Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja, modding i ostalo > Case Modding & Water Cooling
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.05.2006., 16:43   #91
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp
 
Emissary's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Split
Postovi: 2,256
Mislim da možeš, spoji crvenu i crnu, žuta je za brojanje okretaja, samo pazi kako ćeš okrenit. U biti pričekaj, možda neko zna više, jer matična ima ograničenje snage za ventove, moguće da ima i grafička
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2006., 19:31   #92
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,945
tnx na odgovoru... gledo sam sad na grafi ima onaj plastični utor pa ne stane 3pin na nju, trebo bi rezat s nožem ili sličnim da stane pa mi se to neda, al napravio sam si molex koji sam dobio uz neke dr ventove pa će izgleda na 7V. E ako radi vent sa 12 na 7V, koliko se on sporo vrti, jel možda na nekih 60-ak posto od full vrtnje? To bi bilo nekih 1900rpm, jel da?
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 13.05.2006., 01:40   #93
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp
 
Emissary's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Split
Postovi: 2,256
Najvejrojatnije proporcionalno s naponom, tj. na 7/12 max. broja okretaja (par postotaka +/-).
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2006., 16:50   #94
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Pitanje;imam za vent. na grafi iz SIG-a jedan 4-ero pinski konektor;a ovaj Zalman VF700 je 3-o pinski. I dakle ja koristim FAN konektor sa matične;a i ne mogu kontrolirati broj okretaja softverski sa RivaTunerom,jerbo je vent. na matičnoj a ne grafi. Pa me zanima sad na koje pinove na onaj konektor na grafi moram stavit ove žice (3 komada su,mislim da je crvena,crna i bijela) a da vent. default radi dakle na 12V a onda ga ja softwerski štelam.
Nije on ni ovako bučan jer sam mu smanjio voltažu otpornikom;ali reda-radi da je na grafi,da ne koristim FAN sa matične,jer mi treba taman još jedan

Ako potrebuje slika poradi pomoći,ja vam stavim sliku grafe;pa smišljajte.
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2006., 16:59   #95
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,945
Citiraj:
Autor Emissary
Najvejrojatnije proporcionalno s naponom, tj. na 7/12 max. broja okretaja (par postotaka +/-).
Tak sam i računal, onda je valjda tak...
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 01:54   #96
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Citiraj:
Autor Ozy
Pitanje;imam za vent. na grafi iz SIG-a jedan 4-ero pinski konektor;a ovaj Zalman VF700 je 3-o pinski. I dakle ja koristim FAN konektor sa matične;a i ne mogu kontrolirati broj okretaja softverski sa RivaTunerom,jerbo je vent. na matičnoj a ne grafi. Pa me zanima sad na koje pinove na onaj konektor na grafi moram stavit ove žice (3 komada su,mislim da je crvena,crna i bijela) a da vent. default radi dakle na 12V a onda ga ja softwerski štelam.
Nije on ni ovako bučan jer sam mu smanjio voltažu otpornikom;ali reda-radi da je na grafi,da ne koristim FAN sa matične,jer mi treba taman još jedan

Ako potrebuje slika poradi pomoći,ja vam stavim sliku grafe;pa smišljajte.
Da pitam ponovo pošto bash nitko ne odgovara.....: stoopid
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 10:02   #97
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,808
Odakle ti 4-pinski na grafi??? Ja imam 3-pinski mini konektor...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 14:06   #98
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Nemam pojma odakle mi;ali tamo je...ma u biti ja ću to isčupat fino danas-sutra;pa ću stavit sliku da se vidi...
Uglavnom,znam da nemogu ubost ovaj konektor sa VF700;a to je jedino što me zanima...
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD

Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 19.05.2006. u 14:21.
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 14:14   #99
TomG
®
 
TomG's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Os
Postovi: 2,030
Citiraj:
Autor Tomy no.1
eee jel možete malo obajsniti za speed fan kako srediti da ti radi...kako namjestiti postawke za swoju matičnu???...hwala
molim was???
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 15:32   #100
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,945
2 Tomy no.1 : ajd mi prvo reci koju matičnu imaš pa ćemo vidjet što ćemo dalje?
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.05.2006., 21:14   #101
TomG
®
 
