serije,mjuzu.
warlock25 je online   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 23:52   #96
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Od novog BIOSa imaš korisiti samo ako donosi podršku za nekaj (komponenta ili bilo kaj drugo, a da je u vezi s pločom) kaj ti trenutačno ne radi ili ako općenito ispravlja masu greški i problema s pločom. U suprotnom ostavi BIOS koji je došel s pločom. 64-bitni operativni sustav bi ti bil koristan, ako znaš i trebaš iskoristiti sve mogućnosti i prednosti koje nudi naspram 32-bitnih verzija, a u tvojem slučaju za HTPC instaliraj onaj sustav se kojim budeš s najmanje zamaral oko samog podešavanja, drivera i sl. sitnica, jer za filmove, serije i muziku ti 64-bitni sustav ama baš ništ ne znači.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2009., 00:10   #97
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,581
Ajme sad instaliravam vistu i meni onaj uvodni ekran stoji 15 min!!!!!!!!!!!!!,pa opet tolko do sljedeceg wtf?
Ako ovako nastavi do sutra nebum stavio vistu gore.
Ima ko kakvu ideju?

E da sto s tica frontier kucista ja ocekivo nozeve a ono kuciste sasvim dobro obradeno,ne kuzim kak se neko moze na to porezat jer je kod mene sve zaobljeno na krajevima.Cist OK kuciste za tu lovu i jos sa napajanjem.
warlock25 je online   Reply With Quote
Staro 23.01.2009., 23:10   #98
hrks
Premium
 
hrks's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 142
I ja bi imao pitanje...

Super sam stvari saznao na ovom topicu...s obzirom da imam malo prostora i LCD TV 32'' htio bi si polako složiti neki HTPC.

Kako momentalno nisam pri lovi mislio sam za prvu ruku skombinirati neke komponentne iz starog kompa koji mi ne treba (imam lap) i nekaj kupit.
Stara konfa je :
1. AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
2. DFI AD77 Infinity (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 4 DIMM, Audio, IEEE-
1394)
3. GeForce4 MX 440 (64 MB)

4. 1 gb DDR RAM Geil
5. Zvučna kartica onboard VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
6. Maxtor 6E040L0 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
7. LITE-ON LTR-48246S (48x/24x/48x CD-RW)
8. TEAC DV-516E (16x/48x DVD-ROM)

Kupio bih kučište Frontier Opera, pržilicu i neku tv karticu koju mi preporučite. Jel bih mogao iz stare konfe iskoristit MBO, CPU, HDD, grafulju i RAM za prvu ruku pa onda polako nadograđivat? Spojio bih VGA na HDMI sa TV-om.
Znam da nije neka konfa, ali bi mi zamijenila shit od DVD-a i poštedila me stalnog spajanja laptopa na TV.

hrks je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2009., 21:02   #99
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,581
AMD 780g i integrirana hd3200

Da li ima jos neko problema s tearingom pri gledanju hd-a(720p,1080p) kad je ukljucena akceleracija dxva?

Koristim km player i vmr9 renderless u xpu i stavio sam kvacicu na fix vsync u postavkama playera ali svejedno imam tearing koristeci mpc hc ili cyberlink 8.0 codec.
Gledam na panasonic plazmi 42pv80 u 1024*768 i 60 hz
warlock25 je online   Reply With Quote
Staro 04.02.2009., 09:01   #100
robee
Premium
Moj komp
 
robee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: VinkovcI
Postovi: 600
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Da li ima jos neko problema s tearingom pri gledanju hd-a(720p,1080p) kad je ukljucena akceleracija dxva?

Koristim km player i vmr9 renderless u xpu i stavio sam kvacicu na fix vsync u postavkama playera ali svejedno imam tearing koristeci mpc hc ili cyberlink 8.0 codec.
Gledam na panasonic plazmi 42pv80 u 1024*768 i 60 hz
meni u toj kombinaciji na 720p radi odlicno, ali 1080p trza i vidi se pomak u odnosu slika/zvuk....
isprobao puno kombinacija....i pretpostavljam da mora biti nekakvo rijesenje, posto u w.media pl. radi savrseno, ali posto je to player za nist'....znaci ako radi u njemu, mora i dalje
robee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.02.2009., 19:32   #101
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,581
Skinuo sam media player classic home cinema i taj player pegla sve savrseno.
E sad plazma mi je na 1280*720 i kad pokrenem mkv slika nije preko cijelog ekrana vec je kao spljostena.
Kako u tom playeru nariktati da mi slika bude u originalu tj 1:1 pixel
Znaci kad pustim film da se razvuce preko cijelog ekrana ali da nisu izduzene glave itd.