TomG's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Os
Postovi: 2,030
matesonik ms8137c
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 22:22   #102
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,808
Zaboravi...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 22:32   #103
Router
Hejter
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 6,468
a jer radi sa Asrock dual-saat II ?
Router je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 22:39   #104
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,808
Ni to...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2006., 23:10   #105
Router
Hejter
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 6,468
evo probao - i potvrdjujem .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2006., 00:15   #106
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,808
Nisi morao kad sam i ja, no dobro, dva glasa su bolja od jednog. Itak mi nijedan vent ne vuče struju s ploče nego s molexa, na matičnoj je samo ona žica od senzora...
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2006., 00:18   #107
tutix
Premium
Moj komp
 
tutix's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Popovača | Zagreb
Postovi: 3,945
Citiraj:
Autor domy_os
Zaboravi...
domy_os je sve rekao...
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2006., 12:27   #108
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp
 
frANZi's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 954
Jel može sa ASUS A7V8X-X? Hladnjak je prištekan na matičnu, a ne na molex.

U Everestu mi fino čita brzinu vrtnje, a u SpeedFanu mi ni ne očita, a kamoli da promijeni.
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2006., 15:10   #109
TomG
®
 
TomG's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Os
Postovi: 2,030
ja sam swoje smećhe od matichne našao na nekom popisu od speed fana...
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 12:00   #110
weedos
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Lokacija
Postovi: 207
a sto ako vent strasno zuji (abnormalno) a to nema veze sa naponom?
__________________
NTEL Core i7-4770
Kingston DDR3 HyperX
Fury,1866MHz,16GB(2x8GB)Black,
MSI GTX 1070 Armor OC, 8GB GDDR5,
Fractal Design Define R4
OCZ ModXStreamPro 600W
weedos je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 12:12   #111
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
To znači da su ležajevi otišli i da bi trebalo kupiti novi.
Također možeš ih probati nauljiti sa finomehaničkim uljem ili štrcnut malo WD-40 unutra
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 14:17   #112
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Iskustva iz prve ruke 80mm : Papst N/2GMLE i Zalman ZF8015ATM - Quiet VGA Cooler 2-Ball Bearing (sa VF700) :

Upravo probavao ventove Papst N/2GMLE 80mm i 19dB te ovaj sa Zalman VF700 hladnjaka. Probavao sam ih na 12 volti i mogu reći da bolji airflow ima ovaj Zalmanov slim vent. Je da je dosta glasniji - kojih 29 spram 19dB kod Papsta;ali oba su na 12V a Zalman mi na ruku nekako bolje puše...
Čak po isključenju sa napona dogodi se to da se Zalmanov ostane vrtiti više,skoro pa duplo duže nego Papst. Znam da je Papst masivniji pa mu je i inercija veća;ali po viđenom dosad i testiranom od moje ruke ispadne da je ovaj 2-Ball Bearing bolji od ovog Papsto-ovog "ležaja" odnosno onoga što on već ima... I još nešto,Papst ima neki čudan zvuk,onako nije da zvrlji ali kao da hoće,znam da ima specifičan "ležaj" (tekućina ili štaveć);ali onda pri rezanju zraka lopatice daju taj čudan zvuk,iako nije glasan,nije "standardni" zvuk venta i ne zvuči ugodno kad se prinese uhu. Zalman se čuje ali zvuk je "standardni"...
Eto toliko o tome. I da,mislim da ipak neće Papst 120-ke ići u igru,je da su tihe,ali ni ovi Glacialtechovi SilentBreez nisu nimalo glasni a imaju i solidan airflow.

Edit : Nakon još malo isprobavanja zaključak je sljedeći :
1. Na 12V Zalman ima kojih ~30-40% veći airflow od Papsta te je 10dB glasniji
2. Zalman na 7V ima ~30-40% slabiji airflow nego Papst na 12V te imaju približno jednaku glasnoću - cca 20dB
3. Zalmana se ne isplati držati na 5V...ni Papsta isto...
4. Papst na 7V ima nešto bolji airflow nego Zalman na istih 7V,eventualno je jednak.
5. Zalman apsolutno nigdje nije naveo specifikacije ZF8015ATM venta,dakle njegov airflow pri toj i toj voltaži...


Edit 2 :
Edit: Ventilator sa Freezera64 Pro je odličan. Testiran na 12V ima odličan airflow i na 7V nije naročito glasan... Tako da uistinu nema potrebe za mijenjanjem istog i stavljanjem "boljeg" radi "boljih" performansi...na 7V je isproban uz FanMateta,nije bučan i solidan airflow.
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD

Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 10.06.2006. u 02:23.
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 17:10   #113
Fleks
JDM
 
Fleks's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6,085
Ozy al si nakenjao gluposti da boli glava. Nadam se da ces editirat prije nego sto Sky vidi.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 17:56   #114
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Nisam ja ništa nakenjao,i nisu gluposti. Ja sam napisao svoje viđenje stvari.
Da za onaj mali vent. Zalmanov sa VF700 nigdje ne piše koji je airflow na određenom naponu (5,7,12v) - ne piše,piše samo glasnoća u dB;da puše jače na 12V nego ovaj Papst - puše;da je glasniji - glasniji je!
Sad dali su to samo moji ne-objektivni dojmovi ili je to stvarno tako...
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 23:39   #115
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,808
Neću ništ komentirat osim ovog da Freezerov vent na 12 V nije glasan... Glasan je toliko da ne mogu sjedit pored kompa više od 2 min. jer me glava počinje boljet od buke. Par puta je glasniji od cijelog mog kompa. Osim toga, ne isplati ga se držat na 12 V jer razlika u temp kad ga se stavi na 5 ili 7 V je nikakva.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 23:54   #116
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Ispričavam se na grešci;dakle ima dobar airflow i pri 7V te nije naročito glasan;a na 12V ima super airflow,puše ko' blesav. Eto to sam htio reći. A pročitaj detaljnije pa ćeš vidjet da imam FanMateta,normalno da će radit na 7V,ovo je bilo za vidjet samo,a ne za držati...

A ostalo se nema šta ni komentirati,kako su svi pametni na odjednom i napamet...evo ja sad držim ova dva u ruci - Papst i ovaj Zalman i kažem da Zalman jače puše kad su oba na 12V,iako je Zalmanov slim...i šta tu nije jasno...?!
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2006., 22:04   #117
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Citiraj:
Autor domy_os
Odakle ti 4-pinski na grafi??? Ja imam 3-pinski mini konektor...
Evo konačno...dakle ovdje na slici se fino vide oba konektora. Dakle jedan ima 4 pina,a drugi 3 pina. Ovaj 4 pina je koliko kužim kao za audio izlaz sa cd-roma spojiti,iako već ima tako neki konektor pokraj ovog dodatnog za napajanje na grafi,i crne je boje. A ovaj drugi je 3-pinski,ali uzak je za ovaj konektor koji se nalazi na VF700 hladnjaku. Tako da ja sad pitam tebe Domy (jer imash istu grafu i isti kuler na njoj,ako se ne varam),šta da npravim,odnosno kako da spojim to. Vent. je sad spojen na 5v sa jednog molexa,tako da bude tih,ali volio bih ga dakle spojiti na grafu tako d aga mogu fino softverski kontrolirat iz windowsa po potrebi.
Na slici se nažalost i predobro vidi da taj konektor sa VF700 neće ni u jedan on onda dva bijela na grafi...

Slike :
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2006., 22:44   #118
Dudek
Premium
 
Dudek's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 368
Ustekava se u ovaj na lijevoj strani mali 3 pin konektor. Trebao bi u Chipoteci kupiti takav konektoric i onda ustekati u to i mogao bi onda prek win-a to kontrolirati i bla bla.
Ovaj desni 4-pin konektor neznam za sto je al sam 100% ziher da nije za nikakav vent
Dudek je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2006., 03:28   #119
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp
 
Ozy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,685
Čekam još jedno mišljenje pa ako bude isto da se zaletim u Chipoteku,nije da mi je usput,a i vozačka mi je "kod murje" pa mi se ne voza badava...
Dakle,anyone else...
__________________
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm
Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2006., 10:25   #120
Dudek
Premium
 
Dudek's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 368
pretpostavljam da tvoja grtafa izgleda ovako

http://img.hexus.net/v2/graphics_car...0GTO/CardB.jpg

Mislim da je ista kao ova na slici.
Pogledaj di je ustekan orginal vent od grafe i odma ces vidjeti raspored zica kako idu nutra tako da mozes kupiti konektor i posloziti ih tako

Onaj 4pin definitivno nema nikakve veze s ventilatorom!
Dudek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na