Plazma je panasonic pv80
warlock25 je online   Reply With Quote
Staro 05.02.2009., 21:30   #102
mymoon
nautic expert
Moj komp
 
mymoon's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Rijeka-Opatija, negdje između
Postovi: 1,383
desni klik na sliku --> pan&scan options --> 16:9 format (napamet)
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2009., 13:13   #103
Rebbit
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Stockholm
Postovi: 591
pozdrav..
trazim kučište za htpc... nie tolko ni problem nego imam par sitnica koje moraju biti, ne odlucujem ja pa ako ne ispunjava sto trazim, nista od njega.

uvjeti:
-da ima utor za floppy,
-da disk stoji vodoravno
-da je full atx
-da dobro izgleda.
budget- do 1000kn...
i po mogucnosti removeable PSU

hvala na preporukama..
__________________
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano....


Intel i5 4670 3.4 GHz + Mugen 2 rev. B
Asus H97M-Plus
G.Skill RipJawsX 8gb @1866Mhz
Samsung SSD 850 120gb + 500gb Samsung Spinpoint f3 + Hitachi 160gb@5400 + Maxtor 160GB
XFX HD7870 Tahiti Ghz Edition
Antec tp3-650w
Samsung Syncmaster 2343nw
Thermaltake v3 black edition + 3x120mm
Plantronics Gamecom 788
Logitech X530
Logitech K710 + Sharkoon Drakonia



Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2009., 16:42   #104
agm7007
noise freak
Moj komp
 
agm7007's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 320
Mislim da ti samo Silverstone LC17 dolazi u obzir. Dovoljno veliko, kvalitetno, solidno izgleda, a cijena oko 900-1000kn. Ja sam se zeznuo što ga nisam uzeo.
agm7007 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2009., 16:45   #105
Rebbit
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Stockholm
Postovi: 591
da gledo sam ga, al sam izbacio iz ponude zbog nedostatka floppya... al cini se da to nece bit uvjet pa bi cak mozda mogao i proc onaj fortron opera, a ako on ne prođe... )ima neke musice sto ce mi smetat).. onda ce bit silverstone..
ali jos se trazi ovo navedeno..

kučište nađeno... hvala !!
__________________
nek sam isti kao on, ma nek sam isti ko stari moj, dok zivot juri, ja cu lagano....


Intel i5 4670 3.4 GHz + Mugen 2 rev. B
Asus H97M-Plus
G.Skill RipJawsX 8gb @1866Mhz
Samsung SSD 850 120gb + 500gb Samsung Spinpoint f3 + Hitachi 160gb@5400 + Maxtor 160GB
XFX HD7870 Tahiti Ghz Edition
Antec tp3-650w
Samsung Syncmaster 2343nw
Thermaltake v3 black edition + 3x120mm
Plantronics Gamecom 788
Logitech X530
Logitech K710 + Sharkoon Drakonia




Zadnje izmijenjeno od: Rebbit. 26.02.2009. u 14:24.
Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2009., 15:47   #106
Flash23
Registered User
Moj komp
 
Flash23's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Lošinj
Postovi: 14
Pozdrav,
Slažem si HTPC komp, a ovdje sam našao masu korisnih info, svaka čast!
Uglavnom,
za sada sam ovo složio
proc- amd x2 3600+
matična- Asrock A780FULLHD M-B AM2+ AMD 780G, AMD SB700, M-ATX
hdd- SAMSUNG SpinPoint T166S 500GB
memorija- Kingmax 1GB, DDRII 800 x2
case- Antec NSK2480
tv kartica- ??? AverMedia AVerTV Hybrid FM Super 007, DVB-T+PAL TV tuner+FM, R.Controller, HDTV, TeleText, PCI

Ljudi ako imate kakvih komentara i prijedloga na navedeno samo naprijed!!

Molim preporuku tv kartice jer se u njih apsolutno ne razumijem, inače lovim dvb-t. Ova mi je zapela za oko, al ne znam je li čemu?!

Pomoć

Zadnje izmijenjeno od: Flash23. 20.03.2009. u 15:57.
Flash23 je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2009., 22:39   #107
nathan
IT Consultant
Moj komp
 
nathan's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Geneva, Petit-Lancy / Zagreb , Dubrava
Postovi: 323
pozdrav, trazim daljinac za htpc, treba biti s receiverom, mozda ako netko ima a da mu stoji neka baci na PM ponudu...
__________________
"All we have to decide is what to do with the time that is given us" J.R.R. Tolkien
nathan je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 22:24   #108
staritip
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: zagreb
Postovi: 2
iMON VFD

Kako spojiti power za iMON VFD?
Postoje 2 mala konektora VFD-a, ali ne kužim gdje na mATX matičnoj (AS-M3N78-VM) da ih ukopčam?
staritip je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2009., 01:24   #109
saxonac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 43
pozdrav,

trebam natrpati "moj komp" u neko desktop kućište.. treba biti prostrano, prozračno jer kao što vidite komp je gamerski - još planiram puknuti unutra i hladnjak za grafulju accelero s1 ili twin turbo pa stvarno treba mjesta.
naravno, treba sve izgledati lijepo jer mi stoji pored TVa u dnevnom boravku.

budžet oko 1000kn

za oko su mi zapeli:
1. CM Media 281/282/283 (btw. nisam skužio koja je razlika između ta 3 modela??)
2. SILVERSTONE LC17

u CM bi sve stalo ali ne znam di kod nas nabaviti.. a za LC17 nemam pojma dali bi uspio zgurat sve unutra.

Vaši prijedlozi za ova ili neka druga kućišta?

hvala.
saxonac je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2009., 03:06   #110
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,430
Citiraj:
SILVERSTONE Lascala LC17 Desktop, ATX , 4xUSB2.0, IEEE-1394, audio, PSU optional, fan: 2 x 80mm, Black, 425 mm (W) x 170 mm (H) x 425 mm (D)
Piše da je ATX, znači sa stock hlađenjem za grafu i proc bi trebalo nekako stati.. A sad, za Accelero bi morao izmjeriti, ravnalo u ruke i na posao.. Inače, ima ga u ADM-a.

Jel baš mora bit "desktop"? Jer ima i lijepih MIDI/MINI kućišta.. ANTEC Sonata III npr...
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2009., 12:22   #111
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp
 
Lihto's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,944
Citiraj:
Autor saxonac Pregled postova
pozdrav,

trebam natrpati "moj komp" u neko desktop kućište.. treba biti prostrano, prozračno jer kao što vidite komp je gamerski - još planiram puknuti unutra i hladnjak za grafulju accelero s1 ili twin turbo pa stvarno treba mjesta.
naravno, treba sve izgledati lijepo jer mi stoji pored TVa u dnevnom boravku.

budžet oko 1000kn

za oko su mi zapeli:
1. CM Media 281/282/283 (btw. nisam skužio koja je razlika između ta 3 modela??)
2. SILVERSTONE LC17

u CM bi sve stalo ali ne znam di kod nas nabaviti.. a za LC17 nemam pojma dali bi uspio zgurat sve unutra.

Vaši prijedlozi za ova ili neka druga kućišta?

hvala.

accelero X1,X2 i S1 a vjerovatno i S2 nestanu LC17 imao sam to kućište i fali 1cm...
__________________
iMac 27 2.66 QC 12Gb 1066
iPad 5 White 32gb Wifi
iPhone 7 32gb
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2009., 12:27   #112
saxonac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 43
ha čuj, kao što piše pod "moj komp", proc nema stok hlađenje, a uskoro neće imati ni grafa..(razmišljao sam i o accelero s1 al mislim da bi to fakat bilo preveliko.)
kao prvo taj antec ti ima napajanje meni treba bez napajanja, a kao drugo ne znam dali bi ti između kućnog kina i TVa na regal stavio midi kućište.. ja nebi, stoga MORA biti desktop.

hvala još jednom.

može još prijedloga?
saxonac je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2009., 12:37   #113
saxonac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 43
Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
accelero X1,X2 i S1 a vjerovatno i S2 nestanu LC17 imao sam to kućište i fali 1cm...
kvragu! znači to otpada..jer jednostavno moram nekako utišati grafulju
a jel zna onda netko kako da nabavim neko od ovih: CM Media 281/282/283
saxonac je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2009., 14:13   #114
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp
 
Keyser Söze's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2008
Lokacija: Našice
Postovi: 537
sklepam neki bijedni htpc i bit ce spojen na 82cm CRT quadro tv preko svidea...e sad zanima me hoce li to raditi tj., hoce li taj tv moci raditi kao primary monitor? pretpostavljam da ce reza bit 640*480??
__________________
ubija me ova recesija...jedem pljesnivi sir, pijem neka stara vina i vozim auto bez krova...
Keyser Söze je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 19:37   #115
Ivan123
Banned
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: -
Postovi: 191
Pozdrav. Imam par pitanja vezano za HTPC računalo pa bih bio zadovoljan ukoliko bih dobio odgovore na to...
Ovako, konfa bi trebala biti

AMD Athlon II X4 620
Gigabyte 785G UD2H
2x2GB Kingmax
ATI Radeon HD4870 + TR Rad2 + TR mosfet hladnjak
Corsair HX 450W
2x Samsung 500gb F3

To bi bilo otprilike. Nedostaje tv kartica pa bih molio koju preporuku. Nemam pojma šta uzeti i šta valja te naravno koji softver preporučujete?

Također gledao sam kučišta i sviđa mi se Silverstone LC17, ali mali problemčić je što je to full atx. Tražim matx kučište u koje stane normalno napajanje. Ne vjerujem onim malim napajanjima tako da je to stavka koja mora biti. Preporuka?

I ono najvažnije je softver. Šta bi najbolje bilo za koristiti? Ovo baš i nije tipično htpc računalo, služiti će tu i tamo za poneku igru preko joysticka, dok većina vremena će se gledati filmovi, torrent, tu i tamo surfati (također mi treba daljinski koji bi mogao zamijeniti miš i upravljao kursorom).
Hvala na odgovorima
Ivan123 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 20:11   #116
Hazarder
Registered User
Moj komp
 
Hazarder's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sisak
Postovi: 27
U biti slažeš kućno računalo s matx kućištem i tv karticom ?
Hazarder je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 20:58   #117
dtr
Premium
Moj komp
 
dtr's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Kastav (Rijeka)
Postovi: 237
Pogledaj antec kucista
nsk2480 i fusion
ali mislim da vec dolaze sa napajanjem
dtr je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 21:22   #118
Pak
Premium
Moj komp
 
Pak's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Ploče
Postovi: 258
Citiraj:
Autor Ivan123 Pregled postova

Također gledao sam kučišta i sviđa mi se Silverstone LC17, ali mali problemčić je što je to full atx. Tražim matx kučište u koje stane normalno napajanje. Ne vjerujem onim malim napajanjima tako da je to stavka koja mora biti. Preporuka?
Ja koristim ovo i full sam zadovoljan. Konfa iz moj comp, temperature niže nego u antec300 i još tiho


Pak je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 21:45   #119
Ivan123
Banned
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: -
Postovi: 191
Citiraj:
Autor Hazarder Pregled postova
U biti slažeš kućno računalo s matx kućištem i tv karticom ?
Pa moglo bi se i tako reci... Iako vise bih furao multimediju, ali igre nisu iskljucene ako dodu gosti i tako slicno... Dok torrent bude radio ako bude nesto trebalo, naveo sam samo da bi bila mogucnost iskoristavanja toga

@pak: Koji je to model? TT Lanbox? Koliko vidim nema ga u hr
Ivan123 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 21:53   #120
Pak
Premium
Moj komp
 
Pak's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Ploče
Postovi: 258
Bilo je u Vemila, ne znam ima li još. Vidio sam i na tržnici jedno neki dan
Pak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na